Διαλογισμός για την αγάπη του εαυτού μας

Διαλογισμός για την αγάπη του εαυτού μας

Κοινοποίηση

Ο διαλογισμός της αγάπης είναι ένα βοήθημα για να έχεις ευτυχισμένη ζωή.Η αγάπη που νιώθεις για τον εαυτό σου, η αυτογάπη, είναι η βάση για να έχεις όλα όσα θέλεις. Η ανάπτυξη της αυτοαγάπης έρχεται μέσα από την πλήρη αποδοχή του εαυτού σου. Όπως κι αν είσαι, όπως κι αν νιώθεις, για ότι κι αν θέλεις.

Γι’ αυτό και σήμερα σου προτείνουμε ένα σύντομο διαλογισμό αυτοαγάπης που για 11’ λεπτά θα επαναλαμβάνεις 3 φράσεις. Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις τον διαλογισμό για την αγάπη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά για μεγαλύτερα αποτελέσματα συνιστούμε να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις κλείνοντας τη μέρα σου.

Διαλογισμός για την αγάπη του εαυτού σου

Κάθησε σε μία άνετη θέση. Κλείσε τα μάτια και παρατήρησε ποιοι θόρυβοι υπάρχουν γύρω σου. Παρατήρησε εσένα και άφησε κάθε θόρυβο να υπάρχει εκεί χωρίς να σε επηρεάζει. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και επικεντρώσου στην αναπνοή σου. Άκουσε την προσεκτικά και σκέψου, πόσο θυμίζει το κύμα της θάλασσας.

Μεταφέρσου σε μία όμορφη παραλία, που όλα είναι ήρεμα και ακούς μόνο το κύμα. Επικεντρώσου στην αναπνοή σου για να ακούς τον κυματισμό της θάλασσας.

Δες τον εαυτό σου, να κάθεται στην άκρη αυτής της παραλίας με γαλήνη. Παρατήρησε τον ήλιο και νιώσε τις ακτίνες του πάνω στο σώμα σου.

Πες τις 3 φράσεις:

  • Σέβομαι τον εαυτό μου
  • Δέχομαι τον εαυτό μου
  • Αγαπώ τον εαυτό μου

Επανέλαβε τις 3 φράσεις καθώς παρατηρείς το τοπίο γύρω σου. Νιώσε τη χαρά που νιώθεις, καθώς είσαι στη δική σου παραλία. Παρατήρησε όμορφα πράγματα που έρχονται γύρω σου καθώς επαναλαμβάνεις: Σέβομαι τον εαυτό μου, Δέχομαι τον εαυτό μου, Αγαπώ τον εαυτό μου.

Ίσως, αυτά που είναι γύρω σου να είναι ένα πουλί, μία πεταλούδα, μία ενέργεια, ένας χαρούμενος ήχος ή και ένας άνθρωπος. Άφησε τα να υπάρχουν και να νιώθεις τη χαρά που σου προσφέρουν. Ότι κι αν νιώθεις σαν προσφορά, άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να τη λάβει, επαναλαμβάνοντας: Σέβομαι τον εαυτό μου, Δέχομαι τον εαυτό μου, Αγαπώ τον εαυτό μου.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού προσπάθησε να απομακρύνεις κάθε σκέψη κριτικής.  Πιθανά σκέψεις αν σε αγαπάς, αν σε δέχεσαι να έρθουν στην επιφάνεια. Άφησέ τες να φύγουν. Σκέψου ότι τώρα δεν έχει σημασία ποιος ή ποια είσαι. Αυτή τη στιγμή είσαι ότι είσαι και αυτό είναι εντάξει.

Αν επιλέξεις να κάνεις τον διαλογισμό πριν κοιμηθείς το βράδυ, μην προσπαθείς να το περιορίσεις στα 11’ λεπτά. Ξέχασε τον χρόνο. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου κι αν κοιμηθείς πριν τελειώσεις τον διαλογισμό, είναι εξαιρετικό.

Ιδανικά ακολούθησε τον διαλογισμό για 21 ημέρες. Θα παρατηρήσεις ότι τις επόμενες μέρες θα νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία. Άνθρωποι και καταστάσεις γύρω σου θα σου φανερώνουν περισσότερη αγάπη. Ακόμα και καταστάσεις, που τώρα εμφανίζονται σαν εμπόδια, θα δεις ότι σύντομα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό το άρθρο και να σας έχει ενθαρρύνει αρκετά να ασκείτε τακτικά αυτές τις τεχνικές!

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τα πολύτιμα σχόλιά σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Bluemind Magazine

Κάντε Like! στη σελίδα μας στο Facebook

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *