πως είναι η αληθινή αγαπη

Πώς είναι η αληθινή αγάπη;

Κοινοποίηση

Η αληθινή αγάπη περιέχει τα στοιχεία της αγάπης και της καλοσύνης, που είναι η ικανότητα να προσφέρεις ευτυχία. Για να κάνεις έναν άνθρωπο ευτυχισμένο πρέπει να είσαι εκεί. Πρέπει να μάθεις να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια, να του μιλάς, να τον καταλαβαίνεις. Είναι ο χρόνος που θα πρέπει να διαθέσεις στον άλλον για να ανθίσει η σχέση. Είναι η εστίαση στα θετικά στοιχεία του άλλου μέχρι να τα καταλάβει και να τα αναγνωρίσει και ο ίδιος. Το να κάνεις έναν άλλο άνθρωπο ευτυχισμένο είναι τέχνη!

Το δεύτερο στοιχείο που συνθέτει την αληθινή αγάπη είναι η συμπόνια, η ικανότητα να αφαιρούμε τον πόνο, να τον μεταμορφώνουμε στο άτομο που αγαπάμε. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εξασκηθείτε στο να κοιτάξετε βαθύτερα για να μπορέσετε να δείτε σε τι είδους βάσανο βρίσκεται αυτό το άτομο.

Συμβαίνει συχνά ο άλλος, αν έχει την αποδοχή και την υποστήριξη, να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τις δυσκολίες της ζωής του, γιατί θα νιώσει ότι είσαι με το μέρος του. Γίνε ο συμπάικτης του και όχι ο αντίπαλός του.

Το τρίτο στοιχείο είναι η χαρά. Η αληθινή αγάπη πρέπει να σου φέρνει χαρά και ευτυχία, όχι να υποφέρεις κάθε μέρα που περνάει. Η χαρά να είσαι με τον άλλον και να κάνετε πράγματα μαζί ή και να μην κάνετε τίποτα μέσα σε μία κοινή όμως, αποδοχή είναι κύριο γνώρισμα ότι υπάρχει αγάπη.

Το τέταρτο και τελευταίο στοιχείο είναι η ελευθερία. Αν η αγάπη σε κάνει να νιώθεις ότι χάνεις την ελευθερία σου, ότι δεν έχεις άλλο χώρο να κινηθείς, αυτό δεν είναι αληθινή αγάπη. Η διεκδίκηση δεν είναι αγάπη. Η παρότρυνση για εξέλιξη είναι αγάπη. Η ζήλια δεν είναι αγάπη. Ο θαυμασμός είναι αγάπη.

Διαβάστε επίσης:

Γίνε έμπνευση για τον άνθρωπό σου

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *