Το θαύμα ξεκινά με μία ξεκάθαρη πρόθεση

Το θαύμα ξεκινά με μία ξεκάθαρη πρόθεση

Κοινοποίηση

Η διατύπωση των προθέσεων με σαφήνεια για τη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε είναι το κύριο ζητούμενο για όσους ακολουθούν – αυτό που ευρέως αναφέρεται ως νόμος της έλξης.

Ο νόμος της έλξης λειτουργεί, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλουμε πιστεύουμε ή όπως μας τον παρουσιάζουν… τύπου «Το ζήτησα κι έγινε!». Είναι όντως πολύ απλός και υλοποιείται σε κάθετο χρόνο, αλλά χρειάζεται ξεκάθαρη πρόσθεση και μεγάλες εσωτερικές αλλαγές.  

Ο τρόπος που θα ορίσετε ξεκάθαρα τις προθέσεις σας για την ημέρα σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε κάθε στόχο στη ζωή σας. Ο τρόπος που σκέφτεστε, ο τρόπος που αισθάνεστε, ο τρόπος που αντιδράτε, έχουν να κάνουν με την τελική έκβαση της επιθυμίας σας.

Δυστυχώς δεν αρκεί να έχετε απλά μία ξεκάθαρη πρόθεση, αλλά χρειάζεται να λειτουργείτε στην καθημερινότητά σας μέσα από την ήδη υλοποιημένη έκφρασή της  στο αόρατο πεδίο μέχρι να εκφραστεί και στο ορατό.

Αν κάθε μέρα είσαστε ξεκάθαροι με την πρόθεσή σας και δεν παρασύρεστε από εξωτερικά γεγονότα αποκτάτε μία βαθιά αίσθηση αυτοπεποίθησης. Παραμένοντας σε μία κατάσταση πίστης στην εσωτερική δύναμη, που διαθέτετε, νιώθετε μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε από πού έχετε θέσει ως ξεκάθαρη πρόθεση.

Παρακάτω έχουμε τα 4 στάδια ορισμού μίας ξεκάθαρης πρόθεσης και τον τρόπο υλοποίησής της, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε περισσότερο συνειδητοί με τους στόχους σας, αλλά και την πραγματικότητα που θέλετε να βιώνετε στη ζωή σας.

ΠΩΣ ΖΩ: Στο πρώτο στάδιο θα χρειαστεί να ορίσετε με σαφήνεια για την πρόθεσή σας και να δείτε ποια ζωή έχετε καθημερινά. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να έχετε ελευθερία στα χρήματα. Αν καθημερινά σκέφτεστε ότι αν είστε πλούσιος θα ξοδεύετε αφειδώς χρήματα και θα σας θαυμάζουν όλοι, τότε δεν είναι μία ξεκάθαρη πρόθεση. Ξεκάθαρη πρόθεση είναι η ποιότητα της ζωής που θέλετε να έχετε. Για παράδειγμα θα πληρώνω με ευκολία όλους τους λογαριασμούς μου, θα μπορώ να ταξιδεύω γιατί μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, θα μπορώ να αναπτύξω τη δουλειά μου ή και τις γνώσεις μου. Θέτοντας έναν ποιοτικό στόχο θα έχετε μία βαθύτερη αίσθηση σκοπού και θα νιώθετε περισσότερο δημιουργικός καθημερινά σε μία ζωή γεμάτη νόημα.

ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ: Στο δεύτερο στάδιο θα χρειαστεί να δηλώσετε με σαφήνεια το πώς επιλέγετε να αισθάνεστε κάθε μέρα. Πολλοί άνθρωποι επιτρέπουν στον κόσμο και τα εξωτερικά γεγονότα να τους υπαγορεύουν πώς νιώθουν. Αν σας επηρεάζει η γνώμη των άλλων δεν είστε σε ένα δρόμο υψηλής δημιουργίας. Αν πιστεύετε ότι η υλοποίηση του στόχου σας εξαρτάται από τους άλλους δεν αναγνωρίζετε την εσωτερική σας δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας. Αν πάλι νιώθετε ότι δεν έχετε τους πόρους για την επίτευξη του στόχου σας, θα σας πούμε ότι οι πόροι εμφανίζονται με θαυμαστό τρόπο μόλις ξεκινήσετε τη δράση για την υλοποίηση αυτού που θέλετε. Διατηρώντας τη σαφήνεια στις προθέσεις σας και την πίστη σας στον υλοποιημένο στόχο σας, μπορείτε να επιλέγετε συνειδητά τα συναισθήματα που θα θέλατε να βιώνετε κάθε μέρα. Βιώνοντας τα κατάλληλα συναισθήματα θα δημιουργήσετε τη βέλτιστη νοοτροπία για να εργαστείτε παραγωγικά και αποτελεσματικά προς την επίτευξη των στόχων σας.

ΤΙ ΚΑΝΩ: Το τρίτο στάδιο έχει να κάνει με το τι επιλέγετε να κάνετε κάθε μέρα. Όταν θέτετε σαφείς προθέσεις για το τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είστε πιο συνειδητοί με τις πράξεις σας και πιο πιθανό να βιώσετε ευνοϊκά αποτελέσματα. Οι ξεκάθαρες καταστάσεις που εναρμονίζονται με τους στόχους σας είναι ένα από τα κλειδιά της υλοποίησης θαυμάτων. Πώς και με ποιους περνάτε τον χρόνο σας; Ποιες δεξιότητες πρέπει να αναπτύξετε για την υλοποίηση αυτού που επιθυμείτε; Πώς αλληλεπιδράτε με τους άλλους; Πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά;

Κατανοώντας ότι έχετε επιλέξει να βρίσκεστε σε ένα νέο μονοπάτι δημιουργίας δεν γίνεται να λειτουργείτε βάσει των παλιών μοτίβων. Αν δουλεύατε με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν σας έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να τον αλλάξετε. Αν στο παρελθόν είχατε χρήματα και τα σπαταλούσατε σε υλικά αγαθά για την έξαψη της στιγμής, καθώς νιώθατε ότι δεν έχουν αξία, τώρα θα πρέπει να αναγνωρίσετε την αξία τους και να τα ξοδεύετε αναγνωρίζοντας και την προστιθέμενη αξία αυτού που αγοράζετε. Αν η προσωπική σας ζωή στο παρελθόν δεν ήταν ικανοποιητική γιατί δεν είχατε βρει τον ιδανικό σύντροφο, τώρα θα χρειαστεί να λειτουργήσετε αναζητώντας τον κατάλληλο σύντροφο για εσάς και όχι τον ιδανικό. Το «ιδανικό» ως ορισμός φέρει μία σειρά από μη ρεαλιστικές ποιότητες ή αλλιώς, ποιότητες που προσδίδονται στον άλλον και που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να θεωρήσει φυσικές. Όποτε για να μην αντιδράσει το «εγώ» με τρόπο «too good to be true είναι καλύτερα – για αρχή – να στρέφεστε προς το κατάλληλο. Όταν θέτετε σαφείς προθέσεις για το τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είστε πιο σκόπιμοι με τις πράξεις σας και πιο πιθανό να βιώσετε ευνοϊκά αποτελέσματα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ: Το τέταρτο στάδιο είναι οι αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε στη ζωή σας κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο. Εδώ θα χρειαστεί να συνειδητοποιήσετε πόσο μακριά ή κοντά βρίσκεστε στην υλοποίηση του στόχου σας. Ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε σήμερα για να έχετε αυτό που θέλετε; Ποιες από αυτές τις αλλαγές  χρειάζονται περισσότερο χρόνο; Τι θα ήταν καλό να συμβεί μέχρι ο υλοποιημένος στόχος σας εκφραστεί και στην εξωτερική σας πραγματικότητα; Κάποιος που θέλει να κάνει μία δική του επιχείρηση αλλά δεν έχει τα χρήματα, όμως συνεχίζει να ονειρεύεται πως εργάζεται μέσα σε αυτή, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει από κάπου άλλου για να φτάσει να υλοποιήσει τον στόχο του με επιτυχία. Η διαδρομή για την υλοποίηση του στόχου δεν είναι χαμένος χρόνος. Είναι η εμπειρία που χρειάζεται να αποκτήσει κανείς, ώστε να δημιουργήσει κάτι επιτυχημένο. Αντίστοιχα, η δημιουργία μίας όμορφης σχέσης δεν εξαρτάται από τον χρόνο και τις εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά από τα «μαθήματα» που λάβατε, κατανοήσατε, αποδεχθήκατε μέχρι να φτάσετε να ορίσετε με σαφήνεια τον κατάλληλο σύντροφο για εσάς.

Οι αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν σε γραμμικό χρόνο, σύμφωνα με την ξεκάθαρη πρόθεσή σας, έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και κυρίως εξηγείτε τα γεγονότα. Κάθε στόχος είναι υλοποιήσιμος αρκεί να ακολουθείτε με εμπιστοσύνη τη ροή.

Τα 4 στάδια ορισμού μίας ξεκάθαρης πρόθεσης και της υλοποίησής της μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε καθημερινά περισσότερο συνειδητοί και εστιασμένοι στον στόχο σας.

Αλλάζουμε τη ζωή μας όταν πρώτα αλλάζουμε τη στάση μας, τις σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, το συναίσθημά μας και τις αντιδράσεις μας!

#Blueminders

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *