Voitho Toys Alloys Alla Oxi Emena

Συμβουλεύω σωστά τους άλλους, αλλά όχι εμένα

Κοινοποίηση

Γιατί μπορείς να συμβουλεύεις σωστά τους άλλους και όχι τον εαυτό σου; Γιατί νιώθεις ότι μπορείς να «μπεις στα παπούτσια του άλλου» και να δώσεις την κατάλληλη συμβουλή ή και λύση; Γιατί το πρόβλημα του φίλου σου είναι τελικά τόσο απλό να επιλυθεί; Γιατί τα δικά σου προβλήματα είναι άλυτα και περίπλοκα;

Ο παρατηρητής μίας κατάστασης έχει τη δυνατότητα βλέπει ξεκάθαρα την πραγματικότητα του προβλήματος και να εντοπίζει τις κατάλληλες λύσεις. Παρατηρητής σημαίνει, ότι βλέπω την κατάσταση απ’ έξω χωρίς φόβο, αλλά με ενδιαφέρον. Σε αυτή την κατάσταση το πρόβλημα του φιλικού σου προσώπου παρουσιάζεται στα μάτια σου ως εύκολο. Ξέρεις μάλιστα ότι αυτό που του λες είναι το σωστό, γιατί έτσι το αισθάνεσαι. Πρόσεξε τώρα, πως μπαίνει και το συναίσθημα στη διαδικασία επίλυσης. Το νιώθεις αλήθεια αυτό που αισθάνθηκες και είσαι σίγουρος για αυτό που προτείνεις.

Από πού προκύπτει αυτή η γνώση σου;

Είναι με βάση την εμπειρία που έχεις μέχρι σήμερα;

Είναι γιατί κάπου άκουσες ή διάβασες κάτι που ταιριάζει στην περίπτωση του φίλου σου;

Είναι γιατί όπως το σκεφτόσουν (παρατηρούσες) σου ήρθε μία ιδέα;

Και κάτι ακόμα… Όταν σκεφτόσουν την επίλυση υπήρχε μέσα σου εγωισμός ή και αντιπαλότητα;

Καθώς, διαβάζεις αυτό το κείμενο είναι σίγουρο ότι συνειδητοποιείς πώς όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζονται από την αγνή πρόθεση που υπάρχει μέσα σου.

Η αγνή πρόθεση για την ευτυχία του άλλου σε οδηγεί σε θαυμαστές ιδέες. Ιδέες που εμπεριέχουν την αγάπη και το αληθινό ενδιαφέρον. Το αν το φιλικό σου πρόσωπο θα ακολουθήσει τις συμβουλές σου ή όχι, έχουν να κάνουν με το δικό του «εγώ» και την ανάγκη του να παραμείνει στο δράμα ή τη θέλησή του να αποδράσει από αυτό.

Στις περιπτώσεις, που η ανάγκη του άλλου να βιώνει το δράμα είναι μεγαλύτερη, από τη θέληση να αποδράσει, χρήσιμο είναι να απομακρύνεσαι και να μην επιμένεις να δει με άλλη οπτική το θέμα που τον απασχολεί.

Φυσικά και θα αναρωτηθείς γιατί αυτό που προσφέρεις στους άλλους, δεν μπορείς να το εφαρμόσεις και στα δικά σου προβλήματα; Γιατί σου είναι δύσκολο να το κάνεις για σένα;

Όπως είπαμε για να επιλύσεις ένα πρόβλημά σου χρειάζεται να είσαι έξω από αυτό. Να γίνεις ο παρατηρητής. Να παρατηρήσεις τον εαυτό σου για το πώς αντιδρά, πώς αισθάνεται. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις αν τελικά ο φόβος σου είναι πραγματικότητα ή προέρχεται τελικά από σκέψεις και υποθέσεις;

Δες το θέμα που σε απασχολεί με καθαρή ματιά σαν να μην έχει καμία επίπτωση (δύναμη) στη ζωή σου. Δες το σαν να συμβαίνει σε άλλον. Βάλε τον εαυτό σου στον ρόλο ενός αγαπημένου φίλου σου. Μείνε για λίγο μόνος και κάνε μία συζήτηση μαζί του.

Το κομμάτι του εαυτού σου, που βιώνει το πρόβλημα είναι σε κατάσταση δράματος. Φυσικό είναι να σου μεταφέρει όλη την αρνητικότητα που βιώνει και τον φόβο που νιώθει. Πρόσεξε τι νιώθει; Φόβο! Το κομμάτι του εαυτού σου που παρατηρεί έχει την ψυχραιμία να δεχτεί όλες τις πληροφορίες επίλυσης. Τι νιώθει; Εμπιστοσύνη ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει μία λύση ή και περισσότερες κάποιες φορές.

Σε αυτή την κατάσταση «συζήτησης» θα σου έρθουν ιδέες επίλυσης. Φρόντισε να τις γράψεις σε ένα χαρτί, χωρίς να τις κρίνεις για το αν είναι σωστές ή όχι. Κλείσε αυτή την κουβέντα με το άλλο σου κομμάτι με αγάπη. Δώσε την αγάπη σου στον εαυτό σου και την αποδοχή ότι, ναι αυτό που ζει είναι δύσκολο, αλλά και τη βεβαιότητα ότι μπορεί να το λύσει με τον καλύτερο τρόπο.

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν στη συνέχεια. Απόλαυσε μία βόλτα, μία ταινία, ένα βιβλίο ή και οτιδήποτε άλλο σου δίνει χαρά. Απομάκρυνε κάθε σκέψη και κάθε κατάσταση, που σχετίζεται με αρνητισμό, λύπη, αγωνία.

Την επόμενη μέρα δες, ξανά, τι έχεις γράψει στο χαρτί με τις πιθανές λύσεις. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να σκεφτεί και απλά άρχισε να υλοποιείς οτιδήποτε έχεις γράψει. Νιώθε σταθερά το αίσθημα της βεβαιότητας, ότι εκεί μέσα βρίσκεται η λύση. Και φυσικά, νιώσε ότι αξίζεις την καλύτερη λύση στο θέμα σου.

Πιθανά, να προσέξεις ότι όσο βρίσκεσαι σε δράση επίλυσης, ο φόβος σου έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί όντως η λύση είναι, τώρα, μπροστά σου. Ίσως να είναι και διαφορετική από όσα έχεις γράψει στο χαρτί, γιατί -απλά και κάπως απροσδόκητα -κάποιος ή κάποια ήταν αυτός που τελικά, χωρίς δική σου παρέμβαση, να έλυσε το πρόβλημα.

Να θυμάσαι ότι ο Θεός έχει σοφία και αγάπη. Γι’ αυτό και πριν από κάθε πρόβλημα που έρχεται μπροστά σου, έχει δημιουργηθεί η λύση του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρατηρείς συνειδητά αυτό που θέλεις και μόνο.

#Blueminders


Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook.

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Συμβουλεύω σωστά τους άλλους, αλλά όχι εμένα”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *