Γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις σου;

Γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις σου;

Κοινοποίηση

Ένα βασανιστικό ερώτημα για πολλούς ανθρώπους είναι γιατί αποτυγχάνουν στις σχέσεις τους… Άνθρωποι ελκυστικοί και πολύτιμοι που γνωρίζουν ότι έχουν τα προσόντα να έλξουν αυτόν ή αυτήν που τους αρέσει, αλλά που όμως οι σχέσεις τους είναι σκέτη καταστροφή.

Βλέποντας το καλό μέσα στους άλλους

Αρκετοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να βλέπουν το καλό μέσα στους άλλους. Ειδικά όσοι έχουν ασχοληθεί με την πνευματικότητα εξασκούν αυτό το χάρισμα, το οποίο είναι πραγματικά σπουδαίο.

Αν λοιπόν, κι εσύ μπορείς να δεις το καλό στον άλλον αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να το δει και ο ίδιος για τον εαυτό του.

Καθώς εκφράζεις αυτό που εσύ μπορείς να δεις μέσα του, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να το αναγνωρίσει ή και δεν ξέρει τι να το κάνει, δημιουργείται μία σύγχυση.

Ειδικά όταν κάποιος δεν έχει δουλέψει με τον εαυτό του, αλλά είναι αφοσιωμένος στη βιτρίνα που επιτάσσει η κοινωνία, η μόδα, η εικονική ευρωστία είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτεί το καλό που εσύ του αναγνωρίζεις.

Ο ίδιος βρισκόμενος σε κατάσταση επιβίωσης νιώθει ότι, αυτό που εσύ βλέπεις είναι επειδή σου αρέσει ή επειδή έχεις «τσιμπηθεί» μαζί του ή ακόμα -ακόμα ότι τον κολακεύεις για να τον κερδίσεις. Μόλις αισθανθεί το συναίσθημα της υπεροχής είναι φυσικό να θεωρήσει ότι τελικά «σε έχει» και εκεί χάνει όλο του το ενδιαφέρον.

Εγωϊσμός! θα πεις. Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι αυτός ο άνθρωπος κινείται σε χαμηλές δονήσεις. Είπαμε πριν, ότι προσπαθεί να επιβιώσει και αυτό που στην ουσία ονειρεύεται είναι να “πιάσει την καλή” και να ανελιχθεί κοινωνικά, οικονομικά ώστε να αναγνωριστεί από αυτούς που τον αφορούν…

Είναι αλήθεια ότι έχοντας το χάρισμα να βλέπεις το καλό μέσα στους άλλους σε βοηθά να έχεις μία βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους. Αυτό το χάρισμα μπορεί να σε βοηθήσει στην εργασία σου, στις φιλίες σου, όμως όχι στις πρώιμες συντροφικές σου σχέσεις.

Ανέκτησε τη δύναμή σου!

Η απώλεια μίας συντροφικής σχέσης και μάλιστα για ανεξήγητους λόγους είναι μία δύσκολη συναισθηματική εμπειρία. Τα συναισθήματα της εγκατάλειψης, της μοναξιάς, της αναξιότητας και του φόβου κατακλύζουν την καθημερινότητά σου μαζί με πολλά αναπάντητα «γιατί».

Θα θέλαμε όμως, να γνωρίζεις, ότι αυτή η κατάσταση δράματος που βιώνεις «ταΐζει» ενεργειακά τον άλλον. Όσο μένεις στην κατάσταση της θλίψης, που είναι φυσιολογική μετά τον χωρισμό,  συνεχίζεις να του προσφέρεις πολύτιμη ενέργεια.

Οι σχέσεις αποτυγχάνουν όταν δεν διαχειρίζεσαι με σοφία την ενέργειά σου. Αν καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι, να χρησιμοποιείς την ενέργεια για τη βελτίωση της δικής σου ζωής και όχι των άλλων, σχεδόν αυτόματα θα αναγνωρίσεις τον λόγο που οι σχέσεις σου αποτυγχάνουν.  

Η βελτίωση της ζωής των άλλων προϋποθέτει να έχεις βελτιώσει πρώτα τη δική σου ζωή. Ακόμα κι αν πρόκειται για παιδιά, συγγενείς, σύζυγο, η δική σου ευτυχία δημιουργεί ένα πεδίο χαράς και σταθερότητας στους γύρω σου.

Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να έλξουν κάποιον συγκεκριμένο σύντροφο ή τον πρώην πρέπει να παραμείνουν σε μία κατάσταση προσδοκίας, ώστε η Δημιουργική Πηγή, το Σύμπαν, ο Θεός – πες το όπως θες- να αναγνωρίσει αυτό που θέλουν και να εκπληρώσει την επιθυμία τους.

Όμως, το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι να ανακτήσεις τη δύναμή σου και να αφοσιωθείς στον εαυτό σου.

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου για να σε αγαπήσει ο άλλος. Και πραγματικά η αυτό-αγάπη φέρνει θαυμαστά γεγονότα!

Πώς να αγαπήσεις τον εαυτό σου;

Έφυγε, εξαφανίστηκε, σε αποφεύγει, δεν απαντά στα μηνύματά σου; Ότι κι αν έχει συμβεί πρέπει να πάρεις τη δύναμη σου πίσω και να την αξιοποιήσεις ιδανικά και κατάλληλα για σένα. Και τότε όλα αλλάζουν!

Η δύναμή σου είναι η αγάπη για τον εαυτό σου!

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις τη μοναδικότητά σου. Να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει κανείς σαν εσένα. Να νιώσεις τα δώρα και τα χαρίσματα, που σου δόθηκαν και να αναγνωρίσεις τη δουλειά που έχεις κάνει για να τα εξελίξεις.

Αυτό θα σε φέρει στην αναγνώριση της αξίας σου και θα καταλάβεις, ότι πραγματικά δεν αξίζεις να σε εγκαταλείπουν ή να αδιαφορούν…

Ο εαυτός σου είναι ότι σημαντικότερο έχεις και μαζί του πορεύεσαι κάθε μέρα. Μαζί του έχεις επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες, που καλό είναι να τις βλέπεις σαν μαθήματα και όχι σαν καταστροφές.

Αλλάζοντας την οπτική σου και χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως μαθήματα θα γίνεις περισσότερο τρυφερή/τρυφερός και υπομονετική/υπομονετικός  με τον εαυτό σου. Θα ανακαλύψεις ότι τελικά έχεις τη δική σου ομορφιά, τις δικές σου απόψεις, τις δικές σου αξίες και πραγματικά αξίζεις να έχεις  όλα όσα ονειρεύεσαι.

Στην ουσία θα αναγνωρίζεις στο καλό μέσα σε εσένα και όχι μόνο στους άλλους.

Αν ξεκαθαρίσεις ότι είσαι ο σημαντικότερος άνθρωπος στη ζωή σου και φροντίσεις να δίνεις στον εαυτό σου ότι χρειάζεται, θα πάψεις να αναζητάς τη χαρά και την ικανοποίηση από τους άλλους. Όταν εσύ δεν δίνεις στον εαυτό σου, αρχίζεις να δημιουργείς σχέσεις εξάρτησης με τα παιδιά σου, με τον σύντροφό σου, με τους γονείς ή με τους φίλους σου.

Τη στιγμή που βάζεις σε προτεραιότητα τους άλλους, δημιουργείς ένα κενό μέσα σου, παραμελείς ένα κομμάτι του εαυτού σου, που κανείς δεν μπορεί να γεμίσει για λογαριασμό σου.

Γι΄αυτό κάθε μέρα χρειάζεται να αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Μπορείς να κάνεις κάτι που σου αρέσει, που σε χαλαρώνει, που σε κάνει να νιώθεις χαρά. Ακόμα καλύτερα αν για μία ημέρα την εβδομάδα αποφασίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια του Ανώτερου Εαυτού σου. Μάθε εδώ περισσότερα για αυτό.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να πιστεύεις σε εσένα. Έχοντας πίστη στη δική σου αλήθεια και στη δύναμή σου θα μπορείς να προχωράς μπροστά, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτός που δεν το βάζει κάτω και προχωρά, μεταδίδει το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ότι τον περιβάλλει.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να επιμένεις σε ότι αγαπάς. Να δίνεσαι στους στόχους σου και σε όσα θέλεις να υλοποιήσεις. Να αποφασίζεις για σένα και να λες «όχι» σε ότι δεν σου αρέσει χωρίς ενοχές.

Το μόνο δικό σου είσαι εσύ!

Ο μόνος που μπορεί να φέρει ευτυχία και ευημερία στη ζωή σου, είσαι και πάλι εσύ!

Θυμήσου ότι οι άλλοι γύρω σου είναι απλά μαθήματα για να ανακαλύψεις τη μοναδικότητά σου!

Και μάντεψε…

Καθώς αναγνωρίζεις το πόσο υπέροχος ή υπέροχη είσαι, πόσο σημαντικός ή σημαντική, έλκεις με ευκολία σχέσεις αγάπης και τρυφερότητας στη ζωή σου. Έλκεις τον ή την πρώην που σε εγκατέλειψε, αλλά και νέους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μία όμορφη σχέση ζωής μαζί σου και έχουν τη διάθεση να επιμείνουν και να δουλέψουν σε αυτό.

Αν λοιπόν, θέλεις να αφήσεις πίσω σου όλες τις αποτυχημένες σχέσεις – που ήταν όμως μαθήματα- και να δημιουργήσεις ευτυχισμένες συντροφικές σχέσεις το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναλάβεις την ευθύνη της ευτυχίας σου!

#Blueminders

Διαβάστε επίσης:

Ο συμβολισμός των δαχτυλιδιών

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *