Allaxe Ti Donisi Tis Kardias Axizis Mia Megali Agapi

Άλλαξε τη δόνηση της καρδιάς! Αξίζεις μία μεγάλη αγάπη!

Κοινοποίηση

Σήμερα, θα μιλήσουμε για σένα που νιώθεις, ότι στην αισθηματική σου ζωή δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά. Μέσα σου μπορεί να πιστεύεις ότι κάποια στιγμή, ίσως να βρεθεί κάποιος που θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι και δεν θα θέλει να σε αλλάξει.

Ας τα πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Είναι πολύ όμορφο να σε αγαπά κάποιος για αυτό που είσαι. Μπορεί να είσαι υπερβολικά ανεξάρτητος ή βαθιά συναισθηματικός και αυτό θέλεις να το καταλάβει ο άλλος και να το αποδεχτεί. Ίσως μάλιστα, κάποιες φορές για να σιγουρευτείς ότι ο άλλος μπορεί να σε αντέξει, άρα ότι σε αγαπά, «τεντώνεις» τις καταστάσεις. Αυτό το «τέντωμα» που στον άλλον φαίνεται ως χειρισμός από πλευράς σου, είναι που τελικά σε οδηγεί τα πράγματα σε αυτό, που αληθινά πιστεύεις μέσα σου. Ότι δεν γίνεται να αγαπηθείς, γιατί κανείς δεν θέλει να σε καταλάβει.

Ίσως πάλι, να έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι πλέον έχεις μάθει να ζεις μόνος και τελικά δεν χάνεις και τίποτα, αφού επιλέγεις να έχεις συντροφιά όταν το θέλεις, με τον τρόπο που θέλεις χωρίς να εμπλέκεσαι συναισθηματικά. Εξάλλου έχεις πολλούς φίλους, που σε αγαπούν και είναι εκεί όταν τους χρειαστείς.

Έχεις επίσης, τη δυνατότητα να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου όπως θέλεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα και έτσι κανείς δεν έχει εξουσία επάνω σου.

Η καρδιά έχει άποψη

Όλα τα παραπάνω είναι θαυμάσια, αν συμφωνεί και η καρδιά σου σε αυτό. Αν αυτό συμβαίνει τότε αυτό το κείμενο δεν έχει να σου προσφέρει κάτι.

Για την περίπτωση όμως, που η καρδιά σου δεν συμφωνεί, μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Θα δεις και θα μάθεις ότι τελικά, μπορείς να δημιουργήσεις και να απολαμβάνεις την μεγάλη αγάπη της ζωής σου.

Αναγνωρίζοντας την αλήθεια για τις σχέσεις

Η αλήθεια, που γνωρίζουμε για τις σχέσεις είναι ότι δύο άνθρωποι βρίσκονται και δημιουργούν μία νέα κοινωνία (επικοινωνία) μεταξύ τους, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα διαρκέσει. Δύο άνθρωποι που δεν γνωρίζονται, με διαφορετικά βιώματα ο καθένας ή και με τα ίδια για άλλους, συναντιούνται για να αλληλεπιδράσουν.

Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη, από αυτή που μας μάθανε. Ο άνθρωπος που συναντάς είναι ένας μεγάλος δάσκαλος για εσένα κι εσύ για αυτόν. Αυτός ή αυτή που τράβηξε το ενδιαφέρον σου, και ίσως να μην μπορείς να εξηγήσεις με την λογική σου γιατί, είναι αυτός που θα σε οδηγήσει σε νέους δρόμους, αντίστοιχους με τους λογισμούς που είχες πριν τον γνωρίσεις.

Ο άνθρωπός σου, ο μεγάλος σου δάσκαλος

Εδώ θα χρειαστεί να θυμηθείς ποιες σκέψεις είχες το χρονικό διάστημα, πριν συναντηθείτε. Τι ήθελες να αλλάξεις στη ζωή σου τότε; Τι σε ενοχλούσε σε εσένα; Τι πίστευες για τον εαυτό σου; Τί πίστευες για τους άλλους;

Πρόσεξε κάτι που είναι σημαντικό. Αυτός ο άνθρωπος που ήρθε στη ζωή σου και μπορεί να είναι μία απλή γνωριμία ή και κάτι περισσότερο στην παρούσα φάση, δεν είναι η απάντηση του Σύμπαντος στο πως θα ήθελες τον ιδανικό ή την ιδανική.

Μπορεί να έχει κάποια στοιχεία αυτού, αλλά πίστεψε μας, δεν θα είναι έτσι. Όλα κινούνται με βάση τη δική σου εξέλιξη και τη δική σου μεταμόρφωση, για το δικό σου καλό, σε ιδανικό χρόνο για κάθε αλλαγή που επιθυμείς.

Για παράδειγμα, αν τότε οι σκέψεις σου κινούνταν γύρω από μία συνήθεια σου, που θα ήθελες να σταματήσεις, ο άνθρωπος που έρχεται στη ζωή σου δεν θα έχει αυτή τη συνήθεια. Αν πάλι, πίστευες ότι χρειάζεσαι έμπνευση για να γίνεις πιο δημιουργικός στη δουλειά σου και αποτελεσματικός, ο άνθρωπος που θα ενδιαφερθεί ίσως να είναι πολύ δυναμικός αλλά και οριοθετημένος. Αν πάλι, είχες κάποιες σκέψεις σχετικά με την εικόνα σου, την εμφάνισή σου, πιθανά να είναι πολύ γυμνασμένος, να έχει ωραίο σώμα ή να ασχολείται επαγγελματικά με τα σπορ. Ακόμα κι αν οι σκέψεις σου ήταν σχετικές  με μία παλιά σχέση που έληξε με προδοσία και παραμένεις σε μία κατάσταση προσκόλλησης σε αυτή, ο νέος άνθρωπος δεν θα έχει σταθερότητα μαζί σου, μπορεί να μην είναι πολύ συναισθηματικός, ενώ μπορεί και να είναι υπερβολικά ανεξάρτητος.

Γνωρίζουμε ότι σκέφτεσαι πως δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάποιον που είναι έξω από αυτά που θέλεις και που πιθανά να έχεις κάνει και μία γραπτή λίστα του ιδανικού συντρόφου, καθώς πιστεύεις, ότι αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία για τη λογική, αλλά η καρδιά δεν τα χωρά. Η αλήθεια μέσα σου, σου λέει, ότι αυτός ο άνθρωπος για κάποιον λόγο είναι ξεχωριστός.

Θυμήσου πώς ο καθένας είναι ξεχωριστός, αλλά αυτός έχει – χωρίς να το γνωρίζει- όσα έχεις σκεφτεί να αλλάξεις σε εσένα ή όσα επιβάλλεται να αλλάξεις για να ζεις την αλήθεια σου, την αυθεντικότητά σου.

Αν λοιπόν, δεν αφήσεις να λειτουργήσει το «εγώ» σου, τότε μπορείς να παρατηρήσεις, τόσο τις σκέψεις σου, όσο και τον άλλον που ενδιαφέρεται για εσένα ή που ανταποκρίνεται στο φλερτ σου.

Σε αυτό το στάδιο μαθαίνεις εσένα, μέσα από τον άλλον. Μαθαίνεις τις δικές σου δυνατότητες, που τις βλέπεις να υπάρχουν στον άλλον. Μαθαίνεις την αξία σου λαμβάνοντας συμπεριφορές από τον άλλον. Πιθανά, κάποιος που εμφανίζεται και εξαφανίζεται να σου δηλώνει, ότι εσύ δεν αξιώνεις τον εαυτό σου να έχει σταθερότητα στις σχέσεις του.

Θα σου λέγαμε λοιπόν, πως αν πρόκειται να κάνεις μία χρήσιμη λίστα, τότε γράψε τις σκέψεις σου σχετικά με το ποιος πιστεύεις ότι είσαι και τι θέλεις να αλλάξεις, έχοντας  ως οδηγό το τι θέλεις να απολαμβάνεις. Τι θέλεις να απολαμβάνεις στη σχέση σου; Ανέφερε ποιοτικά χαρακτηριστικά, που είναι ουσιαστικά για σένα και όχι την βιτρίνα που οι άλλοι θέλεις να βλέπουν.

Η εγκράτεια της παρόρμησης για μία νέα μεγαλειώδη αρχή με μία νέα ερωτική σχέση και η παρατήρηση των συναισθημάτων σου, σε αυτή τη φάση, θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά εσένα.

Αλλάζοντας τη δόνηση της καρδιάς

Αυτά που δεν σε εξυπηρετούν πλέον, χρειάζεται να αποβληθούν πρώτα από την καρδιά σου και μετά από το νου σου. Χρειάζεται τώρα να καθαρίσεις την καρδιά σου, από όλα όσα έχεις αποφασίσει ότι δεν σε πηγαίνουν μπροστά.

Τι είναι αυτό που σε μπλοκάρει να αγαπήσεις και να αγαπηθείς;

Είναι οι υποθέσεις του νου. Υποθέσεις, που μετουσιώθηκαν σε συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας, τα οποία και ριζώθηκαν στην καρδιά σου. Μεγαλώνοντας και βιώνοντας καταστάσεις που σε πλήγωσαν, ασυνείδητα έχεις αποφασίσει ένα μοτίβο συμπεριφορών από τον άλλον, που για τον δικό σου κώδικα κατανόησης συμπεριφορών, σημαίνουν ότι κάποιος σε αγαπά ή όχι.

Διαλογισμός  για την αλλαγή δόνησης της καρδιάς

Κι αν ο άλλος σ’αγαπά με ένα νέο τρόπο, που ποτέ δεν έχεις βιώσει; Κι αν αυτός, ο τρόπος είναι αληθινότερος από οποιονδήποτε άλλον έχεις ζήσει μέχρι τώρα;

Φέρε, αυτές τις σκέψεις για λίγο στο μυαλό σου.

Κλείσε τα μάτια και δώσε προσοχή, μόνο, στην αναπνοή σου για 1-2 λεπτά.

Φρόντισε να χαλαρώσεις για λίγο και να διώξεις όλες τις σκέψεις.

Φτάνοντας σε μία χαλαρή κατάσταση απόλυτου κενού στο μυαλό, εστίασε στην καρδιά. Τι συναισθήματα νιώθεις για τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει;

Νιώσε κάθε συναίσθημα, που έρχεται απαλά σαν κύμα στην καρδιά σου. Εμπιστεύσου πιθανές οραματικές εικόνες, που απεικονίζουν τα συναισθήματά σου. Μείνε για όσο νιώθεις ευχάριστα σε αυτή την κατάσταση.

(Αν έχεις αρνητικά συναισθήματα, οραματίσου μία χρυσή βροχή να σε λούζει και να σε καθαρίζει, ώστε να έρθεις σε κατάσταση ηρεμίας και ασφάλειας).

Νιώσε τους παλμούς της καρδιάς σου, να σε οδηγούν, με κάθε παλμό, όλο και πιο κοντά σε αυτό που θέλεις. Το τι θέλεις, το γνωρίζεις μόνο εσύ.

Τελείωσε τον διαλογισμό σου με τη φράση, «ότι ένιωσα είναι φυσικό, καθώς είναι και αληθινό».

Η διαδικασία του διαλογισμού θα πρέπει να είναι αβίαστη. Όλα να έρχονται απαλά μέσα στην καρδιά. Απόφυγε κάθε σκέψη κριτικής για όσα βιώνεις. Να είσαι βέβαιος, ότι τα συναισθήματα που βιώνεις στην καρδιά σου για τον άλλον, τα ίδια συναισθήματα βιώνει και ο άλλος για εσένα. Κάθε τι άλλο, που πιθανά αναιρεί μέσα σου αυτή τη βεβαιότητα, είναι γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν το γνώριζες, άρα και δεν το εμπιστευόσουν. Μην προσπαθήσεις να το επιβεβαιώσεις στο παρόν, αναζητώντας σημάδια από τον άλλον. Όλα συμβαίνουν στον κατάλληλο χρόνο.

Μπορείς να επαναλαμβάνεις το διαλογισμό καθημερινά, για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Μία μεγάλη αγάπη βγαλμένη από… την καρδιά και όχι από τα παραμύθια

Μία μεγάλη αγάπη βγαλμένη από την καρδιά σημαίνει, να μπορείς να χωρέσεις εντός σου τα κομμάτια του άλλου που είναι κόντρα σε εσένα. Αυτά που δεν σου αρέσουν.

Συμβαίνει, έχοντας κατακτήσει τη γνώση, ότι και αυτά που αντιμάχεσαι στον άλλον είναι δικά σου.

Βλέπεις εσένα μέσα στον άλλον.

Βλέπεις τις δικές σου προσκολλήσεις μέσα από τις δικές του.

Βλέπεις τις δικές σου δυνατότητες, μέσα από τις δικές του.

Βλέπεις ένα νέο όμορφο κόσμο, αν αποφασίσεις ότι αυτό θέλεις.

Η μεγάλη αγάπη της ζωής σου είναι ήδη μέσα στην καρδιά σου. Είσαι εσύ, που χωράς και τον άνθρωπό σου. Είσαι εσύ, που αναγνωρίζεις τον άλλον ως τον μεγάλο σου δάσκαλο. Είσαι εσύ, που είσαι έτοιμος να βιώσεις μία μεγάλη αγάπη και το έχεις δηλώσει στο σύμπαν.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *