Dekemvrios Ilios Ston Tojoti

Δεκέμβριος με τον ήλιο στον Τοξότη

Κοινοποίηση

Ο Δεκέμβριος ξεκινά με τον ήλιο στον Τοξότη.

Τοξότες, θηρευτές του Χειμώνα… Χρόνια σας Πολλά!

Λίγο πριν ο χειμώνας ακουμπήσει την πλάση και παγώσει το χώμα και τους χυμούς των δέντρων, τα φεγγάρια του τέλους του φθινοπώρου φωτίζουν τα μονοπάτια των ”κυνηγών”, φωτίζουν τα νωπά ακόμη χνάρια των θηραμάτων. Οι κυνηγοί με τις φαρέτρες τους στην πλάτη τραβούν προσεχτικά και αθόρυβα τα φτερωτά βέλη, τεντώνουν με όλη τους τη δύναμη τα ευθύβολα τόξα και τα αφήνουν … τα αφήνουν να ταξιδέψουν σφυρίζοντας για να βρουν στόχο. Τοξότες είναι, Κένταυροι είναι, και ξέρουν να στοχεύουν ίσια στην καρδιά! Η Σελήνη των δασών τους έχει μάθει τι πρέπει να κάνουν και πως, τους έχει διδάξει τον τρόπο που πρέπει να ενεργήσουν για να μην χάσουν το στόχο τους. Είναι το κομμάτι αυτό της εκπαίδευσης που πρέπει να περάσουν προκειμένου να γίνουν καλοί και συμπονετικοί θηρευτές. Θηρευτές της ζωής, της γνώσης , των ταξιδιών του μυαλού και του σώματος, της χαράς , της φιλοσοφίας, της θρησκείας εκτός δόγματος, της ανεξέλεγκτης ανάγκης, της δίψας για το πολύ… το μεγάλο… το χωρίς όρια!

Θηρευτές Τοξότες χρόνια σας πολλά! Ο Ήλιος πέρασε στο δικό σας ζώδιο και η προσωπική σας πρωτοχρονιά ξεκίνησε με πιο μετρημένη αισιοδοξία από αυτή του προηγούμενου έτους, αφού ο κυβερνήτης σας ο γενναιόδωρος Δίας θα αφήσει το ζώδιο σας και θα περάσει στον Αιγόκερω. Σε αυτή τη μετρημένη θέση που δεν του ταιριάζει και πολύ, και που μιλά για όρια και έλεγχο… που μιλά για χαλινάρι. Εσείς, οι ”ανεξέλεγκτοι” Κυνηγοί της ζωής , θα έχετε ένα λόγο αυτή τη χρονιά και μια δικαιολογία για να μην κάνετε όσες υπερβολές θέλετε… το χαλινάρι του Κρόνου! Τα γενέθλια σας ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη να χαιρετά σιγά – σιγά το Δία στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας.

Εσείς, οι Τοξότες του Νοέμβρη και του πρώτου δεκαημέρου( 22 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου), τα καθαρόαιμα παιδιά του Δία, θα είστε οι πιο τυχεροί από όλους, καθώς στα μπαγκάζια της γενέθλιας επιστροφής σας θα κρατήσετε τον κυβερνήτη σας Δία κοντά σας για έναν ολόκληρο χρόνο! Δεν θα καθίσετε καθόλου φρόνιμοι φέτος, με όλη αυτή την κοσμική εύνοια προίκα σας, μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας.

Αλλά κι εσείς του δεύτερου δεκαημέρου ( 3 – 11 Δεκεμβρίου), με συγκυβερνήτη σας από δεκανό τον Άρη, δεν θα πρέπει να παραπονεθείτε με τη νέα θέση του Δία που θα βελτιώσει τα οικονομικά σας και δεν θα σας οδηγήσει στις υπερβολές του προηγούμενου χρόνου. Και θα έχετε και δίκιο αν αισθάνεστε και λίγο απογοητευμένοι αφού σας έταξαν πολλά και ανέφικτα στα περασμένα σας γενέθλια. Ο κυβερνήτης σας ο Δίας στα τετράγωνα του με τον Ποσειδώνα για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μέσα στο 2019, δεν σας άφησε να απολαύσετε τα δώρα του, αλλά αντιθέτως διόγκωσε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα σας και σας άφησε με τη γεύση του ανικανοποίητου. Η καινούργια του θέση στον Αιγόκερω μπορεί να μην σας τάζει πολλά και θεαματικά , αλλά ό,τι κερδίσετε θα παραμείνει δικό σας.

Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου (12- 21 Δεκεμβρίου), δεν είστε μόνο παιδιά του Δία, μα και του φωτοβόλου Ήλιου από δεκανό. Χαρούμενοι, φωτεινοί, φλογεροί και κομματάκι επιδειξιομανείς ,είστε εσείς που βιώσατε τη μεγαλύτερη εύνοια με τον κυβερνήτη σας στο ζώδιο σας. Οι ευκαιρίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο δεν σας έλειψαν και το 2019 αποδείχθηκε πρόσφορο για εσάς. Τώρα λοιπόν, με τη νέα θέση του Δία στον Αιγόκερω χρειάζεται προσοχή για να μην υπερβείτε τα σωματικά και ψυχολογικά σας όρια και εκτεθείτε σε κινδύνους που αφορούν στην υγεία σας, καθώς το 2020 θα τελειώσει με μια Έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου ,στις 23 μοίρες του ζωδίου σας. Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι γεννημένοι 13, 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου, με την ολική ηλιακή Έκλειψη ακριβώς πάνω στον Ήλιο τους.

Αλήθεια, πόση φωτιά μεταβλητή να αντέξει πια το σύμπαν; Τώρα είναι η δική σας στιγμή, η δική σας η φωτιά! Χρόνια σας πολλά, δημιουργικά και γενναιόδωρα, καλοζωισμένα και επεκτατικά, χρόνια χαρούμενα γεμάτα νέους στόχους! Αν και είστε παιδιά της αρχής του χειμώνα έχετε ζεστασιά στην καρδιά και απλοχεριά στα συναισθήματα! Τολμήστε να φανταστείτε και τα πιο ανέφικτα, κάντε όσες περισσότερες ευχές μπορείτε, είναι η στιγμή που το ονειρικό μπορεί να αποκτήσει υπόσταση! Τοξότες εσείς, αιώνιοι μεταλαμπαδευτές της γνώσης, αδέσμευτοι και υπερβολικοί, ταξιδευτές του φυσικού και μεταφυσικού, ζηλωτές και γενναίοι που δεν γνωρίζετε όρια. Εσείς είστε Κένταυροι γοργοπόδαροι που έχετε μάθει να καλπάζετε αφηνιασμένα. Μέσα στο διττό, μεταβλητό σας σώμα έχει συνηθίσει να συμβιώνει το αρχέγονο με το ανθρώπινο, η σωματική δύναμη με τη δύναμη της γνώσης. Βγάζετε το βέλος από τη φαρέτρα το περνάτε στο τόξο σας, τεντώνετε με όλη τη δύναμή σας και το αφήνετε να ταξιδέψει στα πέρατα… Είστε ένα ον δυο κόσμων, είστε ένα ον από δύο κόσμους! Άνθρωπος από τη μέση και πάνω με πνευματικότητα, σκέψη και λογική! Άλογο, θηρίο από τη μέση και κάτω με το άγριο ένστικτο της επιβίωσης ισχυρό μέσα σας. Το ”ζώο” αυτό που είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή, για τα ζωώδη πάθη που δεν γνωρίζουν λογική! Δύο κόσμοι που παλεύουν ατελεύτητα για το ποιος θα επικρατήσει… θα τιθασεύει ο άνθρωπος το κτήνος… ή το κτήνος τον άνθρωπο; Όταν επικρατήσει το πρώτο, τότε ο σκοπός της ύπαρξης ενός Τοξότη έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Αφιερωμένο στους Τοξότες …

Οι Κένταυροι κάλπαζαν μέσα στο πυκνό δάσος από αιωνόβια δέντρα συνθλίβοντας με τις δυνατές οπλές τους τις κατάφορτες από ώριμους πορτοκαλιούς καρπούς κουμαριές. Η γη τρανταζόταν κάτω από τα αλογίσια πόδια τους, ενώ τα μικρά αγρίμια του δάσους κρύβονταν φοβισμένα στις τρύπες τους. Καπνός έβγαινε από τα διεσταλμένα ρουθούνια τους που αργούσε να διαλυθεί μέσα στην παγωμένη ατμόσφαιρα, μα τα ρωμαλέα στέρνα των περισσότερων ήταν γυμνά. Μερικοί φορούσαν δερμάτινα γιλέκα από νεβρό ή γούνα λύγκα, όχι γιατί κρύωναν, αλλά γιατί έτσι αποδείκνυαν την ανδρεία τους ή τον βαθμό τους στην κοινωνία των Κενταύρων. Δεν αισθάνονταν το κρύο του χειμώνα τα ημιανθρώπινα αυτά όντα των δύο κόσμων, ούτε την κάψα του καλοκαιριού. Το δηλητηριασμένο αίμα που κυλούσε στις φλέβες τους είχε πάντα τη δική του θερμοκρασία και δεν άφηνε να τους επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες. Είχαν δηλητηριασμένο αίμα, αλογίσιες φλέβες, μα ανθρώπινη καρδιά, που καταδυναστευόταν από όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του ανθρώπινου είδους. Αν ήταν μόνο θηρία, δεν θα αισθάνονταν μίσος, ζήλια, έρωτα, αγάπη, δεν θα ήταν άπληστοι και εκδικητικοί, δεν θα τυφλώνονταν από θυμό ούτε θα ερωτεύονταν τις Μαινάδες και τις Ναϊάδες…

Από το βιβλίο μου ” Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια ”

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *