nea selini skorpiow

Nέα Σελήνη στο Σκορπιό: Στου φεγγαριού το τάσι, καφές βαρύς… πικρός!

Κοινοποίηση

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό θα βροντοφωνάξει ΟΧΙ… και εκεί που πρέπει, αλλά και εκεί που δεν πρέπει γιατί έκανε την είσοδο της στο φθινοπωρινό στερέωμα πολύ εκνευρισμένη! Θα γεννηθεί με νεύρα αφού ο Ουρανός από απέναντι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη φέρει στα όρια της. Μαζί με αυτόν και οι ‘’ταραχοποιοί του Σύμπαντος, Άρης και Κρόνος θα βάλουν τα δυνατά τους να μας δυσκολέψουν τη ζωή με τα σκληρά τετράγωνα τους. Κάθε περιβάλλον έχει τους ταραχοποιούς του, αυτούς που οι ”καλοί” αποφεύγουν να έχουν πολλά – πολλά μαζί τους και που μόλις εμφανιστούν η ατμόσφαιρα παγώνει. Ναι, έχει και το Σύμπαν ”κακοποιούς” ή ”κακεργέτες” όπως θα βρείτε πολύ συχνά να ονομάζουν αυτούς τους δυο στα παλιά αστρολογικά βιβλία.

Ένα φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι που όταν όμως ενώσει τις δυνάμεις του μπορεί να φέρει τη λαίλαπα της καταστροφής! Παγωμένος και γέρος ο Κρόνος με εμπειρία στο να σκορπίζει δεινά, καυτός νεαρός και βίαιος ο Άρης , με την πολεμική μανία να κυλά στις φλέβες του! Φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έχουν δίκιο οι υπόλοιποι να μη τους καλοδέχονται στην παρέα τους. Ο ένας σέρνεται και ο άλλος τρέχει. Ο ένας λειτουργεί σαν φρένο και ο άλλος σαν γκάζι. Όταν όμως ενωθούν δεν αποδυναμώνουν ο ένας τον άλλο, παρά χτυπούν , διχάζουν και απομονώνουν. Δύσκολο και το μεσοδιάστημα τους… ως μεσοδιάστημα αρρώστιας και θανάτου το αναφέρει ο Ebertin.

Στον ‘’καφενέ’’ του Ουρανού κάθονται απομονωμένοι και συζητάνε τα δικά τους πίνοντας πικρό καφέ που τον μοιράζονται με τον παρορμητικό σταυρό του δεύτερου δεκαημέρου. Οι παραγγελιές πάνε κι έρχονται, αλλά στην παρέα των ανάλγητων θα προστεθεί και ο Πλούτωνας αργότερα, στις αρχές του Νοεμβρίου! Και εκεί τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο… τετράγωνο Πλούτωνα , Άρη με ‘’φιλική’’ συμμετοχή του Κρόνου. Εγκλωβισμένη βία που ψάχνει να βρει διέξοδο! Η σκληρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Η εκδήλωση γεγονότων με βάρβαρο, σκληρό, απάνθρωπο τρόπο! Κατά τον Ebertin ο άξονας του Άρη με τον Πλούτωνα είναι ο άξονας της επέμβασης της Ανώτερης Δύναμης, είναι οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι, οι συρράξεις, είναι ο εξαναγκασμός και η βία, αλλά είναι και ο άξονας της απίστευτης ανθεκτικότητας, της υπεράνθρωπης προσπάθειας!

Οι όψεις της Νέας Σελήνης και σε ποιους αφορούν:

Ήλιος/ Σελήνη σε αντίθεση με Ουρανό.

ΤΑΥΡΟΙ 23, 24, 25 Απριλίου.
ΛΕΟΝΤΕΣ 26, 27, 28 Ιουλίου
ΣΚΟΡΠΙΟΙ 27, 28, 29 Οκτωβρίου
ΥΔΡΟΧΟΟΙ 23, 24, 25 Ιανουαρίου.

Ένταση, αναστάτωση, σχέσεις που βάλλονται, τάση σε ατυχήματα, μετακομίσεις, ανακαινίσεις, σχέδια που διαλύονται, αυξημένη πίεση του αίματος και όποιες παθήσεις συνεπάγονται αυτής. Ο καφές που θα σας κεράσει η Νέα Σελήνη θα είναι σκέτος και πικρός … μήπως όμως είχε φτάσει η στιγμή που έπρεπε να κόψετε τη ζάχαρη;
SOS ΣΚΟΡΠΙΟΙ που έχετε σήμερα γενέθλια (28 Οκτωβρίου), γιατί η Νέα Σελήνη θα σας συντροφέψει σε όλη τη γενέθλια χρονιά σας, γεγονός που σημαίνει πως οι ‘’διαπραγματεύσεις’’ του Ουρανού θα έχουν μεγάλη διάρκεια για εσάς.

Άρης σε τετράγωνο ακριβείας με Κρόνο.

ΚΡΙΟΙ 4, 5, 6 Απριλίου
ΚΑΡΚΙΝΟΙ 6, 7, 8 Ιουλίου
ΖΥΓΟΙ 8, 9, 10 Οκτωβρίου
ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ 5, 6, 7 Ιανουαρίου

Μια τέτοια περίοδο Κρόνου, Άρη, σε όψη 90 μοιρών μεταξύ τους, που είναι και η σκληρότερη όψη τους, βιώνετε αυτό το διάστημα. Είστε ‘’δέσμιοι’’ τους και την επιρροή της όψης έχετε αρχίσει να την αισθάνεστε πολύ πιο πριν, με αποκορύφωμα στη Νέα Σελήνη που έχει πια κλείσει με ακρίβεια. ”Επί ποδός πολέμου’’ λοιπόν και αν σκεφτείτε, θα δείτε πως αισθάνεστε απίστευτη ένταση που τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να την αποδώσετε κάπου και το πιο πιθανό είναι να έχετε έρθει σε αντιπαράθεση με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες. Εκτός όλων των άλλων, ο Κρόνος από τις 15 μοίρες του Αιγόκερω, βαδίζει στα χνάρια της έκλειψης των Θεοφανίων, ξυπνώντας μνήμες και γεγονότα του χειμώνα που μας πέρασε, οπότε και θα έρθετε πάλι αντιμέτωποι με τα ίδια θέματα που σας απασχόλησαν τον Ιανουάριο. Η δύσκολη αυτή όψη δίνει συνήθως και οργανικά προβλήματα με κυριότερο την σωματική κόπωση, χαμηλή ενεργητικότητα , πέτρες σε χολή και νεφρά, βαριά ψυχολογία αλλά και θέματα που αφορούν σε κόκαλα και δόντια.

Άρης σε τετράγωνο με Πλούτωνα σε σύνοδο με Κρόνο.

ΚΡΙΟΙ, ΚΑΡΚΙΝΟΙ, ΖΥΓΟΙ, ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ, που έχετε γεννηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του δεύτερου δεκαημέρου και τις δύο πρώτες του τρίτου και όσοι φυσικά έχετε προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο και μεσουράνημα σε αυτές τις μοίρες… ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το Σύμπαν είναι σοφό και θέλει να θυμίσει στο άτομο πως δε είναι δα και το κέντρο του κόσμου! Πως δεν περνούν όλα από τα χέρια του … πως δεν μπορεί να ελέγξει και να καθοδηγήσει τα πάντα. Η πρόθεσή του είναι να μας ταρακουνήσει και όχι να μας εξοντώσει, να μας δυναμώσει μέσα από σκληρά μαθήματα για να μας κάνει πιο ανθεκτικούς και πιο καλόψυχους. Όσοι έχουμε περάσει την πρώτη Κρόνια επιστροφή και οδεύουμε επιτυχώς προς την δεύτερη , έχουμε καταλάβει πια πως τα υλικά που χτίζουν βάσεις και χαρακτήρες είναι βαριά και δουλεύονται δύσκολα! Στιλπνές γκρίζες πέτρες και λευκά σκληρά μάρμαρα μας χτίζουν και η λάσπη που τα ενώνει και τα κάνει γερά οικοδομήματα είναι ο Κρόνος. Η όψη θα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Αποφύγετε να πάρετε επιπόλαιες αποφάσεις, μην εμπλακείτε σε καυγάδες με ανωτέρους σας ,όχι παραιτήσεις και επαγγελματικές αλλαγές μέχρι το τέλος τουλάχιστον του μήνα. Το τετράγωνο αυτό Άρη , Πλούτωνα στέλνει διφορούμενα μηνύματα σε αυτούς που επηρεάζει. Από τη μία δίνει τη μαχητικότητα να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, αλλά από τη άλλη σαμποτάρει τις προσπάθειες αυτές και καταστρέφει τις ευκαιρίες.

Οι ‘’κρυμμένες όψεις’’ της Νέας Σελήνης:

  • Άρης σε όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα.

ΖΥΓΟΙ γεννημένοι 8, 9, 10 Οκτωβρίου …ήδη αισθάνεστε αδύναμοι, ίσως αυτή τη στιγμή περνάτε μια ίωση και η σκέψη σας δεν είναι ξεκάθαρη. Ο Ποσειδώνας σας αποδυναμώνει, σας αποσυντονίζει και προτιμάτε να μένετε αδρανείς. Δώστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να χουζουρέψει και να ανακτήσει δυνάμεις. Από Νοέμβριο και μετά θα αισθάνεστε πιο δυνατοί σωματικά.

  • Δίας σε όψη χιαστί με το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης.

ΤΟΞΟΤΕΣ γεννημένοι 14, 15, 16 Δεκεμβρίου και ΚΑΡΚΙΝΟΙ 14, 15, 16 Ιουλίου … προσοχή στα επαγγελματικά σας μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη. Ότι σας τάζουν δεν είναι ούτε τόσο σημαντικό, αλλά ούτε και τόσο εύκολο όσο σας το έχουν παρουσιάσει…

  • Δεσμοί Σελήνης στο μονοπάτι της έκλειψης της 2ης Ιουλίου…

ΚΑΡΚΙΝΟΙ που έχετε γεννηθεί 1, 2, 3 Ιουλίου και ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ 31 Δεκεμβρίου, 1, 2 Ιανουαρίου… οι μέρες της Νέας Σελήνης θα ‘’φέρουν’’ και θα ‘’πάρουν’’ ανθρώπους από τη ζωής σας. Ο Ιούλιος που μας πέρασε θα ξυπνήσει και πάλι και θα σας φέρει μπροστά σε γεγονότα που αντιμετωπίσατε και τότε. Οι ημέρες αυτές έχουν καρμικό φορτίο και σας δείχνουν προς τον άξονα των οίκων στους οποίους κινούνται οι Δεσμοί της Σελήνης στο χάρτη σας!

  • Μεσοδιάστημα Άρη, Κρόνου…

ΤΟΞΟΤΕΣ γεννημένοι 23 Νοεμβρίου έχετε τον Ήλιος σας στο μεσοδιάστημα Άρη , Κρόνου. Προσοχή στην υγεία σας και στην υγεία αγαπημένων σας προσώπων. Εξίσου προσεχτικοί και όσοι έχετε προσωπικούς πλανήτες και σημεία στις 00 μοίρες του Τοξότη.

Γλυκός και απολαυστικός θα είναι ο καφές που θα προσφέρει η Νέα Σελήνη σε ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ και ΙΧΘΥΕΣ του τρίτου δεκαημέρου, από τη στιγμή που η Αφροδίτη ο πλανήτης της ομορφιάς, του έρωτα και της οικονομικής ευημερίας σε σύνοδο με τον Ερμή, θα σας κάνει ευνοϊκές όψεις. Ο Ερμής ανάδρομος σε λίγο, θα σας φέρει και έρωτες από τα παλιά και εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε αν αξίζουν να τους δώσετε μια νέα ευκαιρία. Σε αντίθεση με τους περισσότερους εσείς θα ζείτε γλυκούς, φθινοπωρινούς έρωτες!

Θετική επίσης και για ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ 23, 24, 25, 26 Ιουνίου και ΙΧΘΥΕΣ 23, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου, καθώς είναι ιδανική για νέα ξεκινήματα, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα.

Σταθερή εύνοια για ΤΑΥΡΟΥΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ, της αρχής του τρίτου δεκαημέρου, για ΛΕΟΝΤΕΣ, ΚΡΙΟΥΣ επίσης της αρχής του τρίτου δεκαημέρου, όπως και για ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ και ΔΙΔΥΜΟΥΣ, των ίδιων ημερών.

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη κάποιοι θα δώσουν μάχες επιβίωσης, άλλοι θα ευνοηθούν οικονομικά και ερωτικά και κάποιοι άλλοι θα περιμένουν απλώς να έρθουν καλύτερες ημέρες. Μάχες επιβίωσης , διάσωσης, βελτίωσης. Σκορπιός είναι η Νέα Σελήνη, ξέρει πως να μηδενίζει και να ξαναρχίζει από το μηδέν… Εν τω μεταξύ οι παραγγελιές στο καφενείο του Ουρανού, δίνουν και παίρνουν!

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Κοινοποίηση