Πανσέληνος χρυσανθέμων

Πανσέληνος Οκτωβρίου τι φέρνει στη ζωή μας

Κοινοποίηση

Πανσέληνος του Οκτωβρίου… Πανσέληνος των Χρυσανθέμων!

Σε ένα παλιό καλαντάρι από αυτά τα νοσταλγικά, με τις ανάγλυφες  ροζ μπορντούρες ένα γύρω στα φύλλα του, από αυτά που μας επιστρέφουν κατευθείαν στην παιδική μας ηλικία , βρίσκονται γραμμένες με καλλιγραφικά γράμματα, οι ευχές, οι γιορτές και οι χάρες του κάθε μήνα. Ένα καλαντάρι του 2000 που τα φθαρμένα φύλλα του μυρίζουν κανέλα και βανίλια, αφού πίσω από τη σελίδα του κάθε μήνα υπάρχει  γραμμένη και μια συνταγή… και το πάθος της νεότητας να την πραγματοποιήσει. Οκτώβρης, Βροχάρης και Σπαρτάρης, γράφει, που φέρνει τα χρυσάνθεμα, τα αγιοδημητριάτικα ή οχτωβρούδια όπως τα λένε στην Κύπρο. Τι λησμονημένες, όμορφες λέξεις αλήθεια! Χωρίς καμία προσπάθεια το μυαλό γεμίζει χρώματα! Και το εκπληκτικό; Η Πανσέληνος του Οκτώβρη της απαρχής  του 21ου αιώνα  στις 13 του Οκτώβρη στις 20 μοίρες Ζυγού / Κριού!  Ένα μικρό ολόγιομο φεγγαράκι ζωγραφισμένο στο ροζ του καπνού χαρτί  και δίπλα μια μικρή συμβουλή … »Θέλετε να βρείτε την ευτυχία στη ζωή; Τότε δεν έχετε παρά να φυτέψετε πολλά χρυσάνθεμα στον κήπο σας! Βγείτε απόψε στο φως του φεγγαριού και σπείρετε άφθονους σπόρους της χαράς σε όλα τα χρώματα…  μην αφήσετε ποτέ τον κήπο σας χωρίς χρυσάνθεμα’’!

Μια Πανσέληνος στην ίδια ημερομηνία, στα ίδια ζώδια, στις ίδιες μοίρες με αυτή που θα γίνει στις 13 του Οκτώβρη του 2019,  αλλά σε διαφορετική πλανητική αναλογία και με μια συνταγή ευτυχίας δώρο!

Προσπάθησα να θυμηθώ τι μου έφερε αυτή η μακρινή Πανσέληνος της ζωής μου, πριν δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια. Ο  Μέτωνας βλέπετε είναι απολύτως συνεπής στα ραντεβού του μέσα στους ίδιους οίκους του γενέθλιου χάρτη μου και θυμήθηκα… Θυμήθηκα πως μου έφερε αποκαλύψεις! Θυμήθηκα πως μου έφερε θυμό! Θυμήθηκα πως μου έφερε ένταση! Θυμήθηκα πως μου έφερε καταιγίδα! Και μετά ήρθε η νηνεμία, η αισιοδοξία   και πολλά, πολλά μπουκέτα με χρυσάνθεμα μέσα στο σπίτι! Αν μπορέσετε να γυρίσετε κι εσείς τόσο πίσω και να θυμηθείτε – εσείς φυσικά που έχετε την κατάλληλη ηλικία- θα κάνετε τη σύγκριση με την Πανσέληνο που έρχεται και θα δείτε πως θα βιώσετε σχεδόν τα ίδια συναισθήματα, με μόνη διαφορά τον τρόπο που θα τα διαχειριστείτε πλέον. Η περιοδικότητα της ζωής και των πλανητών, ο κύκλος του Μέτωνα, μας χαρίζουν εμπειρίες και τον τρόπο που θα πρέπει να τις μετουσιώσουμε προς όφελος μας. Και ενώ τα φεγγάρια της ζωής μας θα μας ακολουθούν πάντα  κάθε μήνα  με μια Νέα Σελήνη και μια Πανσέληνο, αυτοί που θα αλλάζουμε θα είμαστε εμείς γιατί θα γινόμαστε σοφότεροι από τις προσταγές τους.

Οι όψεις της Πανσελήνου και τα αποτελέσματα τους, που θα ζήσουμε στις 13 του Οκτώβρη  και θα είναι παρελθόν σε δεκαεννέα χρόνια από τώρα, θα έχουν ικανό βαθμό δυσκολίας. Κριός, Ζυγός, ο άξονας που ο εγωισμός και η συγκατάβαση παλεύουν σώμα με σώμα. Άρης και Αφροδίτη απέναντι ο ένας στον άλλον! Και αυτή τη φορά σε θέσεις αδύναμες. Αρματωμένος όπως πάντα, οξύθυμος, έτοιμος για καυγά αυτός, αλλά φοβικός και αναποφάσιστος στο ζώδιο του Ζυγού, πληγωμένος στην αντίθεση του με το Χείρωνα! Ψάχνει να γιατρέψει τις πληγές του ο χλιαρός αυτός Άρης και μαζί με αυτόν και οι Κριοί που έχουν γεννηθεί το Μάρτιο και οι Ζυγοί του Σεπτέμβρη. Όμορφη, ποθητή όπως πάντα αυτή, αλλά μυστηριακή, εμμονική και  ζηλιάρα  μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού, στην αντίθεση της με τον Ουρανό, θέλει να ερωτευτεί. Θέλει να ζήσει το απρόβλεπτο,  το διαφορετικό και μαζί με αυτή και οι Ταύροι που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο, αλλά και οι Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβριο.

Ο Ήλιος της Πανσελήνου στις 20 μοίρες του Ζυγού, σε μια από τις πιο δύσκολες κλείδες της αστρολογίας, μοίρα ‘’μαγείας’’ κακοτυχίας και ορφάνιας, μια ανάσα πριν την 21η μοίρα του Ζυγού και την έξαρση του Κρόνου και σχεδόν δίπλα στη 19η μοίρα του Ζυγού, της  απόλυτης πτώσης της δύναμης του Ήλιου.  Κρόνιες σκληρές μοίρες εγκλωβισμένες στη Via Combusta (Κεκαυμένη Ζώνη)

Η Σελήνη απέναντι, στον Κριό, δυναμική με αλαζονικές τάσεις τόσο κοντά στις μοίρες της απόλυτης έξαρσης του κύρη της, του Ήλιου. Και ο Πλούτωνας σε τετράγωνο ακριβείας με τα Φώτα, ορθόδρομος πια, να φέρνει στο προσκήνιο τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη άνοιξη όταν άρχισε την αναδρομή του. Τάχατες συγκαταβατική η ολόφωτη Σελήνη του Οκτώβρη, αλλά η αιώνια μάχη του αρσενικού με το θηλυκό και οι συναισθηματικές  διαπλοκές  θα φωτιστούν σε όλο τους το μεγαλείο!

ΚΡΙΟΙ/ ΖΥΓΟΙ

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν εσείς ΚΡΙΟΙ (9-11 Απριλίου) και ΖΥΓΟΙ (12- 14 Οκτωβρίου) των αρχών του δεύτερου  δεκαημέρου δηλαδή. Προσοχή στις σχέσεις σας, στις συνεργασίες σας, στις διεκδικήσεις σας και στα νεύρα σας. Ακόμη και αν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να αποφασίσετε που πάει η σχέση σας, να μην το πράξετε, γιατί το αίμα σας βράζει και είναι πολύ πιθανόν να το μετανιώσετε στο τέλος του μήνα. Τα ίδια ισχύουν και για όποιον έχει Ωροσκόπο στον άξονα Κριού, Ζυγού και η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον 1ο/7ο οίκο του. Η Σελήνη και ο Ήλιος βρίσκονται σε δύσκολες όψεις με τον Πλούτωνα και το πρασινομάτικο  τερατάκι της ζήλιας θα ξυπνήσει στις καρδιές των ανθρώπων… προσοχή λοιπόν, οι παρακολουθήσεις θα δώσουν και θα πάρουν!

ΤΑΥΡΟΙ / ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Η Πανσέληνος του Οκτώβρη πραγματοποιείται πίσω από την πλάτη των ΣΚΟΡΠΙΩΝ  μας και στην καθημερινότητα των ΤΑΥΡΩΝ  μας! Μυστικά αλλά και αποκαλύψεις για τους πρώτους, αλλά και θέματα εργασίας και υγείας για τους δεύτερους που δεν θα πρέπει να αμελήσουν για κανένα λόγο. Προσεχτικοί,  πάρα πολύ προσεχτικοί των πρώτων ημερών με την ανατρεπτική δράση του Ουρανού ακριβώς επάνω σας για τους Ταύρους( 22—25 Απριλίου)  και απέναντι σας για τους Σκορπιούς (25 – 28 Οκτωβρίου).   Ευνοημένοι οι ΤΑΥΡΟΙ του τρίτου δεκαημέρου με τα τρίγωνα του Πλούτωνα  και οι ΣΚΟΡΠΙΟΙ  του δεύτερου δεκαημέρου με τα τρίγωνα του Ποσειδώνα.  Οι τυχεροί που θα βιώσουν πραγματικά ερωτικά αυτή την Πανσέληνο  θα είναι οι Ταύροι που έχουν γεννηθεί 12- 15 Μαΐου και όσοι φυσικά έχουν Ωροσκόπο Ταύρο από 19 – 22 μοίρες.

ΔΙΔΥΜΟΙ / ΤΟΞΟΤΕΣ

Το φως της Πανσελήνου θα φωτίσει τον άξονα των ερωτικών αλλά και των φιλικών σας σχέσεων. Φίλοι θα γίνουν έρωτες και παλιοί έρωτες θα γίνουν φίλοι! Και όλα αυτά με την εύνοια του Δία σε σύνοδο για τους Τοξότες των αρχών του τρίτου δεκαημέρου και σε αντίθεση για τους Διδύμους, επίσης των αρχών του τρίτου δεκαημέρου. Ο άξονας σας είναι από τους ευνοημένους των ημερών και οι ευκαιρίες που θα προκύψουν για εσάς  θα είναι ανεπανάληπτες! Ο κυβερνήτης σας ο Ερμής ΔΙΔΥΜΟΙ μου, εγείρει μυστικό περιβάλλον και παρασκήνιο από την ‘’ντετεκτιβίστικη’’ θέση του στο Σκορπιό, γι’ αυτό θα είναι καλό να προσέχετε τι λέτε και τι δεν λέτε τις ημέρες αυτές. Όσο για εσάς ΤΟΞΟΤΕΣ μου προσοχή μόνο στις υπερβολές!

ΚΑΡΚΙΝΟΙ / ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Ο Πλούτωνας της Πανσελήνου σε τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη θα ενεργοποιήσει τον άξονα οικογένειας/ καριέρας για ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ και ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ και ίσως φέρει στο φως θέματα οικογενειακών αντεκδικήσεων. Όταν η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον άξονα 4ου/ 10ου οίκου στο χάρτη μας, τότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και σε θέματα υγείας γονιών, δικά μας…  αλλά και σε θέματα ακίνητης περιουσίας. Επηρεάζονται περισσότερο ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ ( 9 -12 Ιανουαρίου) και ΚΑΡΚΙΝΟΙ  (9 -12 Ιουλίου), δηλ. τέλους πρώτου, αρχές  δεύτερου δεκαημέρου. Μερικές φορές το άπλετο φως μπορεί να είναι ενοχλητικό για τα μάτια, στη συνέχεια όμως μπορούμε να δούμε με λεπτομέρειες αυτά που έκρυβε το ημίφως… Κάπως έτσι θα λειτουργήσει η Πανσέληνος για εσάς, θα σας φέρει αντιμέτωπους με αυτά που δεν μπορούσατε να δείτε!

ΛΕΟΝΤΕΣ / ΥΔΡΟΧΟΟΙ

Όσοι θα υποδεχθείτε την Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα/ Υδροχόου, θα έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των ερωτικών σας σχέσεων.  Τα φώτα θα ‘’ανοίξουν’’ και θα σας δείξουν την πραγματική διάσταση ανθρώπων και γεγονότων που έχετε απέναντί σας. Αλλά εδώ συμβαίνει και κάτι περισσότερο από αυτό, για εσάς που έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα τις πέντε πρώτες ημέρες.  Λέοντες γεννημένοι 22 – 27 Ιουλίου  και Υδροχόοι 21 – 26 Ιανουαρίου οι επίπονες αλλαγές που έχετε βιώσει το τελευταίο διάστημα θα συνεχίσουν να σας ταλαιπωρούν με απώτερο σκοπό να σας αλλάξουν και να σας δυναμώσουν. Ο Δίας της Πανσελήνου είναι ευνοϊκός για τα Λιοντάρια του τέλους πρώτου, αρχή δεύτερου δεκαημέρου.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ / ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος του Οκτώβρη θα είναι ‘’δυναμωτική’’ για τους ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ, ιδιαιτέρως της αρχής του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και για τους ΙΧΘΥΕΣ του δεύτερου δεκαημέρου με τον Ποσειδώνα της Πανσελήνου σε ένα μεγάλο συναισθηματικό τρίγωνο στα νερά. Οικονομικά θα είναι κυρίως τα θέματα που θα φωτίσει και θα φέρει ευκαιρίες κέρδους τόσο από επιχειρηματικές δραστηριότητες όσο και από καταθέσεις και δικαστικές αποφάσεις. Ερωτικές και βαθιά συναισθηματικές θα είναι οι φθινοπωρινές πανσέληνες μέρες του Οκτώβρη καθώς τα Ψαράκια μας κάτω από την κυριαρχία του ρομαντικού κυβερνήτης τους θα ονειρεύονται βόλτες μέσα στα πεσμένα χρυσοκόκκινα φύλλα… με πραγματικούς όμως συντρόφους! Τα παιδιά της γης, οι Παρθένοι και των τριών δεκαημέρων έχουν τις ευλογίες των μεγάλων… του Ουρανού του πρώτου, του Κρόνου του δεύτερου, του Πλούτωνα του τρίτου… και είναι αυτοί που θα φυτέψουν τα περισσότερα χρυσάνθεμα από όλους!

Κοιτάξτε κατάματα αυτή την παλιά, μα τόσο νέα Πανσέληνο του φετινού Οκτώβρη, θαυμάστε την λάμψη της, εξομολογηθείτε της τις ελπίδες σας, πείτε της τους καημούς σας, αλλά ένα μην ξεχάσετε , να φυτέψετε χρυσάνθεμα. Τα παλιά καλαντάρια, τα στολισμένα με ροζ ανάγλυφες μπορντούρες, έχουν μέσα τους κρυμμένες μεγάλες αλήθειες… τινάζω τα χέρια μου από τα χώματα και σας καληνυχτίζω…

Βάσια Μαυράκη Αστρολόγος- Συγγραφέας

Κοινοποίηση