Otan O Egoismos Se Elegxei

Όταν σε ελέγχει ο εγωϊσμός…

Κοινοποίηση

Ο εγωϊσμός είναι ένας ύπουλος εχθρός. Κυριεύει καταρχήν το μυαλό σου και μετά όλες τις σχέσεις σου. Είναι αυτός, που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά και να γίνεις αυτό που είσαι. Να λάμψεις και να επιτύχεις όλα όσα θέλεις.

Μην σκεφτείς ότι δεν είσαι εγωϊστής, αν σκέφτεσαι τους άλλους ή επειδή προσπαθείς να τους βοηθάς. Είπαμε ότι ο εγωϊσμός είναι ένας ύπουλος κυρίαρχος… Αν προσφέρεις στους άλλους μέσα από την ανάγκη σου να αναγνωριστεί η προσπάθειά σου ή και να είσαι αποδεκτός, τότε ναι, ο εγωϊσμός σου σε ελέγχει.

Έχουν σημασία τα εσωτερικά σου κίνητρα, που σε ωθούν να πράττεις για τους άλλους. Εγωϊσμός σημαίνει να θέλεις να σε αναγνωρίσουν ως τον καλύτερο. Αυτό συμαίνει ότι μέσα σου δεν πιστεύεις ότι είσαι, ήδη, ο καλύτερος!

Η ανασφάλεια φωλιάζει μέσα σου και προσπαθείς να φαίνεσαι κάτι περισσότερο από αυτό που είσαι. Ίσως από τα παιδικά σου χρόνια, οι γονείς σου να μην δώσανε τη σημασία που έπρεπε, για κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη σου. Και τώρα που είσαι ενήλικας χρειάζεται να σπας τον εαυτό σου σε χίλια κομμάτια για να δείξεις ότι αντέχεις και επειδή αντέχεις, αξίζεις να σε θαυμάζουν.

Κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη, να δείξεις κάτι περισσότερο από αυτό που είσαι, μάντεψε ποιος παίρνει τα ηνία της ζωής σου. Ο εγωϊσμός, που δεν σε αφήνει να δεις ξεκάθαρα ότι όπως είσαι, είσαι ήδη γεμάτος χαρίσματα και δεξιότητες! Είσαι, ήδη, αυτό που θέλεις να είσαι και μπορείς αν το θελήσεις να είσαι πολύ περισσότερα- πρώτα για τον εαυτό σου -και μετά για τους άλλους.

Ο εγωϊσμός θα προηγείται στη ζωή σου, αν δεν σταματήσεις να σκέφτεσαι συνεχώς. Το μυαλό σου είναι αυτό, που το Εγώ σου κατέχει, καθώς σου μάθανε να είσαι πάνω από όλα λογικός. Και εκεί, είναι μία μεγάλη παγίδα. Εκεί είναι, που χάνεσαι μέσα σε σκέψεις και όνειρα και που ποτέ δεν καταφέρνεις να υλοποιήσεις. Κάθε φορά που νιώθεις ότι φτάνεις κοντά στην εκπλήρωσή τους, τα όνειρά σου απομακρύνονται.

Κάθεσαι μόνος σου και σκέφτεσαι, τι να έφταιξε άραγε; Γιατί δεν έχεις την ευτυχισμένη οικογένεια που πάντα ονειρευόσουν; Γιατί οι φίλοι σου σε προδίδουν; Γιατί η δουλειά σου έχει εμπόδια; Και ίσως κάποιες φορές να αναρωτιέσαι…, γιατί όλοι περιμένουν τα πάντα από εσένα;

Σου μάθανε λοιπόν, να είσαι λογικός, αλλά ίσως θα ήταν προτιμότερο να σου μάθουν να είσαι ισορροπημένος. Να έχεις ισορροπία μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος, για να μπορείς να ακούς τον εαυτό σου. Να μπορείς να ακούς το σώμα σου. Να μπορείς να σε συγχωρείς.

Άνθρωποι που χάνονται μέσα στις σκέψεις τους ή έχουν σε συνεχή υπερδιέγερση το μυαλό τους, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα οφέλη μιας γαλήνιας κατάστασης, που δίνει χώρο να αναπτυχθεί η διαίσθηση και η διαύγεια. Η επαφή με τον εαυτό τους είναι μία οδυνηρή κατάσταση, γι’ αυτό και δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που τρέχουν συνεχώς με αυτοθυσία να προλάβουν κάτι ή να κάνουν κάτι και στο τέλος δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν, όλα όσα προγραμματίζουν. Είναι οι ίδιοι που θα τους ακούσεις να λένε, ότι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για τους άλλους και τελικά δεν πήραν τίποτα. Πρόσεξε από το “δεν πήραν τίποτα”. Εδώ, μπορείς να καταλάβεις ότι κάτω από την καλή τους πρόθεση, ενεργούσε ο εγωϊσμός. Έδιναν για να λάβουν. Να λάβουν, γιατί ένιωθαν πώς δεν είχαν. Και πολλές φορές έδιναν για να ελέγξουν… Πρόσεξέ το αυτό! Το “δίνω” κάποιες φορές είναι η τέλεια κάλυψη της ανάγκης μας για χειραγώγηση.

Κι αν δεν έχεις, πώς να δώσεις; Από ποιο περίσσευμα; Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν, ότι έτσι είχαν μάθει. Να δίνουν. Η αλήθεια όμως, είναι, ότι είχαν μάθει να νιώθουν έλλειψη. Ο άνθρωπος που δεν έχει αποδεχτεί τον εαυτό του, πάντα νιώθει έλλειψη. Αυτή η έλλειψη είναι που μας κάνει να θέλουμε να δείχνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που είμαστε. Η πεποίθηση ότι όσο πιο “πολύ” είμαστε, τόσο πιο πολύ και θα λάβουμε.

Όμως, στη ζωή λαμβάνουμε μόνο όσα αξίζουμε… Και για να καταλάβουμε τι αξίζουμε, χρειάζεται να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Πώς μπορώ να λειτουργώ χωρίς εγωϊσμό;

Η εστίαση του νου στο επιθυμητό αποτέλεσμα με τη γνώση, ότι όλα μπορούν να γίνουν στον ιδανικό χρόνο με τον καταλληλότερο τρόπο, είναι αυτό που μπορεί να σε βγάλει από το χάος της ζωής σου.

Χρειάζεται να αναρωτηθείς, γιατί πρέπει να τα προλάβω όλα; Γιατί είναι σημαντικό για μένα να κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί; Τι μου προσφέρει το να αναγνωρίζουν οι άλλοι τις προσπάθειες μου κι εγώ να στραγγίζω τον εαυτό μου από ενέργεια; Τι θα μπορούσα να προσφέρω σε εμένα, αν από τώρα γνώριζα ότι μπορώ να επιτύχω, όσα θέλω, χωρίς να περιμένω την αναγνώριση των άλλων; Μπορώ να δίνω, χωρίς να προσδοκώ τίποτα;

Ο εγωϊσμός χάνεται όταν αρχίζεις να νιώθεις.

Το συναίσθημα πάντα προσφέρει λύσεις.

Κάνε όσα κάνεις, αλλά νιώθοντας.

Νιώσε πώς είναι να έχεις ένα δύσκολο πρόγραμμα κάθε μέρα, που σου στερεί τη δυνατότητα να είσαι με αυτούς που αγαπάς. Νιώσε πώς θα ήταν, αν τελικά ήσουν πιο ήρεμος και πιο εστιασμένος σε ότι σε ευχαριστεί αληθινά. Νιώσε πόση ευτυχία θα μπορούσες να προσφέρεις στους ανθρώπους γύρω σου, αν ένιωθες περισσότερο και σκεφτόσουν λιγότερο.

Νιώσε πως είναι να δίνεις και να φεύγεις χωρίς να περιμένεις κάτι… Γιατί κανείς δεν μπορεί να σου δώσει αυτό που είσαι…

Νιώσε λοιπόν, αυτό που είσαι.

Νιώσε τη δύναμη που έχεις μέσα σου.

Νιώσε ευγνώμων για τα χαρίσματα που σου δόθηκαν.

Νιώσε την αξία σου.

Αναγνώρισε στον εαυτό σου, ότι αυτή τη στιγμή είσαι αυτό, που πάντα ήθελες να γίνεις.

Κι αν πιστεύεις ότι δεν έγινες ακόμα, τότε να θυμάσαι, ότι μόλις βγεις από την χαοτική σου ζωή, θα σου αποκαλυφθεί.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *