κβαντική φυσική

Ποιά είναι η σύνδεση του ανθρώπου με την κβαντική φυσική;

Κοινοποίηση

Για να απαντηθεί το ερώτημα με αμεσότητα και με σαφήνεια, θα αναφερθώ στον Dr. Joe Dispenza και στο βιβλίο του, “Breaking the Habit of Being Yourself”, όπου αναφέρει τον εξής διάλογο:

Από πού προέρχεται η νοημοσύνη που κάνει την καρδιά μας να πάλλεται;

Αποτελεί μέρος του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Που βρίσκεται αυτό το σύστημα;

Στον εγκέφαλο. Το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου αποτελεί μέρος του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Υπάρχουν εντός του εγκεφάλου συγκεκριμένοι ιστοί που ευθύνονται για την διατήρηση των παλμών της καρδιάς;

Ναι.

Από τι αποτελούνται οι ιστοί αυτοί;

Από κύτταρα.

Και από τι αποτελούνται τα κύτταρα;

Από μόρια.

Από τι αποτελούνται τα μόρια;

Από άτομα.

Και από τι αποτελούνται τα άτομα;

Από υποατομικά σωματίδια.

Και από τι αποτελούνται κυρίως τα υποατομικά σωματίδια;

Από ενέργεια.

Συμπέρασμα:

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το σώμα μας είναι φτιαγμένο από τα ίδια συστατικά, όπως αυτά του σύμπαντος.

Εάν ένα άτομο είναι 99,99999% ενέργεια και 0,00001% ύλη, τότε γιατί επικεντρωνόμαστε σε αυτό το ελάχιστο ποσοστό ύλης ; (Niels Bohr  “On the Constitution of Atoms and Molecules”).

Εξακολουθούμε να εστιάζουμε αποκλειστικά στο 0,00001% ύλης, ενώ ξέρουμε πλέον, βάση του πειράματος της «επιρροής του παρατηρητή» ότι όπου εστιάζουμε την προσοχή μας, εκεί ρέει και η ενέργειά μας και έτσι επηρεάζουμε τον υλικό κόσμο (ο οποίος αποτελείται κυρίως από ενέργεια). 

Είμαστε μόνιμα συνδεδεμένοι με το σύμπαν και το κβαντικό πεδίο, είμαστε μόνιμα συνδεδεμένοι με την συνείδησή μας γιατί είναι ενέργεια και η ενέργεια έχει συνείδηση.

Η κβαντική στοχεύει στον πυρήνα του ατόμου το οποίο έχει συνείδηση.

Εάν θέλουμε να αλλάξουμε οτιδήποτε στη ζωή μας στοχεύουμε – εστιάζουμε και το κάνουμε συνειδητά. Συνειδητά εννοώντας, να συμμετέχει ο νους, το σώμα και το πνεύμα. Με επίγνωση μέσω του πυρήνα μας. Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις αλλαγές μόνο μέσα από τις αισθήσεις μας, αλλά και τον φυσικό μας κόσμο γενικότερα. Κάθε σημείο του σύμπαντος πάλλεται από ενέργεια και εμείς οι άνθρωποι το ίδιο, εμείς δημιουργούμε με την επιλογή μας σταθερά κύματα που επικοινωνούν με το κβαντικό πεδίο και αντανακλώνται πίσω σε εμάς στη ζωή μας.

Όπως αναφέρει και ο Πλάτων Δρακούλης στο βιβλίο του, “Στοιχεία Βιονομίας” γραμμένο το 1900 περίπου, “από όσα υπάρχουν στο σύμπαν, μπορούμε ελάχιστα να αντιληφθούμε με τις σωματικές αισθήσεις μας. Είμαστε μόρια της μεγάλης υπέρτατης σοφίας”.

Να προσθέσω και την Βουδιστική διδασκαλία η οποία λέει: η πραγματικότητα υπάρχει όπου ο νους εστιάζει.

Θα αναφερθώ σε ένα γνωστό πείραμα της κβαντικής, το οποίο ονομάζεται “κβαντική διεμπλοκή”.

Ξεκινώντας από το 1935 οι φυσικοί Albert Einstein, Boris Podolsky και Nathan Rosen δημοσιεύουν μια θεωρητική εργασία και φτάνοντας στο 1997 στην πρώτη πειραματική επαλήθευση από τον κβαντικό φυσικό Anton Zeilinger.

Διαχώρισαν ένα φωτόνιο σε δυο πανομοιότυπα φωτόνια. Απομάκρυναν το ένα από το άλλο και παρατήρησαν πως η συμπεριφορά του ενός, επηρέαζε την συμπεριφορά του άλλου, ανεξαρτήτως απόστασης. Η ενέργειά τους ήταν συνδεδεμένη, αν και χωρισμένα.

Όταν δυο σωματίδια συνδεθούν με κάποιο τρόπο, ο δεσμός τους ισχύει. Οτιδήποτε συμβεί σε ένα σωματίδιο θα συμβεί αυτόματα και στο άλλο, ασχέτως αποστάσεως του ενός από του άλλου.

Στην αρχή του σύμπαντος όλα ήταν συνδεδεμένα, μετά την μεγάλη έκρηξη διασπάστηκε σε μικρότερα κομμάτια. Η ενέργειά του όμως παρέμεινε συνδεδεμένη.

Εφόσον αποτελούμαστε και εμείς από σωματίδια, συνδεόμαστε μεταξύ μας, αλλά και με το σύμπαν ολόκληρο.

  • Την επίτευξη της ενότητας διδάσκουν όλες οι αρχαίες πνευματικές παραδόσεις και θρησκείες στον πλανήτη.

«Όταν όλη η ανθρωπότητα είναι ευτυχισμένη, θα είμαστε και εμείς. Όταν όλη η ανθρωπότητα είναι ειρηνική, θα ζούμε και εμείς ειρηνικά. Η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται από την συλλογική ευτυχία», γράφει “το βιβλίο της χαράς” του Δαλάι Λάμα και του Ντέσμοντ Τούτου.

Κυριακή Σεβαστή

Δημιουργός της μεθόδου Kunda Quantum

Λίγα λόγια για την Κυριακή

Η Κυριακή, υποστηρίζει ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τη ζωή που αγαπούν, μέσω της κβαντικής θεραπείας – συμβουλευτικής, της μεθόδου Kunda Quantum και του διαλογισμού.

Έχοντας ως αφετηρία το χώρο του αθλητισμού, την τελευταία δεκαετία εξασκεί την Kundalini Yoga και τον διαλογισμό, καθώς και την κβαντική θεραπεία, στην οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Συνδύασε την ουσία της Κβαντικής Θεραπείας και της Kundalini Yoga και δημιούργησε με αγάπη την Kunda Quantum. Μία νέα μέθοδο, εύκολη και ευχάριστη, μια συνολική “προπόνηση”  που συντονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα, να λειτουργεί σε κορυφαία απόδοση. Αυτή η σχεδιασμένη μέθοδος έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το πλήρες κβαντικό δυναμικό σας και να αποκαλύψει την πραγματική ουσία της ύπαρξής σας.

“Πιστεύω πως, όταν εστιάζουμε στην ουσία, με παρατηρητικότητα και αλήθεια, κατανοούμε πως όλες οι αλλαγές που θέλουμε να βιώσουμε ξεκινούν εσωτερικά και τότε οι θαυματουργές μετατοπίσεις αρχίζουν να κυματίζουν μέσα στη ζωή μας. Με αφοσίωση στο εσωτερικό μου έργο, τιμώντας και ακολουθώντας την καρδιά μου, επιλέγοντας την αγάπη, κατάφερα να μεταμορφώσω τη ζωή μου. Έτσι, είμαι εδώ, να σας ενθαρρύνω να κάνετε το ίδιο.

Να συνδεθείτε με την απεριόριστη ικανότητα για χαρά που ζει μέσα σας και να οικοδομήσετε μια σταθερή λαμπερή σχέση με τον εαυτό σας”.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *