Ανάδρομος Ερμής: Πάρε μία ανάσα!

Ανάδρομος Ερμής: Πάρε μια ανάσα!

Κοινοποίηση

Είναι αλήθεια, ότι ο ανάδρομος Ερμής ευθύνεται για κάποιες δυσλειτουργίες της καθημερινότητας; Σίγουρα θα έχεις ακούσει, ότι χάλασε η συσκευή γιατί έχουμε ανάδρομο Ερμή, έγινε λάθος συνεννόηση εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή, μην κάνεις νέες συνεργασίες μέσα στον ανάδρομο, μην ξεκινάς μία νέα σχέση τώρα…

Είναι, λοιπόν, αλήθεια, τα σφάλματα και οι δυσλειτουργίες που «φορτώνεται» ο πλανήτης της επικοινωνίας με την ανάδρομη κίνησή του;

Όπως πάνω έτσι και κάτω. Αλλά και, όπως μέσα έτσι και έξω. Το δεύτερο συνήθως διαφεύγει της προσοχής μας, καθώς είμαστε συνεχώς σε μία ετοιμότητα που μας επιβάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Από την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου μπήκαμε σε μία περίοδο, όπου ο πλανήτης Ερμής θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2022. Πολλοί αποδίδουν τις οποίες δυσλειτουργίες της καθημερινότητας στην ανάδρομη κίνηση του πλανήτη και άλλοι πάλι αναμένουν πολυπόθητες επανασυνδέσεις με το πρόσωπο που αγαπούν.

Εστιάζοντας στο «όπως μέσα, έτσι και έξω», μήπως το πλανητικό φαινόμενο είναι μία ευκαιρία να πάρουμε λίγο το χρόνο μας και να παρατηρήσουμε τι υπάρχει μέσα μας;

Γιατί, αν πιστεύουμε ότι η ανάδρομη κίνηση ενός πλανήτη φέρνει εμπόδια στην καθημερινότητα, τότε αυτό και θα εκδηλώσουμε. Αν λοιπόν, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή μας σταματά από νέα ανοίγματα και νέες ευκαιρίες, τότε πιθανά ή θα χάσουμε μία ευκαιρία χρονοτριβώντας ή και στην καλύτερη περίπτωση θα μεταφέρουμε ασυνείδητα αυτή την ευκαιρία σε έναν μεταγενέστερο χρόνο.

Έχεις σκεφτεί όμως, ότι πιθανά αυτή η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, να επιταχύνει τις πράξεις, το λόγο, τη σκέψη μας και αυτό να δημιουργεί τελικά τα προβλήματα στην καθημερινότητά μας;

Τα πάντα εν σοφία εποίησε…

Μετά το τέλος του καλοκαιριού και των διακοπών έχουμε συνηθίσει να επιστρέφουμε στα γνώριμα και καθημερινά για να συνεχίσουμε αυτά που αφήσαμε…

Η διάθεσή μας τις πρώτες μέρες της επιστροφής από διακοπές είναι κάπως μελαγχολική, εξαιτίας του καλοκαιριού που φεύγει και του χειμώνα που έρχεται, των υποχρεώσεων που μας περιμένουν (αν μας περιμένουν) και επιπλέον της αντιμετώπισης ενός δύσκολου χειμώνα, όπως αναμένεται, από όσους έχουν πειστεί για αυτό και το αναμένουν.

Οι αναμνήσεις του καλοκαιριού είναι η μόνη διέξοδος σε μία καθημερινότητα, που είτε μας αρέσει είτε όχι, χρειάζεται να ακολουθήσουμε. Μέσα σε αυτό το όμορφο χάσιμο των καλοκαιρινών αναμνήσεων χρειάζεται να επαναφέρουμε τον εαυτό μας σε έναν –πολλές φορές- εξωφρενικό ρυθμό θέτοντάς τον σε αυστηρό πρόγραμμα, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας, να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να κάνουμε το σωστό. Ποιο είναι το σωστό, βέβαια, για εμάς και τους άλλους είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

Και τσουπ! μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και έναν ανάδρομο Ερμή που μας «φταίει» κάθε φορά που κάποιο πρόβλημα εμφανίζεται μπροστά μας. Η συσκευή δεν λειτουργεί, το αυτοκίνητο χαλάσε, το ραντεβού ήταν άλλη ώρα από αυτή που πιστεύαμε, το mail δεν παραδίνεται και άλλα πολλά.

Είναι όμως, αυτή έννοια της ανάδρομης πορείας του πλανήτη; Κι αν είναι αυτή, τότε γιατί λέμε τα πάντα εν σοφία εποίησε;

Ο Ερμής, ο πλανήτης της ορθής επικοινωνίας και της σαφήνειας στην έκφραση του λόγου δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην αναδρομή του. Εξάλλου προβλήματα προκύπτουν και όταν δεν είναι ανάδρομος.

Ο γαλαξίας μας εδώ και χιλιάδες χρόνια λειτουργεί με ακρίβεια συνεχίζοντας τον αέναο κύκλο του. Η φύση ακολουθεί την πορεία των εποχών και τις αλλαγές συνεχίζοντας ακάθεκτα αυτό που χρειάζεται να κάνει, χωρίς περιστροφές, χωρίς ανησυχία, χωρίς άγχος.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι η ευκαρία, που δίνεται στον άνθρωπο για να σκεφτεί, για να παρατηρήσει και όχι για να σταματήσει τη δράση αναμένοντας την ορθόδρομη κίνηση.

Πάρε μία ανάσα και αφουγκράσου το Είναι σου!

Μπαίνοντας με φόρα στο φθινόπωρο θέλεις να υλοποιήσεις στο εδώ και το τώρα τις σκέψεις σου και τις αποφάσεις σου. Ο λόγος γίνεται πιο γρήγορος, οι πράξεις συμβαίνουν μηχανικά, οι σκέψεις τρέχουν και ασυνείδητα δημιουργείται μία εσωτερική σύγχυση, καθώς τρέχεις να τα προλάβεις όλα.  

Κι αν η θεϊκή σοφία, η σοφία του πνεύματος ή όπως αλλιώς θέλεις να το πεις, έχει προνοήσει για μερικά διαστήματα αναστοχασμού, τα οποία είναι χρήσιμα για να ισορροπήσεις το μέσα με το έξω και να επαναπροσδιορίσεις το Είναι σου, εσύ γιατί να πας κόντρα στη ροή;

 Ίσως τώρα, σε αυτό το τώρα που ζούμε και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να είναι ο καιρός να αναστοχαστείς και να επαναπροσδιορίσεις τις σκέψεις σου, το λόγο σου και τα συναισθήματά σου.

Αυτές τις μέρες, που φαίνεται σαν τίποτα να μην λειτουργεί και τίποτα να μην προχωρά, είναι οι ιδανικές μέρες να επιβραδύνεις το ρυθμό σου. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να γειώσει το συναίσθημα και τις πληροφορίες που δέχεσαι διαισθητικά,  ώστε να οδηγηθείς στις κατάλληλες για σένα αποφάσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις τη δράση. Γι’ αυτό μην αναβάλλεις να εξετάσεις μία νέα ευκαιρία και να κλείσεις μία συμφωνία με την ιδέα ότι θα πάει καλύτερα, όταν ο πλανήτης ορθοδρομήσει. Γίνε πιο σαφής στο λόγο σου και ζήτησε τη σαφήνεια και από τους άλλους. Παρατήρησε καλύτερα τις λεπτομέρειες και πάρε το χρόνο σου πριν αποφασίσεις. Οι καλύτερες αποφάσεις λαμβάνονται σε κατάσταση ηρεμίας καθώς νους, σώμα και πνεύμα συνδέονται για την εκπλήρωση της επιθυμίας μας.

Για εμάς, τους #Blueminders, το καθετί έχει μία σοφία.

Αν μπορείς να το δεις κι εσύ από αυτή την οπτική θα νιώθεις περισσότερη γαλήνη, όταν τα πράγματα φαίνεται να μην λειτουργούν.

Κάθε φορά, που κάτι δεν προχωρά ή δεν πηγαίνει με τον τρόπο που θέλεις, είναι η μαγική στιγμή που το σύμπαν σου λέει… Πάρε μια ανάσα!

#Blueminders

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *