Αυξήστε τη ζωτικότητα σας στην καραντινα

Αυξήστε τη ζωτικότητα σας στην καραντίνα

Κοινοποίηση

Η εποχή επιτάσσει αλλαγές και για να πραγματοποιηθεί ομαλά κάθε αλλαγή χρειάζεται να προετοιμάσουμε το σώμα και ακόμη καλύτερα να αυξήσουμε τη ζωτικότητά του. Καθώς αγωνιζόμαστε να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από παλιά πρότυπα και να εδραιώσουμε νέα, είναι απαραίτητο να συντονίσουμε το τρίπτυχο νους – σώμα- πνεύμα.

Η yoga kundalini έχει πολλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να κάνουμε θετικές αλλαγές. Πολλές από τις συνήθειες μας, ιδιαίτερα οι διατροφικές αναπτύχθηκαν ασυνείδητα και οι οποίες αναπτύσσονται στα τρία πρώτα τσάκρας, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Η αποτοξίνωση του σώματος είναι η επίγνωση της ανάγκης για αλλαγή. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μπορεί να είναι ένα μόνο σύμπτωμα  όπως πονοκέφαλος, ή πιο σύνθετα συμπτώματα ή και μια εκδηλωμένη ασθένεια.

Όταν το σώμα είναι όξινο περισσότερο από όσο απαιτείται, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και τα όργανά μας πιέζονται με σκοπό να διατηρήσουν τη σωστή ισορροπία στο ph. Ένα περισσότερο από το κανονικό όξινο περιβάλλον ενθαρρύνει την ανάπτυξη ασθενειών. 

Το συκώτι είναι ένα σημαντικό όργανο του σώματός μας υπεύθυνο για τον καθαρισμό του αίματος, δουλεύοντας μέρα-νύχτα ασταμάτητα. Με τον καιρό και με βιωμένες αγχωτικές καταστάσεις της καθημερινότητας μπορεί να τοξινωθεί και να μην δουλεύει αποτελεσματικά. Στην κινέζική ιατρική το συκώτι είναι υπεύθυνο για τη ροή του chi στο σώμα.

Στην Κουνταλίνι Γιόγκα υπάρχουν σετ ασκήσεων, που εστιάζουν στην αποτοξίνωση του συκωτιού, με ασκήσεις που απομακρύνουν τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία είναι βλαβερά για το συκώτι, αλλά και για τα άλλα όργανα στο σώμα μας.  

Βρήκαμε για εσάς, ένα πρόγραμμα 40 ημερών για αποτοξίνωση του σώματος και για απώλεια βάρους με ασκήσεις γιόγκα κουνταλίνι, που μπορείτε να κάνετε για περίπου 30’ λεπτά κάθε μέρα.

Κάθε σετ ασκήσεων θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ζωτικότητά σας, ενώ παραμένετε στο σπίτι λόγω της καραντίνας, αλλά και να αποτοξινωθείτε ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό σας.

Κάντε τις ασκήσεις μέχρι εκεί που μπορείτε, ακούγοντας προσεχτικά το σώμα σας. Να θυμάστε ότι το σημαντικό στη γιόγκα κουνταλίνι είναι, να αισθάνεστε ευχάριστα με κάθε άσκηση. Περνώντας οι μέρες θα νιώθετε το σώμα σας ολοένα πιο δυνατό και πιο εύλιγιστο.

Βρείτε το δωρεάν πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα κουνταλίνι στο κανάλι YouΤube “Kundalini Lounge with Mariya.

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *