ταξίδεψε στη Νεκρά Θάλλασα και νιώ΄σε την ενέργεια του τόπου

Νεκρά Θάλλασα νιώσε την ενέργεια του τόπου

Κοινοποίηση

Μόλις μισή ώρα οδικώς από την Ιερουσαλήμ, η Νεκρά Θάλασσα είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη λίμνη, μήκους 48 μιλίων και πλάτους 11 μιλίων.

Είναι το χαμηλότερο σημείο της κοιλάδας Great Rift που εκτείνεται για 4.000 μίλια από την Ανατολική Αφρική έως τη νότια Τουρκία. Με νερό που είναι δέκα φορές πιο αλμυρό από το θαλασσινό, είναι το πιο αλμυρό σώμα νερού στον κόσμο. Είναι επίσης το χαμηλότερο σημείο στη γη, 1290 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στη Νεκρά Θάλασσα θα αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια λόγω της μεγαλύτερης συγκέντρωσης οξυγόνου. Τα τελευταία χρόνια, η Νεκρά Θάλασσα έχει συρρικνωθεί σε μέγεθος λόγω της υπερβολικής χρήσης των νερών που την τροφοδοτούν, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να δείτε σε κάθε ταξίδι στο Ισραήλ.

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, πρέπει να φορέσετε μαγιό και να μπείτε στο νερό. Πουθενά αλλού στη γη δεν μπορείτε να έχετε την εμπειρία να επιπλέετε σαν φελλός στο νερό που είναι γεμάτο με ορυκτά και αλάτι και φυσικά είναι αδύνατο να βυθιστείτε λόγω της πυκνότητας του νερού.

Δεν πρέπει να πιείτε καθόλου από το νερό- λόγω των υψηλών επιπέδων μαγνησίου. Κάνοντας μια βουτιά, στο νερό της Νεκράς Θάλλασας το δέρμα σας θα είναι εκπληκτικά απαλό και ελαστικό.

Τα ορυκτά και τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς, αλλά η περιοχή είναι επίσης κέντρο ιατρικών θεραπειών. Οι άνθρωποι συρρέουν στην περιοχή για την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μαύρη λάσπη της, η οποία πιστεύεται ότι θεραπεύει ασθένειες όπως η αρθρίτιδα αλλά και δερματικές διαταραχές.

Η Νεκρά Θάλασσα συνορεύει με τους έντονους λόφους και τα βράχια της ερήμου της Ιουδαίας. Σύμφωνα με την ορθοδοξία , εκεί ο Ιησούς περιπλανήθηκε για 40 ημέρες και δελεάστηκε από τον Διάβολο.

Στη διαδρομή νότια προς τη Masada, θα περάσετε από μια σειρά από βράχους όπου το 1947, δύο αγόρια Βεδουίνων βρήκαν επτά πήλινα πιθάρια που περιείχαν βιβλικά χειρόγραφα κρυμμένα πριν από 2.000 χρόνια από μια κοινότητα ασκητών γνωστή ως Εσσαίοι. Τα χειρόγραφα του Κουμράν είναι τα παλαιότερα βιβλικά κείμενα που έχουν βρεθεί ποτέ.

nekra thalassa

Γιατί ονομάζεται Νεκρά Θάλασσα;

Η Νεκρά Θάλασσα πήρε το όνομά της από την έλλειψη ζωής μέσα αε αυτή εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αλατότητας στο νερό, που είναι σχεδόν αδύνατο για τις ακτές της να διατηρήσουν οποιαδήποτε μορφή ζωής. Ωστόσο, είναι ασφαλής για τον άνθρωπο και ακόμη και ευεργετική για το δέρμα, καθώς αυτά τα ίδια μέταλλα είναι πραγματικά χρήσιμα για το σώμα μας.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας

Για αιώνες, η Νεκρά Θάλασσα έχει τη φήμη τόσο της πνευματικής όσο και της ολιστικής πεποίθησης, ενώνοντας τα δύο με τρόπο που την έχει καταστήσει ονειρεμένο προορισμό σχεδόν για όλους. Παρόμοια με την ιδέα ότι η μαύρη άμμος στη Blue Lagoon της Ισλανδίας έχει θεραπευτικές ιδιότητες, λέγεται ότι το νερό και η λάσπη που βρέθηκαν στη Νεκρά Θάλασσα, παρά το όνομά της, έχουν επίσης τεράστιες δυνατότητες να θεραπεύσουν ό,τι ταλαιπωρεί έναν άνθρωπο.

Όσοι πάσχουν από καρδιακές παθήσεις βρίσκουν ανακούφιση στις ακτές και στα ιαματικά νερά της Νεκράς Θάλασσας. Δεδομένου ότι το υψόμετρο είναι πολύ χαμηλότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, υπάρχει αυξημένη παροχή οξυγόνου στον αέρα, επιτρέποντας έναν υγιή χώρο για σωματική δραστηριότητα. Η πεζοπορία και το περπάτημα είναι κοινές δραστηριότητες γύρω από την περιοχή και υπάρχουν πολλά μέρη για να εξερευνήσετε σε μικρή απόσταση από τη Νεκρά Θάλασσα.

Το νερό της Νεκράς Θάλασσας θεραπεύει προβλήματα αρθρώσεων. Λόγω του γεγονότος ότι το ανθρώπινο σώμα είναι επιπλέει στο νερό, πιστεύεται ότι αυτό επιτρέπει στα απαραίτητα μέταλλα να εμποτιστούν στο δέρμα με ευκολία, σε αντίθεση με κάποιον που τριγυρνά προσπαθώντας να κολυμπήσει. Όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα έχουν βρει κάποια ανακούφιση από το συνηθισμένο μούσκεμα στη Νεκρά Θάλασσα.

Πνευματική θεραπεία

Όταν επισκέπτεστε τη Νεκρά Θάλασσα, περιβάλεστε από τόση ιστορία και πολιτισμό που είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι ανοιχτός για εσάς. Μετά από ένα μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα, νιώθετε πιο υγιείς και μπορεί να σας οδηγήσει στο αίσθημα υγιέστερης ψυχικής υγείας. Υπάρχουν επίσης ιαματικά λουτρά που θα βρείτε στην περιοχή καθώς και ξενοδοχεία που βρίσκονται ακριβώς κατά μήκος της ακτής επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση, φέρνοντας μια αίσθηση ηρεμίας και ανακούφισης σε όσους βρίσκουν πραγματικά θεραπεία σε αυτά τα νερά.

Ένα ταξίδι εκεί είναι λιγότερο διακοπές και περισσότερο πνευματικό ταξίδι, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να επιτρέψουν στον εαυτό τους να θεραπευτεί, κάτι που μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμο. Με μια επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα, το μυαλό παραμένει ήρεμο και αυτό είναι μία σημαντική αρχή αλλαγής προς το καλύτερο.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *