σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό

Σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό

Κοινοποίηση

Η σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό δεν είναι κάτι άλλο από το να συνδείτε με την Ανώτερη Συνείδησή σας. Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι στην πραγματικότητα εσείς. Είναι εσείς απεριόριστοι και αιώνιοι, είναι η έμπνευσή σας που σας καθοδηγεί μέσω της διαίσθησης και της διορατικότητας.

Οι προσδοκίες σας, οι σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, οι προθέσεις, οι επιθυμίες, όπως και τα μυστικά σας είναι γνωστά στον Ανώτερο Εαυτό σας. Γνωρίζει τα πάντα για εσάς και είναι μία εκπληκτική πηγή πληροφοριών στις περιπτώσεις εκείνες που νιώθετε μπερδεμένοι. Αναπτύσσοντας την επικοινωνία με τον Ανώτερο Εαυτό σας νιώθετε περισσότερο γαλήνιοι και αισιόδοξοι.

Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι πάντα εκεί για να σας καθοδηγήσει σωστά. Στην ουσία είσαστε πάντα ενωμένοι μαζί του. Είναι πάντα εκεί για να σας προσφέρει μέσω της διαίσθησης εκπληκτικές λύσεις σε καταστάσεις που νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Με βάση ότι όλοι μας είμαστε συνδεδεμένοι με τον Ανώτερο Εαυτό μας, σε αυτό το άρθρο μας, θα μάθουμε πώς να είμαστε συνειδητά σε συνεχή σύνδεση μαζί του.

Ποια είναι η υψηλότερη συνείδησή σας;

Η υψηλότερη συνείδηση ​​είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια σπουδαία ψυχική κατάσταση, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της εγγενούς φύσης των ανθρώπων, να συνδέονται με πρωτογενή ένστικτα. Είναι μία φράση όμως, που θα ακούσετε πολύ συχνά να αναφέρεται από πνευματικούς καθοδηγητές σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.

Στην ουσία η υψηλότερη συνείδηση ​​ορίζεται γενικά ως το μέρος του ανθρώπινου νου που είναι ικανό να ξεπερνά τα ένστικτα των ζώων. Είναι η απόλυτη πίστη σε μία εσωτερική πραγματικότητα, που άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει, γεμάτη από ανιδιοτελή αγάπη και με τη γνώση, ότι όλα είναι φροντισμένα κατάλληλα για εμάς από τον Δημιουργό.

Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι ο καλύτερος οδηγός σας για μια ουσιαστική εμπειρία εδώ στο φυσικό επίπεδο. Είναι η έμφυτη ικανότητά σας να αξιοποιήσετε το διαχρονικό και να ξεπεράσετε οποιαδήποτε πρόκληση στη ζωή.

Ο Ekhart Tolle συγγραφέας του best seller «Η δύναμη του Τώρα» αναφέρει ότι  οι προκλήσεις στη ζωή μπορεί να είναι ευκαιρίες που ξυπνούν ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Ο ίδιος στο έργο του «The Leap» εξηγεί ότι ο άνθρωπος και η ύπαρξη, η μορφή και η ουσία, τελικά δεν διαχωρίζονται, με τον ίδιο τρόπο που ένα κύμα ή κυματισμός στην επιφάνεια του ωκεανού δεν διαχωρίζεται από τον ωκεανό ή από οποιοδήποτε άλλο κύμα ή κυματισμό, αν και φαίνεται να είναι έτσι.

Πώς μπορείτε να φέρετε αυτή τη θεϊκή ουσία στη ζωή σας;

Για να αναγνωρίσετε καταρχήν τη θεϊκή ουσία στη ζωή σας χρειάζεται να υπερβαίνετε τη δική σας ζωή και τον δικό σας προσανατολισμό, στρέφοντας την προσοχή σας στην προσφορά στους άλλους. Αυτό σας φέρνει στην ανώτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγαλύτεροι πνευματικοί δάσκαλοι στον κόσμο είναι αυτοί που βρίσκονται στην υπηρεσία των ανθρώπων, απαλλαγμένοι από την ανάγκη της επιβίωσης και την αναζήτηση των τρόπων που θα τραφούν, θα ντυθούν, θα καθιερωθούν.

Είναι δυνατή η πρόσβαση στην ανώτερη συνείδηση;

Με συνειδητή παρατήρηση, μπορούμε να μάθουμε να έχουμε πρόσβαση στην ανώτερη συνείδηση, ή στον πνευματικό μας εαυτό, με μεγαλύτερη συχνότητα. Κάθε φορά που παίρνετε ένα ανεξήγητο συναίσθημα ή προαίσθημα, ο Ανώτερος Εαυτός σας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Επίσης, ξαφνικές εμπνεύσεις ή και εικόνες μπορούν να είναι καθοδηγήσεις του Ανώτερου Εαυτού σας, όταν έχετε μάθει να ξεχωρίζετε τις αντιδράσεις φόβου του εγώ από τα μηνύματα ειρήνης του Ανώτερου Εαυτού. Η εξάλειψη της κακίας, του θυμού, του δράματος και η είσοδος σας σε κατάσταση γαλήνης ενεργοποιεί τη σύνδεσή σας με την ανώτερη συνείδηση.

i evgnomosini se syndeei me ton anotero eafto

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που μας φέρνει σε άμεση επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό μας. Ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε στο εδώ και το τώρα, για όσα μπορούμε να δούμε, να παρατηρήσουμε, να απολαύσουμε.

Όταν βιώνετε αγάπη και βαθιά ευγνωμοσύνη, όταν πραγματικά συγχωρείτε, τότε «τρέφεστε» πραγματικά από την Ανώτερη Αυτογνωσία σας.

Πώς να συνδεθώ με τον Ανώτερο Εαυτό μου;

Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος για να συντονιστείτε σε κατάσταση βαθιάς ευγνωμοσύνης εκφράζοντας την πρόσθεσή σας να συναντήσετε τον Ανώτερο Εαυτό σας.

Φανταστείτε ένα ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον, σε κάποιο μέρος που σας αρέσει να βρίσκεστε. Σε αυτή την κατάσταση αν θέλετε, μπορείτε να φανταστείτε τον Ανώτερο Εαυτό σας ως μια φυσική παρουσία, όπως ο καλύτερος φίλος σας που κάθεται δίπλα σας. Ή μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να περιβάλλεται από μια ζεστή, στοργική ενέργεια.

Αφήστε τις εικόνες να εξελιχθούν για εσάς χωρίς να πιεστείτε. Πιθανά κατά τη διάρκεια της συνάντησής σας με τον Ανώτερο Εαυτό σας να σας έρθει ένα όνομα, με το οποίο μπορείτε να τον αποκαλείτε. Αν όχι, δεν πειράζει. Ο Ανώτερος Εαυτό σας είναι πάντα εκεί, ανταποκρινόμενος σε κάθε κάλεσμά σας με οποιοδήποτε τρόπο.

Νιώθοντας την παρουσία του Ανώτερου Εαυτού σας, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις για οτιδήποτε. Ο Ανώτερος Εαυτός δεν κρίνει, ούτε επικρίνει. Να είστε ανοιχτοί στις απαντήσεις που λαμβάνετε. Θυμηθείτε ότι οι απαντήσεις σας μπορεί να έρχονται σε μια ποικιλία μεθόδων μετάδοσης, όπως λέξεις, συναισθήματα, εικόνες ή αισθήσεις. Να είστε ανοιχτοί σε ό, τι προκύπτει.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν οι απαντήσεις που έρχονται είναι από τον Ανώτερο Εαυτό μου ή από το εγώ;

Εάν οι απαντήσεις σας φαίνονται σοφότερες από το συνηθισμένο, είναι ο Ανώτερος Εαυτός σας. Εάν οι απαντήσεις φαίνονται αναγκαστικές ή αν ακούγονται σαν να λέτε σε άλλους ανθρώπους τι θέλουν να ακούσουν, προέρχονται από το εγώ.

Επίσης, μπορείτε να παρατηρήσετε τις αισθήσεις του σώματος. Αν νιώθετε αίσθηση άγχους, έντασης, φόβου ή θυμού, μιλάτε στο εγώ. Το εγώ δημιουργεί την ταυτότητά του γύρω από τον πόνο. Αυτή είναι η κατάσταση που είναι άνετο και αυτή είναι η γλώσσα που κατανοεί. Θέλει να συνεχίσει να ταυτίζεται με αυτήν την αρνητικότητα, γιατί τότε έχει ταυτότητα.

Εάν όμως, αισθάνεστε αίσθηση ελαφρότητας, αγάπης, ενέργειας, ευτυχίας τότε μιλάτε στον Ανώτερο Εαυτό. Ο Ανώτερος Εαυτός είναι απλώς ενέργεια, χωρίς αρχή και τέλος. Η φυσική κατάσταση του Ανώτερου Εαυτού είναι ελεύθερη, στοργική και χαρούμενη.

Συνεχίστε να κάνετε ερωτήσεις στον Ανώτερο Εαυτό σας χωρίς να επιμένετε για απαντήσεις. Κάποιες φορές ίσως να μην λάβετε κανένα μήνυμα, όχι γιατί ο Ανώτερος Εαυτός σας δεν ανταποκρίνεται, αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή – σε αυτό το παρόν- μπορεί να σας προσφέρει την ανιδιοτελή του αγάπη, την οποία πιθανά να χρειάζεστε περισσότερο.

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *