sun on lbra

Ήλιος στον Ζυγό

Κοινοποίηση

Ήλιος στο Ζυγό στο ζώδιο της ομορφιάς, της κομψότητας, της αρμονίας…

Κάθε 23 του Σεπτέμβρη, εκεί στη Φθινοπωρινή Ισημερία , ο Ήλιος αφήνει τη μετρημένη και πρακτική Παρθένο και περνά στο Ζυγό, στον καλαίσθητο, συντροφικό, καλλιτεχνικό, ισορροπιστή, διπλωμάτη αλλά και αναποφάσιστο Ζυγό. Αν ο Κριός απέναντί σας ζει την έξαρση του Ήλιου μια και είναι το Εγώ, εσείς στην αντίπερα όχθη αντιπροσωπεύετε το Εμείς και την πτώση του, αφού μοιραία σκορπίζετε τη λάμψη του σε πολλά κομμάτια. Όση αδιαλλαξία επιδεικνύει ο Κριός, το ”αντίπαλο δέος σας”, τόσο διαλλακτικοί είστε εσείς, με αποτέλεσμα να φαίνεστε άτονοι απέναντι του. Ξέρετε όμως, η μετριοπάθεια και η διαλλακτικότητα έχουν απλώς πιο αργή άνοδο προς την κορυφή και σίγουρα δημιουργούν πιο βοηθητικό περιβάλλον σε κάθε προσπάθεια. Έχετε λοιπόν ένα επιπλέον χάρισμα σε σχέση με τους απέναντι, ξέρετε πως να μη δημιουργείτε εχθρούς!

ΖΥΓΟΣ …η ζυγαριά! Είστε το δεύτερο ζώδιο του αέρα, αυτό, που πρώτοι οι Βαβυλώνιοι ξεχώρισαν στο νυχτερινό ουρανό, μια ζυγαριά με δυο τάσια, ενώ οι Άραβες έβλεπαν σε εσάς τη συνέχεια του αστερισμού του Σκορπιού. Το 150 π.Χ. ο αστρονόμος Ίππαρχος διέκρινε και κατέγραψε τον αστερισμό σας με το σημερινό όνομά του, τοποθετώντας τη ζυγαριά στα χέρια της Αστραίας, της θεάς της δικαιοσύνης. Σύμβολο σας η άψυχη, κρύα, απρόσωπη ζυγαριά… έτσι δεν έχετε ακούσει να λένε πολλές φορές; Σε ένα ζωδιακό κύκλο με έμβια σύμβολα, με σύμβολα που έχουν ψυχή, εσείς αντιπροσωπεύεστε από κάτι υλικό και άψυχο. Λάθος, γιατί η δική σας ζυγαριά είναι αυτή που ζυγίζει τις ίδιες τις ψυχές, είναι η ζυγαριά του Όσιρι, είναι αυτή που απονέμει δικαιοσύνη ζυγίζοντας το θείο νόμο.Η μεταφυσική σημασία της ζυγαριάς σας είναι τεράστια και τη συναντάμε στην απαρχή όλων σχεδόν των θρησκειών, είναι η ζυγαριά της Ψυχοστασίας που αποφασίζει τα επέκεινα.

Πάνω στα δυο χρυσά σας τάσια από τη μια στέκεται η Ψυχή και από την άλλη ένα πούπουλο πανάλαφρο και η Ψυχή στο ζύγι πρέπει να φανεί ελαφρότερη από αυτό το ‘’τίποτα’’ σε βάρος…Κάθονται οι 42 δικαστές απέναντι από κάθε Ψυχή εκτεθειμένη και τη ρωτούν τις ερωτήσεις που πρέπει να έχουν απάντηση αρνητική για να περάσουν στην όχθη την απέναντι…

Υπήρξες οκνηρή;
Αδίκησες κανέναν;
Λιποψύχησες;
Έκανες κάποιον να κλάψει;
Εξαπάτησες κανέναν;

Κάθε απάντηση κάνει τη Ζυγαριά να γέρνει…Τέτοια είναι η ζυγαριά σας Ζυγοί μου και θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι για αυτήν! Ανήκετε στον σταυρό των παρορμητικών, των ζωδίων που ΄΄ξεκίνησαν” τον κόσμο. Σηματοδοτείτε το ξεκίνημα μιας εποχής, ανήκετε σε μια από τις τέσσερις κρίσιμες πύλες του χωροχρόνου. Μηδενική μοίρα Ζυγού, φθινόπωρο, Φθινοπωρινή Ισημερία, μοίρα διπλωματικότητας. Οίκος σας ο έβδομος, γωνιακός, οίκος του γάμου και των συνεργασιών, των φανερών εχθρών, των δικηγόρων και των δικαστηρίων… όλα αυτά σας ακούγονται τόσο άψυχα, ουδέτερα και αδιάφορα λοιπόν;

Κυβερνήτης σας είναι ο πλανήτης με το πιο γλυκό πρόσημο από όλους, η Αφροδίτη! Ομορφιά, καλαισθησία, καλοζωία, κομψότητα, δημοφιλία, διπλωματία, είναι μερικά από τα αμέτρητα θετικά στοιχεία σας, αλλά η αναποφασιστικότητα και η ανασφάλεια είναι δύο από τα κυριότερα αρνητικά σας. Και αυτό γιατί σαν το ζώδιο των σχέσεων που είστε, δυσκολεύεστε να είστε μόνοι. Δυσκολεύεστε να είστε χωρίς σύντροφο, με αποτέλεσμα να μπαίνετε επιπόλαια σε σχέσεις από το φόβο της μοναξιάς και μόνο! Εσείς, οι καλοζυγιστές που ξέρετε να ζυγίζετε τα πάντα και να παίρνετε δίκαιες αποφάσεις, δυσκολεύεστε να ζυγίσετε σωστά την ανασφάλεια σας! Αυτό όμως είναι το ζητούμενο και στόχος της αυτοβελτίωσης σας, να ενδυναμώσετε την αποφασιστικότητα σας, να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να ζήσετε τη ζωή σας ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσοι. Η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο βρίσκεται στην Ουράνια μορφή της γι’ αυτό ο υλισμός της έχει να κάνει περισσότερο με την ανάγκη της ομορφιάς και όχι με την ανάγκη της κτήσης. Οι Ταύροι είναι αδέρφια σας εξ΄ αίματος αφού μοιράζεστε τον ίδιο κυβερνήτη, αλλά η Αφροδίτη εδώ βρίσκεται στην γήινη έκφανσή της, είναι Πάνδημος. Ο ίδιος πλανήτης της επιθυμίας, της ομορφιάς και της αγάπης, σας κάνει” ξαδέρφια” με τους Ιχθύες αφού εκεί έχει την έξαρσης της και η έκφανση της αυτή, είναι η Πόντια. Ένας πλανήτης, πολλά πρόσωπα και διαφορετική αντιμετώπιση, μα πάντα μια Αφροδίτη όμορφη και γοητευτική, τόσο όσο είστε και εσείς Ζυγοί μου! Οι ομορφότερες γυναίκες στον πλανήτη είναι γεννημένες κάτω από τον δικό σας Ήλιο… Brigitte Bardot, Monica Bellucci, Catherine Zeta-Jones, αλλά και η δική μας Μελίνα Μερκούρη… Δεν είστε μόνο όμορφοι είστε και δίκαιοι εσείς που εξυπηρετείτε τις αρετές του ζωδίου σας στις υψηλότερες συχνότητες του, αφού ο αυστηρός Κρόνος στο δικό σας ζώδιο έχει την έξαρση του, στις 21 μοίρες ακριβώς!

ΖΥΓΟΙ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ( 22 /9ου – 3 / 10ου)

Είστε οι τυχερότεροι της φετινής χρονιάς σας, αφού κάνατε γενέθλια χωρίς τη βαριά σκιά των μεγάλων πάνω σας. Η Νέα Σελήνη του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα για όσους έχουν γεννηθεί 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου και καθώς η Αφροδίτη και ο Ερμής βρίσκονται και αυτοί στο Ζυγό, οι όποιες συνεργασίες σας θα ευοδωθούν. Οι πραγματικές αλλαγές για εσάς θα έρθουν στο τέλος του χρόνου με την Ηλιακή Έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου, της τελευταίας του 2019, να σας βάζει σε διαφορετικό τρόπο σκέψης και διεκδίκησης και να σας βγάζει στην επιφάνεια ένα προφίλ πολύ δυναμικότερο από αυτό που πιστεύατε πως είχατε!

ΖΥΓΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ (4- 13 / 10ου )

Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου καταφέρατε να απομακρυνθείτε από την αγκαλιά του Πλούτωνα, αλλά εγκλωβιστήκατε στην αγκαλιά του Κρόνου που προσπαθεί να σας διδάξει και να σας εκπαιδεύσει με τη σκληρή αγάπη του. Ο κυβερνήτης πλανήτης σας η Αφροδίτη ταλαιπωρείται και από τους δύο στα εξουθενωτικά τετράγωνα που της κάνουν και δεν θα είναι απλόχερη μαζί σας στα θέματα της αγάπης και των οικονομικών. Πιο προσεχτικοί στον τρόπο διαχείρισης των αγαθών της Αφροδίτης οι γεννημένοι 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου.

ΖΥΓΟΙ ΤΡΙΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ (14 – 23 / 10ου )

Εσείς βάλλεστε περισσότερο από όλους. Οι γεννημένοι 14, 15 Οκτωβρίου έχετε πάρει ήδη γεύση από την επίδραση του Πλούτωνα πάνω σας. Το επόμενο διάστημα με κορύφωση το χειμώνα και την άνοιξη του 2020, θα νιώσετε εντονότερα τη μεταλλακτική του διάθεση, ιδιαιτέρως οι γεννημένοι 16, 17, 18 Οκτωβρίου. Θα είναι σα να προσπαθείτε να βουτήξετε βαθιά μέσα σας για να καταλάβετε τι ζητάτε εσείς από εσάς … και όχι οι άλλοι! Απομακρύνσεις, αποστασιοποιήσεις, ‘’απώλειες’’, τώρα πια θα λάβουν οριστικό χαρακτήρα.

Ζυγοί μου, το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια πως έχετε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ! Ο Ουρανός απέναντι σας, στον Κριό, από το 2011 μέχρι το 2018 ανακάτεψε για τα καλά τη ζωή σας ιδιαιτέρως στα θέματα των σχέσεων… και πάνω που ανακουφιστήκατε λίγο, ο Κρόνος πέρασε στον Αιγόκερω! Θα συναντήσει τον Πλούτωνα εκεί, σε έναν κοσμικό κύκλο απαράμιλλης δύναμης και έντασης και εσείς στο κέντρο των εξελίξεων να προσπαθείτε να προστατευτείτε από τα μεγαθήρια του Σύμπαντος.
Θα είναι μια προκλητική χρονιά και η φετινή γενέθλια χρονιά σας , με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, αλλά και το Νότιο Δεσμό της Σελήνης να σας πολιορκούν στενά. Θα αναγκαστείτε να παλέψετε, θα πιεστείτε και πολλοί από εσάς θα αποκτήσετε μια σκληράδα που δεν ταιριάζει στο ζώδιο σας, τον κομψό Ζυγό. Θα ταιριάζει όμως στις εμπειρίες που θα έχετε αποκομίσει… Είστε το ζώδιο της ομορφιάς και της αρμονίας και οι μάχες σας θα είναι όμορφες και αρμονικές … εξάλλου ποιος είπε πως τα δύσκολα δεν μπορούν να είναι και όμορφα συγχρόνως;

Ζυγοί χρόνια σας πολλά, κομψά και αρμονικά!!!

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Βάσια Μαυράκη

Επικοινωνήστε μαζί της πατώντας εδώ

Κοινοποίηση