Γιατί δεν υλοποιείται η επιθυμία μου; Ο νόμος της εκπλήρωσης

Γιατί δεν υλοποιείται η επιθυμία μου; Ο νόμος της εκπλήρωσης

Κοινοποίηση

Τι είναι αυτό που ζήτησες και δεν το έλαβες; Μία δουλειά, μία αγάπη, ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο,  μία κατάσταση; Το ζήτησες και δεν το έλαβες…

Ακόμη! θα σου πούμε εμείς…

Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν, που εμποδίζει την εκπλήρωση της επιθυμίας σου;

Ο Θεός δεν με ακούει…

Κι όμως σε ακούει, γιατί είναι εντός σου. Αυτό σημαίνει πως ότι ζητάς είναι μέσα σου και παντού γύρω σου. Μαθαίνοντας τους νόμους του νου και του συναισθήματος μπορείς να εκδηλώσεις ότι θέλεις.

Δεν είμαι τυχερός…

Κι όμως, όλοι είμαστε τυχεροί! Η καλή τύχη είναι πνευματικό χαρακτηριστικό που ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, αλλά που δεν χρησιμοποιείται υποχρεωτικά από όλους.

Οι συνθήκες δεν ευνοούν…

Οι συνθήκες και οι άνθρωποι ακολουθούν πάντα τις αποφάσεις σου. Αρνήσου να δεχτείς οτιδήποτε λιγότερο από την αρμονία. Μπορείς να εκδηλώσεις ότι θέλεις ανεξάρτητα από τις παρούσες συνθήκες.

Αγχώνομαι και το μπλοκάρω…

Αυτό είναι μία αλήθεια! Αγχώνεσαι μόνο όταν νιώθεις διαχωρισμένος από τη Δημιουργική Πηγή και το δικαίωμα που έχεις, να ζεις με όλα όσα επιθυμείς.

Ο νόμος της εκπλήρωσης

Ο εξωτερικός κόσμος των μορφών και της εμπειρίας είναι μία αντανάκλαση του εσωτερικού κόσμου, των σκέψεων και των αισθήσεων. Όπως πάνω έτσι και κάτω. Όπως μέσα έτσι και έξω.

Το «γνώθι σαυτόν» είναι ακριβώς η προτροπή να γνωρίζουμε πρώτα των εαυτό μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η επίγνωση της θεϊκής παρουσίας μέσα μας τόσο περισσότερο η ουσία αυτή γεμίζει τη συνειδητότητά μας.

Όσο βαθύτερα κατανοούμε το Πνεύμα ως Πηγή των εκπληρωμένων επιθυμιών μας τόσο πιο μόνιμα η αλήθεια αυτή θα αφομοιωθεί από τη συνειδητότητά μας.

Καθώς ο άνθρωπος αρχίζει να συνειδητοποιεί τη δύναμη που έχει να κυριαρχεί, πάνω σε όλα τα πράγματα, είναι σημαντικό να γνωρίζει τους νόμους της ζωής και να τους υπακούει. Αν σκεφτούμε τις ευλογίες που θέλουμε σαν τα φύλλα ενός δέντρο, θα αποδεχθούμε το φυσικό και αναπόφευκτo αποτέλεσμα του εσωτερικού ενεργού νόμου.

Ο νόμος εκπλήρωσης, της εκδήλωσης των επιθυμητών γεγονότων, έχει βάση στον εσωτερικό μας κόσμο για να φέρει τους καρπούς στον εξωτερικό. Ανεξαρτήτως της τωρινής κατάστασης, τη δεδομένη χρονική στιγμή, χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι νόμος της εκπλήρωσης βρίσκεται πάντα σε δράση και εργάζεται μέσα μας.

Η πνευματική συνειδητότητα, που δεν είναι άλλη από τη γνώση της παρουσίας του Θεού μέσα μας που ως ολοκληρωμένη και πλήρη εκδήλωση, εμφανίζεται στον εξωτερικό κόσμο σε μορφές και εμπειρία.

Αν λοιπόν μία εμπειρία που έχουμε ζητήσει δεν εκδηλώνεται τότε θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Η επιθυμία έχει σκοπιμότητα

Σκοπιμότητα υπάρχει, όταν θέλεις μέσα από την εκπλήρωση της επιθυμίας σου να αναγνωριστείς από τους άλλους. Αν λοιπόν, επιθυμείς αναγνώριση ζήτα αυτό και όχι χρήματα ή άλλα πολυτελή υλικά αγαθά. Ζήτα αναγνώριση για την αλήθεια σου για αυτό που είσαι και όχι για την κτήση υλικών πραγμάτων.

Η αλήθεια σου δεν είναι να μετακομίσεις σε ένα ακριβό σπίτι για να σε παραδεχτούν οι άλλοι. Η αλήθεια σου είναι να μετακομίσεις σε ένα σπίτι που θα προσφέρει άνεση και απόλαυση σε εσένα.

Η επιθυμία προέρχεται από τον εγωϊκό σου εαυτό

Αν θέλεις να φέρεις κάτι που θα ικανοποιήσει το «εγώ» σου τότε είναι πολύ πιθανό να μην εκπληρωθεί ή να εκπληρωθεί και να μην κρατήσει. Οι επιθυμίες που υλοποιούνται γρηγορότερα είναι αυτές, που είναι εμποτισμένες με αγάπη.  

Νους και καρδιά βρίσκονται σε ανισορροπία

Η σύνδεση νου και καρδιάς δημιουργεί τα μεγαλύτερα θαύματα. Η επίτευξη αυτής της σύνδεσης απαιτεί ισορροπία και γαλήνη. Γνωρίζοντας το μεγαλείο σου να είσαι συνδημιουργός της ζωής σου, διατηρείς την κατάσταση της απόλυτης πίστης ότι αυτό που θέλεις υλοποιείται τώρα.

Αποφυγή στην εκδήλωση νέων ευκαιριών

Προσκολλημένος στο παρελθόν και σε μία ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου ή για τους άλλους, αποκόπτεσαι από τη δυνατότητα να αναγνωρίσεις τις απεριόριστες δυνατότητές σου. Αυτό συμβαίνει όταν επεμβαίνεις πεισματικά στον τρόπο που επιθυμείς να εκδηλωθεί αυτό που ζήτησες.

Εστιάζεις στην εικόνα και όχι στην ουσία

Αν ζητάς μέσα από εικόνες που δημιουργείς στο μυαλό σου είναι σαν να αναγκάζεις το σύμπαν για το αποτέλεσμα. Ο Θεός νιώθει τα συναισθήματά σου και όχι τις εικόνες. Αυτό που ζητάς σε γαλήνη έρχεται πιο γρήγορα από αυτό που ζητάς σε ανησυχία.

Βρίσκεσαι σε κατάσταση διαρκούς αναμονής

Ο Θεός είναι δότης και δώρο μαζί. Ο άνθρωπος είναι ο λήπτης. Άλλαξε τη δόνησή σου από την αναμονή στη λήψη. Δημιούργησε χώρο μέσα σου για να λάβεις αυτό που ζήτησες. Καθάρισε τον εσωτερικό σου χώρο από προκαταλήψεις και αρνητικές σκέψεις. Νιώσε χαρά για το δώρο που έρχεται και μην απογοητεύεσαι αν καθυστερήσει λίγο.

Όλα έρχονται ιδανικά και κατάλληλα, εξυπηρετώντας το μάθημα ζωής που πρέπει να περάσεις, πριν λάβεις.

Να θυμάσαι, ότι κάθε μάθημα ζωής -όποιο κι είναι αυτό- έχει στον πυρήνα του την αγάπη του Δημιουργού για εσένα.

Αναγνωρίζοντας αυτή την κρυμμένη αγάπη θα ασκηθείς στην αγάπη και την πίστη που χρειάζεται να έχεις για τον εαυτό σου.

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Υπέρβαση του φόβου

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Γιατί δεν υλοποιείται η επιθυμία μου; Ο νόμος της εκπλήρωσης”

  1. Σε αυτό το όμορφο άρθρο θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ίσως ότι “κάποιες φορές στη ζωή έρχονται τα πράγματα που έχουμε βαθιά ανάγκη και όχι τα πράγματα που νομίζουμε ότι έχουμε ανάγκη ή ότι θέλουμε. Η συνειδητοποίηση έρχεται αργότερα.”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *