Θετικές δηλώσεις για την αγάπη του σώματος

Αγάπησε το σώμα σου σε 3 βήματα

Κοινοποίηση

Η αγάπη και η αποδοχή για το σώμα μας είναι προϋπόθεση, αν θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, που πιθανά δεν μας αρέσουν. Επίσης, η εμπιστοσύνη στο σώμα μας είναι καταλύτης για την τέλεια λειτουργία του.

Η αγάπη είναι μια τόσο δυνατή λέξη, που σημαίνει μια βαθιά στοργή, μία ήρεμη αποδοχή μία ακλόνητη πίστη για αυτό που έχουμε και για αυτό που θέλουμε.

Για τους πολλούς, η βελτίωση του σώματος έχει να κάνει περισσότερο με την αισθητική και λιγότερο με την υγεία. ΄Η κουλτούρα της δίαιτας μας έχει εκπαιδεύσει, ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του σώματος μας. Βελτιώνοντας δε, την εξωτερική μας εμφάνιση μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι ή άξιοι της αγάπης των άλλων.

Τελικά το ωραίο σώμα φέρνει την ευτυχία; Αξίζουμε την αγάπη μόνο όταν είμαστε στα σωστά κιλά μας; Και τότε γιατί τόσοι όμορφοι άνθρωποι με καταπληκτικά κορμιά δεν έιναι ευτυχισμένοι;

Η συγχώρεση του εαυτού μας και η εμπιστοσύνη στο σώμα μας

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια, που βάζουμε οι ίδιοι στη σχέση μας με το σώμα μας είναι ότι δεν εκτιμούμε την αυθεντικότητά του. Συνηθίζουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, με τις επιταγές της μόδας, του lifestyle και αρεσκόμαστε να εντοπίζουμε περισσότερο τις μικρές ή και μεγάλες ατέλειες μας.

Το ιδανικό σώμα δεν είναι αυτό που έχει κάποιος άλλος, αλλά αυτό που έχουμε οι ίδιοι στο τώρα. Ακόμα κι αν έχουμε παραπανίσια κιλά, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής για όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι μία συνέπεια. Είναι μία επιλογή ασυνείδητη πολλές φορές, που έχει να κάνει με την αυτοαξία μας και την ανάγκη μας για την αποδοχή των άλλων.

Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να μπορεί να διαχειριστεί κάθε πιθανό διατροφικό πειρασμό, αρκεί να νιώθουμε ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη. Με αυτή τη γνώση ίσως είναι πιο εύκολο να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας κάθε φορά, που υποκύπτουμε σε μία ατασθαλία.

Συγχωρώντας εμάς και ταυτόχρονα έχοντας εμπιστοσύνη στο σώμα μας, ότι θα εκτελέσει σωστά κάθε λειτουργία, πιθανά να παρατηρήσετε μία ευχάριστη αλλαγή τις επόμενες μέρες. Όσοι έχουν ακολουθήσει συνειδητά αυτή την πρακτική, παρατήρησαν ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ευεξία και ενέργεια.

Η αποδοχή του σώματος είναι η πύλη για την αγάπη του

Σε 3 βήματα θα προσπαθήσουμε να σας οδηγήσουμε σε αυτό, που είναι αναγκαίο για την καλή σχέση σας με το σώμα σας. Θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε στην κατάσταση της αποδοχής του σώματός σας.

1. Αλλάξτε την εγγραφή στο μυαλό σας

Αυτό που σκεφτόμαστε και λέμε για τον εαυτό μας έχει τεράστια σημασία. Είναι ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου. Ο τρόπος που τον αξιολογείς. Αυτό που πιστεύεις ότι Είσαι.  Αν βρίσκεσαι σε μία εποχή που βρίσκεσαι σε μία εσωτερική αρνητική συνομιλία με τον εαυτό σου, άλλαξέ το. Κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να επικρίνει το σώμα σου προσπαθήστε να το γυρίσεις σε κάτι θετικό.

Για παράδειγμα:

Αρνητική σκέψη: Δύσκολα χάνω κιλά. Είναι και η ηλικία που δεν με βοηθά να χάσω τα περιττά κιλά.

Θετική σκέψη: Το σώμα μου γνωρίζει τι κάνει. Του έχω εμπιστοσύνη. Κάθε κύτταρό μου δουλεύει άψογα.

2. Δώστε ευχαριστίες στο σώμα σας

Μπορεί να υπάρχουν μέρη του σώματός σου που να μην σου αρέσουν και είναι φυσικό να συμβαίνει. Όμως αν εστιάσεις εκεί, δεν έχει κανένα όφελος. Για να προχωρήσεις στην αποδοχή του σώματός σου, παρατήρησε σε πόσα πράγματα και καταστάσεις σε βοηθά καθημερινά. Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη για καθετί που σου προσφέρει και ευχαρίστησε το.

Συνδέσου με το σώμα σου και άκουσε το. Νιώσε τα συναισθήματα χαράς που θα σε κατακλύσουν χωρίς λόγο, μόλις παραδεχτείς ότι το σώμα σου είναι όμορφο, ακόμα και με τα παραπανίσια κιλά ή τις ατέλειές του. Καλλιέργησε με ευγένεια μία πιο  υγιή σχέση μαζί του. Προσπάθησε να ακούς περισσότερο εσένα και λιγότερο την άποψη των άλλων. Εξάλλου κάθε άποψη είναι υποκειμενική.

3. Εστιάστε στα πράγματα που σας αρέσουν

Όταν μένουμε σε μια νοοτροπία δυσαρέσκειας που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει αρνητικότητα. Για να ξεπεράσεις τις αρνητικές σκέψεις, προσπάθησε να ανακαλύψεις τα θετικά σημεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέρη του σώματός σου που σου αρέσουν. Γράψε κάθε αρνητικό συναίσθημα σε ένα τετράδιο και αντικατέστησε το με ένα θετικό. Αυτή η απλή μετατόπιση της σκέψης θα σου επιτρέψει να ξεπεράσεις τυχόν δυσάρεστα συναισθήματα και να προχωρήσεις περισσότερο προς την αποδοχή και την αγάπη του σώματος σου.

Επανέλαβε αυτά τα 3 βήματα κάθε μέρα για 21 ημέρες. Πιστεύουμε ότι θα δεις σημαντικές διαφορές τόσο στην φυσική σου ενέργεια, αλλά και στην απώλεια περιττού βάρους.

Περιμένουμε τα σχόλια σου!

Bluemind Magazine

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *