Το σώμα της αγάπης και η εκπληρωμένη επιθυμία

Το σώμα της αγάπης και η εκπληρωμένη επιθυμία

Κοινοποίηση

Το σώμα της αγάπης, το σώμα που έχεις, αυτό το μαγικό εργαλείο που είναι εδώ για να σε εξυπηρετεί, να σε υπηρετεί, να σε εκφράζει. Όποιο κι αν είναι όπως κι αν είναι. Στο εδώ και το τώρα, αυτό το σώμα – το οποίο μπορεί να σου αρέσει, αλλά μπορεί και όχι- είναι η παρουσία σου στον κόσμο.

Το σώμα σου είναι ένα πολύπλοκο φυσικό δημιούργημα με το οποίο σχετίζεσαι με αυτόν τον κόσμο και με άλλους ανθρώπους στον κόσμο.

Το  έμφυτο του σώματός σου πραγματοποιεί συνεχώς μία σειρά από πολύπλοκες λειτουργίες για τις οποίες δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Ένας πόνος, μία ενόχληση είναι ο τρόπος που το σώμα επικοινωνεί μαζί σου… ή καλύτερα είναι η στιγμή που εσύ στρέφεις την προσοχή σου σε αυτό. Είναι η στιγμή που θα του δώσεις σημασία, που θα αναζητήσεις την αιτία πίσω από την ενόχληση.

Όμως το σώμα είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί σου και λαμβάνει εντολές από εσένα για τις οποίες υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν ελέγχεις, επειδή έτσι ήταν από πάντα. Είναι το σώμα που γειώνει τις σκέψεις σου και τις επιθυμίες σου και συμμετέχει μαζί σου στην όποια εξελικτική πορεία αποφασίσεις.

Αν σκεφτούμε ότι, ο βελονισμός που είναι μία μορφή εντολών οι οποίες δίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ή ότι η ομοιοπαθητική με μία ουσία που αποτελεί μία πρόθεση, λένε στο σώμα  τι επιθυμείς να κάνει, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για εντολές που το σώμα αναγνωρίζει και υλοποιεί.

Πώς συμμετέχει το σώμα στην εκπλήρωση της επιθυμίας;

Ο Neville Goddard σε μία από τις διδασκαλίες του περιγράφει την περίπτωση ενός πάμπτωχου ανθρώπου από το Κεντάκι, που με κάποιον τρόπο βρήκε τα χρήματα για να αγοράσει ένα μικρό οικόπεδο στην κομητεία Βεντούρα.

Ο Neville περιγράφει:

«αυτός ο άνθρωπος επειδή δεν είχε χρήματα να χτίσει κάτι στο οικόπεδό του κοιμόταν στη γη. Είχε το οικόπεδο και κοιμόταν κάτω στη γη μέσα στο μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο. Δεν προσπάθησε να φτιάξει κάποια παράγκα για να κοιμάται. Κάθε βράδυ κοιμόταν στη γη. Αυτός ο άνθρωπος για κάποιον λόγο ήθελε να έχει λάδι. Κάθε βράδυ κοιμόταν στη γη και οραματιζόταν να έχει λάδι, να ακούει το λάδι να χύνεται, να το μυρίζει. Κοιμόταν και υλοποιούσε το λάδι που ήθελε.

Με τα χρόνια όχι μόνο έφερε το λάδι που ήθελε αλλά τελικά δημιούργησε μία τεράστια περιουσία. Είχε ήδη υλοποιήσει περιουσία, που τότε άξιζε πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια και είχε χαρίσει και σημαντικά χρηματικά ποσά σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Ο λόγος που με επισκέφτηκε ήταν για να αντιμετωπίσει την πλήξη και την ανία που ένιωθε. Εξαιτίας της πλήξης δεν ένιωθε καλά σωματικά και είχε ξεχάσει τον τρόπο που κάποτε κατάφερε να φέρει το λάδι που ήθελε.

Παρατηρήστε στην ιστορία ότι ο πλούσιος δεν φανταζόταν μόνο μέσα στο μυαλό του το λάδι αλλά το δημιούργησε με το σώμα του. Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις του φυσικού σώματος στον οραματισμό του όπως την ακοή, την οσμή, αλλά και το φυσικό του σώμα να κινείται στην εκπληρωμένη επιθυμία του. Με τα χρόνια όμως, ξέχασε πως είχε καταφέρει να υλοποιήσει την επιθυμία του και έπεσε στη θλίψη και ο κόσμος του φαινόταν λάθος. Τίποτα δεν είχε ενδιαφέρον για αυτόν. Όταν όμως έγερνε το κεφάλι του στη γη και ζητούσε λάδι δεν τον απασχολούσε ο κόσμος, αν ήταν λάθος ή σωστός, δεν ένιωθε ανία. Υλοποιούσε αυτό που ήθελε χρησιμοποιώντας το φυσικό του σώμα ενώνοντας το με το σώμα της φαντασίας του, το θεϊκό σώμα».

Το φυσικό σώμα είναι αυτό που μπορούμε να κατανοήσουμε ως σώμα στην κατάσταση του τώρα. Καθώς είναι η εικόνα που έχουμε για το πώς είναι ένα ανθρώπινο σώμα, στον οραματισμό χρησιμοποιούμε αυτή την εικόνα για να συνδεθούμε με την επιθυμητή κατάσταση.

Η εκπληρωμένη επιθυμία μας είναι το σώμα με την κίνησή του, τις αισθήσεις του σε λειτουργία και τα συναισθήματα που βιώνονται στην ιδανική κατάσταση. Ο νους δημιουργεί τη σκέψη και το όνειρο. Το σώμα εκφράζει την αλήθεια της οραματικής κατάστασης.

Όσοι κάνουν διαλογισμό μπορούν επιβεβαιώσουν ότι μετά την ολοκλήρωση της οραματικής διαδικασίας νιώθουν το σώμα τους πιο ξεκούραστο και χαλαρό.

Η ένωση με την επιθυμία

Καθώς ερχόμαστε σε ένωση με τις επιθυμίες μας, ενεργούμε ως ερωτευμένοι. Όταν προκύπτει μια επιθυμία (σκέψη) πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε την επιλογή:

– Είτε να απολαύουμε την ελευθερία να ερωτευτούμε και να ενωθούμε με την ίδια την επιθυμία όπως έκανε ο πλούσιος με το λάδι

– Είτε να αντισταθούμε στην επιθυμία και να παραμείνουμε εκτός της αγάπης και επομένως έξω από την ένωση με την ίδια την επιθυμία.

Η σύγκρουση, ο θυμός, η ανασφάλεια, οι τύψεις, η αγανάκτηση, ο πόνος έχουν τις ρίζες τους στην ανεκπλήρωτη επιθυμία καθώς νιώθουμε ότι δεν δικαιωνόμαστε. Σε αυτή τη συνειδησιακή κατάσταση νιώθουμε ευάλωτοι. Νιώθουμε ότι εξαρτόμαστε από ενέργειες και σκέψεις των άλλων.

Η εστίαση μας στην εξάρτησή μας από ανθρώπους και καταστάσεις επιβεβαιώνει λανθασμένα την αίσθηση του «χωρισμού», του διαχωρισμού από αυτό που ονομάζουμε Θεό ή Σύμπαν ή Πεδίο, ή ότι είναι αυτό που πιστεύει ο καθένας μας.

Η αρνητική ενέργεια των άλλων είναι υπαρκτή από αυτόν που πιστεύει ότι είναι ευάλωτος σε εξωτερικές καταστάσεις. Αιτία αυτής της πεποίθησης είναι ο διαχωρισμός του από το όνειρο και το σώμα της αγάπης. Τα δυσάρεστα συναισθήματα του φόβου και της αγωνίας εμποτίζουν το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.

Γνωρίζοντας σε βάθος τον Νόμο της Εκπλήρωσης καμία αρνητική ενέργεια δεν μπορεί να επηρεάσει ένα σώμα αγάπης εμποτισμένο με την αλήθεια της επιθυμίας, η οποία δεν βλάπτει τους άλλους.

Ένα σώμα αγάπης, μία συνειδησιακή κατάσταση ελευθερίας και ένας νους ευγνώμων για ότι δημιουργείται δεν είναι δυνατό να περιέλθουν στη δύναμη οποιασδήποτε αρνητικής επιρροής.

Η μόνη αρνητική επιρροή, που και πάλι είναι θέμα επιλογής, είναι η εξάρτησή μας από εξωτερικές συνθήκες όπου νιώθουμε ότι δεν δικαιωνόμαστε ή ότι αδικούμαστε αναλόγως των συνθηκών.

Κάθε φορά που κάποιος νιώθει ότι η εκπλήρωση της επιθυμίας του εξαρτάται από κάποιον άνθρωπο ή από κάποια συνθήκη βουτά στο σκοτάδι της αγωνίας και της θλίψης.

Η αίσθηση του διαχωρισμού από αυτό που ονομάζουμε Δημιουργική Πηγή, στη γλώσσα που ο καθένας μας καταλαβαίνει, είναι η αρχή δυσάρεστων εσωτερικών καταστάσεων αυτολύπησης, εκδικητικότητας, πλεονεξίας, επιθετικότητας.

Ατρόμητος είναι αυτός που μπορεί να δημιουργεί μέσα του την επιθυμητή κατάσταση, να την πιστεύει ως αληθινή, να ελπίζει και να συγχωρεί, χωρίς να εξετάζει τους τρόπους που η επιθυμία του θα εκπληρωθεί.

Το σώμα της αγάπης είναι η εκπληρωμένη επιθυμία σου. Η έκφραση της αυτοαγάπης ότι αξίζεις να έχεις αυτό που θέλεις ανεξάρτητα του πως και του πότε.

Η εστίαση στην εκπληρωμένη επιθυμία δεν είναι εγωισμός.

Το να αισθάνεσαι την εκπλήρωση της επιθυμίας είναι μια πράξη ένωσης με αυτό που μπορείς να ΕΙΣΑΙ και αυτή η βαθιά αίσθηση αγάπης, αρμονίας, ενότητας βιώνεται σε όλο τον νου και το σώμα.

Όλα τα πέπλα της ταλαιπωρίας, της αντίστασης και του διαχωρισμού αφαιρούνται όταν τολμήσεις να υποθέσεις ότι εκπληρώθηκε το συναίσθημα της επιθυμίας. Τότε είναι που γίνεσαι ένα με την επιθυμία σου.

Αν μπορέσεις να ορίσεις τη ζωή σου βασισμένη σε ένα όνειρο τόσο αληθινό και τόσο δυνατό, όσο η αγάπη και άρεις το πέπλο της εξάρτησης σου από τους άλλους τότε θα κατανοήσεις τη βασική αρχή για την εκπλήρωση όλων αυτών που θέλεις…

Δημιούργησε με τον νου!

Νιώσε με το σώμα!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Τα πνευματικά μαθήματα Ακεραιότητας, Αλήθειας, Επικοινωνίας  

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *