Επιλέγοντας τις σκέψεις σου επιλέγεις τη ζωή σου

Επιλέγοντας τις σκέψεις σου επιλέγεις τη ζωή σου

Κοινοποίηση

Οι σκέψεις που κάνεις διαμορφώνουν τη ζωή σου καθώς είναι το κλειδί του πεπρωμένου σου. Οι άνθρωποι που οι σκέψεις τους είναι ανήσυχες θα τους δεις να κινούνται συνεχώς, να ανησυχούν για κάτι, να μην μπορούν να μείνουν μόνοι τους, να μην συγκεντρώνονται εύκολα, να σκέφτονται δεν μπορεί να είναι όλα τόσο καλά, κάποιο λάκκο έχει η φάβα… Από την άλλη οι άνθρωποι με αισιόδοξες σκέψεις είναι αυτοί που τα βλέπουν όλα καλά, που αναγνωρίζουν τη σοφία των γεγονότων στη ζωή τους, που νιώθουν ευγνώμονες, που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, που επιδιώκουν να μείνουν μόνοι και να αφεθούν σε σκέψεις δημιουργίας, επέκτασης και εξέλιξης.

Κάθε συμπεριφόρα του ανθρώπου βασίζεται στις σκέψεις του. Και είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκωδικοποίησεις τη συμπεριφόρα κάποιου αναγνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται.

Πως λειτουργεί η σκέψη

Όλες οι τεχνικές εξέλιξης και αυτοβελτίωσης έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης. Σκέψη – λέξεις- υλοποίηση. Αν κάποιος σκέφτεται σωστά, μιλά σωστά και πράττει σωστά. Ευθυγραμμίζοντας τις σκέψεις με το ανώτερο καλό μας δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώνουμε τις επιθυμίες μας πιο εύκολα, χωρίς την προσκόλληση στον τρόπο που θα συμβεί αυτό που επιθυμούμε, αλλά εστιάζοντας στο τελικό αποτελέσμα και στο συναίσθημα της ικανοποίησης και της επιτυχίας.

Τα γεγονότα είναι αποτέλεσμα σκέψεων

Ο νους καθορίζει τα γεγονότα στη ζωή μας. Καθώς κατανοούμε όλο και περισσότερο τη δύναμη του νου ανακαλύπτουμε ότι τα δυσάρεστα συναιθήματα που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα των σκέψεων μας. Τις περισσότερες φορές οι σκέψεις μας δημιουργούν σενάρια για γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμα. Κάθε φορά που μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε όλα τα πιθανά σενάρια μίας ενδεχόμενης κατάστασης ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι, θα παρατηρήσεις ότι τα σενάρια για την δυσάρεστη έκβαση είναι περισσότερα από τα σενάρια της ευτυχούς έκβασης.

Με αυτή τη διαδικασία νιώθουμε προετοιμασμένοι και ασφαλείς, καθώς δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα δεν θα εκπλαγούμε με τη δυσάρεστη έκβαση, λες και το ευχάριστο δεν είναι το σύνηθες, αλλά το σπάνιο. Και η αλήθεια είναι, ότι ο άνθρωπος έχει συνηθίσει το δυσάρεστο, έχει προετοιμαστεί τόσο καλά για αυτό, που δεν υπάρχει καμιά έκπληξη, καμία χαρά και καμία επιτυχία. Όλα γίνονται δύσκολα, επικίνδυνα, σκοτεινά…

πως λειτουργουν οι σκέψεις

Οι αλλαγές επιτάσσουν την αλλαγή στον τρόπο σκέψης

Όλες οι προσπάθειες να βελτιώσουμε τη ζωή μας ή και τη ζωή στον πλανήτη είναι μάταιες αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης. Μέχρι να καταλάβουμε τη βασική αρχή της τεχνικής υλοποίησης, το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος , οι προσπάθειες μας για αλλαγή θα πέφτουν στο κενό. Όσο οι αλλαγές θέλουμε να συμβαίνουν έξω από εμάς όλα θα είναι δύσκολα και απογοητευτικά.

Ο νόμος της υλοποίησης έχει ως βασική του αρχή το είμαι, έχω, κάνω και τελικά είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Οι νοητικές διεργασίες καθορίζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και κυρίως τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Ετσι, αν κάποιος μας προσβάλλει νιώθουμε θιγμένοι και αντιδρούμε, αναγνωρίζοντας ασυνείδητα ότι αυτός μπορεί να έχει και δίκιο.

Αν όμως, σκεφτόμαστε θετικά για τον εαυτό μας, οτιδήποτε κι αν πει κάποιος άλλος για εμάς δεν θα νιώσουμε θιγμένοι, ούτε θα αντιδράσουμε. Σκέψου την περίπτωση να έκανες ένα ταξίδι στο χρόνο και να προσγειωνόσουν τώρα στο 1.400 μ.Χ. Αν με αυτά που γνωρίζεις στο σήμερα, προσπαθούσες να εξηγήσεις στους ανθρώπους εκείνης της εποχής πως λειτουργεί ένα αυτόματο πλυντήριο ρούχων θα σε περνούσαν για τρελό. Όσο και να ήθελες να τους βοηθήσεις, όσο και να τους μιλούσες κανείς δεν θα μπορούσε να δεχτεί αυτή την πραγματικότητα, που εσύ γνωρίζεις. Θα θύμωνες μαζί τους; Θα αντιδρούσες; Θα προσπαθούσες να δικαιολογηθείς; Όχι, γιατί θα αναγνώριζες ότι είναι αδύνατο να έχουν ένα αυτόματο πλυντήριο ρούχων αφού, ακόμα, δεν έχουν ηλεκτρικό.

Η νοητική μεταστροφή για την αλλαγή ζωής

Η εσωτερική μεταμόρφωση είναι η ανάληψη της ευθύνης για τις σκέψεις μας. Καθώς στρέφουμε τις σκέψεις προς το ανώτερο καλό η νοητική μας στάση γίνεται γαλήνια και αρμονική. Αυτόματα μεταμορφώνεται η σχέση με τον εαυτό μας και βελτιώνονται οι σχέσεις μας με τους άλλους. Η εσωτερική μας κατάσταση περικλείει περισσότερη αγάπη και στοργή.

Καθώς σήμερα γνωρίζεις, ότι το κλειδί για να πραγματοποιήσεις αλλαγές στη ζωή σου βρίσκεται στον τρόπο που σκέφτεσαι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις τους κατάλληλους λογισμούς και να παραμένεις σταθερός στο ανώτερο καλό. Ενώ ευθυγραμμίζεις τις σκέψεις σου με τα λόγια και τις πράξεις σου, η πραγματικότητα γύρω σου ακολουθεί αυτό που, πλέον, είσαι.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις σου;

Γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις σου;

Ένα βασανιστικό ερώτημα για πολλούς ανθρώπους είναι γιατί αποτυγχάνουν στις σχέσεις τους… Άνθρωποι ελκυστικοί και πολύτιμοι που γνωρίζουν ότι έχουν τα προσόντα να έλξουν αυτόν ή αυτήν που τους αρέσει, αλλά που όμως οι σχέσεις τους είναι σκέτη καταστροφή.

Στη φύση υπάρχουν όλες οι απαντήσεις

Στη φύση υπάρχουν όλες οι απαντήσεις

Οι νόμοι της φύσης είναι μία ισχυρή πραγματικότητα και αντανακλούν τους νόμους της ζωής. Ο σημαντικότερος νόμος της φύσης είναι η αλλαγή. Η φύση συνεχώς αλλάζει ακολουθώντας τη ροή των εποχών. Δεν αντιστέκεται στις αλλαγές.

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *