Δώστε μια τέλεια αγάπη και θα λάβετε μια τέλεια αγάπη

Δώστε μια τέλεια αγάπη και θα λάβετε μια τέλεια αγάπη

Κοινοποίηση

Τίποτα στη γη δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα απολύτως ανθεκτικό άτομο γεμάτο από αγάπη. Οι Κινέζοι λένε ότι το νερό είναι το πιο ισχυρό στοιχείο, γιατί είναι απολύτως ανθεκτικό. Μπορεί να φθείρει ακόμα κι έναν βράχο. Το ίδιο ανθεκτική είναι και η αγάπη.

Το κακό δεν είναι κάτι άλλο από μία ανθρώπινη φαντασία. Τις περισσότερες φορές είναι μία ανθρώπινη υπόθεση. Η μάταιη πεποίθηση σε δύο δυνάμεις, το καλό και το κακό.

Μέσω των πεποιθήσεων μας έχουμε μάθει να προσέχουμε το κακό, να προετοιμαζόμαστε για αυτό, να προνοούμε… να αντιστεκόμαστε.

Η αντίσταση στο κακό είναι μία μορφή κόλασης, γιατί βάζει τον άνθρωπο σε «κατάσταση βασανισμού». Βασανιζόμαστε σε όλη μας τη ζωή να προλάβουμε το κακό, να νιώσουμε ασφαλείς, έχοντας παράλληλα μία πληθώρα από φόβους να μας κυριεύουν και μία υστερόβουλη αγάπη.

Η πραγματική αγάπη είναι ανιδιοτελής και απαλλαγμένη από φόβο. Χύνεται πάνω στο αντικείμενο της αγάπης του, χωρίς να απαιτεί καμία επιστροφή.

“Η χαρά βρίσκεται στη χαρά του να δίνεις”.

Η αγάπη είναι ο Θεός στην εκδήλωση του και η ισχυρότερη μαγνητική δύναμη στο σύμπαν. Η αγνή, ανιδιοτελής αγάπη ενώνει. Και είναι αυτή που δεν χρειάζεται να αναζητήσει ή να απαιτήσει.

Σπάνια οι άνθρωποι έχουν έστω και την αμυδρή αντίληψη της πραγματικής αγάπης. Ο άνθρωπος είναι εγωιστικός, τυραννικός ή φοβισμένος αγαπώντας, χάνοντας έτσι αυτόν ή αυτήν πράγμα που αγαπά.

Η ζήλια είναι ο χειρότερος εχθρός της αγάπης, γιατί η φαντασία προκαλεί ταραγμένες σκέψεις  υποθέτοντας/βλέποντας το αγαπημένο πρόσωπο να προσελκύεται από έναν άλλο, και πάντοτε αυτοί οι φόβοι βγαίνουν αληθινοί, αν δεν εξουδετερωθούν.

Ο φίλος μας, που επικοινώνησε μαζί μας και αγωνιά αν τον αγαπά η αγαπημένη του είναι γιατί, οι σκέψεις του έχουν προσανατολιστεί στο φανταστικό γεγονός ότι αγαπά κάποιον άλλον και ότι έχασε την ευκαιρία να είναι μαζί της, ίσως γιατί τελικά νιώθει κατώτερος της.

Όμως στην ουσία του, στην αλήθεια του δεν την αγαπά…  Και βέβαια, όλες  οι προσπάθειες του εστιάζονται στο να επιβεβαιώσει ότι αυτή δεν τον αγάπησε. Γιατί αν τον αγαπούσε θα τον περίμενε και θα προσαρμοζόταν στα προγράμματά του. Στην πραγματικότητα αντιστέκεται στο καλό, προνοώντας για το κακό.

Αν το βόλεμά του στο γνώριμο δράμα του παρελθόντος δεν ήταν ισχυρό, τότε θα αισθανόταν δυνατός και ικανός για την αγαπημένη του, αλλά και θα μπορούσε να της προσφέρει την ισχυρότερη δημιουργική δύναμη στο σύμπαν, που δεν είναι άλλη από την αγάπη.

«Δεν κάνει αυτή για σένα» του λένε οι φίλοι του και αυτός το πιστεύει ως βολική αλήθεια, καθώς εκεί υπεισέρχεται ο εγωισμός που λέει… «αν με αγαπά, ας επικοινωνήσει αυτή μαζί μου», “αν με αγαπά τότε θα με περιμένει μέχρι να νιώσω ότι μπορώ, ότι είμαι έτοιμος, ότι θέλω…”

“Βλέποντας τη ζωή μέσα από την οπτική των άλλων, θα ζεις πάντα τη ζωή των άλλων”

Καταλαβαίνετε ίσως, ότι με αυτή την οπτική κάθε φορά που θα βρίσκει εμπόδιο, με κάθε γυναίκα στη ζωή του, θα εξηγεί το γεγονός, ότι δεν είναι η κατάλληλη για αυτόν ή ότι η κάθε γυναίκα στη ζωή του θα πρέπει να δείχνει υπομονή για να τροφοδοτείται ο δικός του εγωϊσμός.

Προσέξτε τώρα, πώς διαμορφώνονται οι πεποιθήσεις, που έχουμε και τις οποίες διατηρούμε από φόβο. Ο πόνος του παρελθόντος, που βιώνουμε μέσα από έναν αποτυχημένο γάμο ή μία αποτυχημένη σχέση και η αδυναμία να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τη λάθος επιλογή, μας κρατούν δέσμιους σε μία κατάσταση ανικανότητας να βιώσουμε την αγάπη.

Αν μπορούσαμε να καταλάβουμε, ότι κάθε λάθος του παρελθόντος ήταν για να εξελιχθούμε σε φωτεινά πλάσματα αγάπης, τότε θα ευλογούσαμε τους πρώην μας για τα μαθήματα που μας έδωσαν. Θα στέλναμε και σε αυτούς ευλογίες αγάπης και θα αισθανόμασταν ευγνομωσύνη για τους κύκλους που έκλεισαν, ώστε να δώσουν χώρο στο ωραιότερο που αξίζουμε.

“Γνώριζε ότι αν κάποιος ήρθε στο δρόμο σου, μέσα από συγκυρίες και γεγονότα που ποτέ σου, δεν θα μπορούσες να φανταστείς, είναι για να σου μάθει την αγάπη.

Κι αν διαλέξεις να τη μάθεις μέσα από τον δύσκολο τρόπο, τότε αυτό και θα συμβεί. Αν όμως, επιλέξεις να εμπιστευτείς τις προσευχές σου και τις παρακλήσεις σου στο Θεό και να αφήσεις τον πόνο στο παρελθόν, τότε στο τώρα σου και στο κάθε τώρα σου μπορείς να βιώνεις την αγάπη μαζί του”.

Τελειοποιήστε τον εαυτό σας σε αυτόν τον άνθρωπο, που νιώθετε ότι αγαπάτε τώρα. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι και ακατάλληλοι άνθρωποι στην αγάπη. Υπάρχει μόνο η δική μας εστίαση και τι θέλουμε τελικά να βιώνουμε. Δώστε σε αυτόν που αγαπάτε μια τέλεια, ανιδιοτελή αγάπη, που δεν απαιτεί τίποτα σε αντάλλαγμα. Μην τον επικρίνετε ή καταδικάζετε και ευλογείτε τον, όπου κι αν είναι. Η αγάπη έχει δύναμη και κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να την αγνοήσει.

Θυμηθείτε ότι οι σκέψεις, οι πράξεις και τα λόγια μας, επιστρέφουν αργά ή γρήγορα με εκπληκτική ακρίβεια.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook.

Βρείτε μας και στη σελίδα μας στο Instagram πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *