Αναλύπτοντας τον σκοπό σου...

Αναλύπτοντας τον σκοπό σου…

Κοινοποίηση

Έχετε νιώσει ποτέ αποκομμένος από τον εαυτό σας, σαν να περνάνε οι μέρες χωρίς να καταλαβαίνετε το πως, με μία καθημερινότητα που μόνο απαιτήσεις εγείρει; Έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο σκοπός σας σε αυτή τη ζωή; Ποιο το νόημα όλων αυτών που σας δυσκολεύουν και απαιτούν όλη την ενέργεια σας;

Ίσως αναζητάτε εδώ και καιρό μια βαθύτερη αίσθηση σκοπού και νοήματος της ζωής σας ή ψάχνετε να βρείτε εσωτερική γαλήνη μέσα στο χάος της καθημερινής ζωής. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας μπορεί να είναι ένα μεταμορφωτικό ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοανακάλυψης.

Η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό

Ο ανώτερος εαυτός είναι η σύνδεση της ψυχής με την πνευματική ουσία του Θεού. Είναι ο δικός μας μικρός Θεός στην 5η διάσταση, το ανώτερο πνευματικό κομμάτι κάθε ανθρώπου. Είναι η γνώση κάθε ζωής που έχουμε περάσει, αν πιστεύετε στη μετενσάρκωση και η ανώτερη πνευματική οντότητα που καθοδηγεί τον άνθρωπο, στην ανώτερη γνώση και σοφία. Ο ανώτερος εαυτός αναφέρεται στο πνευματικό μέρος του εαυτού ,που υπερβαίνει το φυσικό σώμα και το μυαλό, συνδέοντας με μια καθολική συνείδηση.

Κατά τον Αριστοτέλη, ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τρίπτυχο που αποτελείται από την ύλη (το υλικό, φθαρτό σώμα του), το Εγώ (την προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει με βάση τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις του) και τον Ανώτερο Εαυτό (το εσώτερο, άφθαρτο και σοφό μέρος της ύπαρξής του, που τον καθοδηγεί στην προσωπική του ευτυχία).

Στον πυρήνα του, η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας σημαίνει να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας σοφία και διαίσθηση και να καλλιεργήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας. Αυτό το ταξίδι μπορεί να μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τον πραγματικό μας σκοπό στη ζωή και να μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας και ευτυχίας.

o skopos tis zois me ti voitheia tou anoterou eaftou

Κατανόηση του Ανώτερου Εαυτού

Όταν κάποιος ξεκινά ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης, μπορεί να συναντήσει την έννοια του ανώτερου εαυτού.

Η κατανόηση του ανώτερου εαυτού ξεκινά με την αυτογνωσία και τον αυτοστοχασμό. Στρέφοντας προς τα μέσα την προσοχή μας και εξετάζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις μας, αποκτόυμε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και της σύνδεσής μας με τον ανώτερο εαυτό.

Μέσω αυτής της διαδικασίας ανακάλυψης του εαυτού μας, μπορούμε να αναπτύξουμε μια αυξημένη αίσθηση προσωπικής ενδυνάμωσης, αποκτώντας σαφήνεια σε σχέση με τις αξίες και τον σκοπό της ζωής μας. Η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω αυτήν την πνευματική ανάπτυξη, παρέχοντας μια πηγή καθοδήγησης και υποστήριξης στο ταξίδι της ζωής.

Σημασία της Αυτογνωσίας και του Αναστοχασμού

Η γνώση του εαυτού και η αποδοχή είναι αναπόσπαστα στοιχεία για την κατανόηση του ανώτερου εαυτού. Με την εξέταση των σκέψεων και των συναισθημάτων κάποιου, μπορούμε να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για τα κίνητρα και τα πρότυπα συμπεριφοράς του. Αυτή η επίγνωση μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους του, οδηγώντας τον σε προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Στρέφοντας την προσοχή μας στο εσωτερικό μας κομμάτι έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις πεποιθήσεις και τις αξίες μας. Αποβάλλοντας περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και αγκαλιάζοντας νέες προοπτικές, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τον ανώτερο εαυτό μας, στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης.

Τα οφέλη της σύνδεσης με τον ανώτερο εαυτό σας

Καθώς όλες οι δυσκολίες πηγάζουν από τον φόβο, που είναι στοιχείο του εγωϊκού εαυτού η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό είναι μία πηγή όασης για τον άνθρωπο. Θα έχετε παρατηρήσει ίσως, πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει ο φόβος στις επιλογές μας. Το κύριο γνώρισμα του φόβου είναι η ανυσυχία ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Ο ανθρωπος νιώθει απροστάτευτος απέναντι στα δεινά που εξελίσσονται στον κόσμο ή και στην καθημερινότητα του.

Από την άλλη η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και επίγνωσης. Επίσης, καθώς ενισχύουμε την σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας οδηγούεμστε σε μια πιο ικανοποιητική ζωή, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τα δυσάρεστα αλλά και τα ευχάριστα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.

Συνδεόμενοι με το ανώτερο πνευματικό μας κομμάτι μπορούμε να αγγίξουμε ένα βαθύτερο επίπεδο συνείδησης και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κατανόηση του εαυτού μας αλλά και του κόσμου γύρω μας. Αυτό ενισχύει την πρόθεσή μας να ανακαλύψουμε το σκοπό στη ζωή μας,, αλλά και να αντιμετωπίσουμε με διαύγεια τις προκλήσεις βιώνοντας ολοκληρωμένα την παρούσα στιγμή.

Τα βήματα για να συνδεθείτε με τον Ανώτερο Εαυτό σας

Για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της σύνδεσης με τον ανώτερο εαυτό μας, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε πρακτικές, οι οποίες καλλιεργούν την αυτογνωσία και τον αυτοσεβασμό όπως:

  • Διαλογισμός: Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να εξασκηθείτε στο διαλογισμό, εστιάζοντας στην αναπνοή σας και ηρεμώντας το μυαλό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, καθιστώντας ευκολότερη τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας.
  • Αυτοστοχασμός: Αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας, εξερευνώντας τι μπορεί να προσπαθούν να σας πουν.
  • Εναρμόνιση προθέσεων: Ορίστε τις προθέσεις σας για την ημέρα, εστιάζοντας στην ευθυγράμμιση των πράξεών σας με τις ποιότητες του ανώτερου εαυτού σας.
  • Εστίαση στο παρόν: Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρατηρώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας χωρίς να τα κρίνετε αλλά παραμένοντας παρόντες στη στιγμή.
  • Ενσωμάτωση προθέσεων: Ενσωματώνοντας τακτικά τις προθέσεις σας με τις ποιότητες του ανώτερου εαυτού στην καθημερινότητά σας με σκέψεις και πράξεις που οφελούν εσάς και τους γύρω σας, μπορείτε να ενισχύσετε την πνευματική σας ανάπτυξη και τη διορατικότητα.

Η ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητα

Η σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και εστίαση. Η ενσυνειδητότητα απαιτεί την προσοχή στην παρούσα στιγμή χωρίς κρίση ή απόσπαση της προσοχής. Έχει να κάνει με το να βιώνεις πλήρως αυτό που συμβαίνει γύρω σου και μέσα σου, να ασχολείσαι πλήρως με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις σωματικές σου αισθήσεις.

Είτε κάνετε μια συζήτηση με κάποιον, είτε περπατάτε στη φύση είτε τρώτε ένα γεύμα, μπορείτε να εξασκηθείτε στη ενσυνείδηση.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρόθεση: Ορίστε μια πρόθεση για την ημέρα και οραματιστείτε τον εαυτό σας να ενσαρκώνει τον ανώτερο εαυτό σας όλη την ημέρα.

Εξασκηθείτε στη συνειδητή αναπνοή: Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και εστιάστε στην αίσθηση του αέρα που εισέρχεται και εξέρχεται από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν αισθάνεστε άγχος ή υπερένταση.

Απασχολήστε τις αισθήσεις σας: Παρατηρήστε τα αξιοθέατα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις υφές του περιβάλλοντός σας. Βυθιστείτε πλήρως στην εμπειρία και εκτιμήστε την παρούσα στιγμή.

Περάστε χρόνο στη φύση: Ακόμα κι αν πρόκειται για μία δύσκολη μέρα προσπαθήστε να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση. Μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή και η ενασχόληση σας με τα φυτά στο μπαλκόνι σας υπσοτηρίζουν τη σύνδεσή σας με τον ανώτερο εαυτό σας.

Κάντε συχνά διαλείμματα: Απομακρυνθείτε από τη δουλειά ή τις ευθύνες σας για λίγα λεπτά και κάντε κάτι που σας φέρνει χαρά και χαλάρωση.

Καθώς θα δίνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας να αναγνωρίσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την ομορφιά που υπάρχει γύρω του, νέες εμπνεύσεις θα σας κατακλύζουν σχετικά με τον δικό σας σκοπό στη ζωή. Ο Παναγιώτης πρόσφατα ανακάλυψε ότι ο σκοπός του δεν ήταν να περνά ατελείωτες ώρες στο γραφείο για μία προαγωγή και αποφάσισε να το αντικαταστήσει με το να δουλεύει ως γραφίστας ανοίγοντας τη δική του επιχείρηση. Η Αθηνά, που πιεζόταν από τους γονείς της να παντρευτεί αποφάσισε ότι ο σκοπός της ήταν να ιδρύσει έναν σύλλογο φροντίδας για τα αδέσποτα και σήμερα εξασκείται στο animal reiki. Η Ελένη ήταν καθηγήτρια αγγλικών και αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιέργεια βοτάνων. Και η Άννα μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε διαφημιστικές εταιρείες έγινε δασκάλα χάθα γιόγκα, καθώς μέσα από τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό της βρήκε τη δύναμη να εργάζεται σε αυτό που την ευχαριστεί περισσότερο. Ο δικός μας σκοπός είναι να σου προσφέρουμε δωρεάν γνώση ώστε να φέρεις την ισορροπία, τη γαλήνη και γιατί όχι την επιτυχία στη ζωή σου.

Ο σκοπός της ζωής είναι αυτό που μας δίνει χαρά και πληρότητα εργαζόμενοι μαζί του.

Ο δικός σου σκοπός ποιός είναι;

Θα χαρούμε να μας το γράψεις στα σχόλια κάτω από το άρθρο μας.

#Blueminders

Μίλησε στον Ανώτερο Εαυτό σου

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *