Oti Zitas Erxetai Oti Pistevis Ginetai

Ότι ζητάς έρχεται. Ότι πιστεύεις γίνεται.

Κοινοποίηση

Είναι άλλο να το ζητάς και άλλο να το πιστεύεις. Μπορεί και τα δύο να έχουν αποτέλεσμα, όμως η πίστη έχει γρηγορότερο αποτέλεσμα από το να ζητάς, απλά.

Ότι ζητάς έρχεται, σημαίνει ότι ακολουθείς έναν από τους σημαντικούς κανόνες του Νόμου της Έλξης. Στο βιβλίο «Το Μυστικό» αναφέρεται πώς αν κάτι θέλεις και το σκέφτεσαι τότε πραγματοποιείται. Μάλιστα, αν για παράδειγμα θέλεις ένα συγκεκριμένο καινούριο αυτοκίνητο, θα το βλέπεις συχνά στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν έχει λάβει το αίτημά σου και σύντομα θα έχεις αυτό το αυτοκίνητο.

Στη κβαντική υπάρχει μία σημαντική διαφορά από τον Νόμο της Έλξης. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός, ότι η ακλόνητη πίστη σου στη δύναμη που έχεις ήδη μέσα σου, φέρνει όσα θέλεις.  Ο Νόμος της Έλξης λέει να σκέφτεσαι πάνω στο επιθυμητό και η κβαντική να αισθάνεσαι ότι κατέχεις το επιθυμητό.

Εμείς, οι #Blueminders, προτιμούμε την κβαντική μέθοδο. Ο λόγος είναι απλός. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαβάσει τον Νόμο της Έλξης, αλλά ακόμα πασχίζουν για τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Από την άλλη η κβαντική έχει μία ποιοτικότερη προσέγγιση, που σχετίζεται με την εσωτερική αλήθεια των ανθρώπων, την ικανότητά τους να δρουν προσγειωμένα και να εστιάζουν σε αυτά που είναι σημαντικά για τη ζωή τους.

Και ναι, αν το σημαντικότερο για κάποιον είναι να έχει κότερο, ενώ δεν έχει σπίτι να μείνει, ο νόμος της έλξης υπόσχεται ότι είναι πιθανό. Στη κβαντική μέθοδο, οι αλλαγές έρχονται αναλόγως της πνευματικής εξέλιξης κάποιου και της εσωτερικής του ετοιμότητας στο να λαμβάνει. Έτσι καταλαβαίνουμε, ότι το να έχεις κότερο, ενώ είσαι άστεγος, ίσως δεν έχει βάση στο τώρα, αλλά ούτε και ουσία. Μπορεί, αντί για σπίτι να μένει στο κότερο, θα πει κάποιος, αλλά ας θυμηθούμε και πόσα κόστη έχει η διατήρησή του.

Στην κβαντική, η ισορροπία είναι προϋπόθεση, καθώς είναι απαραίτητη για κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. Ο άνθρωπος χάρη στην ισορροπία, μπορεί να αξιολογήσει τις ουσιαστικές ανάγκες του και σταδιακά να αλλάξει ότι θέλει.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κερδίζατε τώρα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Ξαφνικά όλα τα προβλήματά σας θα λυνόντουσαν. Όμως, ποια προβλήματα; Αυτά που έχετε τώρα. Και στη θέση τους, θα ερχόταν νέα προβλήματα, που πιθανά να έχουν να κάνουν με την εκτίμηση των άλλων, την πιθανότητα κλοπής και κινδύνου της ζωής σας, την ανασφάλεια μήπως ξαναγίνετε φτωχοί ή την υπέρμετρη αισιοδοξία, ότι λεφτά υπάρχουν με αποτέλεσμα την σπατάλη σε ανούσια πράγματα.

Η κβαντική έχει μία σοφία, που αγγίζει το συναίσθημα του ανθρώπου. Η ευγνωμοσύνη και η πίστη αποτελούν βασικούς πυλώνες της καθημερινότητας, αυτών που γνωρίζουν την κβαντική μέθοδο. Όλα όσα επιθυμούν ξεκινούν από μέσα τους και εκεί καταλήγουν. Μπορούν και αυτοί να αποκτήσουν ένα κότερο, αλλά ίσως να είναι το τελευταίο πράγμα που θα ζητήσουν. Ίσως γιατί, γνωρίζουν ότι οι ωφελιμότερες αλλαγές είναι αυτές, που συμβαίνουν σταδιακά και συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση- καταρχήν της καθημερινότητάς τους.

Η κβαντική μέθοδος έχει γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό που πιστεύεις ακλόνητα, εξελίσσεται μπροστά σου μέσα σε λίγες ώρες ή και σε μερικές μέρες. Τι σημαίνει να το πιστεύεις ακλόνητα; Σημαίνει, ότι για αυτό που θέλεις να μην έχεις καμία άλλη σκέψη. Τόσο σίγουρος να νιώθεις. Να το αισθάνεσαι και να το ζεις σαν το έχεις τώρα. Να μην βλέπεις το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά να ακούς μόνο την εσωτερική σου αλήθεια.  

Γι’ αυτό λέμε, πώς ότι πιστεύεις γίνεται τώρα και ότι ζητάς έρχεται κάποια στιγμή.

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *