Ένας παράδεισος με βότανα στην κεντρική Ελλάδα

Ένας βοτανικός παράδεισος στην Κεντρική Ελλάδα

Κοινοποίηση

Χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού μελισσόχορτο, λεβάντα, ρίγανη, θρούμπι, μέντα, φλισκούνι, δεντρολίβανο, βαλεριάνα και άλλα βότανα που καλλιεργούνται στη γη της Ομβριακής, ένα παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα 40 χλμ. βόρεια της Λαμίας.

Τα βότανα διατίθενται συσκευασμένα από το Βιολογικό Κτήμα Ζαβού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η φύση έχει σταθεί πολύ γενναιόδωρη στον τόπο της Ομβριακής, χαρίζοντάς του μία πλούσια γκάμα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Βότανα καλλιεργημένα βιολογικά σε ένα ορεινό κτήμα του Γιώργου Ζαβού σε υψόμετρο 640 μ., αλλά και αυτοφυή, συλλέγονται με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην αδρανοποιούν την ανάπτυξη των φυτών.

viologika votana apostoli se oli tin ellada

Τα βότανα που καλλιεργούνται στην Ομβριακή από τον Γιώργο Ζαβό αναπτύσσονται με την όσο το δυνατόν μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι ενδημικές  ποικιλίες, δηλαδή απόλυτα προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο μικρο-οικοσύστημα του εδάφους και γι’ αυτό δεν έχουν ανάγκη από κανενός είδους βοήθεια και προστασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρησιμοποιείται κανένα λίπασμα ή φυτοφάρμακο. 

votana ktima zavou omvriaki bluemind magazine

Το ενεργειακό τους αποτύπωμα στον πλανήτη είναι ελάχιστο, επειδή δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, τόσο στην καλλιέργεια όσο και στη συγκομιδή τους.

Τα βότανα από το Βιολογικό Κτήμα Ζαβού πωλούνται συσκευασμένα και μπορείτε στα τηλέφωνα 2232 031453 και 6974 810122 να κάνετε τη δική σας παραγγελία.

Πηγή: Omvriaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Σησαμέλαιο: 3 χρήσεις για περισσότερη ευεξία!

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *