Osho: Tα δόντια μπορούν να φέρουν συνείδηση

Osho: Tα δόντια μπορούν να φέρουν συνείδηση

Κοινοποίηση

Το ταξίδι του Swami Devageet στην υψηλότερη συνείδηση περιγράφεται με έναν ειλικρινά θερμό, χιουμοριστικό, αλλά βαθύτατο τρόπο – στο βιβλίο του,  «Osho, Ο Πρώτος Βούδας στην Οδοντιατρική Καρέκλα» (Osho, The First Buddha in the Dental Chair).

O Swami Devageet ήταν ο προσωπικός οδοντίατρος του Osho και στο βιβλίο του περιγράφει εμπιστευτικές ιστορίες του Osho, που ζούσε στο σπίτι του στο Poona της Ινδίας και στο Rajneeshpuram των ΗΠΑ. Είναι ένα μοναδικό έγγραφο. Αστείο, βαθύ, δίνοντας μια εξαιρετική αυθεντική ματιά ενός φωτισμένου Δασκάλου που εργάζεται στους μαθητές του.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Osho, Ο Πρώτος Βούδας στην Οδοντιατρική Καρέκλα»

Ακολούθησα τον πόνο στα δόντια μου κάτω από τα οστά της γνάθου μου στη μέση του στήθους. Ο πόνος από τα δόντια εμφανίστηκε σαν γραμμές φωτιάς, γραμμές φωτός που οδηγούσαν σε μια θέση στο κέντρο του στήθους μου. Το μέρος στο στήθος μου εμφανίστηκε ως μια μπάλα φωτός. Η μπάλα του φωτός συνδέεται από ένα ποτάμι φωτός με ένα πολύ πιο έντονο φως, όπως ένας τεράστιος ήλιος, έξω από το σώμα. Αυτός ο ήλιος είναι το συλλογικό ασυνείδητο μυαλό ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής. Φαίνεται ότι τα δόντια μας συνδέουν κάθε άτομο με ολόκληρο το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας.

Μιλώ για το πραγματικό ανθρώπινο συλλογικό μυαλό ασυνείδητου, όχι για τη συλλογική του Carl Gustav Jung. Το συλλογικό ασυνείδητο μυαλό του Jung είναι απλώς η συλλογική κοινή καταγωγή των μύθων και των θρύλων της ανθρωπότητας. Είναι ένα είδος ψυχικής μυθολογικής ιστορίας που έχει αφήσει η ανθρωπότητα στο μακρύ ταξίδι της.

Όχι, το πραγματικό ανθρώπινο συλλογικό ασυνείδητο για το οποίο μιλώ είναι πολύ πιο πολύ, πολύ παλαιότερο. είναι το αρχείο της βιολογικής εξελικτικής ιστορίας της ανθρωπότητας. Το πραγματικό ανθρώπινο συλλογικό ασυνείδητο μυαλό είναι τα εκατομμύρια βιωματικών αναμνήσεων του ανθρώπου, που αποθηκεύονται και καταγράφονται ως κωδικός στο DNA σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος. Είναι η ανθρώπινη βιολογική συλλογική κληρονομιά μας. Το ιστορικό της πορείας που ακολούθησε η ανθρωπότητα σε όλο το μακρύ ταξίδι της εξέλιξης είναι ο πραγματικός ανθρώπινος συλλογικός ασυνείδητος νους.

Και το σώμα μας θυμάται! Οι μνήμες αποθηκεύονται στο DNA κάθε κυττάρου. Κάθε ανθρώπινο σώμα περιέχει αναμνήσεις. Θυμάται την εξελικτική μας ιστορία πίσω από την αρχή του χρόνου, πολύ πριν υπήρχαν ανθρώπινα όντα.

Devageet, φαίνεται ότι τα δόντια κάθε ατόμου είναι ο ατομικός τους σύνδεσμος, ο εξελικτικός σύνδεσμός τους με την ίδια την ύπαρξη. Tα δόντια κρατούν αναμνήσεις που συνδέουν κάθε άτομο με το ανθρώπινο συλλογικό ασυνείδητο μυαλό. Τα δόντια κάθε ατόμου περιέχουν μια πλήρη καταγραφή όλων των αναμνήσεών τους πίσω στην εποχή που ήταν μαϊμού, ίσως πριν. Τα δόντια είναι μια προσωπική ακασική καταγραφή όλων όσων έχουν συμβεί σε ένα άτομο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εξέλιξής τους.

Και συνεχίζεται, τα δόντια καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν, ακόμη και τώρα. Δεν σταματά. Συμβαίνει τώρα. Αναμνήσεις αποθηκευμένες στα δόντια; Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά δεν είναι. Οι κρύσταλλοι μπορούν να αποθηκεύσουν πολλές πληροφορίες. Τα τσιπ του υπολογιστή σας αποθηκεύουν εκατομμύρια κομμάτια πληροφοριών. Μόνο ένα μικρό τσιπ υπολογιστή μπορεί να χωρέσει τόσο πολύ. Ναι, το σμάλτο στα δόντια είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια μικροσκοπικούς κρυστάλλους, και ο καθένας είναι σαν ένα τσιπ υπολογιστή, και υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά. Ένα τσιπ υπολογιστή μπορεί να είναι πολύ μικρό, αλλά μπορεί να περιέχει εκατομμύρια γεγονότα και στα δόντια σας έχετε εκατομμύρια κρύσταλλα. Ο εγκέφαλος είναι ένας βιο-υπολογιστής και τα δόντια περιέχουν όλες τις αναμνήσεις του, από σήμερα που περνούν από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.

Εάν τα δόντια μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σωστά, Devageet, να αντιμετωπιστούν με νέο τρόπο, για να απελευθερώσουν τις αναμνήσεις που κατέχουν, είναι δυνατόν να βρεθούν οι ρίζες πολλών ασθενειών εκεί. Μεγάλο μέρος της τρέλας που επηρεάζει τους ανθρώπους μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω των δοντιών. Αν γνωρίζαμε πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τα δόντια, τα ψυχιατρικά ιδρύματα θα ήταν κενά: Απλώς βγάζοντας το σωστό δόντι, απλά βγάζοντας το σωστό νεύρο, καθαρίζοντας τη μόλυνση στα δόντια και τα ούλα μπορούν να καθαρίσουν ολόκληρο το σώμα και το μυαλό. Η εργασία με τα δόντια είναι πολύ θεραπευτική για ολόκληρο το άτομο.

Βρήκα ότι ορισμένα από τα δόντια μου περιέχουν αναμνήσεις με τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, την οικογένειά μου, άλλους συγγενείς και φίλους. Μερικές φορές μέσα στο ίδιο δόντι τα διαφορετικά νεύρα της ρίζας συνδέονται με διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετικά συμβάντα. Αυτός – (χτύπησε την κάτω δεξιά πρώτη γομφιά του) – έχει αναμνήσεις από τη μητέρα μου.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους διαλογιστές, επειδή οι ρίζες όλων των ανθρώπινων συνθηκών είναι εκεί. Σωματικές, συναισθηματικές, ψυχικές και άλλες βαθύτερες καταστάσεις. Τα αρχαιότερα βιολογικά αρσενικά και θηλυκά νοσήματα βρίσκονται στα δόντια. Οι παλαιότερες προϋποθέσεις σχέσης βρίσκονται εκεί.

Αυτή η ανακάλυψη για τα δόντια μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια σε κάθε διαλογιστή, επειδή τα δόντια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν συνείδηση ​​και ευαισθητοποίηση στις παλαιότερες ανθρώπινες συνθήκες. Αυτές οι αρχαίες συνθήκες, το βαθύτερο ασυνείδητο μας, είναι τα αόρατα εμπόδια στο διαλογισμό. Είναι η βιολογική μας δουλεία.

Devageet, θα βρείτε έναν τρόπο για τα δόντια να απελευθερώσουν τις αναμνήσεις τους, να ανοίξετε την πόρτα για τα ανθρώπινα όντα να ξεπεράσουν τη βιολογική τους δουλεία. Ο διαλογισμός μπορεί να φτάσει μόνο στα βάθη όπου ο αυθεντικός μετασχηματισμός συμβαίνει όταν διαπερνά τον βιολογικό δεσμό.

Και ο διαλογισμός είναι ο μόνος τρόπος για την απόλυτη μεταμόρφωση ενός ανθρώπου. Οι μνήμες είναι κλειδωμένες στα βαθιά στρώματα του συλλογικού ασυνείδητου νου και τα δόντια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κλειδί. Με συνειδητοποίηση, ο αληθινός αναζητών μπορεί να συνειδητοποιήσει όλες τις ασυνείδητες αναμνήσεις στα δόντια. Αυτό θα είναι μια τεράστια ανακάλυψη στον διαλογισμό τους. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να πάνε αρκετά βαθιά στον διαλογισμό τους για να συμβεί ο πραγματικός μετασχηματισμός.

osho gia ta dontia vivlio bluemind magazine

Ίσως να μην το γνωρίζετε Devageet, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να διαλογιστούν δεν μπορούν να πάνε πολύ βαθιά επειδή η βιολογία τους, τους τραβά πίσω. Λειτουργεί ως φράγμα. Ο διαλογισμός είναι από τα αστέρια και η βιολογία είναι από τη γη. Η βιολογία μας, όπως και όλη η βιολογία, έχει προγραμματιστεί για την επιβίωση του είδους. Δεν ξέρει τίποτα από τα αστέρια. Ξέρει μόνο τη γη. Η Βιολογία έχει τέσσερα εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης πίσω της και κάθε άτομο έχει όλο αυτό το πρόγραμμα επιβίωσης γραμμένο στα ίδια του τα κύτταρα.

Η βιολογία είναι τυφλή, σε τραβά στη γη. Η βιολογία δεν γνωρίζει τίποτα με υψηλότερη συνείδηση. Ο διαλογισμός είναι από τα αστέρια. Ο διαλογισμός μπορεί να σας οδηγήσει στο σπίτι, έχει μάτια. Χρειάζεται όμως ένας εξαιρετικός διαλογιστής για να ξεπεραστεί η βαρυτική έλξη χιλιάδων ετών βιολογίας. Η ανώτερη συνείδησή σας έχει επίσης δύναμη. είναι ανύψωση. Καθώς η βαρύτητα σας τραβά προς τα κάτω, η ανύψωση σας τραβά προς τα πάνω. Ο διαλογισμός φέρνει την ανοδική κάθετη κίνηση στη συνείδησή σας. Υπάρχει πάντα ισορροπία στην ύπαρξη.

Κανονικά, οι κλίμακες σταθμίζονται υπέρ της βιολογίας. Τι είναι δέκα χρόνια, δεκαπέντε χρόνια διαλογισμού, έναντι της τετραετούς κληρονομιάς της βιολογίας; Η βιολογία σας είναι η δουλεία σας.

Αλλά είναι δυνατό – για τους εξαιρετικούς ανθρώπους σχεδόν όλα είναι δυνατά. Οι Δάσκαλοι, αυτές οι λίγες τεράστιες κορυφές της ανθρώπινης συνείδησης, με το πνευματικό τους επίτευγμα, έχουν δείξει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία ότι ο διαλογισμός και ο διαφωτισμός είναι δυνατοί. Οι Δάσκαλοι είναι η απόδειξη. Και ο Διαλογισμός είναι η μόνη δυνατότητα, η μόνη πόρτα μέσα από την οποία μπορεί να εισέλθει η φώτιση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Για αυτόν που διαλογίζεται είναι η προσκόλληση στο σώμα-μυαλό που είναι η βιολογική τους δέσμευση, και μέχρι να διαλυθεί αυτή η προσκόλληση, είναι πολύ δύσκολο για ένα συνηθισμένο άτομο να πάει αρκετά βαθιά στον διαλογισμό του για να συμβεί ο διαφωτισμός.

Οι παλαιότερες θρησκείες ήξεραν κάτι από αυτό, αλλά οι ιερείς τους, επειδή δεν ήταν διαφωτισμένοι, έκαναν λάθος βήμα, έκαναν λάθος ερμηνεία. Όλες οι θρησκείες σχηματίζονται από μη φωτισμένους ανθρώπους. Κανένα φωτισμένο ον δεν αποτελεί θρησκεία. Είναι οι οπαδοί που σχηματίζουν τις θρησκείες. Όλες οι θρησκευτικές παραδόσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη βιολογία. Σας λένε να αποκηρύξετε το σώμα, να το κακοποιήσετε και να το βασανίσετε σε υποταγή, να το αναγκάσετε να παραδοθεί. Αυτό είναι απόλυτη τρέλα. Ποιος είναι ο κακοποιός; Ποιος είναι αυτός που παραιτείται; Είναι το εγώ, η προσωπικότητα-μόνος, ο νους που έχει ρυθμιστεί στο σύστημα θρησκευτικών πεποιθήσεων. Είναι ένα φοβερό λάθος να πολεμάς με το σώμα και το μυαλό. Στην πραγματικότητα, είναι το αντίθετο του διαλογισμού, ενισχύει το εγώ. Ίσως αυτός είναι ο πραγματικός στόχος των οργανωμένων θρησκειών.

Από τους χίλιους ανθρώπους που προσπαθούν να διαλογιστούν, κάποιος μπορεί να πετύχει, μπορεί να πάει αρκετά βαθιά, μπορεί να φτάσει στα βάθη της αβύσσου, όπου μπορεί να συμβεί η φώτιση. Για τους άλλους η βιολογική τους δέσμευση είναι πάρα πολλή.

Βρείτε το βιβλίο στο amazon.

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *