Anadromos Ermis Ston Skorpio

Ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό…

Κοινοποίηση

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό και Put The Blame on me!

Αυτός ο έξυπνος, ο ταξιδιάρικος,ο αιώνιος έφηβος, ο κλεφτάκος, ο Ερμής, αναδρομεί τρεις με τέσσερις φορές μέσα στο χρόνο και η φαινομενική αυτή κίνησή του έχει πάρει τέτοιες θρυλικές διαστάσεις, ώστε να έχει γίνει ”ο αποδιοπομπαίος” του ζωδιακού!

Ως γνήσιο λοιπόν τέκνο του, Παρθένος βλέπετε, νιώθω την ανάγκη να τον υπερασπίσω γιατί μάλλον του φορτώνουμε πολλά στην πλάτη χωρίς να είναι υπεύθυνος για όλα! Φέρτε τον λίγο στο μυαλό σας… ένας γλυκός ξανθός έφηβος, ερμαφρόδιτος μια και το μυαλό και το οποίο συμβολίζει δεν έχει φύλο, με τα φτερωτά καμπάγια του στα πόδια να πετά διανύοντας ατέλειωτες αποστάσεις για να μεταφέρει μηνύματα Θεών και ανθρώπων! Σκανδαλιάρης, γνωρίζει πολλά μυστικά άλλωστε, χαριτωμένος απατεώνας με το κηρύκειο στο χέρι σύμβολο της ιατρικής αλλά και του εμπορίου, διαμεσολαβητής του πάνω και του κάτω κόσμου. Ψυχοπομπός, να βλέπουν την ελαφράδα του οι πεθαμένοι και να μη φοβούνται να τον ακολουθήσουν μέχρι την πύλη του Αχέροντα…

Όλα αυτά και τόσα άλλα πρεσβεύει, πως να μην μπερδευτεί λοιπόν; Μην ξεγελιόμαστε όμως, το χάος που προκαλεί με τις αναδρομές του είναι μελετημένο γιατί φέρνει τις ”ταραχές” αυτές που χρειάζονται για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Η αναδρομή του Ερμή, είναι το χάος της εντροπίας προκειμένου να προκύψει η τάξη. Μα πάνω από όλα είναι η ευκαιρία για μια δεύτερη ματιά, για αναθεώρηση πεπραγμένων. Και αν ευθύνεται για την ασυνεννοησία που προκύπτει στην αναδρομή του, αν ευθύνεται για τις βλάβες των ηλεκτρονικών… τις αναβολές των ταξιδιών, τις αποτυχημένες μετακομίσεις… όλες αυτές είναι μικρές αναποδιές που δεν αφήνουν να γιγαντωθούν δυσκολότερες καταστάσεις. Δείτε το σαν μικροσεισμούς που εκτονώνουν τη συσσωρευμένη ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί ένας πραγματικά καταστροφικός σεισμός!

Εκτός από την Παρθένο ο Ερμής κυβερνά και το ζώδιο των Διδύμων και έχει επίσης θετική συμπεριφορά και στο ζώδιο του Υδροχόου (Ουρανός), μια και είναι η κατώτερη οκτάβα έκφρασης του πλανήτη της ευφυίας και της ανατροπής. Αν ο Ερμής είναι το μυαλό, ο Ουρανός είναι η έμπνευση. Αν ο Ερμής είναι ο χορευτής, ο Ουρανός είναι ο χορογράφος. Αν ο Ερμής είναι ο Άγγελος, ο Ουρανός είναι ο Παράδεισος του! Και όταν ο εμπνευσμένος χορευτής του Ουρανού γίνεται ανάδρομος είναι σα να χορεύει το κομμάτι του από το τέλος προς την αρχή. Όσο σημαντικός είναι στην αναδρομή του, άλλο τόσο ίσως και περισσότερο είναι και στη στάση του, γιατί επαναλαμβάνει και ξαναεπαναλαμβάνει τις ίδιες, γνωστές του φιγούρες! Στάση ονομάζεται το χρονικό αυτό διάστημα των δύο περίπου ημερών που μένει στην ίδια μοίρα, που ξαποσταίνει για να πάρει μια ανάσα, μέχρι να γίνει ανάδρομος ή να ορθοδρομήσει και πάλι. Εδώ ακριβώς θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση για όσους έχουν γενέθλιο ανάδρομο ή σε στάση Ερμή. Ο τόσο ”κατηγορημένος” και ”κατηγορούμενος” αυτός Ερμής δεν υπολείπεται καμιάς λειτουργίας από τις κανονικές του!!! Απλώς έχει άλλους ρυθμούς και ορισμένες φορές θέλει το χρόνο του. Δεν είναι ένδειξη εξυπνάδας ή μη, αντίληψης ή μη! Πραγματικά πανέξυπνοι άνθρωποι, επιστήμονες, αθλητές, καλλιτέχνες, έχουν ανάδρομο, σε στάση, ή ”καμένο” Ερμή” στο γενέθλιο κοσμόγραμμα τους. Αν αναλογιστούμε το πόσο κοντά κινείται ο Ερμής στον Ήλιο μας τότε τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας θα ήταν το λιγότερο ανόητα… και μην ακούσω το επιχείρημα πως έτσι είναι, γιατί θα ήταν κρίμα για το είδος μας!

Ένας ανάδρομος Ερμής δίνει διαφορετικό τρόπο αντίληψης και γίνεται πιο συναισθηματικός γιατί είναι πιο εσωτερική η διαδικασία της σκέψης του. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως οι ”Ερμήδες” στα νερά( Καρκίνο, Σκορπιό και Ιχθύες), λειτουργούν σαν ανάδρομοι ακόμη και αν δεν είναι. Έχουν το ταλέντο της ενσυναίσθησης γιατί εμπλουτίζουν τη σκέψη με το συναίσθημα και μπορούν να μπουν στα” παπούτσια” του άλλου. Τα πραγματικά προβλήματα που θα μπορούσε να δώσει ένας γενέθλιος ανάδρομος Ερμής έχουν να κάνουν περισσότερο με καθυστερήσεις σε” ερμίσια” θέματα, όπως η ομιλία και η κίνηση και σε θέματα των οίκων που κυβερνά σε κάθε χάρτη. Για παράδειγμα, ένα παιδάκι με ανάδρομο ή σε στάση στη γέννηση του Ερμή, θα μπορούσε να καθυστερήσει να μιλήσει ή να περπατήσει ή αν κυβερνά τον δεύτερο ή όγδοο οίκο του να έχει καθυστερήσεις αργότερα σε θέματα που θα αφορούν στη δουλειά του ή σε οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα. Και φυσικά σε θέματα υγείας αν κυβερνά έναν έκτο οίκο και κάνει δύσκολες όψεις με τον Κρόνο και τους συμπαντικούς πλανήτες.

Δυσκολότερη λειτουργία έχει σε γενέθλιο χάρτη όταν εμπλέκεται σε αιχμηρές όψεις με τον Ποσειδώνα , γιατί μπορεί να δώσει τους παθολογικούς ψεύτες και κλέφτες, πάντα υπό συνθήκες και αν συναινεί όλος ο γενέθλιος. Ο Ποσειδωνας ό,τι ‘’ακουμπάει’’ το θολώνει, δεν το αφήνει να έχει ξεκάθαρη εικόνα. Φανταστείτε ένα άτομο με γενέθλιο τετράγωνο ή αντίθεση του ‘Ήλιου του με τον Ποσειδώνα, να έχει και έναν Ερμή σε δύσκολες όψεις! Εκτός του ότι λέει ψέματα και τα πιστεύει, εκτός του ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο περιβάλλον του, πολλές φορές μπορεί να φλερτάρει και με τα όρια της παρανομίας, ιδιαιτέρως αν υπάρχει και ένας Δίας να ‘’τονώνει’’ τη σύνθεση αυτή. Όταν σε χάρτες μικρών παιδιών βλέπουμε όψεις τέτοιας δυναμικής και έναν Ήλιο ή Ερμή σε όψεις δυσκολίας με Ποσειδώνα και Δία, ας είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε και να μάθουμε από νωρίς στο παιδί την αξία της αλήθειας και της αξιοπρέπειας. Μπορούμε να το στρέψουμε στην καλλιτεχνική δημιουργία, να διοχετεύσουμε τη φαντασία του στην τέχνη, ώστε και να μάθει να γράφει παραμύθια, για να μην τα λέει αργότερα… Ας δούμε όμως πως θα είναι το διάστημα αυτό με τον Ερμή ανάδρομο στο Σκορπιό να μας κάνει τα καπρίτσια του, σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά! Φυσικά οι πάγιες εντολές, δεν υπογράφουμε… δεν κάνουμε εκκινήσεις … δεν αγοράζουμε καινούργιο μεταφορικό μέσο ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό… και προσέχουμε που στέλνουμε μηνύματα και σε ποιον .. με ανάδρομο Ερμή, ισχύουν για όλους!

ΚΡΙΟΣ

Πάθη και λάθη του παρελθόντος θα ξυπνήσουν και θα θυμίσουν στα ατρόμητα Κριάρια μας πως κάποτε ‘’φοβήθηκαν’’… να μπουν σε μια σχέση; Να τελειώσουν μια σχέση παθιασμένη; Καιρός για συναισθηματική ανασυγκρότηση σε βάθος και μια ανάγκη εκμυστήρευσης που ίσως χρειαστεί τη βοήθεια ειδικών… όπως τότε, που έκλαψε ο Νίτσε… Οικονομικά οφέλη του παρελθόντος, διακανονισμοί σε τράπεζες και εφορίες, ξαναζεσταμένες σκέψεις για συμμετοχή σε επιχειρήσεις… και ίσως δανεικά που είχατε ξεχάσει να σας επιστραφούν με τον Ερμή ανάδρομο στο Σκορπιό!

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής στο πεδίο των σχέσεων σας. Επιστροφές ναι, καταστροφές… θα δείξει!!! Συνήθως επιστρέφει το σκάρτο πράγμα, αυτό που δεν τα κατάφερε μακριά σας και τώρα θέλει τις γνωστές ασφάλειες του. Γνωρίζει πως δίπλα σε έναν Ταύρο δεν θα του λείψει ‘’ούτε το φαγάκι ούτε το νεράκι…’’ Και εδώ είναι που πρέπει να αποφασίσετε αν αξίζει να συγχωρέσετε ή όχι! Μπορεί όμως να σας φέρει και αυτούς που πραγματικά αξίζουν τη δεύτερη ευκαιρία! Επιστροφές και σε συνεργασίες, προτάσεις συνεταιρισμών που σας είχαν ξαναγίνει και δικαστήρια ή αποφάσεις που είχαν πάρει αναβολή ή καθυστέρηση μπορεί να τελεσφορήσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Παιδιά του Ερμή είστε και ο κυβερνήτης σας αναδρομεί στο περιβάλλον της καθημερινότητας σας και της υγείας σας. Ευκαιρία να κλείσετε εκκρεμότητες ρουτίνας και να ασχοληθείτε με αυτά τα θέματα υγείας που αναβάλλατε συνεχώς στο παρελθόν. Προσέξτε… ότι είχατε ξανακάνει και το έχετε ως εκκρεμότητα… τίποτα καινούργιο που θέλετε να στεριώσει! Και που ξέρετε, μπορεί να κάνετε και εκείνο το επαγγελματικό ταξίδι που είχε ακυρωθεί το καλοκαίρι και να συνδυάσετε δουλειά και ευχαρίστηση. Ιδιαίτερη φροντίδα στα κατοικίδια σας γιατί μπορεί να επανέλθουν θέματα υγείας τους που σας είχαν απασχολήσει και δεν είχαν βρει λύση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για εσάς ταλαιπωρημένα Καρκινάκια ο ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό θα φέρει χαρές και έρωτες! Έρωτες παλιούς που θα εισβάλλουν στη ζωή σας και θα σας θυμίσουν το παρελθόν. Έρωτες που θα σας αποκαλύψουν μυστικά που δεν γνωρίζατε και τώρα θα πρέπει να αποφασίσετε τι είναι πιο εύκολο… να ξεχάσετε και να συνεχίσετε ή να συνεχίσετε χωρίς να ξεχάσετε; Με ανάδρομο Ερμή πάντως την επιλογή του ‘’τέλους’’ δεν την έχετε. Πολύ καλό το διάστημα για όσους επιθυμείτε να γίνετε γονείς και το έχετε προσπαθήσει και στο παρελθόν!

ΛΕΩΝ

Ο τομέας της οικογένειας σας αλλά και το σπίτι σας, αυτό που θεωρείτε ‘’σπιτικό σας’’ θα είναι το πεδίο της αναδρομής του Ερμή για εσάς. Θέματα οικογενειακής φύσεως, διαμάχες με γονείς, μετακομίσεις ίσως, αλλά και αλλαγές σε επαγγελματικούς οικογενειακούς χώρους. Προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας ακόμη και αν είναι δύσκολο να σας αποδεχθούν. Σκέψεις για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που κάνατε το καλοκαίρι επανέρχονται, καθώς και προτάσεις που την αφορούσαν. Το σοφό θα ήταν να μην πάρετε καμία απόφαση μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, εκτός αν είστε Λιοντάρια του τρίτου δεκαημέρου και έχετε την εύνοια του Δία σε τρίγωνο. Εσείς εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Ερμής αναδρομεί και εσείς έρχεστε αντιμέτωποι με σκέψεις του παρελθόντος! Η θέση του στον Σκορπιό δεν είναι καθόλου άσχημη για εσάς τα παιδιά της τάξης και της συνέπειας και θα είναι διπλά ευεργετικός γιατί μπορεί να σας φέρει στο προσκήνιο τα πραγματικά αίτια των καταστάσεων που αντιμετωπίσατε ως διλλήματα από το καλοκαίρι και έπειτα. Θα είναι μια ανασυγκρότηση ‘’μυαλού’’ και συνάμα μια απελευθέρωση από τοξικές επιρροές του παρελθόντος. Μικρές φθινοπωρινές μετακινήσεις μπορεί να σας κάνουν την έκπληξη και να συναντηθείτε με αγαπημένα πρόσωπα που νομίζατε πως σας είχαν ξεχάσει. Καλή περίοδος για να ‘’ξαναζεστάνετε’’ σχέσεις με αδέρφια και λοιπούς συγγενείς!

ΖΥΓΟΣ

Τα οικονομικά σας και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε τα χρήματα σας θα βάλει στο στόχαστρο ο ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό! Αν φανείτε λογικοί μπορείτε να έχετε σημαντικό οικονομικό όφελος, αφού έχει παρέα του τον δικό σας κυβερνήτη, την Αφροδίτη. Χρήματα που σας χρωστούσαν πρόσωπα ή υπηρεσίες θα επιστρέψουν με μαγικό τρόπο στις τσέπες σας. Θέματα που αφορούσαν την εργασία σας και είχαν προκύψει το καλοκαίρι θα επανέλθουν αλλά μην αγχωθείτε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, γιατί το πιο πιθανό είναι να μείνουν μόνο στις συζητήσεις και να μην γίνουν πράξεις. Και αν είχατε ποτέ ερωτευτεί το συνάδελφο στο απέναντι γραφείο και αυτός είχε φύγει με μετάθεση…είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ανάδρομος Ερμής σας αφορά προσωπικά… πιο προσωπικά δεν γίνεται! Εσείς σκέφτεστε… εσείς απαντάτε. Εσείς οργανώνετε… εσείς αποφασίζετε. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μυστικό περιβάλλον με σκέψεις και κινήσεις που είχατε επαναλάβει και στο παρελθόν. Μισές αλήθειες λέτε… μισές αλήθειες σας λένε μια και ο Ερμής αυτός είναι σχεδόν τόσο μυστικοπαθής, όσο κι εσείς. Είναι διάστημα επανατοποθέτησης του εαυτού σας μέσα στο ευρύτερο περιβάλλον. Έχετε τη διάθεση να κάνετε τον ντετέκτιβ και να ‘’ψάξετε’’ αυτούς που αγαπάτε. Προσοχή μόνο αν είστε έτοιμοι για τις αποκαλύψεις τις οποίες νομίζετε πως θέλετε. Η Αφροδίτη επίσης στο δικός ζώδιο παρέα με τον ανάδρομο Ερμή στη σύνοδο τους, θα χρωματίσει ερωτικά και μυστηριακά τις μέρες του Νοέμβρη…

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μυστικά, παρασκήνιο, επαφές με άτομα του παρελθόντος σας, συζητήσεις για θέματα που είχαν μείνει στη μέση… Ο ανάδρομος Ερμής θα κινηθεί πίσω από την πλάτη σας και τα μυστικά σας δεν θα είναι πια τόσο ασφαλή, όσο ήταν παλιότερα. Η αλήθεια είναι πως έχετε κι εσείς κινηθεί παρασκηνιακά και έχετε κερδίσει ‘’αξιώματα’’ που δεν σας αξίζουν και το γνωρίζετε, ή έχετε υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις σας, και αυτό το γνωρίζετε. Οι αλλαγές που προσπαθείτε να κάνετε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο δεν θα είναι εύκολες και το πιο πιθανό να τις έχετε μετανιώσει μέχρι το τέλος του Νοέμβρη. Προσοχή και στα οικονομικά σας με την Αφροδίτη να κινείται στο δωδέκατο οίκο σας και σε ορισμένες περιπτώσεις να σας ‘’παρακινεί’’ σε ξόδεμα χρημάτων που δεν θα σας είναι εύκολο να ξανακερδίσετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φιλίες από τα παλιά θα σας φέρει ο ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό και θα σας βάλει στη διαδικασία επανασύνδεσης αν αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς αν κάτι δεν αξίζει πραγματικά δεν έχετε κανένα λόγο να το βάλετε και πάλι στη ζωή σας. Θα αναπτύξετε μια κοινωνικότητα που είχατε λίγο ξεχάσει το προηγούμενο διάστημα, η οποία θα σας φανεί χρήσιμη καθώς θα σας φέρει και επαγγελματικές ευκαιρίες εκτός από διασκέδαση. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα της αναδρομής για να θέσετε ξεχασμένους στόχους καριέρας και να προσπαθήσετε να διεκδικήσετε μερίδιο από επαγγελματικές επιτυχίες του παρελθόντος. Παλιοί φίλοι μπορεί να γίνουν εραστές το διάστημα αυτό….και παλιοί εραστές να γίνουν φίλοι!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η καριέρα σας είναι το κομμάτι στο οποίο ο Ερμής θα βάλει όλη την.. αναδρομική του δράση. Εσείς ταιριάζετε στον Ερμή και ο Ερμής σε εσάς, αφού σας ενώνει η σπιρτάδα του Ουρανού, οπότε και το διάστημα αυτό οι ιδέες και οι εναλλακτικές δεν θα σας λείψουν. Τώρα είναι η στιγμή για κινήσεις ματ που αφορούν στην επαγγελματική σας εξέλιξη και στην καθιέρωση σας. Προσεχτικοί πρέπει να είστε στην εμπιστοσύνη που δείχνετε σε συνεργάτες, γιατί η αναδρομή του Ερμή δεν παύει να γίνεται σε σκορπίσιο περιβάλλον, που θρέφει παρασκήνιο και συνομωσίες. Διεκδικήστε και παλέψτε για αυτά που δεν έχουν τελειώσει και εκκρεμούν, μην βάλετε όμως ακόμη μπροστά σχέδια για ξεκινήματα. Νέες δραστηριότητες από το τέλος του Νοέμβρη και μετά!

ΙΧΘΥΕΣ

Το γλυκό, ερωτικό παρελθόν σας θα σας χτυπήσει την πόρτα και εσείς σαν έτοιμοι από πάντα θα την ανοίξετε… ή μήπως όχι; Θα εξαρτηθεί από ποιοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν και αν αξίζουν τη δεύτερη, ή τρίτη ευκαιρία που θα τους δώσετε. Το θέμα με εσάς τα Ψαράκια είναι πως είστε καλόψυχα και όταν σας κινήσουν το θυμικό σας μπορείτε εύκολα να ξεχάστε το παρελθόν. Έρχεται όμως η στιγμή που ακόμη και το ευαίσθητο χρυσόψαρο, μπορεί να μετατραπεί σε αιμοβόρο καρχαρία και τότε οι ευκαιρίες τελειώνουν! Και αν ο Ερμής μπορεί να σας φέρει άτομα του παρελθόντος σας, η Αφροδίτη μπορεί να σας φέρει καινούργια, λαμπερά και κατάλληλα για εσάς! Εύνοια και στα οικονομικά σας με χρήματα που είχαν καθυστερήσει πολύ να έρχονται στα χέρια σας!

Αν κάπου μας βολεύει να ρίχνουμε ευθύνες, ας τις εναποθέσουμε όλες πάνω στον ξανθόμαλλο Ερμή. Έχει συνηθίσει να φταίει για όλα… ακόμη και όταν δεν φταίει! Τυπικά μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και ουσιαστικά μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου που θα βγει από τη σκιά του… put the blame on him… Ρίξτε το φταίξιμο πάνω του!!!!

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *