Fos Ayto Eisai

Φως! Αυτό είσαι!

Κοινοποίηση

Φως, αυτό είσαι αγαπητέ! Καθαρό και μεγαλοπρεπές Φως από την πρώτη μέρα της ύπαρξής σου.

Αύριο, ο xριστιανισμός γιορτάζει τα Θεοφάνεια. Την ανθρώπινη πιστοποίηση, ότι το Άγιο Πνεύμα είναι υπαρκτό. Ότι άνθρωπος και Θεός, διαμέσου του Πνεύματος είναι συνδεδεμένοι.

Ο συμβολισμός της σύνδεσης, το Φως. Αυτό το Φως, που ο καθένας μας, φέρει ως προίκα από τον Δημιουργό. Το Φως που απομακρύνει το σκοτάδι.

Γνωρίζουμε ότι αναρωτιέσαι πώς γίνεται, να είσαι Φως με τόσα προβλήματα, με τόσες δυσκολίες, με τόσους που επιδιώκουν το κακό σου ή και με τόσες αμαρτίες. Πιθανά, ακόμα να έχεις και τον φόβο του «κακού παιδιού», καθώς κρίνεις τον εαυτό σου με βάση την ανθρώπινη διάκριση.

Κάποιοι πάλι, που διαβάζετε αυτό το κείμενο τη δεδομένη στιγμή, στην προσπάθειά σας για πνευματική αφύπνιση, αγωνίζεστε εδώ και καιρό να αισθανθείτε αυτό το Φως, στην ουσία να συνδεθείτε με τον Θεό ή Πεδίο ή Σύμπαν, όπως κι αν το ονομάζετε.

Κάθε δυσκολία προέρχεται, από το γεγονός, ότι ο άνθρωπος συνηθίζει να υψώνει τείχη απέναντι στην θεϊκή αγάπη. Δυστυχώς, αυτό έχει καταγραφεί, ύπουλα, σε όλα όσα έχουμε μάθει.

Πιστεύουμε σε έναν Θεό που είναι τιμωρός, σε ένα Θεό που δημιουργεί καταστροφές, σε έναν Θεό, που κάποιος θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός για να επιβιώσει από τα «χτυπήματα» της ζωής.

Αλήθεια, πώς ένας Θεός – Πατέρας μπορεί να βλέπει τα δημιουργήματά του να υποφέρουν; Είναι μήπως ένας αυστηρός πατέρας, που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά του με σκληρότητα; Κι αν δεν έχει αρσενική ενέργεια (Πατέρας), αλλά θηλυκή (Μητέρα) που υηρετεί την μητρότητα; Κι αν δεν είναι ούτε Πατέρας, αλλά ούτε και Μητέρα, αλλά τα Πάντα, το Όλον;

Μήπως τελικά, αυτό που γνωρίζουμε για τον Θεό είναι ένα δημιούργημα των ανθρώπων;

Έχεις σκεφτεί, ότι ο Θεός είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε μάθει ή μπορούμε να φανταστούμε; Κάτι, που είναι εκτός του νου και της ανθρώπινης λογικής, αλλά υπάρχει σε κάθε κύτταρό μας;

Κάποιοι θα πουν, ότι γνωρίζουν πώς ο Θεός είναι ενέργεια και όχι ένα πρόσωπο. Κι αν τελικά, είναι όντως ενέργεια, ποια ενέργεια είναι;

Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Μήπως, ο Θεός είναι ενέργεια Αγάπης;

Και κάθε φορά, που λέμε ότι τα πάντα είναι ενέργεια, μήπως εννοούμε την Αγάπη;

Μέσα στην ενέργεια της Αγάπης, είναι δυνατόν να υπάρχει πόνος, φρίκη, απόγνωση, τιμωρία; Είναι δυνατόν να είσαι δημιούργημα του Θεού και ο Δημιουργός σου να σε τιμωρεί;

Θα σου πούμε σήμερα, ότι ο Θεός είναι μία τέτοια Αγάπη, που όταν αφεθείς να την νιώσεις, θα σταματήσεις να παλεύεις.

Δηλαδή θα σταματήσω να εργάζομαι;

Όχι. Όμως, θα σταματήσεις να κουράζεσαι, προσπαθώντας να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, καθώς θα καταλάβεις ότι τα καλά που έχεις και λαμβάνεις στη ζωή σου δεν ήρθαν μέσα από τη δική σου πάλη με τον έξω κόσμο ή τις καταστάσεις, αλλά είναι δώρα του Θεού προς εσένα και της αγνής σου πρόθεσης.

Και τα άσχημα της ζωής μου;

Αυτά είναι τα «δώρα» που προέρχονται από παρελθοντικές καταστάσεις ή γνώσεις που έχουν καταγραφεί στο δικό σου αρχείο ύπαρξης.

Δηλαδή, υπηρετώ το κάρμα των προηγούμενων ζωών;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι γιατί αυτομαστιγώνεσαι με την εκπλήρωση του κακού κάρματος, σε αυτή τη ζωή και δεν επιλέγεις να εκπληρώνεις το καλό σου κάρμα, που και αυτό υπήρξε σε προηγούμενες ζωές. Εκτός κι αν σε έχουν πείσει, πώς ενώ είσαι θεϊκό δημιούργημα, ήσουν, είσαι και θα είσαι, καρμικά, ένα κακό πλάσμα.

Ίσως, πάλι, αντί να ασχολείσαι με το κάρμα θα ήταν καλύτερο και αποτελεσματικότερο να ασχοληθείς με την ιδέα/σκέψη, ότι είσαι ένα απόλυτα αγαπητό πλάσμα του Θεού. Σε αυτό η ορθόδοξη πίστη έχει να προσφέρει μία σημαντική προστασία για τον άνθρωπο, καθώς δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του κάρμα, αλλά καλλιεργεί την ακλόνητη πίστη προς το θεϊκό θέλημα.

Τι γνωρίζει ο Δημιουργός;

Ο Θεός γνωρίζει το όνομά σου, γνωρίζει όλα όσα χρειάζεσαι και σου έχει δώσει την ελεύθερη βούληση, αν τελικά θέλεις να λαμβάνεις θεϊκή αγάπη ή να παλεύεις σκληρά. Ο Θεός δεν έχει κριτική. Αυτό είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Η αγάπη δεν μπορεί να κρίνει, αν πρέπει να είσαι πλούσιος ή φτωχός, επιτυχημένος ή αποτυχημένος, υγιής ή άρρωστος, αγαπητός ή και όχι. Η αγάπη, για ότι θέλεις να έχεις, το βλέπει ως καλό.

Ο Θεός δεν μπορεί να σε μισήσει, καθώς άνθρωπε, δεν έχεις τη δυνατότητα να απογοητεύσεις τον Δημιουργό σου. Μπορείς να απογοητεύεις μόνο τους ανθρώπους. Αλλά αυτοί δεν είναι Θεός. Επίσης, έχεις την επιλογή, μέσα από την ελεύθερη βούλησή σου, να είσαι συνεχώς συνδεδεμένος μαζί Του ή και όχι.

Μείνε λίγο στη σκέψη ότι ο Θεός σε αγαπά ολοκληρωτικά χωρίς να σε κρίνει  για τις επιλογές σου ή για τις πράξεις σου. Σκέψου τον να σου λέει, πως ότι έκανες ή δεν έκανες είναι καλό για Αυτόν, καθώς δεν υπάρχει καλό ή κακό στη δική του κατάσταση. Ότι σε αγαπά με μία άνευ όρων αγάπη.

Και τώρα θα αναρωτιέσαι: πώς μπορώ να είμαι συνεχώς συνδεδεμένος μαζί του; Τι πρέπει να κάνω;

Νιώθεις ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι, γιατί έτσι έμαθες. Οι πεποιθήσεις σου επιτάσσουν ότι κάτι πρέπει να επαναλαμβάνεις ως άσκηση, για να αποδώσει η προσπάθεια.

Να, και πάλι αυτό το αίσθημα πάλης, που έχεις μέσα σου.

Να παλέψεις για κάτι, προκειμένου να επιτύχεις. Είναι αυτό το κυρίαρχο αίσθημα του ανθρώπου, που τον οδηγεί σε αντιπαλότητα, εχθρότητα, απελπισία.

Ίσως τώρα, να σου περνάει και μία άλλη σκέψη…. ότι πιθανά ο Θεός δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί μαζί σου, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σου. Αλλά και αυτό δεν είναι μία προσομοίωση του Θεού στα ανθρώπινα δεδομένα;  

Αναγνώρισε επιτέλους, ότι ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει.

Ο Θεός είναι μαζί σου κάθε στιγμή.

Αν συνειδητοποιούσες ότι, ήδη, έχεις τον Θεό μέσα σου, πώς θα σου φαινόταν; Αν γνώριζες, ότι κάθε στιγμή είναι δίπλα σου και εργάζεται για εσένα, αλλά και για κάθε Δημιούργημά του, πώς θα ένιωθες;

Αν αναγνώριζες ότι μέσα σε εσένα, αλλά και στον κάθε άλλον υπάρχει ο Θεός, τι σκέψεις και ποια συναισθήματα θα γεννιόντουσαν;

Επιπλέον, αν γνώριζες πως όσοι είναι δίπλα σου είναι εκεί για να σε βοηθήσουν και ότι αυτό θα συμβεί όταν αποφασίσεις να αναγνωρίσεις τη ωφέλιμη σύνδεσή σου μαζί τους, μέσα από το θεϊκό σχέδιο. Αλήθεια, ακόμη νιώθεις ότι απειλείσαι;

Τώρα που ίσως να σκέφτεσαι λίγο πιο καθαρά, μπορείς αν θέλεις να μείνεις για λίγο μόνος και να αφήσεις να σε πλημμυρίσει η αγάπη Του. Δες οραματικά ένα λευκό φως να σε λούζει και να σου μεταφέρει όλη την Αγάπη που έχει για εσένα, καθώς είσαι ξεχωριστός για Αυτόν, όπως όλοι μας.

Αν θέλεις, άφησε και μερικά από τα προβλήματά σου πάνω Του με την ακλόνητη πίστη, ότι ήδη ενεργεί η συγχρονικότητα, ώστε να έχεις την ωραιότερη λύση, πέρα από όσα γνωρίζεις μέχρι σήμερα.

Κι αν πάλι, θέλεις να ζητήσεις κάτι μεγαλειώδες από τον Θεό που θα σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή, ζήτα, να μπορείς να βλέπεις, να νιώθεις και να ζεις μέσα από την Αγάπη του.

Σου ευχόμαστε…

Να είσαι πάντα Φως!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Φως! Αυτό είσαι!”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *