Ηλιος στον Σκορπιο

Ο ήλιος στον Σκορπιό

Κοινοποίηση

Ο ήλιος από τις 23 Οκτωβρίου μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού.

Σκορπιοί ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

Στα σκοτεινά βάθη της λίμνης Λέρνας κοιμάται ένα τέρας φοβερό με εννέα φιδίσια κεφάλια … στα σκοτεινά βάθη της Ψυχής κοιμούνται οι φόβοι των ανθρώπων που έχουν αμέτρητα κεφάλια… στα σκοτεινά βάθη του Σκορπιού που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Ψυχή κοιμάται η Λερναία Ύδρα του υποσυνείδητου. Αυτός είναι ο Ήλιος του Σκορπιού , ο πιο σκοτεινός ο πιο εσωτερικός και διεισδυτικός από όλους γιατί κάνει τον άνθρωπο αιώνιο σκαπανέα της ίδιας του της ύπαρξης. Αν τα νερά του Καρκίνου είναι τα νερά ενός καθαρού ποταμού και τα νερά των Ιχθύων είναι τα νερά της απέραντης θάλασσας, τα νερά του Σκορπιού είναι βάλτος, είναι έλος ακίνητο με ένα πλήθος παράξενων πλασμάτων εγκλωβισμένων στο λασπερό του βυθό. Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από το ζώδιο του Σκορπιού θα καταλαβαίνετε απόλυτα την περιγραφή αυτή αφού τα έντονα, φοβικά όσο και προφητικά συναισθήματα που σας διακατέχουν είναι αυτά που σας έχουν οδηγήσει να γίνετε ψυχοθεραπευτές του εαυτού σας, όπως και των κοντινών σας ανθρώπων.

Γοητευτικό, σκοτεινό , υγρό βλέμμα που φτάνει μέχρι τα βάθη της ύπαρξης. Σκοτεινή, υγρή, εμμονική, κτητική Ψυχή που θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη αγάπη, τον απόλυτο έρωτα, την απόλυτη εξάρτηση, τον απόλυτο έλεγχο, την απόλυτη πίστη, την απόλυτη εκδίκηση. Ο Ήλιος (Απόλλωνας) στο σκοτεινό περιβάλλον του Σκορπιού (Πλούτωνας) είναι η ατέλειωτη μάχη του συνειδητού με το ασυνείδητο, στην οποία μπαίνει ο Σκορπιός διεκδικώντας πάντα τον έλεγχο φοβούμενος μήπως οι ασυνείδητες δυνάμεις του υπερισχύσουν των συνειδητών. Έχει μια απίστευτη δύναμη μετουσίωσης και αναγέννησης και περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια έχει την ικανότητα να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του! Είναι το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης όχι μόνο σε φυσικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είναι ο Όγδοος οίκος ο φυσικός του οίκος του Σκορπιού που δεικνύει τον βαθύτερο ψυχισμό του ανθρώπου, την σεξουαλική του συμπεριφορά, αλλά και το βιολογικό του τέλος. Μπορούμε να ”κατηγορήσουμε” για πολλά ένα Σκορπιό , αλλά σίγουρα όχι για μετριοπάθεια γιατί ό,τι κάνει το κάνει με πάθος και ένταση και όσο ανελέητος εχθρός μπορεί να γίνει, άλλο τόσο μπορεί να δώσει ακόμα και τη ζωή του για αυτούς που αγαπάει! Ο σταθερός Ήλιος του Σκορπιού είναι παθιασμένος, ζηλιάρης, διεκδικητικός, είναι η Ψυχή και το σώμα που ζητούν τα δικά τους φαγοπότια, ζητούν να ικανοποιήσουν τα ορμέμφυτα τους και το εκφράζουν με απολυτότητα.

Ο Σκορπιός είναι πολύπλοκος, είναι δυσανάγνωστος και είναι το μόνο ζώδιο που έχει τρεις φύσεις! Όταν γεννιέσαι Σκορπιός έρχεσαι με καρμικό βάρος στην πλάτη και κάθε φορά καλείσαι να ανατρέξεις σε μια από τις τρεις φύσεις σου … και εκεί θα δείξεις αν μπορείς να ξεφύγεις από τις δυο χαμερπείς και να χρησιμοποιήσεις την τρίτη, αυτή που θα σε εξυψώσει και θα σε οδηγήσει στον Σκορπιό, Αετό!
Σκορπιός ‘’ Φίδι’’, Σκορπιός ‘’Σαύρα’’, Σκορπιός ‘’Αετός’’…
Η τριπλή αυτή υπόσταση σας κάνει τόσο διαφορετικούς και σημαντικότερους, αλλά δεν σας αφήνει άλλοθι… εσείς έχετε το δικαίωμα της επιλογής που τα υπόλοιπα ζώδια δεν έχουν. Έχετε την επιλογή να συρθείτε στο χώμα σαν τον όφι του προπατορικού αμαρτήματος και να είστε αυτός ο Σκορπιός που όλοι φοβούνται, αλλά λοιδορούν. Εδώ κρύβονται ο φθόνος, η εκδικητικότητα, η μανία της στείρας εξουσίας, το άγχος του απόλυτου ελέγχου και της αυτοκαταστροφής. Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που ενώ έχει αποκτήσει ατελή άκρα και ερπετικό εγκέφαλο, η κοιλιά του σέρνεται ακόμη στο χώμα και που όλοι φοβούνται, αλλά σιχαίνονται συνάμα. Εδώ κρύβεται η καχυποψία, η αγάπη για το οικονομικό όφελος με κάθε τρόπο, η υστεροβουλία, η αδηφαγία. Έχετε την επιλογή να είστε αυτός ο Σκορπιός που θα αφήσει το έδαφος και θα αποκτήσει φτερά που θα τον οδηγήσουν στα ουράνια, αυτός που όλοι φοβούνται ,αλλά θαυμάζουν και σέβονται γιατί γνωρίζουν πως η οργή του είναι δίκαιη! Αυτός ο Σκορπιός που η πίστη σε ότι θεωρεί ιερό είναι απόλυτη. Που η αγάπη και η προσφορά σε αυτούς που αγαπά είναι και αυτές απόλυτες. Που η ανάγκη για τον έλεγχο πάνω στους άλλους γίνεται ανάγκη για αυτοέλεγχο και το ατέλειωτο σκάψιμο δεν είναι για το χρυσάφι της γης, αλλά για το χρυσάφι της Ψυχής! Αυτούς τους Σκορπιούς αγαπώ περισσότερο από όλα τα ζώδια γιατί είναι ικανοί να δώσουν μάχες αλλονών και το κριτήριο τους στα θέματα των αξιών είναι αδιάψευστο… Και για έναν ακόμη λόγο… έχω σύνοδο ιδιομοιρίας Ήλιου, Πλούτωνα… και τώρα τελευταία έχω καταλάβει ότι έχουν αρχίσει να με φοβούνται???????? . Ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, η Σελήνη και οι προσωπικοί πλανήτες όταν βρίσκονται στο ζώδιο του Σκορπιού ή τους ακουμπά ο Πλούτωνας έχουν το ίδιο ”χρώμα”, ιδιότητες και αντιδράσεις με αυτές του συγκεκριμένου ζωδίου.

Φέτος ο Ήλιος θα μπει στο ζώδιο σας και θα βρει ήδη την Αφροδίτη και τον Ερμή εκεί…λίγο πριν αναδρομήσει… Το πλανητικό σκηνικό προκλητικό και εσείς θα χωριστείτε στα τρία στρατόπεδα των δεκαημέρων σας περιμένοντας τις πλανητικές ενέργειες να σας ακουμπήσουν.

23 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου ( Πρώτο δεκαήμερο)

Είστε οι διαλεχτοί που θα παλέψετε περισσότερο από όλους με τον τρόπο που έχετε να μάθει να παλεύετε από την άνοιξη που μας πέρασε. Ο Ουρανός θα συνεχίσει τα ‘’πειράματα’’ του επάνω σας και θα σας ανακατέψει τη ζωή με σκοπό να εξαντλήσει τις ανοχές σας. Ιδιαιτέρως οι γεννημένοι τις πέντε πρώτες ημέρες και με τη δύσκολη Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον ανακατωσούρη και αδιάφορο ως προς τα συναισθήματα σας Ουρανό, προφυλαχτείτε όσο μπορείτε! Προσοχή μεγάλη στην υγεία, στις μετακινήσεις, τις σχέσεις και τα νεύρα σας! Μια κίνηση ματ θα ήταν να προσποιηθείτε πως πάτε με τον αέρα του… κάντε μια μετακόμιση….ανοίξτε ντουλάπες και πετάξετε τα ρούχα σας έξω… ανοίξτε κουβάδες με χρώματα και βάψτε το σπίτι… κάντε αυτό που λέει το χαρούμενο τραγούδι … άσπρα και κόκκινα μαζί στο πλυντήριο και αφήστε τα να βγούνε ροζ…. θα τον έχετε ικανοποιήσει μερικώς! Οι γεννημένοι 28 Οκτωβρίου τη Δύσκολη Νέα Σελήνη θα πρέπει να τη διαχειριστείτε για όλη τη γενέθλια χρονιά σας… ξεκινήστε λοιπόν μόνοι σας τις αλλαγές για να ξαφνιάσετε εσείς το Σύμπαν και όχι αυτό εσάς!

2 – 11 Νοεμβρίου ( Δεύτερο δεκαήμερο)

Το παρελθόν θα σας χτυπάει την πόρτα για όλη τη γενέθλια χρονιά σας, ακόμη και αν εσείς δεν βρίσκεστε εκεί για να του ανοίξετε! Είστε οι πιο τυχεροί από όλους εσείς αφού θα είναι ερωτική η διάθεση και θα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Ο Ήλιος σας σε τρίγωνα με τον Ποσειδώνα και τον Ερμή ανάδρομο, θα σας φέρει έρωτες παλιούς και νέους, θα σας φέρει οικονομικές ευκαιρίες αλλά πάνω από όλα θα σας φέρει αισιοδοξία και κίνητρα καλυτέρευσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας. Στήριγμα πραγματικό θα έχετε τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στην τόσο δύσκολη για τους υπόλοιπους σύνοδο τους, να σας ευνοεί με χαρισματικά εξάγωνα, να σας διευκολύνει και να σας ανοίγει δρόμους. Οι γεννημένοι 10 και 11 Νοεμβρίου θα έχετε τις περισσότερες ‘’επιστροφές’’ από όλους!

12 – 21 Νοεμβρίου (Τρίτο δεκαήμερο)

Το 2019 αποδείχθηκε μια ευνοϊκή για εσάς χρονιά και η εύνοια θα συνεχίσει να σας συνοδεύει και στα φετινά σας γενέθλια! Ο μυστηριώδης Ερμής στο Σκορπιό ”παρέα”με τον Ήλιο σας , αντί να τον κάνει περισσότερο καχύποπτο από ότι συνήθως, θα του χαρίσει κι ένα γοητευτικό μυστηριώδη αέρα αφού συγχρόνως θα πραγματοποιεί εξάγωνα με Κρόνο και Πλούτωνα. Ο πλανήτης της σκέψης, του κέρδους και του εμπορίου ‘’χέρι με χέρι’’ με τον Ήλιο σας και σε χαριτωμένα εξάγωνα με τον κυβερνήτη σας τον Πλούτωνα! Θα πάνε καλά τα επιχειρηματικά σας πλάνα και θα έχετε κέρδη από τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Μεγαλύτερη προσοχή από όλους οι γεννημένοι 19 Νοεμβρίου που θα κάνετε γενέθλια με το τετράγωνο των Φώτων, Ήλιου, Σελήνης. Αυτό που βάλετε περισσότερο είναι ο γονεϊκό σας άξονα και καλό θα είναι να δώσετε σημασία στις προσταγές του σώματος σας και να μην το καταπονείτε.

Αγαπημένοι μου Σκορπιοί , χρόνια σας πολλά !Η ζωή δεν έχει νόημα για εσάς αν δεν αντιμετωπίζετε τα δύσκολα…αν δεν πασχίζετε να μετατρέψετε το σκοτάδι σας σε φως… να γίνετε αετοί !

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος- Συγγραφέας

Κοινοποίηση