o allos

Ο άλλος που δεν σε καταλαβαίνει…

Κοινοποίηση

Ο άλλος που δεν σε καταλαβαίνει είναι ο καθρέφτης σου. Είναι αυτός, που σου φανερώνει ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου.

Έχουμε μάθει να μεταθέτουμε την ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν σε ανθρώπους και συγκυρίες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι εμείς συμβαίνουμε στη ζωή μας.

Βγάλε τα γυαλιά με τα οποία έχεις μάθει να βλέπεις τη ζωή. Σκύψε μέσα σου και δες τον εαυτό σου. Τον καταλαβαίνεις; Γνωρίζεις ξεκάθαρα τι θέλεις; Αντιμετωπίζεις τους φόβους σου; Ή περιμένεις από κάποιον άλλον να σε οδηγήσει στη συνειδητοποίηση του ποιος είσαι;

Κανείς δεν έχει εξουσία πάνω σου, αν εσύ γνωρίζεις τον εαυτό σου. Ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να λαμβάνει από τον κάθε άλλον. Δηλώνει με σαφήνεια, όσα του αρέσουν και όλα όσα δεν του αρέσουν, στον κάθε άλλον. Αποχωρεί από ότι δεν τον εκφράζει χωρίς το δράμα του θύματος. Απολαμβάνει τη συντροφιά ή τη συνεργασία των άλλων στο Τώρα, γιατί γνωρίζει ότι όλα αλλάζουν. Αλλάζουν για να κάνουν χώρο σε κάτι ωραιότερο και ολοκληρωμένο, ανάλογα με επίπεδο συνειδητότητας, που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις κάνει μία λίστα για το πώς είναι ο τέλειος σύντροφος για σένα. Γνωρίζεις κάποιον, που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις στο σήμερα. Όμως, επειδή όλα αλλάζουν, αύριο ο ίδιος άνθρωπος πρέπει να φύγει σε μία άλλη χώρα για δουλειά. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο νου είναι ότι δεν σε σκέφτεται και ότι κοιτάει μόνο το δικό του καλό.

Ας το δούμε πιο διευρυμένα. Στη λίστα σου με τον ιδανικό σύντροφο είχες, προβλέψει, να προσθέσεις ότι θέλεις να μένετε κοντά και να βρισκόσαστε κάθε μέρα; Μάλλον όχι. Τώρα όμως, θα πρέπει να το προσθέσεις κι αυτό. Με αυτά τα μαθήματα -από τον κάθε άλλον -θα καθορίσεις ποιος Είσαι και τι θέλεις να έχεις δίπλα σου. Και πάλι όμως, όλα αλλάζουν. Ίσως γιατί, εσύ αλλάζεις όταν κατανοείς πλέον, ότι ο κάθε άνθρωπος της ζωής σου είναι ένα διαφορετικό μάθημα, που σε πάει παρακάτω.

Και τώρα θα αναρωτιέσαι πότε τελειώνει αυτό; Πότε θα είσαι με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν;

Θα είσαι, όταν θα έχεις καταλάβει εσένα. Όταν θα έχεις συγχωρήσει τον εαυτό σου, που αφέθηκες και εμπιστεύτηκες ανθρώπους που τελικά δεν άξιζαν. Όταν θα έχεις κατανοήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαθήματα για να σε γνωρίσεις περισσότερο.

Θα παρατηρήσεις ότι ο άνθρωπος που έχει εξελιχθεί πνευματικά τρομάζει και ταυτόχρονα έλκει, ανθρώπους που είναι σε χαμηλά επίπεδα συνειδητότητας. Συμβαίνει γιατί, οι χαμηλής συνειδητότητας άνθρωποι, διαισθητικά, αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με κάτι διαφορετικό. Θα προσπαθήσουν να τον ελέγξουν, να τον διαχειριστούν, να του επιβληθούν, ώστε να τον δουν στα μέτρα της δικής τους κανονικότητας.

Μέχρι που κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το διαφορετικό, που έχει ο συνειδητός άνθρωπος, είναι η αγάπη.  Αγάπη για τον εαυτό του, την οποία και εκπέμπει στους άλλους. Αγάπη για ότι τον περιβάλλει. Αγάπη για τον άνθρωπο που δεν τον καταλαβαίνει ή δεν ενστερνίζεται τα συναισθήματά του. Μία αγάπη που δεν θυσιάζεται, ώστε να φέρει τον άλλον στο σωστό δρόμο. Μία αγάπη ελεύθερη, που αποδέχεται σιωπηρά την αδυναμία του άλλου, χωρίς κριτική.

Ο συνειδητός δεν κατεβαίνει επίπεδα για να κάνει τον άλλον να καταλάβει ή και να αλλάξει. Έχει παραιτηθεί από την ανάγκη του να έχει δίκιο. Μένει σε αυτό που κατέκτησε, έχοντας τη γνώση ότι μόνο από εκεί μπορεί να βοηθήσει αυτόν, που έχει τη θέληση, να ανέλθει πνευματικά. Σέβεται την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, που επιλέγει να θυματοποιείται. Συμπονά τον άλλον που ταλαιπωρείται από το εγώ του και τους φόβους του, σιωπώντας. Αποχωρεί με χαμόγελο όταν κάτι τελειώνει, γιατί κατανοεί ότι όλα είναι μαθήματα.

Ο άλλος, που δεν σε καταλαβαίνει, είναι το μάθημά σου αυτή τη στιγμή. Βρες μέσα σου τι κοινό έχεις μαζί του; Ποιό κομμάτι σου βλέπεις σε αυτόν; Τι χρειάζεται να θεραπεύσεις σε εσένα;

Μάθε να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή και χωρίς τον άλλον. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου για να λάβεις και να αναγνωρίζεις την αγάπη του άλλου. Γέμισε με ομορφιά την κάθε μέρα σου. Άλλαξε ότι δεν σου αρέσει στον εαυτό σου. Και τότε θα σου αποκαλυφθεί ένα σπουδαίο μυστικό… Ο κάθε άλλος αλλάζει μαζί σου!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι απλά τροφή για σκέψη. 

Κοινοποίηση