ο εγωισμός

Ηττημένος από εγωισμό

Κοινοποίηση

Νιώθεις ότι ηττήθηκες, κοιτάζοντας ανήμπορος την αγάπη να ξεμακραίνει. Σκέφτεσαι ότι τελικά δεν της άξιζες ή ότι δεν αγαπήθηκες ή ότι αν σε αγαπούσε αληθινά θα έτρεχε απόψε, που νιώθεις τόσο μόνος, κοντά σου.

Κι αν εσύ είσαι ο ηττημένος, ποιος νίκησε τελικά; Ο άλλος που έφυγε; Αυτός που τώρα σκέφτεσαι, ότι διασκεδάζει χωρίς εσένα; Αυτός που όσο ήταν εκεί και πάλι δεν σου αρκούσε; Αυτός που σου έδινε αγάπη κι εσύ κοιτούσες να λάβεις χωρίς να δώσεις; Αυτός που πίστευες, ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να σε αγαπά δίχως όρους;

Αλήθεια, ποιος είναι ο κερδισμένος;

Ο άλλος θα απαντήσεις, που έφυγε και με άφησε μόνο μου. Ο άλλος, που καθόλου δεν τον νοιάζει για εμένα. Ο άλλος που τελικά, δεν με αγάπησε.

Όμως, είναι κι αυτό το παραπονιάρικο παιδί μέσα σου, που απόψε φωνάζει, ότι δεν ήσουν τελικά, αρκετός. Είναι αυτό που θέλει να παίρνει περισσότερα, όσα κι αν του δώσεις. Είναι το ίδιο παιδί, που ζητά την επιβεβαίωση από τους άλλους, που διψά για αναγνώριση. Αυτό, που δεν σε αφήνει να καταλάβεις ποιος είσαι.

Αυτό το παιδί είναι ο εγωισμός σου και που ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει, όπως οι άλλοι. Αυτός, που σε προστατεύει από τους άλλους. Τους ίδιους «άλλους» από τους οποίους ζητάς την αναγνώριση, την επιβράβευση, την συνεργασία, την αγάπη.

Ο εγωισμός σου σε κρατά δέσμιο και απόψε. Απόψε, που πολύ θα ήθελες να κάνεις αυτό το κακομαθημένο παιδί να σταματήσει να μιλά. Απόψε, που θα ήθελες να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να τρέξεις σε αυτόν που αγαπάς. Απόψε, που περιμένεις ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο για να ακούσεις δύο σημαντικές λέξεις. «Σε αγαπώ».

Σκέψου τώρα, πόση χαρά και ανακούφιση θα ένιωθες αν συνέβαινε. Μείνε για λίγο σε αυτή την σκέψη.

Νιώθοντας τη χαρά και την ανακούφιση ότι τίποτα δεν χάθηκε, καταλαβαίνεις ότι ίσως, όλες οι προηγούμενες σκέψεις σου μπορεί να ήταν απλές υποθέσεις του «εγώ» σου; Κατανοείς, ότι όσο αφήνεις τον εγωισμό να σε καθοδηγεί θα μένεις μόνος σου τα βράδια, ζώντας μισή ζωή; Το θέλεις αυτό; Μήπως θα ήταν καλύτερα αν αποφάσιζες να εκφράσεις αυτά που νιώθεις; Μήπως αυτός που αγαπάς, αξίζει να κάνεις εσύ την κίνηση να πεις, πρώτος, «Σ’ αγαπώ»; Μήπως να έκανες, εσύ, εκείνο το τηλέφωνο ή να έστελνες το μήνυμα, που για άλλη μία φορά περιμένεις από τον άλλο;

Πες ένα «Συγνώμη» και ένα «Σ’ αγαπώ» σε αυτόν που ήταν δίπλα σου και μπορεί απόψε, να κάνει τις ίδιες σκέψεις με εσένα. Ίσως, και απόψε, για άλλη μία βραδιά, να νιώθει άδειος έχοντας προσπαθήσει να παλέψει με το «εγώ» σου. Ίσως να ελπίζει ακόμα, ότι κάποια στιγμή θα καταλάβεις.

 #Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση