Dianiontas Tis Allages Me Statherotita

Διανύοντας τις αλλαγές της ζωής με σταθερότητα και με σιγουριά

Κοινοποίηση

Πως θα νιώθουμε ασφαλείς σε ένα κόσμο που αλλάζει;

Βρισκόμαστε στην αρχή του νέου χρόνου με την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ο νέος χρόνος είναι μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, για νέα σχέδια και προτεραιότητες. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα και να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

-Πόσοι από εμάς θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας;

-Και πόσοι από εμάς θα εξαντλήσουμε άλλο ένα χρόνο νιώθοντας μπερδεμένοι σαν να κολυμπάμε σε μια θάλασσα δίχως ακτή;

“Τα πάντα ρει” έλεγε ο Ηράκλειτος. Η ζωή μας συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται και διαφοροποιείται. Και σε όλη αυτή τη συνεχή ροή νιώθουμε ανασφαλείς. Γιατί θέλουμε το γνώριμο και το οικείο.

-Υπάρχει όμως κάποιο σταθερό σημείο, για να νιώσουμε τη γαλήνη;  

Η ουσία του εαυτού μας, η ανώτερη συνείδησή μας παραμένει σταθερή, είμαστε αιώνιοι μέσα στην ύπαρξη μας. Γεννιόμαστε σε αυτή τη γη με ένα σημαντικό ανθρώπινο προνόμιο: να οδηγούμαστε στην υψηλότερη συνείδησή μας. Με ειρήνη και με ενθάρρυνση, καθώς βαδίζουμε μέσα στον άγνωστο νέο χρόνο.

Εξαρτάται από την εστίασή μας. Πίσω από την κοιλάδα τι περιμένουμε να δούμε; Λιακάδα ή συννεφιά;

Είτε έχει λιακάδα, είτε συννεφιά, σημασία έχει ο τρόπος που παρατηρούμε τα πράγματα. Προφανώς θα νιώσουμε χαρές αλλά και λύπες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, μετά από όλα αυτά όμως παραμένουμε εμείς με τον εαυτό μας.

-Τι θα έχουμε αποκομίσει από όλες αυτές τις εμπειρίες ενός ακόμη χρόνου;  

Ότι εξελισσόμαστε και ωριμάζουμε. Ότι όλα, εν τέλει, αλλάζουν. Ειδάλλως θα ήταν πολύ βαρετή η καθημερινότητά μας, χωρίς να συμβαίνουν αλλαγές.

Όταν ελέγχουμε το σώμα μας μέσα από τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας μέσα από τον νου, έχοντας την επίγνωση της ουσίας μας, νιώθουμε ευτυχισμένοι και παραμένουμε ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι με τον κόσμο γύρω μας.

Πως θα νιώθουμε ασφαλείς σε ένα κόσμο που αλλάζει;

Όπως όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο θα βρούμε μέσα στο αεροσκάφος, τους (βοηθούς μας) αεροσυνοδούς. Αυτοί μας οδηγούν στη σωστή θέση και θα είναι στο πλευρό μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι πιλότοι επίσης, μας βοηθούν, ώστε να φτάσουμε σίγουρα στον προορισμό μας, με ασφάλεια. Σε όλο το ταξίδι είναι δίπλα μας, χωρίς εμείς να νιώθουμε ανησυχία, καθώς αυτοί φροντίζουν για εμάς. Να σημειωθεί παράλληλα κάτι εξίσου σημαντικό: δεν μας απασχολεί το πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας και το πώς λειτουργεί μηχανικά το αεροπλάνο. Το αποτέλεσμα είναι ότι φτάνουμε εκεί που έχουμε προγραμματίσει, μερικές φορές με καθυστέρηση χρόνου, αλλά φτάνουμε.

Υπάρχουν και οι “αόρατοι” βοηθοί μας, αυτούς που δεν βλέπουμε αλλά βοηθούν στο να φτάσουμε με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό μας. Αυτοί είναι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι φροντιστές εδάφους, οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αεροσκαφών, οι μηχανικοί, οι υπάλληλοι έκδοσης εισιτηρίων, ακόμη και οι εταιρείες υγειονομικού ενδιαφέροντος που φροντίζουν για το γεύμα μας.

Εμείς θέσαμε την πρόθεσή μας για το ταξίδι και πρακτικά πληρώσαμε το αντίτιμο του εισιτηρίου στην αεροπορική εταιρεία. Οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και όλοι οι υπόλοιποι, είναι εξειδικευμένοι στα καθήκοντά τους. Η εταιρεία από την πλευρά της, δεν κρίνει σε ποιο σημείο θα ταξιδέψουμε στον πλανήτη. Η εταιρεία, οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί, οι υπόλοιποι “αόρατοι” υπάλληλοι και εμείς μαζί, είμαστε συνδεδεμένοι με ένα κοινό σκοπό. Να φτάσουμε στον προορισμό.

Έτσι λειτουργεί και το Κβαντικό Πεδίο, o Θεός, το Σύμπαν, το Όλον, η Δημιουργική Πηγή, άλλωστε όπως και να τα ονομάσουμε, η ουσία παραμένει η ίδια. Ως παραλληλισμό, θα χρησιμοποιήσω την αεροπορική εταιρεία με το κβαντικό πεδίο.

Το κβαντικό πεδίο-όπως και η αεροπορική εταιρεία-δεν κρίνει τι χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να θέσουμε την πρόθεσή μας. Έπειτα συγχρονισμένα, στέλνει τους κατάλληλους ανθρώπους (βοηθούς) κοντά μας, ώστε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Το μόνο σίγουρο και σταθερό είναι ότι τους στέλνει πάντα, γιατί φροντίζει για εμάς, θέλοντας να φτάσουμε εύκολα στον προορισμό των σκοπών μας. Χωρίς να μας απασχολεί το πώς θα γίνει και ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν, το αποτέλεσμα είναι ότι καταφέρνουμε τον σκοπό μας.

Το αντίτιμο που χρειάζεται να “πληρώσουμε” στο κβαντικό πεδίο είναι η αφοσίωση, οι προτεραιότητες που βάζουμε, η αλήθεια μας, σύμφωνα με τους σκοπούς και τα θέλω μας.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε οδηγίες στους σκοπούς μας και στα όνειρά μας, ας έχουμε την πρόθεση ότι βρίσκουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να κατορθώσουμε πιο εύκολα αυτούς τους στόχους.

Και τότε συμβαίνει το θαύμα…

Φίλοι και γνωστοί, μας προτείνουν αυτούς που είναι ειδικευμένοι ακριβώς, σε αυτά που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς τους “εξειδικευμένους” ανθρώπους, οι οποίοι με χαρά βοηθούν για να ολοκληρώσουμε τους σκοπούς μας.

Ας απολαύσουμε όλο αυτό το εξαιρετικό “κοντσέρτο” που ενορχηστρώνει το κβαντικό πεδίο για εμάς.

Ας ευχαριστήσουμε όλους τους βοηθούς μας.

Ας ευχαριστήσουμε και τους “αόρατους” βοηθούς μας, πολλές φορές ίσως να μην τους βλέπουμε, αλλά είναι εκεί για εμάς.

Εύχομαι η καρδιά όλων μας να είναι αγνή, αγαθή και να καρποφορήσει ως εύφορη γη τους σπόρους μας, με ένα ξεκίνημα μιας νέας ευλογημένης ζωής. Ας θυμόμαστε τούτο: και η γη χρειάζεται τις αλλαγές, (ηλιοφάνεια, υγρασία, κλπ.) για να υπάρξει η ευδοκιμία.

Κυριακή Σεβαστή

Δημιουργός της μεθόδου Kunda Quantum

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Διανύοντας τις αλλαγές της ζωής με σταθερότητα και με σιγουριά”

  1. Ποσο ωραίο άρθρο!Το πιο ωραιο όμως ειναι ολα αυτα που εξηγεί και περιγράφει υπέροχα η Κυριακή,φωτιζουν το δρόμο μας για μια όμορφη ζωή,γεμάτη καθημερινά θαύματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *