Πριν από κάθε λύση έρχεται η δική μας αλλαγή

Πριν από κάθε λύση έρχεται η δική μας αλλαγή

Κοινοποίηση

Η λύση προηγείται του προβλήματος και η αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε ή εξηγούμε τα γεγονότα είναι επιβεβλημένη.  Αυτός που γνωρίζει τους νόμους του σύμπαντος δεν θα αναλωθεί σε σκέψεις, καθώς το “πράττειν” προηγείται κάθε σκέψης και ανάλυσης.

Η παγίδα είναι η αίσθηση που έχουμε ότι πράγματα και καταστάσεις συμβαίνουν έξω από εμάς. Ας υποθέσουμε ότι αισθάνεσαι εγκαταλειμμένος από ανθρώπους που ήταν κοντά σου, από φίλους, συγγενείς, συνεργάτες, συντρόφους. Μπορείς να αναγνωρίσεις όμως, ότι πριν σε εγκαταλείψουν αυτοί, τους είχες εγκαταλείψει εσύ;

Οτιδήποτε προσπαθείς να εξηγήσεις έξω από τον εαυτό σου είναι απατηλό. Οι άλλοι είσαι εσύ και εκφράζουν στην εξωτερική σου πραγματικότητα, αυτό που εσύ έχεις μέσα σου.

Ακόμα και τα χρήματα είναι η εσωτερική σου κατάσταση που εμποδίζει τη ροή. Πιστεύεις σε εσένα; Αναγνωρίζεις τα χαρίσματά σου; Νιώθεις ότι είναι δίκαιο να πληρώνεσαι καλά για αυτά που προσφέρεις; Κι αν πιστεύεις ότι οι εξωτερικές καταστάσεις καθορίζουν την αφθονία σου θα σου πούμε ότι είναι το εσωτερικό σου όριο στα χρήματα που καθορίζει την έλλειψη πόρων.

Πως βγαίνεις έξω από το παιχνίδι;

Η απόκτηση αυτών που θέλεις μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από εσένα. Κάθε φορά που εστιάζεις στους άλλους εξαρτάσαι από αυτούς. Στη μοναχικότητα όμως βρίσκεις λύσεις, ξεπερνάς αξεπέραστα εμπόδια, διασχίζεις ωκεανούς. Εκεί χτίζεις τη δύναμη να τολμάς και να είσαι αυτό που θέλεις.

Η εξωτερική πραγματικότητα είναι χρήσιμη για να σου δείξει την εσωτερική σου κατάσταση και να ανακαλύψεις τη δύναμη σου στο να υπερβαίνεις κάθε εμπόδιο κυρίως με πράξεις και λιγότερο με ανάλυση, δηλαδή σκέψη.

Οι πράξεις σου καθρεφτίζουν το ποιος είσαι. Οι σκέψεις σου το ποιος θα ήθελες να είσαι. Όταν σκέψεις και πράξεις ενωθούν σε μία νέα αντιμετώπιση ή εξήγηση των γεγονότων τότε έχεις πραγματοποιήσει την εσωτερική σου αλλαγή.

Κάθε φορά όμως, που βρίσκεσαι σε διχασμό μεταξύ του είμαι, σκέφτομαι,  πράττω βγαίνεις από το παιχνίδι. Για παράδειγμα, είμαι ερωτευμένος, σκέφτομαι ότι ο άλλος δεν με αγαπά ή δεν με θέλει, πράττω τον αδιάφορο για να προφυλαχθώ.

Έχεις ένα «είμαι» που απέχει πολύ από το τελικό αποτέλεσμα του πράττω…

Αν όμως, αποφασίσεις να το αλλάξεις σε… είμαι ερωτευμένος, πράττω αυτό που νιώθω και υπερπηδώ τις απαισιόδοξες σκέψεις, τότε μάντεψε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Σε μία ισχυρή θέληση κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Οι απαισιόδοξες σκέψεις σου, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι σενάρια που πλάθει το μυαλό και σε κρατούν πίσω στην υλοποίηση της δικής σου πραγματικότητας. Η σκέψη είναι χρήσιμη για να κάνεις έναν προγραμματισμό, αλλά όχι σενάρια στρατηγικής.

Η ουσιαστική στρατηγική βρίσκεται στο συναίσθημα, δηλαδή σε αυτό που νιώθεις. Αν θέλεις να εμπιστευτείς κάτι ή κάποιον ανέλυσε το συναίσθημα που έχεις για τον άνθρωπο ή την κατάσταση και όχι τις περιστάσεις, όχι τις πιθανές εκδοχές.

Ο νικητής είναι αυτός που οραματίστηκε τη νίκη πριν από τη μάχη…!

Μείνε στο παιχνίδι!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Mantra Ημέρας – Για μία νέα αρχή

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *