Ενεργειακοί κρύσταλλοι ιδιότητες

Ενεργειακοί κρύσταλλοι ιδιότητες

Κοινοποίηση

Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τον άνθρωπο και αυτό είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, αφού πολλές φορές στις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν βρεθεί ενεργειακές πέτρες σε αρχαίους τάφους.

Η σχέση του ανθρώπου με τους ενεργειακούς κρυστάλλους συναντάται σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.  Οι ενεργειακοί κρύσταλλοι είναι ενεργειακά ζωντανοί οργανισμοί και γι’ αυτό κάθε κρύσταλλος είναι ξεχωριστός σε σχέση με τις ιδιότητες του.

Η δομή των ενεργειακών κρυστάλλων

Ως κρύσταλλος χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε στερεό που παρουσιάζει κανονική γεωμετρική διάταξη των δομικών του μερών.

Το αλμυρό νερό αν μείνει ελεύθερο στον αέρα κι αρχίζει να εξατμίζεται θα σχηματιστούν λευκοί μικροσκοπικοί κρύσταλλοι από αλάτι. Πολλές χημικές ενώσεις όταν απομονώνονται από τα διαλύματά τους δημιουργούν κρυστάλλους όπως επίσης και τα περισσότερα τήγματα (προϊόντα τήξης), όταν αυτά στερεοποιούνται. Κρύσταλλοι μπορούν να σχηματιστούν και υπό ορισμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Ακόμη, μερικά στοιχεία σχηματίζουν κρυστάλλους, όπως για παράδειγμα το ιώδιο.

Η διαδικασία κατά την οποία σχηματίζονται οι κρύσταλλοι ονομάζεται κρυστάλλωση.

Τα δομικά μέρη ενός κρυστάλλου (άτομα, ιόντα ή μόρια) σχηματίζουν συνδεόμενα ένα κρυσταλλικό πλέγμα, που μεγαλώνει κάθε φορά που προστίθεται σ΄αυτό νέα ποσότητα δομικών μερών. Από τη γεωμετρία του κρυσταλλικού πλέγματος εξαρτάται και το σχήμα αλλά και οι φυσικές ιδιότητες της κρυστάλλου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν το διαμάντι και ο γραφίτης, των οποίων οι κρύσταλλοι αποτελούνται από άτομα άνθρακα, με διαφορετική διάταξη όμως μεταξύ τους. Στο παράδειγμα του αλατιού οι κρύσταλλοι είναι κυβικοί.

Πολλές κρύσταλλοι εμφανίζουν πανέμορφο σχήμα και χρώμα, με συνέπεια να χρησιμοποιούνται ως πολύτιμοι λίθοι. Αλλά και άλλοι λόγω της εσωτερικής τους δομής διαδραματίζουν αρκετό σοβαρό ρόλο στη βιομηχανία. Για παράδειγμα κρύσταλλοι χαλαζία χρησιμοποιούνται σε χρονόμετρα υψηλής ακριβείας, ομοίως πυριτίου σε ηλεκτρονικές διατάξεις, ενώ τα διαμάντια στην κατασκευή τρυπανιών.

Ακτίνες Χ βασισμένες σε κρυστάλλους

Ο Μαξ Θεόντορ Φέλιξ φον Λάουε (Max von Laue, 9 Οκτωβρίου 1879 – 24 Απριλίου 1960) ήταν Γερμανός φυσικός και ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσικής το 1914 για την ανακάλυψη της σκέδασης των ακτίνων Χ από κρυστάλλους. Εκτός από τις επιστημονικές έρευνες του με συνεισφορά στην οπτική, την κρυσταλλογραφία, την κβαντική θεωρία, την υπεραγωγιμότητα, καθώς και στην θεωρία της σχετικότητας, κατέλαβε σημαντικές διοικητικές θέσεις από τις οποίες καθοδηγούσε τη γερμανική επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη για τέσσερις δεκαετίες. Διαδραμάτισε ρόλο στην ανάπτυξη και οργάνωση της γερμανικής επιστήμης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θεραπεία με κρυστάλλους

Η θεραπεία με κρυστάλλους ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες  που έχει τις ρίζες της σε πανάρχαιες τεχνικές ίασης. Αρχαίοι πολιτισμοί και θεραπευτές ανάμεσα σε αυτούς ο Γαληνός και ο Ιπποκράτης έχουν κάνει πολλές αναφορές για τα ευεργετικά  αποτελέσματα των ενεργειακών κρυστάλλων.

Πως επιλέγουμε έναν ενεργειακό κρύσταλλο;

Έναν ενεργειακό λίθο δεν τον επιλέγουμε εμείς, αλλά αυτός επιλέγει εμάς. Αυτό γίνεται κατανοητό μέσω της  έλξης που νιώθουμε όταν δούμε ή πιάσουμε έναν λίθο στα χέρια μας. Αν πάλι θέλουμε να βελτιώσουμε μία κατάσταση στη ζωή μας τότε είναι καλύτερα να επιλέξουμε την ενεργειακή πέτρα που φέρει και τις αντίστοιχες ιδιότητες.

Ιδιότητες ενεργειακών κρυστάλλων

Αιματίτης για γείωση και ισορροπία

Ροζ Χαλαζίας και πράσινος Αβεντουρίτης για ευτυχισμένες αισθηματικές σχέσεις και αγάπη

Μαύρη τουρμαλίνη, οψιδιανός και αιματίτης για προστασία

Κιτρίνης για προσέλκυση πλούτου και τόνωση της ενέργειας

Μαλαχίτης για την κάθαρση των συναισθημάτων

Λάπις Λάζουλι για διαύγεια και εναρμόνιση του νου με το συναίσθημα

Οπάλιος για διαύγεια στην επίλυση δύσκολων καταστάσεων

Τοπάζι για χαρά και ευημερία

Bluemind Magazine

Διαβάστε επίσης:

Στη φύση υπάρχουν όλες οι απαντήσεις

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *