Πως να συγχωρήσεις κάποιον, σύμφωνα με τον Δρ. Γουέιν Ντάιερ

Πως να συγχωρήσεις κάποιον, σύμφωνα με τον Δρ. Γουέιν Ντάιερ

Κοινοποίηση

Το να συγχωρείς τους άλλους είναι απαραίτητο για την πνευματική ανάπτυξη. Η εμπειρία σας από κάποιον που σας έχει πληγώσει, αν και είναι επώδυνη, δεν είναι πλέον τίποτα περισσότερο από μια σκέψη ή ένα συναίσθημα που κουβαλάτε. Αυτές οι σκέψεις αγανάκτησης, θυμού και μίσους αντιπροσωπεύουν αργές, εξουθενωτικές ενέργειες που θα σας αποδυναμώσουν αν συνεχίσετε να αφήνετε αυτές τις σκέψεις να καταλαμβάνουν χώρο στο κεφάλι σας. Αν μπορούσατε να τους απελευθερώσετε, θα ήξερες περισσότερη ειρήνη.

Παρακάτω θα βρείτε αποσπάσματα του Δρ. Γουέιν Ντάιερ για το πώς να συγχωρήσετε κάποιον που σας πλήγωσε.

#1 Το παρελθόν δεν είναι το τώρα

Tο παρελθόν σας και όλες οι πληγές σας δεν είναι πλέον εδώ στη φυσική σας πραγματικότητα. Μην τους επιτρέψετε να είναι εδώ στο μυαλό σας, λασπώνοντας τις τωρινές σας στιγμές. Η ζωή σου είναι σαν ένα έργο με πολλές πράξεις. Μερικοί από τους χαρακτήρες που μπαίνουν έχουν σύντομους ρόλους να παίξουν, άλλοι πολύ μεγαλύτερους. Άλλοι είναι κακοί και άλλοι είναι καλά παιδιά. Αλλά όλα αυτά είναι απαραίτητα, διαφορετικά δεν θα ήταν στο έργο. Αγκαλιάστε τα όλα και προχωρήστε στην επόμενη πράξη.

#2 Επανασυνδέσου με την πνευματική σου φύση

Κάντε μια νέα συμφωνία με τον εαυτό σας για να παραμένετε πάντα συνδεδεμένοι με το Πνεύμα ακόμα κι όταν φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Εάν το κάνετε αυτό, θα επιτρέψετε σε όποιον βαθμό τέλειας αρμονίας έχει σχεδιαστεί το σώμα σας, να πολλαπλασιαστεί. Αναθέστε τις πληγές σας και την επούλωσή τους στον Θεό και αφήστε το Πνεύμα να ρέει μέσα σας.

Η νέα συμφωνία σας με την πραγματικότητα στην οποία έχετε αναμείξει τον φυσικό εαυτό σας και την προσωπικότητά σας με τον πνευματικό σας εαυτό που συνδέεται με τον Θεό θα αρχίσει να εκπέμπει μια υψηλότερη ενέργεια αγάπης και φωτός. Όπου κι αν πάτε, οι άλλοι θα βιώσουν τη λάμψη της συνείδησης του Θεού και η δυσαρμονία, η αταξία και κάθε είδους προβλήματα θα εξαληφθούν. Γίνε «όργανο της ειρήνης σου», όπως επιθυμεί ο Άγιος Φραγκίσκος στην πρώτη γραμμή της περίφημης προσευχής του.

#3 Μην κοιμάστε θυμωμένος/η

Κάθε βράδυ που αποκοιμιέμαι, αρνούμαι κατηγορηματικά να χρησιμοποιήσω αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να αναθεωρήσω οτιδήποτε δεν θέλω να ενισχυθεί στις ώρες που βυθίζομαι στο υποσυνείδητό μου. Επιλέγω να εντυπώσω στο υποσυνείδητό μου την αντίληψή μου για τον εαυτό μου ως Θεϊκό δημιουργό σε ευθυγράμμιση με το ένα μυαλό. Επαναλαμβάνω το Είμαι, που έχω βάλει στη φαντασία μου, και θυμάμαι ότι ο λήθαργος μου θα κυριαρχείται από την τελευταία εγρήγορση που έχω για τον εαυτό μου. Είμαι ειρηνικός, είμαι ικανοποιημένος, είμαι αγάπη και προσελκύω στον εαυτό μου μόνο εκείνους που είναι σε ευθυγράμμιση με τα υψηλότερα ιδανικά μου για τον εαυτό μου.

Πως να συγχωρήσεις κάποιον Γουέιν Ντάιερ

#4 Αλλάξτε την εστίαση από το να κατηγορείτε τους άλλους στην κατανόηση του εαυτού σας

Κάθε φορά που είστε αναστατωμένοι για τη συμπεριφορά των άλλων, αποσπάστε την εστίαση από αυτούς που θεωρείτε υπεύθυνους για την εσωτερική σας στενοχώρια. Μετατοπίστε τη διανοητική σας ενέργεια για να επιτρέψετε στον εαυτό σας να είναι με ό,τι αισθάνεστε – αφήστε την εμπειρία να είναι όπως μπορεί, χωρίς να κατηγορείτε τους άλλους για τα συναισθήματά σας. Μην κατηγορείς όμως, ούτε τον εαυτό σου! Απλώς αφήστε την εμπειρία να ξεδιπλωθεί και πείτε στον εαυτό σας ότι κανείς δεν έχει τη δύναμη να σας κάνει να ανησυχείτε χωρίς τη συγκατάθεσή σας και ότι δεν είστε πρόθυμοι να εκχωρήσετε αυτήν την εξουσία σε αυτό το άτομο αυτή τη στιγμή.

Πείτε στον εαυτό σας ότι είστε πρόθυμοι να βιώσετε ελεύθερα τα συναισθήματά σας χωρίς να τα αποκαλείτε «λάθος» ή να χρειάζεται να τα διώξετε. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε κάνει μια στροφή προς την αυτοκυριαρχία. Είναι σημαντικό να παρακάμψετε την ευθύνη, ακόμα και να παρακάμψετε την επιθυμία σας να κατανοήσετε το άλλο άτομο. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στην κατανόηση του εαυτού σας.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το πώς επιλέγετε να ανταποκριθείτε σε οτιδήποτε ή σε οποιονδήποτε, ευθυγραμμίζεστε με τον όμορφο χορό της ζωής. Αλλάζοντας τον τρόπο που επιλέγετε να αντιλαμβάνεστε τη δύναμη που έχουν οι άλλοι πάνω σας και θα δείτε έναν λαμπερό νέο κόσμο απεριόριστων δυνατοτήτων για τον εαυτό σας και θα ξέρετε αμέσως πώς να συγχωρήσετε και να αφήσετε οτιδήποτε.

#5 Απελευθερώστε την μνησικακία

Τι προκαλεί ενόχληση και θυμό μετά από μια διαμάχη; Η γενική απάντηση θα ήταν μια λίστα υποκειμενικών κριτηρίων που περιγράφει λεπτομερώς γιατί το άλλο άτομο έκανε λάθος και πόσο παράλογα συμπεριφέρθηκε, καταλήγοντας με κάτι σαν, «Έχω δικαίωμα να στενοχωριέμαι όταν [η κόρη, η πεθερά, ο πρώην σύζυγός μου , το αφεντικό ή όποιον σκέφτεσαι] μου μιλάει έτσι!»

Αλλά αν σας ενδιαφέρει να ζήσετε μια ζωή γεμάτη γαλήνη και χαρά, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιστρέψετε αυτό το είδος σκέψης. Οι δυσαρέσκειες δεν προέρχονται από τη συμπεριφορά του άλλου μέρους σε έναν καυγά – όχι, επιβιώνουν και ευδοκιμούν επειδή δεν είστε πρόθυμοι να τερματίσετε αυτόν τον καυγά με μια προσφορά καλοσύνης, αγάπης και αυθεντικής συγχώρεσης.

Όπως λέει ο Lao-Tzu:
Κάποιος πρέπει να διακινδυνεύσει να επιστρέψει τον τραυματισμό με καλοσύνη, διαφορετικά η εχθρότητα δεν θα μετατραπεί ποτέ σε καλή θέληση.

Όταν λοιπόν έχουν εκφραστεί όλες οι φωνές, οι κραυγές και οι απειλητικές λέξεις, έφτασε η ώρα της ηρεμίας. Να θυμάστε ότι καμία καταιγίδα δεν διαρκεί για πάντα, και ότι κρυμμένοι μέσα της κρύβονται πάντα σπόροι ηρεμίας. Υπάρχει καιρός για εχθρότητα και καιρός για ειρήνη.

#6 Σταματήστε να ψάχνετε ευκαιρίες για να προσβληθείτε

Όταν ζείτε κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα επίγνωσης, ξοδεύετε πολύ χρόνο και ενέργεια βρίσκοντας ευκαιρίες για να προσβληθείτε. Ένα ρεπορτάζ ειδήσεων, ένας αγενής άγνωστος, κάποιος που βρίζει, ένα εχθρικό βλέμμα —σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να σταθεί ως αφορμή για να προσβληθείτε. Γίνετε ένα άτομο που αρνείται να προσβληθεί από οποιοδήποτε, οποιοδήποτε πράγμα ή οποιοδήποτε σύνολο περιστάσεων.

Εάν έχετε αρκετή πίστη στις δικές σας πεποιθήσεις, θα διαπιστώσετε ότι είναι αδύνατο να προσβληθείτε από τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά των άλλων.

Το να μην προσβάλλομαι είναι ένας τρόπος να πεις: «Έχω τον έλεγχο του πώς θα νιώσω και επιλέγω να νιώθω ειρήνη ανεξάρτητα από το τι παρατηρώ να συμβαίνει. Όταν αισθάνεστε προσβεβλημένοι, ασκείτε την κρίση. Κρίνεις κάποιον άλλον ως ανόητο, αναίσθητο, αγενή, αλαζονικό, αδιάφορο ή ανόητο και μετά βρίσκεσαι αναστατωμένος και προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του. Αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιείτε είναι ότι όταν κρίνετε ένα άλλο άτομο, δεν τον ορίζετε. Ορίζεις τον εαυτό σου ως κάποιον που πρέπει να κρίνει τους άλλους.

#7 Μην Ζείτε στο Παρελθόν – Να είστε στο παρόν

Όταν δυσκολευόμαστε να συγχωρήσουμε, συχνά συμβαίνει επειδή δεν ζούμε στο παρόν, και αντίθετα, αποδίδουμε μεγαλύτερη σημασία στο παρελθόν. Αναθέτουμε ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας και της προσοχής μας θρηνώντας για τις παλιές καλές μέρες που έχουν φύγει για πάντα ως τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι σήμερα. «Όλα έχουν αλλάξει», «Κανείς δεν σέβεται κανέναν άλλον όπως παλιά…» Αυτό σημαίνει ανάθεση ευθύνης στο παρελθόν, για το γιατί δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος σήμερα.

Είναι αμφίβολο ότι άλλα πλάσματα σπαταλούν την παρούσα στιγμή σε σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον. Ένας κάστορας κάνει μόνο κάστορα, και το κάνει ακριβώς τη στιγμή. Δεν ξοδεύει τις μέρες του μηρυκάζοντας το γεγονός ότι τα αδέρφια του κάστορα έλαβαν περισσότερη προσοχή ή ότι ο πατέρας του έφυγε με έναν νεότερο κάστορα όταν μεγάλωνε. Είναι πάντα στο τώρα. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα πλάσματα του Θεού για την απόλαυση της παρούσας στιγμής αντί να τη χρησιμοποιούμε με θυμό για το παρελθόν ή ανησυχούμε για το μέλλον. Εξασκηθείτε να ζείτε τη στιγμή εκτιμώντας την ομορφιά γύρω σας τώρα.

Πως να συγχωρήσεις κάποιον που σε πλήγωσε Γουέιν Ντάιερ Bluemind Magazine

#8 Στείλτε αγάπη

Πέρασα χρόνια μελετώντας τις διδασκαλίες του Patanjali, και μας υπενθύμισε πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια ότι όταν είμαστε σταθεροί -που σημαίνει ότι απέχουμε από τις σκέψεις βλαβών που μας προκάλεσαν οι άλλοι – τότε όλα τα ζωντανά πλάσματα παύουν να νιώθουν εχθρότητα. παρουσία.

Τώρα ξέρω ότι είμαστε όλοι άνθρωποι: εσύ, εγώ, όλοι μας. Περιστασιακά γλιστράμε και υποχωρούμε από τον υψηλότερο εαυτό μας στην κρίση, την κριτική και την καταδίκη, αλλά αυτό δεν αποτελεί λογική για να επιλέξουμε να ασκήσουμε αυτό το είδος αλληλεπίδρασης. Μπορώ μόνο να σας πω ότι όταν τελικά έστειλα μόνο αγάπη σε ένα άλλο παιδί του Θεού, το οποίο είχα κρίνει και επέκρινα, είχα το άμεσο αποτέλεσμα της εσωτερικής ικανοποίησης.

Σας προτρέπω να στείλετε αγάπη αντί για αυτές τις κρίσεις και επικρίσεις σε άλλους όταν αισθάνεστε ότι εμποδίζουν τη χαρά και την ευτυχία σας και να τους κρατάτε σε αυτό το μέρος της αγάπης. Παρατηρήστε ότι αν μείνετε σταθεροί, όταν αλλάζετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, αλλάζουν και τα πράγματα που βλέπετε.

Ένας διαλογισμός στο τέλος για αγάπη

Φανταστείτε τον εαυτό σας στον τερματισμό ενός καυγά ή μιας μεγάλης διαμάχης. Αντί να αντιδράτε με παλιά μοτίβα υπολειπόμενου θυμού, εκδίκησης και πληγών, οραματιστείτε να προσφέρετε καλοσύνη, αγάπη και συγχώρεση.
Κάντε το τώρα, στέλνοντας αυτές τις σκέψεις «αληθινής αρετής» σε όποια δυσαρέσκεια κουβαλάτε. Κάντε αυτό mantra σας “Τελειώνω με αγάπη ότι κι αν έγινε”.

Σχετικά άρθρα

Επιλέγοντας τις σκέψεις σου επιλέγεις τη ζωή σου

Επιλέγοντας τις σκέψεις σου επιλέγεις τη ζωή σου

Τρίτο μάτι το κέντρο της δημιουργίας

Τρίτο μάτι το κέντρο της δημιουργίας και  της διαίσθησης

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *