Από την καρδιακή επιθυμία στην καρδιακή πάθηση

Από την καρδιακή επιθυμία στην καρδιακή πάθηση

Κοινοποίηση

Η καρδιακή μας επιθυμία για κάτι που επιθυμούμε πολύ έντονα, μπορεί να μετατραπεί σε καρδιακή πάθηση.  Απομαγνητιζόμαστε όταν προσκολλούμαστε στην πεισματική επιθυμία. Ανησυχούμε, φοβόμαστε, αγωνιούμε.

Η ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε ανακουφίζει την καρδιά μας.  Βεβαίως, και το να ονειρευόμαστε συνειδητά όσα θα θέλαμε να αποκτήσουμε είναι απαραίτητο. Αυτό όμως, που εμποδίζει να λάβουμε όσα θέλουμε και αξίζουμε είναι η προσκόλληση μας σε μία κατάσταση και κυρίως το ότι εμπλεκόμαστε και στο «πως» θα εκδηλωθεί στη ζωή μας.

Προσπαθούμε συνεχώς να πιέζουμε καταστάσεις. Η συνειδητοποίηση ότι όλα όσα θέλουμε έρχονται στην κατάλληλη στιγμή είναι η αρχή για να αφεθούμε στη ροή. Η πίστη ότι το Πνεύμα (Θεός, Χριστός, Βούδας κ.λ.π.), όπως κι αν το ονομάζει ο καθένας, μας γνωρίζει καλά, είναι μία αλήθεια που παρουσιάζεται συχνά στη ζωή μας.

Οι συμπτώσεις δεν είναι απλά μία συγχρονικότητα. Περικλείουν την Πρόνοια για το κοινό καλό. Μέσα σε αυτό είναι εναρμονισμένο τέλεια και το ανώτερο καλό του καθένα μας. Όταν συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε ασφαλείς και αυτό που μας περιβάλλει είναι αγάπη, τότε έχουμε βγάλει κάθε φόβο από μέσα μας. 

Το διαρκές καλό μας δεν θα έρθει ποτέ μέσα από την επιβολή της προσωπικής θέλησης. Χρειάζεται να χαλαρώνουμε, επιτυγχάνοντας την ηρεμία στην πράξη.

Η Florence Scovel Shinn στο βιβλίο της «Η μυστική πόρτα της επιτυχίας» αναφέρει ότι οι μεγάλες μας ευκαιρίες και οι επιτυχίες έρχονται όταν ελάχιστα τις περιμένουμε. Πρέπει να αφεθούμε στη ροή για να έρθουν όσα θέλουμε. Κανένας μαγνήτης δεν είναι ανήσυχος ή ανυπόμονος. Γνωρίζει τη δύναμη που έχει, ώστε να έλξει τα αντικείμενα να κολλήσουν επάνω του.

Οι καταστάσεις ή τα πράγματα που αξίζουμε, συμβαίνουν όταν απομακρυνόμαστε από το «πως». Ο νόμος της αδιαφορίας για το αποτέλεσμα της επιθυμίας μας είναι αυτός που ενεργοποιεί το Πνεύμα. Αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη  στην Άπειρη Ευφυία να λειτουργήσει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους και να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα.

Η πνευματική ανάπτυξη σημαίνει την ικανότητα να στεκόμαστε ήρεμοι αφήνοντας το Πνεύμα να σηκώσει το φορτίο μας. Αυτό μας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο ανοιχτούς σε καινούρια πράγματα.  Σε αυτή την κατάσταση η καρδιά απαλλάσσεται από τα εμπαθή συναισθήματα. Συναισθήματα που μας φέρνουν σε κατάσταση ανησυχίας εκδηλώνονται σωματικά ως παθήσεις.

Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι η καρδιά αποτελεί το κέντρο της νόησης και των συναισθημάτων και υπήρξε ο κύριος εμπνευστής της καρδιοκεντρικής θεωρίας, ενώ στην συνέχεια η επιστημονική έρευνα απέδειξε περίτρανα ότι το κέντρο της νόησης και των συναισθημάτων είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ενώ η καρδιά εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό καθρέπτη των ψυχοσυναισθηματικων διεργασιών.

Υπάρχει άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση λοιπόν μεταξύ του ψυχικού μας κόσμου και της καρδιάς αφού τα δυνατά συναισθήματα όπως η αγάπη, ο θυμός, η μεγάλη ευτυχία, η έντονη στεναχώρια εκφράζονται μέσω της αύξησης των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος η καρδιά του χτυπά δυνατά ενώ η στεναχώρια, μας «ραγίζει» την καρδιά. Τα συναισθήματα επηρεάζουν την καρδιά άμεσα μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος και έμμεσα μέσω των νευροενδοκρινών οδών. Παρατηρείται έντονα ερευνητικά και εμπειρικά ωστόσο πως μια καρδιολογική διαταραχή είναι ικανή να δημιουργήσει ψυχοπαθολογία, που μπορεί να εκφραστεί μέσω άγχους και κατάθλιψης.

Η μεγάλη στεναχώρια μπορεί να επιφέρει αρρυθμία στην καρδιά, αύξηση της πίεσης, έντονη δυσφορία. Η δύναμη της στεναχώριας είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να προσκαλέσει ακόμα και έμφραγμα.

Το τσάκρα της καρδιάς ή το 4ο τσάκρα.

Το χρώμα του είναι το πράσινο αλλά και το ροζ, και εδρεύει στο μέρος της καρδιάς. Είναι το τσάκρα της συμπόνοιας, της αγάπης, της αρμονίας και της ειρήνης. Πολλοί λένε ότι εκεί βρίσκεται και ο θρόνος της ψυχής μας.

Το 4ο τσάκρα συνδέεται και επηρεάζει την καρδιά (καρδιακά προβλήματα), το αίμα (λευχαιμία) το κυκλοφοριακό (εμφράξεις αρτηριών), το κάτω μέρος των πνευμόνων, τους αδένες (και μάλιστα τον θύμο αδένα που είναι το κέντρο της σωματικής ανάπτυξης), το ανοσοποιητικό σύστημα, και το επάνω μέρος του σώματος, (πόνοι κλπ) περιλαμβανομένων των ώμων, των χεριών και του επάνω μέρους της πλάτης.

Όταν το τσάκρα αυτό δυσλειτουργεί βιώνουμε το μίσος, τον θυμό, την ζήλια, τον φόβο, και λυπόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, που μπορεί να φτάσει μέχρι και την παράνοια. Όταν το τσάκρα αυτό θεραπευθεί τότε αναπνέουμε ευκολότερα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας, διατηρούμεθα νεότεροι, ή ενέργειά μας ρέει ανεμπόδιστα, ενώ διευκολύνεται και η λειτουργία των τσάκρα του λαιμού και του τρίτου ματιού. Ακόμη είμαστε πολύ δημιουργικοί και ότι κάνουμε ευδοκιμεί, ακτινοβολούμε και δεχόμαστε αγάπη, δείχνουμε συμπόνια και κατανόηση για τους άλλους, αισθανόμαστε φωτισμένοι, ανανεωμένοι, ισορροπημένοι και πλήρως κύριοι του σώματος μας, ενώ επικοινωνούμε καλύτερα με την ψυχή μας και αποκτούμε και την τάση να ασχολούμεθα με φιλανθρωπικά έργα.

Από τον φόβο στην πίστη

Ακούγοντας την καρδιά μας μπορούμε να συλλάβουμε μηνύματα επίλυσης για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι αμφιβολίες και οι φοβίες δημιουργούν σύγχυση στο σώμα μας.

Η ηρεμία και η πίστη ότι τα πάντα είναι δημιουργημένα με σοφία δημιουργεί το αίσθημα της ανακούφισης. Ας σκεφτούμε πόσες φορές ανησυχήσαμε χωρίς λόγο. Πόσες φορές είπαμε τη φράση «Τζάμπα ανησυχούσα. Τελικά όλα πήγαν καλά».

Ας κρατήσουμε αυτή τη σκέψη. Ότι στο τέλος, όλα πηγαίνουν καλά.

Ας μην θεωρούμε την ανησυχία ως μία φυσική μας κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που μάθαμε βλέποντας τους γονείς μας να ανησυχούν για εμάς ή για άλλα οικεία πρόσωπα.

Ας διώξουμε την αμφιβολία και τον φόβο που εκδηλώνονται με τη μορφή αρνητικών καταστάσεων στη ζωή μας.

Καθημερινά χρειάζεται να στρέφουμε την προσοχή μας σε όσα μας αρέσουν. Να επιλέγουμε τα σωστά λόγια, αξιοποιώντας τη δύναμη του λόγου μας. Να οραματιζόμαστε θετικά πράγματα.

Να κάνουμε μόνο όσα αγαπάμε. Αλλά και να αγαπάμε ότι κάνουμε.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι απλά τροφή για σκέψη… 

Κοινοποίηση