ζώδια ισημερία σεπτεμβρίου

Φθινοπωρινή Ισημερία 2019

Κοινοποίηση

Στη φετινή φθινοπωρινή ισημερία, πρέπει να διαλέξεις όπλο… Κατανα ή σουγια;

Ισημερίες και Ηλιοστάσια, τα τέσσερα σημεία της πραγματικής αλλαγής των εποχών, οι τέσσερις πύλες της αστρολογίας, τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού. Σε μια πιο εσωτερική ερμηνεία θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τον αόρατο σχηματισμό ενός μεγαλοπρεπούς Ουράνιου Σταυρού που συνδέει τα δύο Ηλιοστάσια και τις δύο Ισημερίες ενώνοντας έτσι δυο συμπαντικές δυνάμεις! Ένα σημείο επαφής της κάθετης δύναμης των ισημεριών , άνοιξη /φθινόπωρο, με την οριζόντια δύναμη των ηλιοστασίων, χειμώνας/ καλοκαίρι.

Η φετινή Φθινοπωρινή Ισημερία θα πραγματοποιηθεί στις 23 του Σεπτέμβρη με τον Ήλιο να μπαίνει επίσημα στο ζώδιο του Ζυγού και να σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου. Η ισημερία του φθινοπώρου δεν πραγματοποιείται πάντα, κάθε χρόνο σε μια σταθερή ημερομηνία , αλλά μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου αναλόγως της εισόδου του Ήλιου στην Πύλη του Ζυγού. Στην αρχαιότητα συνέπιπτε με την ημέρα λήξης των Ελευσίνιων Μυστηρίων τα οποία διαρκούσαν 9 ημέρες και ξεκινούσαν την 15η ημέρα του Βοηδρομιώνα που αντιστοιχεί στην 14η Σεπτεμβρίου, την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού για την Χριστιανοσύνη! Για άλλη μια φορά βλέπουμε να μπερδεύονται γλυκά οι ημερομηνίες των μεγάλων χριστιανικών γιορτών με αυτές των αρχαίων χρόνων αλλά και των μεγάλων αστρολογικών γεγονότων, όπως και οι τοποθεσίες που επιλέγονταν για τους αρχαίους ναούς, πάνω στα απομεινάρια των οποίων χτίζονταν αργότερα ορθόδοξες εκκλησιές !

Στις 23 του Σεπτέμβρη η μέρα και η νύχτα θα έχουν ίσες ευκαιρίες και ο Ήλιος θα περάσει στον διαπραγματευτή Ζυγό κουβαλώντας ‘’στα χέρια του’’ ξερά φθινοπωρινά φύλλα και θημωνιές, άπειρες θημωνιές από χρυσαφένια στάχυα στοιβαγμένες στα χωράφια! Το βόρειο ημισφαίριο θα ντυθεί επιτέλους το φθινόπωρο όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές στο παρελθόν και θα σταθεί στη μηδενική μοίρα του Ζυγού, στην κρίσιμη εκείνη μοίρα του συναισθήματος και της ανάγκης μας να γίνουμε κοινωνικά ”ζώα” για να αναζητήσουμε την δικαιοσύνη και την ισορροπία. Ο Ζυγός, το ζώδιο της ταλάντευσης, της αμφιβολίας και του ζυγιάσματος, θα μας βάλει φέτος στη διαδικασία της επιλογής. Μια κοσμική Πύλη πολύ ισχυρή είναι η αρχή του, γιατί απαιτεί από τους ανθρώπους να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό του Κριού από απέναντι και να προσπαθήσουν με δικαιοσύνη να επιτύχουν τη συνύπαρξη. Μα αν αυτή δεν ακολουθήσει το δρόμο της επίτευξης, τότε ο καθείς θα πρέπει να αποφασίσει τι ‘’όπλο’’ θα διαλέξει για να τα καταφέρει.

Το πλανητικό σκηνικό της Φθινοπωρινής Ισημερίας του 2019 θα είναι σκληρό. Θα είναι πολεμικό και αιμοβόρικο καθώς οι αντοχές και οι ανοχές δοκιμάστηκαν και τελείωσαν στην Πανσέληνο που προηγήθηκε. Οι μάσκες έπεσαν , οι προθέσεις έγιναν ξεκάθαρες και τώρα πια αναλαμβάνει ο Πλούτωνας, ο Νότιος Δεσμός και ο Κρόνος να μαζέψουν τα σώματα από το πεδίο της μάχης.
Για τα ζώδια του παρορμητικού Σταυρού ΚΡΙΟΥΣ, ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ , ΖΥΓΟΥΣ και ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ , η μάχη έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και τους βρίσκει λίγο εξαντλημένους καθώς προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Τα πολεμοφόδια κοντεύουν να τελειώσουν για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο και καλό θα ήταν να μπουν σε πρόσκαιρες έστω ”ειρήνες” προκειμένου να καταφέρουν να βγουν νικητές στο τέλος. Στο δεύτερο δεκαήμερο ο Κρόνος προσπαθεί να βάλει τάξη και να αφαιρέσει κάθε περιττό στα τετράγωνα του με την Αφροδίτη και τον Ερμή. Και για τον λιτοδίαιτο Κρόνο τα πάντα είναι περιττά… και οι έρωτες και τα χρήματα και η καλοπέραση! Είναι Σπαρτιάτης και η εκπαίδευση του είναι σκληρή, μα όταν η εκπαίδευση τελειώσει, η εμπειρία που ο άνθρωπος αποκτά αποδεικνύεται ανεκτίμητη. Στο πρώτο δεκαήμερο που η Φθινοπωρινή Ισημερία εξουσιάζει απόλυτα, ο Χείρωνας από τις πρώτες μοίρες του Κριού στέκεται βιγλάτορας. Ο Θεραπευτής δεν αστειεύεται, ξέρει από πόνους και πληγές και ξέρει επίσης πως πληγές κουκουλωμένες γιατρειά δεν βρίσκουν! Ο χλιαρός ΄Ήλιος του Ζυγού θα φωτίσει τα παλιά σημάδια για να τα ψηλαφίσουμε και να θυμηθούμε πόσο μας είχαν πονέσει όταν τα αποκτήσαμε…

Τα σταθερά ζώδια ΤΑΥΡΟΙ, ΛΕΟΝΤΕΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΙ και ΥΔΡΟΧΟΟΙ θα δεχθούν το φθινόπωρο με την ελπίδα πως ίσως τα πράγματα να καλυτερέψουν και πως αυτός ο Ουρανός που τους έχει παιδέψει αρκετό καιρό τώρα θα βαρεθεί και θα τους αφήσει στην ησυχία τους. Δυστυχώς όμως δεν βαριέται εύκολα και θα συνεχίσει να ωθεί το πρώτο δεκαήμερο σε μάχες δύσκολες με τα όπλα τους μισοσπασμένα. Η πραγματική συνθήκη ειρήνης με τους εαυτούς τους και με τους άλλους θα πάρει υπογραφές μετά το καλοκαίρι του 2020! Κάντε μια ανάπαυλα διαλέξτε νέα ‘’όπλα’’ ώστε να μπείτε ξεκούραστοι στις μάχες τις μελλοντικές. Το δεύτερο δεκαήμερο έχει μεγαλύτερη εύνοια, αλλά δεν παύει η Αφροδίτη στο Ζυγό να βάλλεται από τα τετράγωνα του Κρόνου. Προσοχή στα θέματα της αγάπης και της τσέπης λοιπόν…και στο συνδυασμό των δύο! Το τρίτο δεκαήμερο δεχόμενο διαφορετικές όψεις από τους μεγάλους του Σύμπαντος προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει αφού παλεύει με τον ενθουσιασμό από τη μια και φλερτάρει με την κατάθλιψη από την άλλη. Όλα φαίνονται μεγαλύτερα και σημαντικότερα, αλλά εκεί προς το τέλος του φθινοπώρου θα φανεί αν η επιλογή των ‘’όπλων ‘’ ήταν η σωστή.

Ο μεταβλητός σταυρός ΔΙΔΥΜΟΙ, ΠΑΡΘΕΝΟΙ, ΤΟΞΟΤΕΣ και ΙΧΘΥΕΣ θα μπουν στο φθινόπωρο με την ίδια αγωνία που τους ταλάνιζε και στην προηγούμενη Πανσέληνο, να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης! Το βαρύ αυτό φορτίο το έχουν περισσότερο στις πλάτες τους οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο καθώς το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα έχει δημιουργήσει ένα χάος στην καθημερινότητα τους. Αθετήσεις υποσχέσεων, απογοήτευση, εξασθένηση αλλά και κλοπές. Υπομονή μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη που η ομίχλη θα σηκωθεί, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει… και θα δείτε πως τελικά τα ‘’όπλα’’ που κρατούσαν οι εχθροί σας ήταν ψεύτικα! Για τα μεταβλητά του πρώτου δεκαημέρου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και η Φθινοπωρινή Ισημερία θα τα βρει με τονωμένο το οικονομικό… ηθικό τους! Το τρίτο δεκαήμερο είναι πραγματικά το τυχερότερο αφού και το πλανητικό σκηνικό με τη βοήθεια των Μεγάλων αλλά και του Δία κάνει ότι μπορεί για να είναι τα ‘’όπλα’’ τους άτρωτα. ΔΙΔΥΜΟΙ… τα δώρα του Δία από απέναντι. ΠΑΡΘΕΝΟΙ… τα πανίσχυρα τρίγωνα του Πλούτωνα. ΤΟΞΟΤΕΣ… το Δία σε σύνοδο και ΙΧΘΥΕΣ… τον Πλούτωνα σε ισχυρά εξάγωνα! Οι πιο καλά εξοπλισμένοι του φετινού φθινοπώρου θα είστε εσείς!

Ο Ήλιος του Ζυγού θα λειτουργήσει πιο απόλυτα φέτος και η Φθινοπωρινή Ισημερία θα μας παρακινήσει να αφήσουμε τις μεσοβέζικες λύσεις και να διαλέξουμε ‘’οπλισμό’’ για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε το δύσκολο χειμώνα που θα ακολουθήσει. Αποφασίστε τώρα τι θέλετε να κρατήσετε στα χέρια σας… Κατάνα ή σουγιά; Το Κατάνα είναι ιερό όπλο γιατί απαιτεί μύηση, ήθος και εκπαίδευση. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το κρατήσει στα χέρια του αν μέσα του υπάρχει και το παραμικρό ίχνος πρόθεσης εξαπάτησης. Μερικές φορές πάλι, κάποιοι το κρατούν ήδη στα χέρια τους αλλά το ξεχνούν και χρησιμοποιούν σουγιάδες που τελικά πάνω στην προσπάθεια στραβώνουν και σκουριάζουν γιατί δεν είναι φτιαγμένοι για να αντέξουν… είναι φτιαγμένοι για μικροκλοπές και για να ανοίγουν κονσέρβες, όχι για να μπαίνουν σε πόλεμο. Η χειρότερη περίπτωση όμως είναι αυτών που ενώ κρατούν σουγιά προσποιούνται πως έχουν στα χέρια τους ιερό Κατάνα… δυστυχώς ο σίγουρος δρόμος για αυτούς είναι το χαρακίρι….

Καλή και αξιοπρεπή Φθινοπωρινή Ισημερία σε όλους!

Βάσια Μαυράκη

Αστρολόγος- Συγγραφέας

 

Κοινοποίηση