πως γινονται τα θαύματα neville goddard

Πώς γίνονται τα θαύματα – Neville Goddard

Κοινοποίηση

Ο Neville Goddard από τα μέσα του 1930 μίλησε για τις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπου. Ο ίδιος μελετώντας τη Βίβλο έδωσε μία σειρά από απαντήσεις σε σχέση με τη δύναμη του ανθρώπου να δημιουργεί την πραγματικότητα του.

Ο Neville πραγματοποιούσε δωρεάν τις ομιλίες του στο κοινό. Αν χρειαζόταν να ταξιδέψει σε ένα μέρος για μία ομιλία του, ζητούσε μόνο τα ταξιδιωτικά έξοδα. Όμως, για τις πληροφορίες και τις γνώσεις, που έδινε δεν πληρώθηκε ποτέ.

Ίσως γιατί ως αξία για τη γνώση του είχε υιοθετήσει το  «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δώτε».  Οι #Blueminders ενστερνιζόμαστε την ίδια αξία, που εκφράζεται με την παραίτησή μας από το κέρδος. Αν έχεις μία γνώση που μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα, δεν μπορείς να τη μετράς με χρήματα. Μπορεί να συμφωνήσετε με αυτή την αξία, μπορεί και όχι, αλλά ο Neville Goddard δεν κράτησε τα μυστικά που μεταμορφώνουν την πραγματικότητα, για τον εαυτό του. Τα μοιράστηκε δωρεάν με όλους εκείνους, που στην εποχή του, ήθελαν να μάθουν.

Μίλησε για τη δύναμη της φαντασίας και πως μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητά μας αποκωδικοποιώντας αποσπάσματα της Βίβλου, που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Σύμφωνα με τον Neville Goddard, ο άνθρωπος είναι Θεός. Όλοι είμαστε Θεοί, έχοντας μέσα μας θεϊκή ουσία. Είμαστε δημιουργημένοι από θεϊκό υλικό και αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο Κρύων, όπου – για όσους τον παρακολουθούν- σε κάθε channeling τονίζει ότι είμαστε περισσότερα από όσα γνωρίζουμε.

neville goddard

Για τον Neville η φαντασία είναι η πιο όμορφη και ισχυρή έκφραση της Θεότητας μας. Μέσω της φαντασίας, όλα είναι δυνατά. Όμως, πρέπει να διαλύσουμε τα όρια μεταξύ εκείνων που θεωρούμε «φανταστικά» και αυτά που θεωρούμε «αληθινά» – γιατί σύμφωνα με τον Goddard αληθινό είναι αυτό που έχουμε μέσα μας και το οποίο εκφράζεται στην εξωτερική πραγματικότητα.

Κάθε εξωτερικό γεγονός που δεν μας αρέσει, είναι μία ιδέα του ανθρώπου, την οποία και μπορεί να αλλάξει από μέσα προς τα έξω με τη δύναμη της φαντασίας του. Διαλύοντας τις περιοριστικές σκέψεις, που όλοι μας έχουμε, είναι σαν να σπάμε τα όρια και μπορούμε να δημιουργήσουμε και να γίνουμε αυτό που θέλουμε.

Ο Neville Goddard δέχεται ότι κάθε ιστορία της φαντασίας μας είναι αληθινή και μας προτρέπει να λειτουργούμε ωσάν να είμαστε ήδη αυτό που θέλουμε. Αλλάζοντας τον ρόλο, που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στη ζωή μας, αλλάζουμε και τα εξωτερικά γεγονότα. Αυτό που λέει ο Dreamer στο βιβλίο η Σχολή των Θεών ότι δημιουργούμε την πραγματικότητα που θέλουμε βγαίνοντας από το κοσμικό δράμα , έχει ειπωθεί στις διδασκαλίες του Neville Goddard “είμαστε ο δημιουργός όλων όσων είναι γύρω μας και όσων εισέρχονται στη ζωή μας”.  

Αυτή είναι μια βαθιά και αμφιλεγόμενη ιδέα, ειδικά όταν ξεκινάς το ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας μέσα από την πνευματικότητα. Ένα ταξίδι που δεν έχει ταβάνι και συνεχώς, σου ξεδιπλώνει τις απεριόριστες δυνατότητες της ύπαρξης.  

Η φαντασία για τον Neville Goddard είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, που μπορεί να δημιουργήσει οτιδήποτε: εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, αξιοθέατα, σχέσεις. Οτιδήποτε. Όμως, για να λειτουργήσει και να πραγματοποιηθεί θέλει συναίσθημα. Αυτό στις μέρες μας αποτυπώθηκε από τον Γκρεγκ Μπρεϊντεν στη Θεϊκή Μήτρα.

Βλέπετε, ο Neville Goddard από το 1930 ήξερε ότι μπορούμε να φανταστούμε αυτό που επιθυμούμε και υπάρχει τεράστια αξία για να το κάνουμε αυτό, εκφράζοντας τα συναισθήματα που προέρχονται από την εκπλήρωση της επιθυμίας μας. Τα συναισθήματα είναι μια γλώσσα από μόνα τους. Γνωρίζοντας πώς να μιλάμε τη γλώσσα του Θεού, να μιλάμε απευθείας σε αυτήν την άπειρη ικανότητα μέσα μας, τότε δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει αυτή την έκφραση αγάπης, που όμως δεν είναι ανάγκη…

Επιπλέον, ο Neville Goddard τόνισε τη διαφορά της απλή φαντασίας των γεγονότων που θέλουμε, από το να φανταζόμαστε το επιθυμητό ως ήδη εκπληρωμένο. Παραμένοντας σε κατάσταση απλής φαντασίας, μία σειρά από περιοριστικές πεποιθήσεις ξυπνούν αλλοιώνοντας ή και καταστρέφοντας αυτό που θέλουμε. Το «ζήσε το τέλος» του Neville τονίζει το γεγονός ότι για τη μεγαλύτερη και καλύτερη επιτυχία, χρειάζεται να εστιάζουμε στο “τελικό αποτέλεσμα”.

Το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Neville είναι μία ενέργεια που έχει ξεπεράσει κάθε αμφιβολία και η οποία συνεπάγεται την εκπλήρωση της πρόθεσης. Το Letting Go (άφησε το να φύγει) είναι η κατάσταση ακλόνητης πίστης -στην οποία δεν χρειάζεται να διατηρείς αυτό που θέλεις σε κατάσταση πρόθεσης και οραματισμού- αλλά πιστεύοντας ότι ήδη είναι υλοποιημένο, μπορείς να το αφήσεις από τη σκέψη σου και να συνεχίσεις τη μέρα σου με χαρά. Οι σπόροι έχουν φυτευτεί…

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο στάδιο εκπλήρωσης της επιθυμίας μας, καθώς έχουμε «ερωτευτεί» το αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε με τη φαντασία μας και υπάρχει η ενασχόληση του νου για τα απτά σημάδια επίτευξης του. Σε αυτό το στάδιο, οι #Blueminders σας προτείνουμε να παρατηρείτε περισσότερο στο εξωτερικό περιβάλλον αυτά που ταιριάζουν στη φαντασία σας, καθώς κι αν ακόμα δεν έχει έρθει σε εσάς, η εκπλήρωση της φαντασίας σας σε άλλους είναι ένα από τα σημάδια υλοποίησης.

Η διαδικασία εκπλήρωσης της πρόθεσης από τον Neville Goddard – τεχνική

Βήμα πρώτο: Ορίστε έναν στόχο. Ας είναι μία πολύ απλή πρόθεση για αρχή, ώστε σιγά-σιγά να μπείτε και σε σημαντικότερες για εσάς επιθυμίες. Διευκρινίστε τι θέλετε. Αν θέλετε χρήματα διευκρινίστε αν όντως θέλετε χρήματα ή αυτό που πραγματικά επιθυμείτε είναι να πληρώσετε έναν λογαριασμό, που είναι σε εκκρεμότητα.

Βήμα δεύτερο: Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα σε αυτό που θέλετε; Ορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε σκεφτόμενοι πως θα αισθάνεστε με την εκπληρωμένη επιθυμία σας. Μία πρόθεση μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές του τελικού αποτελέσματος. Αν συμβαίνει αυτό ενσωματώστε μία κατάσταση που να τα περιλαμβάνει όλα.

Βήμα τρίτο: Ποια είναι η φανταστική σκηνή σας; εδώ χρειάζεται λίγο χρόνος. Στην προσπάθεια σας να ορίσετε μία ιδανική σκηνή πιθανά να χρειαστεί να κάνετε κάποιες παραλλαγές στην αρχή. Αν η φανταστική σκηνή είναι να αγοράσετε το αυτοκίνητο που θέλετε, πιθανά να σας έρθουν εικόνες από το παρελθόν που ίσως να δυσκολευτήκατε να αποπληρώσετε αυτό που έχετε, ή πάλι να έρθουν σκέψεις που εμφανίζουν ως αδύνατη την πρόθεσή σας λόγω πολιτικών ή κοινωνικών καταστάσεων. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας ώστε να βρει τη σκηνή που εκπληρώνει την επιθυμία σας αβίαστα.

Βήμα τέταρτο: Οραματιστείτε την κατάλληλη σκηνή νιώθοντας τα συναισθήματά σας.Πριν ξεκνήσετε πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Μπορείτε να ακολουθήσετε την πρακτική αναπνοών που σας προτείνουμε εδώ. Κλείστε τα μάτια σας και οραματιστείτε τη σκηνή. Αφήστε τις αισθήσεις να πλημμυρίσουν το μυαλό σας. Όταν βρείτε μια σκηνή που είναι πραγματικά υπέροχη σύμφωνα με τους σκοπούς σας, δείτε την ξανά και ξανά. Αποτυπώστε τη σιωπηρή εκπλήρωση της πρόθεσής σας σε μια μόνο φράση. Για παράδειγμα, αν πρόκεται για την επίλυση κάποιου προβλήματος μπορείτε να πείτε “η λύση προηγείται πάντα του προβλήματος”. Επαναλάβετε τη φράση ξανά και ξανά. Και καθώς έχετε ενεργοποιήσει τη φαντασία σας αφιερώστε χρόνο για να προσθέσετε κάποιες λεπτομέρειες αισθήσεων στη σκηνή, όπως ακοή, αφή, συνομιλία, γεύση.

Ιδανική ώρα οραματισμού για τον Neville Goddard είναι πριν πάτε για ύπνο και ιδανικά αν μπορείτε να κοιμηθείτε οραματιζόμενοι. Με αυτόν τον τρόπο εντυπώνετε τη σκηνή στο υποσυνείδητό σας, ώστε στη συνέχεια να σας την εκφράσει στην πραγματικότητα σας.

Βήμα πέμπτο: Αφήστε το να φύγει. Φροντίστε μετά από κάθε οραματισμό να μην αναζητάτε σημάδια υλοποίησης, ούτε να αναρωτιέστε αν το κάνατε σωστά. Ξεκινήστε τη μέρα σας χωρίς να σκέφτεστε την επιθυμία σας. Προσπαθήστε να κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο με άλλα θέματα που δεν έχουν σχέση με την εκπλήρωση της επιθυμίας σας. Αν κάποιες σκέψεις ανυπομονησίας επιμένουν πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε. Ενεργοποιήστε το συναίσθημα της. Η ευγνωμοσύνη είναι η κόλλα που ενώνει νου, σώμα πνεύμα.  Μπορείτε να αυξήσετε τη δόνησή σας στην ευγνωμοσύνη λέγοντας «Ευχαριστώ για την εκπλήρωση της πρόθεσής μου. Γνωρίζω ότι αυτό που θέλω συμβαίνει τώρα και λαμβάνω αυτό ή και κάτι ακόμα καλύτερο».

Καλή επιτυχία!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

3 σκέψεις για το “Πώς γίνονται τα θαύματα – Neville Goddard”

 1. Λυδία Χατζηχριστόφα

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLUEMINDERS.
  Καλημέρα σας,ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την πολύτιμη προσφορά σας στην εξέλιξη των ανθρώπων.Να είστε ευλογημένοι, ειμαι ευγνώμων.
  Με Φωτεινούς Χαιρετισμούς
  Λυδία Χατζηχριστόφα

  1. Στέλλα τα βιβλία του Neville Goddard δεν έχουν εκδοθεί στα ελληνικά. Οι #Blueminders ανεβάζουμε συχνά κάποια αποσπάσματα των διδασκαλιών του. Τα περισσότερα κείμενα στην ενότητα “Συμπαντικά μηνύματα” στηρίζονται στις διδασκαλίες του Goddard

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *