Oi Pneymatikes Empiries Ton Sxeseon

Οι πνευματικές εμπειρίες των σχέσεων

Κοινοποίηση

Όλες οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι πνευματικές εμπειρίες. Άλλες φορές καλές και άλλες φορές επίπονες. Γιατί όμως, συμβαίνει αυτό; Αφού ζούμε με την πρόθεση να λαμβάνουμε και να προσφέρουμε αγάπη. Γιατί λοιπόν, κάποιοι από εμάς, έλκουμε στη ζωή μας δύσκολους ανθρώπους;

Ο κάθε άνθρωπος έχει μία φωτεινή πλευρά και μία σκοτεινή. Είναι μία πνευματική εμπειρία να κατανοείς, ποια πλευρά σου προβάλλεις προς τα έξω, αναγνωρίζοντας αυτές σου τις ιδιότητες, στον άλλον.

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι ο πρώην σύντροφός σας, σε εσάς συμπεριφερόταν άσχημα και στη νυν σύντροφό του συμπεριφέρεται άψογα. Αν πιστεύετε, ότι μαζί σας δεν ήταν ερωτευμένος και με την τωρινή σχέση του είναι, τότε αυτό είναι ψέμα. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν και μαζί σας ερωτευμένος.

Ο κάθε άλλος της ζωής μας είναι σε αρμονία με την εσωτερική μας κατάσταση

Πολλοί πιστεύουν ότι στη ζωή τους συνάντησαν ήδη το άλλο τους μισό. Αυτό όμως, είναι μία πλάνη του εγωϊκού εαυτού μας. Αποδίδουν στον άλλον χαρακτηριστικά όπως: με συμπληρώνει τέλεια, μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, με καταλαβαίνει για να καταλήξουμε ή και να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας, ότι τελικά βρήκαμε κάτι σπάνιο.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτός ο άλλος της ζωής μας ήταν ιδανικός σύμφωνα με την εσωτερική κατάσταση που είμασταν τότε, δηλαδή τη χρονική στιγμή που συναντηθήκαμε. Εδώ είναι χρήσιμο να θυμηθούμε σε τι κατάσταση είμασταν εκείνη την περίοδο της ζωής μας.

Καθώς όμως, αλλάζουν οι συνθήκες της ζωής βλέπουμε ότι το ιδανικό άλλο μας μισό δεν μπορεί να μας ακολουθήσει σε νέα δεδομένα. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε εκπαιδευτεί να επιλέγουμε τους άλλους της ζωής μας με μία προοπτική που λέει ότι θα είμαστε για πάντα μαζί. Αυτό που μας διαφεύγει όμως, είναι ότι το για πάντα μαζί διαρκεί όσο είμαστε στην ίδια δόνηση μαζί του.

Αλλάζοντας δόνηση το ένα από τα δύο σχετιζόμενα μέλη αλλάζει και η ισορροπία της σχέσης. Για να παραμείνεις με κάποιον για πάντα θα πρέπει να συμβούν τα εξής:

  • Να διατηρείσαι την ίδια δόνηση που είχες στην κατάσταση της γνωριμίας σας (εμμονή με το παρελθόν).
  • Να επιλέγεις να είσαι σε αρμονία με τη δόνηση που άλλος επιλέγει να βρίσκεται (σχέσεις εξάρτησης).
  • Να αποδεχτούν και οι δύο ότι επιθυμούν την εξέλιξη αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα που έχουν για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση (σχέσεις με προοπτική).

Ο νόμος της συνύπαρξης των αντιθέτων

Ένας από τους συμπαντικούς νόμους είναι η συνύρπαξη των αντιθέτων. Υπάρχει μία δυναμική, που λέει ότι δεν μπορείτε να είστε γενναίοι αν δεν υπήρξατε λίγο δειλοί, δεν μπορείτε να κατανοήσετε την ευτυχία αν δεν περάσατε μέσα από τη δυστυχία, δεν μπορείτε να είστε ευγνώμονες για τα χρήματα που τώρα έχετε, αν δεν περάσατε μέσα από κάποια στέρηση.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας αρνούμαστε να δεχτούμε ή και να αναγνωρίσουμε τη σκοτεινή πλευρά μας. Αυτό σημαίνει ότι ασυνείδητα προβάλλουμε ακριβώς αυτό. Στις επαφές μας με τους άλλους ανθρώπους, προβάλλουμε ότι πιο σκοτεινό έχουμε, καθώς δεν το συνειδητοποιούμε.

Φυσικά και δεν το κάνουμε επίτηδες, αφού δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και πολύ περισσότερο επειδή δεν ξέρουμε πώς να το αντιστρέψουμε.

Ο κάθε άλλος σας δίνει μία αναγνώριση της εσωτερικής σας κατάστασης και μία προοπτική

Αν ερωτευτήκατε κάποιον σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του, τότε κι εσείς περνούσατε μία αντίστοιχη δύσκολη περίοδο στη δική σας ζωή. Αν έχετε κολλήσει σε μία δύσκολη σχέση που άλλος δεν συνεργάζεται σε αυτά που θέλετε, χρειάζεται να εξετάσετε και τα δικά σας κολλήματα.

Ο κάθε άλλος που έρχεται ή υπάρχει στη ζωή σας είναι στην ίδια δόνηση που βρίσκεστε κι εσείς σε εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο. Έλκουμε στη ζωή μας αυτό που είμαστε.

Ο κάθε άλλος λοιπόν, που σας φαίνεται δύσκολος ή αντιπαθητικός ή εγωϊστής σας καθρεφτίζει ακριβώς αυτή τη σκοτεινή σας πλευρά. Όλοι έχουμε μέσα μας τα πάντα. Και το καλό και το κακό. Είναι θέμα ελεύθερης βούλησης το τι θα επιλέξουμε να πράξουμε.

Αλλά αν είστε σε δόνηση χαράς, με διάθεση να εξερευνήσετε νέα δεδομένα στη ζωή σας θα έλξετε έναν χαρούμενο σύντροφο ή ομάδες ανθρώπων με διάθεση εξέλιξης και δημιουργικότητας.

Αν γνωρίσετε κάποιον, που σας έλκει η παρέα του, κάποιον που θέλετε πολύ να βρίσκεστε μαζί του, επειδή νιώθετε χαρά σημαίνει ότι αναγνωρίζετε τα κοινά σημεία της φωτεινής σας πλευράς.  

Όταν γινόμαστε πρόθυμοι να αποδεχτούμε τόσο τη φωτεινή όσο και τη σκοτεινή μας πλευρά τότε μπορούμε να αρχίσουμε να θεραπεύουμε τον εαυτό μας. Στον καθρέφτη των σχέσεων προβάλλονται όλα, και τα καλά και τα όχι τόσο καλά.

Ο πνευματικά αφυπνισμένος

Αποδεχόμενοι ότι είμαστε μέρος του σύμπαντος, άρα της συνύπαρξης των αντιθέτων, αυτό μας κάνει να συγχωρούμε τον εαυτό μας για κάποιες λάθος συμπεριφορές ή και επιλογές. Είναι φυσικό να μην έχουμε μόνο αρετές. Αναγνωρίζοντας αυτό το γεγονός, τότε γινόμαστε περισσότερο συμπονετικοί και με τους άλλους.

Ένας άνθρωπος που έχει συνειδητοποιήσει και τις αρνητικές του ιδιότητες, δεν θα σας κρίνει ποτέ για κάτι. Θα νιώθετε μια ηρεμία και ασφάλεια, καθώς μαζί του όλα συμβαίνουν φυσικά.

Ο ίδιος αναγνωρίζει σε εσάς πρώτα τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που παραμένει αισιόδοξος απέναντι σε κάθε δυσκολία. Είναι αυτός που δεν τα παρατά καθώς γνωρίζει, ότι κάθε δυσκολία είναι εκεί για να του δείξει την εσωτερική του κατάσταση. Είναι αυτός που κατανοεί την εσωτερική σκοτεινή πλευρά του άλλου, αλλά θα τον τραβήξει στο φως, αν έχει τη συγκατάθεσή του.

Οι πνευματικά αφυπνισμένοι έχουν παραιτηθεί από την ανάγκη τους να αποδείξουν πως έχουν δίκιο. Έχουν αναγνωρίσει μέσα τους και τις δύο πλευρές της φύσης. Θα σου μιλήσουν απλά και με αγάπη για αυτό που σε απασχολεί… γιατί γνωρίζουν, ότι και οι ίδιοι είναι ατελείς μέσα στην τελειότητά τους.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *