Δημιουργήστε έναν ιερό χώρο

Δημιουργήστε έναν ιερό χώρο

Κοινοποίηση

Η δημιουργία ενός ιερού χώρου μέσα σας, είναι η δημιουργία του δικού σας καταφύγιου στο οποίο μπορείτε να πηγαίνετε κάθε φορά που τα πράγματα στην εξωτερική πραγματικότητα μοιάζουν δύσκολα.

Τις περισσότερες φορές οι εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας έχουν δημιουργηθεί από την επανάληψη μίας κατάστασης ή ενός συναισθήματος και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι αυτό που υποθέτουμε, είναι και η αλήθεια. Όμως, στην πραγματικότητα είναι μία επαναλαμβανόμενη εικόνα από προηγούμενες καταστάσεις.

Με τη βοήθεια του οραματισμού μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα εικόνα. Πρόκειται για έναν θετικό οραματισμό, που θα βοηθήσει κυρίως τους αρχάριους στον διαλογισμό. Ένα μέρος της άσκησης του διαλογισμού είναι να παρατηρήσετε τη σκέψη και να την αφήνετε να υπάρχει, χωρίς να εστιάζετε σε αυτή.

Σήμερα θα σας προσφέρουμε έναν διαλογισμό απόλυτα δημιουργικό, ίσως και απολαυστικό, ώστε να βάλετε μόνοι σας τις δικές σας εικόνες στη δημιουργία του δικού σας μοναδικού, ιερού χώρου.

Καθίστε σε ένα μέρος, όπου κανένας δεν σας ενοχλήσει. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και εστιάστε την προσοχή σας στην αναπνοή για λίγα λεπτά, μέχρι να αισθανθείτε έτοιμοι για το ταξίδι σας.

Και τώρα κάντε την ερώτηση «που βρίσκεται ο δικός μου ιερός χώρος;» Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας οπουδήποτε. Σε μία παραλία, σε ένα βουνό, σε μία αίθουσα, σε ένα μονοπάτι;

Ρωτήστε, «ποιες αισθήσεις μου χρησιμοποιώ;» Νιώστε τα πόδια σας που περπατούν ή που βρέχονται από το νερό, το σώμα σας, τις μυρωδιές, τους ήχους, που υπάρχουν γύρω σας. Μη βιάζεστε. Πάρτε τον χρόνο σας για να ανακαλύψετε το δικό σας ιερό χώρο.

Χωρίς να ανοίξετε τα μάτια σας γυρίστε το κεφάλι σας αριστερά και παρατηρήστε τι βλέπετε. Στη συνέχεια κοιτάξτε δεξιά και δείτε ποια στοιχεία υπάρχουν γύρω σας. Δώστε σημασία στα χρώματα, στους ήχους, στον αέρα.

Ρωτήστε και πάλι τον εαυτό σας «τι νιώθω;» Αναπνεύστε την ηρεμία και την γαλήνη που έχει αυτός ο χώρος σας. Είσαστε στον δικό σας μοναδικό χώρο και το απολαμβάνετε.

Τώρα οραματιστείτε, ότι σε αυτό τον χώρο υπάρχει μία καρέκλα ή και ένας θρόνος…. που ακτινοβολεί και σας περιμένει να πάτε να καθίσετε. Παρατηρείστε το φως, τα χρώματα που έχει ή που αντανακλά. Πηγαίνετε πιο κοντά και παρατηρήστε το. Δείτε το υλικό από το οποίο έχει φτιαχτεί, νιώστε το με την αφή. Και τώρα καθίστε στη θέση σας, που τόσο καιρό ήταν εκεί και σας περίμενε. Κοιτάξτε γύρω σας να δείτε τι υπάρχει.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για το δημιούργημά σας. Αφήστε την αγάπη και τη χαρά να σας κατακλύσουν.

Όποτε νιώσετε έτοιμοι, πάρτε μερικές ήρεμες, βαθιές ανάσες και επιστρέψτε στο φυσικό χώρο, από όπου ξεκινήσατε τον οραματισμό. Ανοίξτε τα μάτια σας.

Μπορείτε να επιστρέφετε σε αυτό το μέρος κάθε φορά που νιώθετε δυσάρεστα. Είναι ο δικός σας ιερός χώρος και σας περιμένει πάντα εκεί για να χαλαρώσετε.

Καλή επιτυχία!

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *