Κβαντική φυσική

Τι είναι η κβαντική φυσική

Κοινοποίηση

Τι είναι η κβαντική φυσική; (κβαντική μηχανική)

Κλάδος της φυσικής που ασχολείται με την συμπεριφορά της ενέργειας και της ύλης σε υποατομικό επίπεδο.

Είναι η επιστήμη του εαυτού μας. Είναι η φυσική της συνείδησης.

Πως δημιουργήθηκε:

Για την κατανόηση της λειτουργίας του φυσικού μας κόσμου, χρειάστηκε να εξετάσουμε τα μικρότερα συστατικά του, τα υποατομικά σωματίδια. Από το δυαδικό επίπεδο της νευτώνειας φυσικής ερευνήθηκε το υποατομικό. (Υποατομικά: τα σωματίδια – ηλεκτρόνια, φωτόνια, νετρόνια κλπ. – που αποτελούνται τα άτομα).

Οι σύγχρονοι φυσικοί τοποθετούν τον κόσμο μας σε ύλη και ενέργεια, σε αντίθεση με τους παλαιότερους που μιλούσαν για ύλη και νου. Τον 17ο αιώνα ο Ρενέ Ντεκάρτ γνωστός ως Καρτέσιος και μετέπειτα ο Ισαάκ Νεύτων υποστήριζαν ότι όλα τα αντικείμενα είναι ύλη, η πραγματικότητα είναι προκαθορισμένη και κατά συνέπεια ο άνθρωπος επηρεάζει ελάχιστα την ζωή του.

Όλα άλλαξαν με την εξίσωση Ε=mc2 :

Από την νευτώνεια φυσική του γραμμικού μοτίβου: Α+Β=Γ, ακολούθησε ο Αϊνστάιν με την εξίσωση Ε=mc2 όπου απέδειξε πως η ενέργεια και η ύλη είναι το ίδιο. Μέσα από αυτή τη θεωρία μελετήθηκε και η συμπεριφορά του φωτός. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το φως συμπεριφέρεται κάποιες φορές ως κύμα και άλλες ως σωματίδιο, ανάλογα με την επίδραση του παρατηρητή.

Γιατί είναι τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκη;

Όπως είχε αναφέρει ο Νιλς Μπόρ, όσοι δεν έχουν σοκαριστεί όταν έρχονται σε πρώτη επαφή με την κβαντική θεωρία, τότε πιθανόν δεν την έχουν καταλάβει.

Those who are not shocked when they first come across quantum theory cannot possibly have understood it.” ― Niels Bohr, 1932-1957 on Atomic Physics and Human Knowledge.

Είναι πολύπλοκη γιατί: στις απόψεις του Ντεκάρτ και του Νεύτωνα υπήρχε μια γραμμικότητα. Η νευτώνεια φυσική σχετίζεται με την προσδοκία και την προβλεψιμότητα.

Στην κβαντική φυσική δεν υπάρχει γραμμικότητα, υπάρχουν άπειρες πιθανότητες. Όλες οι δυνατότητες υπάρχουν ταυτόχρονα.

Επί αιώνες είχαμε την αντίληψη του διαχωρισμού για την φύση της πραγματικότητας. Ως άνθρωποι δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα στην ζωή μας και όλος αυτός ο διαχωρισμός, μας οδηγούσε στην αντίληψη του ανθρώπινου θύματος, θεωρώ πως ακόμη αρκετοί από εμάς εξακολουθούν να την έχουν.

Είναι απλή γιατί: η κβαντική δίνει το νόημα της ύπαρξής μας, εννοώντας πως έχουμε την δύναμη – αρκεί να το αποφασίσουμε – να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας. Όλες οι δυνατότητες υπάρχουν ταυτόχρονα και μπορούμε να επηρεάσουμε την ζωή μας. Βλέπουμε, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παρατηρητικότητα στην κβαντική.

Δεν έχουμε όμως συνηθίσει να μην προσδοκούμε το μέλλον και να προσπαθούμε να το επηρεάσουμε με παρελθοντικές συνήθειες. Εκεί είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.  

Η συνείδηση της σκέψης, τα συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης και συμπόνιας είναι οι καταλύτες της κβαντικής. Γι΄αυτό είναι η επιστήμη του εαυτού μας και είναι η φυσική της συνείδησης.

Άπειρες πιθανότητες:

Το αποτέλεσμα του πειράματος «επιρροή του παρατηρητή» ή «κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης» στην κβαντική φυσική, αποδεικνύει ότι εκεί που εστιάζουμε την προσοχή μας, εκεί ρέει και η ενέργειά μας.

Ως αποτέλεσμα μπορούμε να επηρεάσουμε με άπειρες πιθανότητες:

  • τον υλικό μας κόσμο (ο οποίος αποτελείται από ενέργεια)
  • την καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση την ζωή μας ολόκληρη

Εάν λοιπόν μπορούμε να φανταστούμε μια μελλοντική κατάσταση που θέλουμε να βιώσουμε, η πραγματικότητα αυτή υπάρχει ήδη στο κβαντικό πεδίο και μας περιμένει να την παρατηρήσουμε.

Κβαντικό πεδίο:

Το κβαντικό πεδίο είναι άϋλη δυνατότητα, είναι ενέργεια, είναι σαν ένας πολυδιάστατος ωκεανός που βρίσκεται πέρα από τον χωροχρόνο.

Είναι πέρα από τον χωροχρόνο, γιατί τα κύματα των δυνατοτήτων δεν έχουν ακόμη υλική υπόσταση, δεν έχουν πάρει μορφή και υλική σωματιδιακή πραγματικότητα.

Εμπεριέχει λοιπόν, άπειρες δυνατότητες όπου μόλις εμείς παρατηρήσουμε μια από αυτές, τότε δημιουργούμε μια από αυτές τις άπειρες τις δυνατότητες και παίρνουν την μορφή της πραγματικότητάς μας.

Ως αποτέλεσμα δίνουμε υλική μορφή και υλική υπόσταση στην ενέργεια.

Ξεκάθαρα λοιπόν κατανοούμε πως ο παρατηρητής επηρεάζει την συμπεριφορά της ενέργειας, απλά εστιάζοντας σε κάποιο σημείο τότε εμφανίζεται το σωματίδιο, ειδάλλως δεν μπορεί να εμφανιστεί στην πραγματικότητά του μέχρι να το παρατηρήσει.

Τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από υποατομικά σωματίδια. Υπάρχουν παντού και πουθενά μέχρι να τα παρατηρήσουμε. Βρίσκονται σε έναν άπειρο αριθμό πιθανών θέσεων ταυτόχρονα και είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν άπειρο αριθμό πιθανών πραγματικοτήτων.

Το κβαντικό πεδίο μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα, όταν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα αυτού που θέλουμε να βιώσουμε στην ζωή μας χωρίς όμως να εξαρτιόμαστε από τις λεπτομέρειες του πως θα γίνει.

Σχετικά με την συγγραφέα:

Κυριακή Σεβαστή

Υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

“Πιστεύω πως, όταν εστιάζουμε στην ουσία, με παρατηρητικότητα και αλήθεια, κατανοούμε πως όλες οι αλλαγές που θέλουμε να βιώσουμε ξεκινούν εσωτερικά και τότε οι θαυματουργές μετατοπίσεις αρχίζουν να κυματίζουν μέσα στη ζωή μας. Με αφοσίωση στο εσωτερικό μου έργο, τιμώντας και ακολουθώντας την καρδιά μου, επιλέγοντας την αγάπη, κατάφερα να μεταμορφώσω τη ζωή μου. Έτσι, είμαι εδώ, να σας ενθαρρύνω να κάνετε το ίδιο.

Να συνδεθείτε με την απεριόριστη ικανότητα για χαρά που ζει μέσα σας και να οικοδομήσετε μια σταθερή λαμπερή σχέση με τον εαυτό σας”.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *