Perisoteri Eyxaristisi I Perisoteri Eytixia

Περισσότερη ευχαρίστηση ή περισσότερη ευτυχία;

Κοινοποίηση

Η ευχαρίστηση είναι κάτι που προσπαθούμε να επιτύχουμε, για να αποφύγουμε τα προβλήματα και τις καταστάσεις που μας δημιουργούν άγχος. Μας δίνει μία στιγμιαία την αίσθηση ελευθερίας, της ικανοποίησης και της ασφάλειας, ότι εμείς ορίζουμε τη ζωή μας.

Η ευχαρίστηση του να απολαμβάνουμε είναι μια αίσθηση υψηλότερης ενεργειακής δόνησης, που μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα, όμως ενέχει τον κίνδυνο, ότι πολύ εύκολα από την αυξημένη δόνηση, μεταπηδούμε σε χαμηλότερες ενεργειακές καταστάσεις  με συναισθήματα όπως τύψεις, ενοχές, θυμός.

Η ευτυχία, από την άλλη, είναι μια κατάσταση που έχει διάρκεια. Πρόκειται για μία βαθιά συνειδητοποίηση, καθώς έχουμε μάθει να παρατηρούμε όλα όσα θέλουμε και έχουμε αναπτύξει την αυτοεκτίμησή μας.

Η ευτυχία είναι ισορροπία. Επιδιώκουμε την ισορροπία, καθώς αυξάνουμε την ικανότητα της συνειδητοποίησης μας.

Για να γίνει πιο κατανοητή η διαφορά μεταξύ της ευχαρίστησης και της ευτυχίας, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα.  Ας πούμε ότι επιθυμείτε πάρα πολύ ένα παγωτό σοκολάτα. Αποφασίζετε ότι θέλετε να απολαύσετε ένα μεγάλο κουτί παγωτό σοκολάτας, καθώς αυτό είναι πολύ ωραίο για εκείνη τη στιγμή.

Και θα μπορούσε να είναι ευτυχία, αν την επόμενη στιγμή δεν νιώθετε τύψεις για τη ποσότητα που καταναλώσατε, έχοντας απολαύσει όλο το παγωτό που βρισκόταν στο κουτί.

Τώρα συναισθήματα αυτολύπησης, τύψεων και θυμού θα σας οδηγήσουν σε μία χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση, αφού δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στον «πειρασμό». Ίσως θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε να απολαύσετε δύο μπάλες παγωτό και να νιώθετε ότι μπορείτε να έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας.

Γίνεται ίσως, κατανοητό ότι η ευχαρίστηση έχει να κάνει περισσότερο με την στιγμιαία απόλαυση, που πολλές φορές είναι αδύνατον να μας κρατήσει σε υψηλή ενεργειακή δόνηση.

Η ευτυχία όμως, είναι μία κατάσταση στην οποία για κάθε γεγονός βλέπουμε το ωφέλιμο της υπόθεσης. Αυτός ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων πηγάζει από το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, της αυτοαξίας, αλλά και τη βεβαιότητα ότι όλα είναι σε κατάσταση επίλυσης.

Μπορεί η ευχαρίστηση να γίνει ευτυχία;

Ναι μπορεί, καθώς συνειδητοποιείτε, ότι η ευχαρίστηση είναι κάτι που αξίζετε και ανήκει στην κανονικότητα. Για παράδειγμα, αν περιμένατε κάτι για πολύ καιρό και επιτέλους το έχετε, μην προσπαθήσετε να το επικοινωνήσετε ως θαύμα στον περίγυρό σας.

Η υγεία, μία καινούρια δουλειά, μία όμορφη συντροφική σχέση, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό είναι αγαθά τα οποία αξίζετε. Χρειάζεται να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για κάποιο μεταφυσικό γεγονός. Είναι απλά το αποτέλεσμα του τέλειου συντονισμού σας με αυτό που θέλετε. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο.

Προφανώς, αντί για άκρατη χαρά θα μπορούσατε να εστιάσετε στο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης και στη σκέψη ότι όλα είναι στη διάθεσή σας, αρκεί να δηλώσετε την αγνή πρόθεσή σας. Έχοντας τον έλεγχο πάνω στα συναισθήματά σας μπορείτε να καταφέρετε να έχετε ισορροπία και αρμονία. Αυτό είναι μία κατάσταση συνειδητοποίησης, η οποία έχει διάρκεια.

Δώστε λίγο περισσότερη προσοχή στην συγχρονικότητα, που είναι νόμος και όχι πιθανότητα και θα αισθάνεστε περισσότερο ευγνώμων για όσα σας προσφέρονται, ώστε να τα απολαμβάνετε σε κατάσταση ευτυχίας και όχι μόνο για ευχαρίστηση.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *