Deixe Mou Toys Filous Soy Na Sou Po Poios Eisai

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι

Κοινοποίηση

“Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, λέει ο σοφός λαός. Γνωρίζουμε όμως, πόσο βάθος έχει αυτό;

Με ποιούς κάνεις παρέα; Ποιος είναι ο κύκλος των ανθρώπων που μοιράζεσαι τη ζωή σου; Οι φίλοι σου είναι στην κατάσταση που θα ήθελες να Είσαι;

Ο συντονισμός με την επιθυμητή κατάσταση που θέλουμε βιώνουμε συνδέεται και με τους ανθρώπους, τους οποίους επιλέγουμε να έχουμε στη ζωή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε ή δεν εκτιμάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν ή δεν είναι στη δική μας επιθυμητή κατάσταση.

Για να Έχεις πρέπει πρώτα να Είσαι.

Για να έχεις τα χρήματα που χρειάζεσαι θα πρέπει πρώτα να το νιώσεις. Πώς μπορείς να αισθανθείς ότι έχεις δικαίωμα στον πλούτο, αν βρίσκεσαι με ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την οικονομική τους κατάσταση;

Πώς μπορείς να πιστέψεις ότι ο Θεός γνωρίζει τι χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή όταν είσαι με ανθρώπους που πιστεύουν ότι η ζωή είναι δύσκολη και πως αν δεν κουνηθείς και δεν διεκδικήσεις με πείσμα, τίποτα δεν γίνεται.

Πώς μπορείς να έχεις μία υπέροχη συντροφική ζωή, όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που φοβούνται να αγαπήσουν ή που συζητάτε για τα προβλήματα της σχέσης τους; Ακόμα χειρότερα αν θέλεις να δημιουργήσεις οικογένεια και συναναστρέφεσαι με παρέες που τους αρέσει η εργένικη ζωή.

Πρόσεξε τώρα, πώς οι καταγραφές που κάνουμε με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, επηρεάζουν και την επιλογή των ατόμων που είναι στη ζωή μας.

Αν λοιπόν αισθάνεσαι φτωχός θα επιλέξεις, όσους είναι στην ίδια κατάσταση. Στις συζητήσεις σας, η οικονομική σας κατάσταση θα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ή της ατυχίας, αφού δεν βρεθήκατε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Μέσα σε όλο αυτό αισθάνεσαι αποδεκτός, αφού υπάρχει ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Η ανέχεια.

Επίσης, αν βρίσκεσαι με ανθρώπους που έχουν πολύ όμορφες  ιδέες ή βρίσκονται σε μία κατάσταση συνεχούς μάθησης, αλλά υστερούν στην υλοποίηση, σκέψου μήπως κάνεις κι εσύ το ίδιο. Μήπως χάνεις όλη σου την ενέργεια σε σκέψεις και ιδέες που ποτέ δεν καρποφορούν, αφού δεν περνάς στη δράση.

Κι αν έχεις μία επιχείρηση που οι πελάτες σου δεν αυξάνονται και τα έσοδά σου είναι μειωμένα, δες γύρω σου και παρατήρησε,  πόσες φορές την ημέρα, συζητάς ή ενημερώνεσαι για θέματα που αφορούν τα δύσκολα οικονομικά ή την κινδυνολογία στα δελτία ειδήσεων.

Σκέψου και κάτι ακόμη. Έχεις ακούσει για ανθρώπους που μέσα στην οικονομική κρίση αύξησαν τα εισοδήματά τους; Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, που δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Μπορεί να νιώθεις ότι μία συζήτηση, ειδικά αν το πρόβλημα είναι κάποιου άλλου, δεν θα σε επηρεάσει, αλλά η αλήθεια είναι, ότι Είσαι σε αυτό που εστιάζεις.

Παρατήρησε τι έχει «κολλήσει» στη ζωή σου; Αν είναι το οικονομικό τότε ίσως να είναι και οι προσωπικές σου σχέσεις. Αν είναι η υγεία τότε συνδέεται με την αυτό-αγάπη, τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Αν είναι τα αισθηματικά είναι και ο φόβος της απώλειας. Ο ίδιος φόβος δε, είναι ο κύριος παράγοντας και των οικονομικών προβλημάτων.

Το περιβάλλον που βρίσκεσαι

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου; Κατέγραψε όλους αυτούς, που βρίσκονται στην καθημερινότητά σου, αλλά και τους φίλους και τους συγγενείς αν υπάρχει μία στενή επικοινωνία. Γράψε αν θέλεις και τα προβλήματα που θέλεις να επιλύσεις.

Ποια τα συναισθήματα που έχεις απέναντι σε κάθε πρόβλημα; Τι σκέφτεσαι ότι μπορεί να σου συμβεί;

  • Νιώθεις άγχος για τον εργοδότη σου, γιατί δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του και θα χάσεις τη δουλειά σου;
  • Νιώθεις αδύναμος, ώστε να ανταποκριθείς σε όσα απαιτεί η καθημερινότητα;
  • Νιώθεις ανασφάλεια για το αν, τελικά, είσαι καλός γονιός και αν θα καταφέρεις να καλύψεις τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών σου;
  • Νιώθεις εκνευρισμό από τις συνεχείς υποδείξεις των γονιών σου, που επεμβαίνουν στην ζωή σου;
  • Νιώθεις ότι δεν σου αξίζει αυτός που αρέσει, άρα αργά ή γρήγορα θα σε εγκαταλείψει;

Σκέψου τώρα, με ποιους συζητάς τις παραπάνω ανησυχίες σου ή το πρόβλημα σου;

Με αυτούς που έχουν το ίδιο πρόβλημα ή με αυτούς που το έχουν, ήδη, λύσει;

Στην πρώτη περίπτωση συζητάς από την ανάγκη σου να το μοιραστείς με κάποιον και να νιώσεις ότι υπάρχουν και άλλοι σαν και σένα, άρα κάπου ανήκεις και φυσικά ότι σε αγαπούν και σε αποδέχονται. Στη δεύτερη περίπτωση συζητάς με αυτόν, που μπορεί να σου δώσει εκείνες τις «πληροφορίες» που θα σε βοηθήσουν να το λύσεις και να προχωρήσεις. Μόνο βεβαιώσου, ότι αυτός που απευθύνεσαι ή ζητάς καθοδήγηση, όντως έχει λυμένο το ίδιο πρόβλημα, με αυτό που τώρα εσύ αντιμετωπίζεις. Συχνά μας διαφεύγει αυτή η σημαντική λεπτομέρεια.

Ξεκαθάρισε μέσα σου, πόσο έτοιμος είσαι να λύσεις το πρόβλημα. Αν η θέλησή σου είναι ισχυρή, θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις κάθε πληροφορία που λαμβάνεις. Πιθανά τότε να παρατηρήσεις ότι νέοι άνθρωποι σε πλαισιώνουν μέσα από γεγονότα, που εσύ τα θεωρείς, τυχαία. Επίσης, ίσως να παρατηρήσεις παλιούς φίλους σου να απομακρύνονται και νέους να σε στηρίζουν, σαν να γνωριζόσασταν από πάντα. Θα δεις, ότι ακόμα και τα παιδιά σου ή η οικογένεια σου ξαφνικά θα σε υποστηρίζουν περισσότερο και θα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες σου. Θα νιώσεις τον σύντροφό σου να σου συμπεριφέρεται με περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα.

Γνωρίζουμε ότι αναρωτιέσαι, πώς και γιατί θα γίνουν αυτά;

Καταρχήν γιατί αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος, ασφαλής και ήρεμος, όπως και ο κάθε άνθρωπος στη γη. Το «πώς» είναι αυτό που θα σου αποκαλυφθεί στην οριστική επίλυση του προβλήματος. Ο Θεός, το σύμπαν και όπως αλλιώς θέλουμε να το λέμε, εργάζεται με θαυμαστούς τρόπους για να σου προσφέρει το καλύτερο, όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να λάβεις.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *