Απλανείς Αστέρες

Απλανείς αστέρες

Κοινοποίηση

Οι απλανείς αστέρες είναι καθοριστικοί σε ένα γενέθλιο αλλά και προοδευτικό χάρτη και τις περισσότερες φορές είναι αυτοί που δίνουν και την απάντηση σε κάποια θέματα που μας απασχολούν. Λειτουργούν πάντα στη σύνοδο με ανοχή μόνο στη μία μοίρα και η ενέργεια, ή η φύση τους προσομοιάζει με τη φύση κάποιων πλανητών. Είναι αυτοί που κάνουν τις ειδοποιείς διαφορές όταν για παράδειγμα έχουμε δύο ανθρώπους στο ίδιο ζώδιο με τον ίδιο Ωροσκόπο και εντελώς διαφορετικές ζωές!

Σκεφτείτε λοιπόν έναν Παρθένο με τον Ήλιο του στις 0 μοίρες (Ρήγουλος) και τον Ωροσκόπο του 23 Ζυγού (Σπίκα)!!! Ή έναν Καρκίνο με τον Ήλιο του 14 μοίρες πάνω στον Σείριο! Μερικοί από τους πιο σημαντικούς λοιπόν απλανείς που μπορεί να δώσουν εξαιρετική τύχη, αλλά και να αλλοιώσουν κάποιες όψεις στο χάρτη μας είναι οι εξής:

ALPHERATZ (Άλφα Ανδρομέδας)
14 μοίρες Κριού ( 4- 5 Απριλίου) φύσης Αφροδίτης, Δία και Άρη . Φέρνει καλή τύχη, πλούτη , καταξίωση και το άτομο διαθέτει την απαραίτητη επιμονή και πείσμα για να επιτύχει όλα αυτά.

ALGOL (Το κεφάλι της Μέδουσας)
26 μοίρες Ταύρου(16 – 18 Μαρτίου)
φύσης Δία , Κρόνου. Εντείνει τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά συγχρόνως κρύβει μια βίαιη φύση και το άτομο επιδιώκει να φτάσει στην κορυφή με κάθε τίμημα! Λειτουργεί αυτοκαταστροφικά . Ευαίσθητα σημεία ο λαιμός και ο αυχένας

PLEIADES
29 μοίρες Ταύρου, 0 μοίρες Διδύμων ( 22- 23 Μαρτίου) φύσης Δία, Σελήνης. Το άτομο μπορεί να έχει τεράστια επιτυχία στη ζωή, αλλά πρέπει να έχει καλό αυτοέλεγχο! Η συγκεκριμένη μοίρα μπορεί να δώσει προβλήματα στην όραση και γενικά το ευαίσθητο σημείο είναι τα μάτια.

ALDEBARAN (Άλφα Ταύρου)
9 μοίρες Διδύμων (31 Μαΐου – 1 Ιουνίου)
, φύσης Άρη. Βασιλικός Αστέρας, θεωρείτε το άστρο της Ανατολής και έχει εξέχουσα σημασία. Στον Πτολεμαίο συναντάται με την ονομασία Λαμπαδίας. Δίνει μεγάλη ενέργεια, φιλοδοξία, τιμές, καταξίωση. Λόγω εξέχουσας θέσης στην κοινωνία προσελκύει εχθρούς!

RIGEL 
16 μοίρες Διδύμων (7- 8 Ιουνίου)
φύσης Άρη, Δία. Φιλοδοξία, εφευρετικότητα και ικανότητα για σκληρή εργασία. Δίνει ακέραιη και ηθική φύση. Καλούς δασκάλους και στρατιωτικά επαγγέλματα.

BELLATRIX
20 μοίρες Διδύμων (10 – 11 Ιουνίου ) φύσης Άρη, Ερμή. Δύσκολος για τα αισθητήρια όργανα και την όραση καθώς και προδιάθεση για ατυχήματα. Δίνει τολμηρή και φιλοπόλεμη φύση καθώς και ατυχία στα ερωτικά λόγω ανταγωνιστικής ιδιοσυγκρασίας.

CAPELLA
21 μοίρες Διδύμων (12 – 13 Ιουνίου)
φύσης Άρη, Ερμή. Αγάπη για τη μάθηση και ικανότητα έρευνας. Το άτομο έχει πείσμα και περιέργεια. Μπορεί να δώσεις νομικές εμπλοκές.

BETELGEUSE
28 μοίρες Διδύμων (19- 20 Ιουνίου)
φύσης Άρη, Ερμή. Τυχερό αστέρι που φέρνει σημαντικές τιμές, πλούτη, φήμη και γενικά επιτυχία στη ζωή του ατόμου.

SIRIUS (Σείριος, Άλφα του Μεγάλου Κυνός)
14 μοίρες Καρκίνου (5- 6 Ιουλίου) φύσης Άρη, Δία. Πολύ σημαντικός αστέρας από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο λαμπρότερος αστέρας μετά τον Ήλιο που στη σύνοδό του με αυτόν, σηματοδοτούσε τις ημέρες του καύσωνα .Ο Σωκράτης ανέφερε τις ημέρες της ανατολής του Σείριου ως ”κυνικά καύματα”, έκανε δηλαδή τόση ζέστη που οι σκύλοι ακόμα ”καίγονταν” και δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν! Πολύ τυχερός αστέρας, δίνει ξεχωριστές διακρίσεις, πλούτη , δόξα, υπερηφάνεια και το άτομο χαίρει παροχών και εκτίμησης του κοινωνικού συνόλου.

CONOPUS
15 μοίρες Καρκίνου (7- 8 Ιουλίου)
φύσης Άρη, Αφροδίτης. Δίνει πολλά ταξίδια καθώς ήταν ο προστάτης θεός των ταξιδιωτών της αρχαίας Αιγύπτου. Ελεύθερο, ανεξάρτητο πνεύμα αλλά και κίνδυνος εμπλοκής σε σκάνδαλα.

CASTOR 
20 μοίρες Καρκίνου (13 – 14 Ιουλίου),
φύση Κρόνου, Άρη, Αφροδίτης. Δίνει ξαφνική φήμη και καλή επιρροή για όσους ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά και τις αθλητικές δραστηριότητες.

POLLUX (Κεφάλι του Ηρακλή)
23 μοίρες Καρκίνου (15 – 16 Ιουλίου)
φύσης Άρη. Δίνει αντοχή, ικανότητα για δράση αλλά και θέληση για επιτυχία με κάθε τρόπο! Έχει άγρια φύση, παρορμητική και στην χειρότερη έκφανσή της μπορεί να δώσει βιαιότητα, κτηνωδία και εμπλοκή με δηλητήρια.

REGULUS (Ρήγουλος)
29 μοίρες Λέοντα – 0 μοίρες Παρθένου (22- 23 Αυγούστου), φύσης Άρη, Δία. Ο μικρός βασιλιάς στην καρδιά του Λιονταριού! Θεωρείται ο μεγαλύτερος βασιλικός αστέρας και ο Πτολεμαίος τον αναφέρει ως Βασιλίσκο. Καλή τύχη , τιμές, υψηλές θέσεις, διασημότητα, πλούτο και μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δίνει μεγαλόψυχα και γενναιόδωρα άτομα. Επίσης ερευνητές , αστρολόγους και γενικά άτομα με μεταφυσικά ενδιαφέροντα.

ZOSMA
11 μοίρες Παρθένου (4 – 5 Σεπτεμβρίου) φύσης Αφροδίτης, Κρόνου. Δίνει εξυπνάδα αλλά και μελαγχολία στο άτομο. Έχει κριτική διάθεση απέναντι στη ζωή . Μπορεί να δώσει θέματα υγείας που αφορούν στα γαστρεντερολογικά.

DENEBOLA
21 μοίρες Παρθένου (13- 15 Σεπτεμβρίου) φύσης Αφροδίτης, Ερμή, Κρόνου. Φέρνει ανεπιθύμητους συνεργάτες στη ζωή του ατόμου καθώς και ασυμφωνία με ερωτικούς συντρόφους. Το άτομο κινδυνεύει από δυσφήμιση.

VINDEMIATRIX
9 μοίρες Ζυγού ( 3 – 4 Οκτωβρίου) φύσης Ερμή, Κρόνου. Δίνει ανησυχία στα ερωτικά θέματα, απιστία και κακοποίηση. Ιδιαίτερα οι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αντίθετο φύλο. Επίσης ανησυχία για φόβο για φτώχεια και απώλειες.

SPICA (Στάχυς της Παναγιάς) 
23 μοίρες Ζυγού (16 – 17 Οκτωβρίου) φύσης Αφροδίτης, Άρη. Φήμη, καλοτυχία, τιμές, προστασία, δυνατότητα στις επιστήμες, την τέχνη, τη μουσική. Βρίσκεται δίπλα στον ARCTURUS , 24 μοίρες Ζυγού (18- 19 Οκτωβρίου) που έχει φύση Δία , Άρη και εκδηλώνει θετικά χαρακτηριστικά και αποτελέσματα τόσο επαγγελματικά όσο και συναισθηματικά.

AL- PHECCA
12 μοίρες Σκορπιού (5 -6 Νοεμβρίου) φύσης Ερμή, Αφροδίτης. Δίνει καλλιτεχνικά ταλέντα, ανώτερες ιδέες και γνώσεις, θεραπευτικές ικανότητες, επιτυχία στο εμπόριο, ηγετικές τάσεις, αλλά μοναχική ερωτική ζωή και προδοσία από συντρόφους.

AGENA
23 μοίρες Σκορπιού (15 – 16 Νοεμβρίου) φύσης Αφροδίτη, Δία. Απήχηση στις μάζες και σχετίζεται με το κοινό. Εκλεπτυσμένες διαθέσεις , αισθησιασμός αλλά και αγάπη για τις αποκρυφιστικές τέχνες και τη μεταφυσική.

BUNGULA
29 μοίρες Σκορπιού (21 – 22 Νοεμβρίου) φύσης Αφροδίτης, Δία. Τιμές, δύναμη, επιτυχία μέσα από σκληρές συνεργασίες. Οι σχέσεις με το γυναικείο φύλο, μητέρα, αδερφή, κόρη, σύζυγο για άνδρα, διακατέχονται από εντάσεις και διακυμάνσεις.

ANTARES ( Άλφα Σκορπιού)
9 μοίρες Τοξότη (2 -3 Δεκεμβρίου) φύσης Ερμή, Άρη , Δία. Βασιλικός αστέρας δίνει τιμές, δόξα, ευφυΐα , στρατηγικές ικανότητες. Υπό συνθήκες μπορεί να φέρει απρόβλεπτα γεγονότα, ταραχώδη ερωτική ζωή και γενικά ξαφνικές ανατροπές.

RESTABAN
11 μοίρες Τοξότη (4- 5 Δεκεμβρίου) φύσης Αφροδίτης, Κρόνου. Έχει δυνατή επιρροή σε θέματα σχέσεων, γάμου αλλά και σε οικονομικά θέματα. Μπορεί να δώσει ξαφνική απώλεια περιουσιακών στοιχείων και τάση σε ατυχήματα και τραυματισμούς.

VEGA
15 μοίρες Αιγόκερω (5 – 6 Ιανουαρίου) φύσης Ερμή, Αφροδίτης. Οι Βαβυλώνιοι το ονόμαζαν ”Το αστέρι της βασίλισσας της Ζωής”. Δίνει ικανότητα και εξέλιξη στην πολιτική σταδιοδρομία, καλλιτεχνικές διακρίσεις, μαγνητισμό, χάρη, γοητεία και φήμη.

ALTAIR
1 μοίρα Υδροχόου (21 – 22 Ιανουαρίου) φύσης Ερμή, Άρη. Δίνει φιλοδοξία, κουράγιο και τα άτομα έχουν μεγάλη ενέργεια και δύναμη καθώς και δυνατότητα απόκτησης φήμης και δημοσιότητας. Μπορεί να δώσει ξαφνικό αλλά εφήμερο πλούτο.

SADALSUUD
23 μοίρες Υδροχόου (12 – 13 Φεβρουαρίου) φύσης Ερμή, Κρόνου. Θεωρείται ”ο τυχερότερος των τυχερών”! Δίνει ηγετικές ικανότητες , αυθεντικότητα και πρωτοτυπία στο άτομο. Δυνατότητα μεγάλης ανέλιξης , ίσως έφεση στις απόκρυφες επιστήμες και κατά τη διάρκεια της ζωής μπορεί διακυμάνσεις φήμης και καριέρας.

FOMALHAUT
3 μοίρες Ιχθύων (21 – 22 Φεβρουαρίου) φύσης Ερμή, Αφροδίτης. Βασιλικός αστέρας με διττή φύση. Μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καλός ή κακός ανάλογα με το χάρτη του ατόμου. Θεωρείται το αστέρι της αλχημείας και είναι πολύ σημαντικό για όσους επηρεάζονται από αυτό. Μπορεί να προκαλέσει μοιραία συμβάντα και να μετατρέψει τις υλικές αξίες ενός ατόμου σε πνευματικές! Η ονομασία του στα αραβικά σημαίνει ”το στόμα του ψαριού”.

ACHERNAR
15 μοίρες Ιχθύων (3 – 4 Μαρτίου) φύσης Δία. Σημαντικός με επεκτατική φύση. Δίνει φιλοσοφικές αναζητήσεις στο άτομο και κλίση στη θρησκεία.

SHEAT
29 μοίρες των Ιχθύων (19- 20 Μαρτίου) φύσης Ερμή, Άρη. Ένας δύσκολος απλανής αστέρας σε μια δύσκολη ζωδιακή μοίρα, την τελευταία ! Αν η 0 μοίρα του Κριού, είναι η μοίρα της δημιουργίας της ανθρωπότητας , η 29η των Ιχθύων είναι το κλείσιμο, το τέλος του ζωδιακού, ο συμβολικός θάνατος αυτού που τελειώνει, αλλά αρχίζει αμέσως ξανά! Ο Sheat, έχει συνδεθεί με τραγωδίες , ατυχίες, πνιγμούς ναυάγια και αυτοκτονικές τάσεις.

Ακόμα και στους δυσκολότερους γενέθλιους χάρτες, σε μια μικρή γωνιά τους που θέλει αρκετή προσπάθεια για να βρεθεί, θα παραφυλάει πάντα μια γλυκιά και υποτιμημένη μικρή όψη, ή ένα απλανές αστεράκι από αυτά που δε δίνουμε μεγάλη σημασία με την πρώτη ματιά, μα που όταν έρθει η στιγμή του να ενεργοποιηθεί, τότε θα κάνει θαύματα! Τελικά, κάπου όλοι μας θα έχουμε κρυμμένο το δικό μας αστέρι…

….Θα κοιτάζεις πάντα τα αστέρια. Το δικό μου είναι πολύ μικρό δε μπορώ να σου δείξω που βρίσκεται. Καλύτερα έτσι. Το αστέρι μου θα είναι για σένα ένα ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Έτσι θα σου αρέσει να κοιτάζεις όλα τα αστέρια….
Ο Μικρός Πρίγκιπας
Αντουάν ντε σαιντ Εξυπερύ

Βάσια Μαυράκη

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Όψεις γάμου σε γενέθλιο χάρτη

Κοινοποίηση