Aigokeroi To 2020 Sas Aniki

Αιγόκεροι το 2020 σας ανήκει!

Κοινοποίηση

Η γέννηση του Θεανθρώπου έχει περάσει στη συλλογική μνήμη της μ.Χ. ανθρωπότητας- ασχέτως αν είναι ιστορικά ορθή ή όχι- στις 25 του Δεκέμβρη, λίγο μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο! Εκεί κοντά στη μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα, στην πιο κρύα εποχή του χρόνου, τότε που το χώμα στέκει στεγνό, παγωμένο, άγονο, ανίκανο να καρποφορήσει. Μέσα στην στείρα αυτή εποχή του χρόνου που οι νύχτες είναι βαθιές και σκούρες γεννήθηκε Αυτός που έφερε την ελπίδα της Ανάστασης. Αυτός που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο, τόσο για όσους Τον δέχθηκαν με την καρδιά ανοιχτή, αλλά και για όσους Τον αμφισβήτησαν… Ο Μεγαλύτερος και Λαμπρότερος Αιγόκερως, ο σημαντικότερος Ταγός … ποιος άλλος λοιπόν συμβολισμός μπορεί να είναι δυνατότερος από αυτόν; Ποιο άλλο ζώδιο μπορεί να είναι πιο δυνατό από την Κερασφόρο Αίγα που αναρριχάται με πείσμα στο κακοτράχαλο βουνό; Και αν το εγώ του Κριού είναι του αυτάρεσκου εαυτού του, το ”αιγώ” του Αιγόκερω είναι το εγώ του κοπιαστικού ανήφορου!

Εσείς είστε αυτοί Αιγόκεροι μου! Εσείς, τα παιδιά ενός σκληρού Πατέρα που σας στέλνει για να περάσετε έναν προσωπικό Γολγοθά και να βγείτε νικητές. Παιδιά ενός σκληρόκαρδου Κρόνου που αγαπάει τα σκούρα, σκληρά, στεγνά πετρώματα και σας προστάζει να τα σκαρφαλώσετε και να βγείτε στην κορυφή βιγλάτορες και να ατενίζετε τον κόσμο! Αυτός είναι άλλωστε και ο οίκος που κυβερνάτε στο ζωδιακό, ο 10ος, η κορυφή του γενέθλιου κοσμογράμματος, η κορυφή του κόσμου όλου. Εσείς είστε καμωμένοι από σκληρό βράχο, από ορυκτό οψιδιανό και άκαμπτη αξιοπρέπεια. Εσείς είστε αυτοί που προστάζει ο Καζαντζάκης μας να φτάσετε εκεί που δεν μπορείτε! Τα εύκολα είναι για όλους τους άλλους που δεν απείλησε ο πατέρας τους να τους ”καταπιεί” από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως. Ο 10ος οίκος είναι ο οίκος της κοινωνικής καταξίωσης, είναι το φωτεινό μας πρόσωπο στον κόσμο, είναι η κορυφαία στιγμή… η στιγμή της ”Σταύρωσης”…

Η στιγμή που παραπάνω δεν έχει! Με τον 10ο οίκο ”τελειώνουν” οι προσωπικοί οίκοι και εμείς τελειώνουμε αυτό για το οποίο έχουμε έρθει. Το από εκεί και μετά αφορά στο πως θα μεταδώσουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες για να βοηθήσουμε… το από εκεί και μετά αφορά στην Ανάσταση.
Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι “γέρος” και σοφός και μόνη σου επιλογή είναι να γίνεσαι παιδί καθώς μεγαλώνεις. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως γεννιέσαι αξιοπρεπής και προστατεύεις με άκαμπτη ηθική την καρδιά σου, την κλείνεις και την περιχαρακώνεις γιατί δεν θέλεις να την κρίνουν οι πολλοί. Μοναδική σου επιλογή να ξετυλίγεις τα παγωμένα “φύλλα” που την προστατεύουν καθώς μεγαλώνεις και να αφήσεις τους πολλούς να δουν την τρυφερότητα της και την ευαισθησία της. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως νομίζεις πως πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς πως αξίζεις με μόνη επιλογή καθώς μεγαλώνεις να σου αποδεικνύουν οι άλλοι πως αξίζουν να βρίσκονται στη ζωή σου. Όταν γεννιέσαι Αιγόκερως μαθαίνεις να αγαπάς με “σκληρή αγάπη” και σας το λέω εγώ που έχω Σελήνη στον Αιγόκερω… και έχετε φυσικά ήδη καταλάβει πόσο τους αγαπώ!

Ζώδιο θηλυκό, παρορμητικό, της γης, με κυβερνήτη τον άμεμπτο Κρόνο. Ζώδιο ηθικό, άκαμπτο, στρατηγικό, άκαρδο, παγωμένο, ζώδιο του καθήκοντος και της λιτότητας, της εγκράτειας και της καθιέρωσης, ηγετικό και μονοκόμματο. Ναι, όλα αυτά και άλλα τόσα… μα αν μου ζητούσαν μια πρόταση μόνο για να περιγράψω το λιτοδίαιτο αυτό κατσίκι της κορυφής, μόνο με ένα βελούδινο χέρι που φορά ατσάλινη γροθιά θα μπορούσα να το περιγράψω! Ξέρετε γιατί; Γιατί έχει διάκριση στο συναίσθημα και δε το σπαταλά χωρίς λόγο! Ξέρει να το δίνει εκεί που πρέπει και όσο πρέπει… έχει διάκριση στους λυγμούς και στα “κλάματα” γιατί είναι άνυδρο και αναγνωρίζει την αξία των “υδάτων” της γης… δε θέλει να τα σπαταλά χωρίς ικανό λόγο!

Ο καλύτερος οικοδεσπότης απ’ όλους, ο Δίας , από τις 2 του Δεκέμβρη άλλαξε ζώδιο και πέρασε στο δικό σας! Για έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο, το 2020 θα παραμείνει και θα σας χαρίσει τα δώρα του. Θα βρίσκεται στη θέση της πτώσης του, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας φοβίζει, απλώς δεν θα κάνει τις υπερβολές του προηγούμενου χρόνου και το κυριότερο, οι ηθικοί και τίμιοι της χρονιάς θα επιβραβευτούν! Ο Δίας σας αφορά προσωπικά και γίνεται βοηθός και ευεργέτης σας για το 2020. Θα σας βάλει σε μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής και θα σας χαλαρώσει λίγο τα πρέπει… όχι πολύ όμως, τόσο όσο χρειάζεται για να είστε περισσότερο αρεστοί πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους άλλους! Θα τον διαχειριστείτε με σοφία, χωρίς υπερβολές και η προσωπική σας ανάπτυξη θα είναι αξιόλογη. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν εύκολο για εσάς και ο χειμώνας θα συνεχίσει να είναι προκλητικός με την τελευταία Έκλειψη του Δεκέμβρη του 2019, αλλά και την πρώτη του Ιανουαρίου του 2020 και πάλι στον δικό σας άξονα.
Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος το χειμώνα, αλλά και ο Δίας και ο Άρης που θα βρίσκονται στο ζώδιό σας την άνοιξη, θα συνεχίσουν τη μεταμορφωτική δράση τους επάνω σας. Η Έκλειψη του Ιουλίου του 2020 θα σας φορτώσει ευθύνες, αλλά θα σας φέρει και ευκαιρίες αλλαγών. Η επιλογή θα είναι δική σας και η νέα χρονιά θα αποδειχθεί σημαντικό εφαλτήριο για τα επόμενα χρόνια… Το στοίχημα έχει μπει και εσείς έχετε να ανταγωνιστείτε μόνο τον εαυτό σας!

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 21- 31 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ

Είστε τα καθαρόαιμα παιδιά του Κρόνου εσείς οι Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου, οι πιο σοβαροί και τυπικοί του ζωδίου σας! Τα γενέθλια σας, τα οποία θα καθορίσουν και όλη τη γενέθλια χρονιά σας, θα φέρουν και τα δώρα του Δία εκτός των δώρων των αγαπημένων σας. Με τόσους πλανήτες στο ζώδιο σας η χρονιά θα είναι ξεχωριστή, θα σας φέρει έρωτες που μπορεί να αποδειχθούν σχέσεις ζωής. Σημαντικό διάστημα η τελευταία Έκλειψη του 2019 στις 26 του Δεκέμβρη που θα ανατρέψει σχέσεις και επαγγελματικά και θα φέρει στο προσκήνιο καινούργιες ευκαιρίες που θα κάνουν τη ζωή σας συναρπαστική. Ανατρεπτικός θα είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ιδιαιτέρως για τους γεννημένους τις δύο πρώτες ημέρες . Δώστε προσοχή στην υγεία στο σώμα σας και μην αφήσετε να εισβάλλουν στη ζωή σας άνθρωποι που δεν το αξίζουν.

2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 1 -9 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ.

Εκτός από παιδιά του Κρόνου είστε και παιδιά της γλυκιάς Αφροδίτης από δεκανό, οι πιο αβροί και ευγενικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας. Το 2019 όμως, δεν ήταν πολύ αβρό μαζί σας, σας ταλαιπώρησε αρκετά και απαίτησε να υπερβείτε τα σωματικά και ψυχολογικά σας όρια. Οι γεννημένοι κοντά στα Θεοφάνια σίγουρα έχετε αισθανθεί στο ‘’πετσί’’ σας τι σημαίνει δυσκολία και αγώνας για επικράτηση. Η καινούργια χρονιά, θα είναι μια χρονιά που θα χρησιμοποιήσετε όλα τα λάφυρα που κερδίσατε στις μάχες που δώσατε, ιδιαιτέρως τον Ιούλιο του 2020 που θα αναζωπυρωθούν τα θέματα που αντιμετωπίσατε το χειμώνα του 2019. Φέτος όμως θα έχετε μια βοήθεια σε όλο αυτό, τη βοήθεια του Δία στο ζώδιο σας! Εκμεταλλευτείτε για τις προσωπικές σας μάχες τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο… ξεκουραστείτε το καλοκαίρι και τον Οκτώβριο επιχειρείστε και πάλι ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 10- 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Συγκυβερνήτης από δεκανό ο ευέλικτος Ερμής σε εσάς του τρίτου δεκαημέρου, σας δίνει τη σπιρτάδα της επικοινωνίας και της γρήγορης σκέψης. Ο χειμώνας του 2020 θα είναι πολύ προκλητικός για εσάς και θα σας υποχρεώσει να καταθέσετε όλη την πνευματική σας ευελιξία προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις καταστάσεις που θα προκύψουν. Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές και ότι πραγματικά δεν έχει θέση στη ζωή σας θα πρέπει να το αφήσετε να φύγει. Ιανουάριος, Φεβρουάριος, αλλά και Μάρτιος θα είναι μήνες σημαντικών αποφάσεων και ίσως αντιμετωπίσετε σκληρότητα από εκεί που δεν το περιμένετε. Πάντα προσεχτικοί με την υγεία σας…και όπως ήδη γνωρίζετε η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία.

Αιγόκεροι μου η κορυφή σας ανήκει και η θέα από εκεί ψηλά είναι ασύγκριτη! Μα όταν φτάσετε επιτέλους ξεκουραστείτε και λίγο. Ξαπλώστε νωχελικά στο σκληρό έδαφος που τόσο αγαπάτε και κοιτάξτε κάτω, το δύσβατο μονοπάτι που σας έφερε εδώ… εδώ που παραπάνω δεν έχει!

Βάσια Μαυράκη, Αστρολόγος – Συγγραφέας

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *