22-2-22 πυλη ισορροπίας και αρμονίας στις σχέσεις

Ευτυχισμένοι μαζί… μέσα από την κβαντική

Κοινοποίηση

Ότι παρατηρούμε, γινόμαστε και ότι σκεφτούμε μπορεί να γίνει, είναι μια αλήθεια που μπορεί να μεταμορφώσει τις σχέσεις μας και φυσικά τη ζωή μας. Ο μετασχηματισμός στις σχέσεις μας, ξεκινά με τη συνειδητοποίηση πως –πιθανά- όλα αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις σχέσεις, να μην είναι και η πραγματικότητα.  

Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτήκαμε καθημερινά και εντελώς ασυνείδητα σε ρόλους που ίσως να μην εξυπηρετήσανε την ευτυχία μας, αλλά να ανέδειξαν τον φόβο, τον πόνο, τη δυστυχία, τον διαχωρισμό μας από τον άλλον. Ο άνθρωπος, που με τα χρόνια έχει χάσει την αυτο-αξία του και την ακεραιότητά του, έχει πάψει να βλέπει τον σύντροφό του με αγάπη, και αναζητά τρόπους για να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ευτυχισμένος, τελικά. Ίσως γιατί η οπτική μας εστίαζε περισσότερο στο lifestyle και λιγότερο στην υπέρτατη δύναμη ολόκληρου του σύμπαντος, που είναι η αγάπη.

Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, όταν δύο σωματίδια βιώσουν μια κοινή κατάσταση, δεν είναι πλέον ξεχωριστές οντότητες αλλά υπάρχουν ως ένα. Αυτό παραμένει ακόμη και όταν αυτά τα σωματίδια διαχωρίζονται σε μεγάλη απόσταση. Σωματίδια που χωρίζονται σε αχανείς χωροχρονικές αποστάσεις γνωρίζουν το ένα τι κάνει το άλλο. Όταν δηλαδή ένα ηλεκτρόνιο πηδάει σε μια νέα τροχιά στο εξωτερικό ενός ατόμου, το άλλο ηλεκτρόνιο που είναι ζευγάρι μαζί του, αντιδρά κι αυτό όπου κι αν ζει μέσα στο σύμπαν. Ουσιαστικά, αυτό το δίκτυο μνήμης απλώνεται σε όλο το σύμπαν, συνδέει τα πάντα και τα επεκτείνει. Όταν δύο άνθρωποι ερωτεύονται μοιάζουν με τα δύο σωματίδια –ηλεκτρόνια. Τα δύο πρόσωπα βρίσκονται σε μία μπερδεμένη αίσθηση ενότητας. Για να επέλθει μία συνειδητή ένωση μεταξύ τους, χρειάζεται το κάθε μέρος να απομακρύνει αρνητικές πεποιθήσεις.  

Κάθε ζωντανό πλάσμα είναι ένα ενεργειακό πεδίο, που εκδηλώνεται μέσω της φυσικής του μορφής. Η απλή έλξη με ένα άλλο πλάσμα βασίζεται στην αισθητηριακή διέγερση, αλλά το να βρίσκεσαι στη λαγνεία δεν είναι το ίδιο με το να είσαι ερωτευμένος.

Το να ερωτευτείς απαιτεί οι ενέργειες των συντρόφων να συγχωνεύονται μεταξύ τους. Όταν συμβαίνει αυτό, το ενεργειακό μας πεδίο αντηχεί με το ενεργειακό πεδίο του συντρόφου μας και οι δονήσεις μας εναρμονίζονται μεταξύ τους, έτσι ώστε δύο άτομα να μην είναι πλέον ξεχωριστά. Αυτή η ενεργητική ανταλλαγή συμβαίνει ταυτόχρονα σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο, και είναι αυτό, που μας κάνει ερωτευτούμε –και να παραμείνουμε ερωτευμένοι– είναι η πιο ικανοποιητική εμπειρία στη ζωή.

Βεβαίως με την πάροδο των χρόνων πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον ερωτευμένοι. Πρόκειται για μία πεποίθηση ότι με τα χρόνια η αγάπη αναπτύσσεται και χάνεται ο έρωτας. Παρόλο που ο έρωτας δεν χάνεται στην ουσία του, ο άνθρωπος θέλει να νιώθει εκείνη την αναστάτωση που βίωνε στην αρχή της σχέσης.

Για να διατηρήσουμε τον έρωτα χρειάζεται να στρέφουμε την προσοχή μας στην ενότητα. Αυτά που μας ενώνουν – αν το θέλουμε- μπορούν να είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Επιτρέποντας στον εαυτό μας να αλλάξει την εστίασή του από τον διαχωρισμό στο μαζί, πραγματοποιούμε την αλλαγή των πεποιθήσεων μας.

Αν θέλετε να ξαναμπείτε στο αρχικό στάδιο της σχέσης που χαρακτηριζόταν από ρομαντισμό, φλερτ και ερωτική φιλία, μπορείτε να το επιτύχετε μπαίνοντας στη θέση του άλλου. Η συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό μας, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε αρνητικότητα σε ένα ενεργειακό πεδίο γεμάτο φροντίδα. Η έκφραση των θετικών συναισθημάτων και της αποδοχής για τον σύντροφό σας, απομακρύνει το ενδεχόμενο της αυτονόμησης και κατά συνέπεια της σύγκρουσης μεταξύ δύο συντρόφων.

Η δυνατότητα μεταμόρφωσης μίας δύσκολης φάσης στη σχέση μας με τον σύντροφό μας, σε μία νέα δημιουργική φάση ξεκινά με την αποδοχή, ότι ναι, υπάρχει δυσαρμονία σε αυτό που επιλέξαμε να βιώνουμε. Η συνειδητοποίηση αυτή, μας απελευθερώνει σε έναν πρώτο βαθμό και γίνεται η πηγή για την ολική μεταμόρφωση. Κατανοούμε, ότι η παρούσα κατάσταση δεν μας προσφέρει ηρεμία, γλυκύτητα και χαρά, αυτόματα δημιουργούμε ένα νέο χώρο μέσα μας για να μπει η αγάπη.

Η κρίση στη σχέση δεν δημιουργείται για να κατανοήσουμε ότι δεν ταιριάζουμε ή ότι ο σύντροφος μας δεν μας αγαπά. Αν καταλάβουμε ότι κάθε κρίση που χαρακτηρίζεται από θυμό, αμυντικότητα, απομάκρυνση ή ο συναισθηματικός πόνος που βιώνουμε, είναι γιατί το εσωτερικό μας παιδί ς «φωνάζει» την ανάγκη μας να λάβουμε περισσότερη αγάπη, τότε η θλίψη και το δράμα σταματούν αυτόματα. Αν κάθε μη-λογική συμπεριφορά του συντρόφου μας, την περιβάλλουμε με αυτή τη γνώση, τότε δεν νιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε ή να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο.

Τέλος η διαδεδομένη έκφραση «δεν αλλάζει ο άνθρωπος» μπορεί να φαίνεται πραγματική, αλλά με βάση τους νόμους της κβαντικής που λέει ότι, όταν το ένα σωματίδιο αλλάξει συμπεριφορά τότε και το άλλο σωματίδιο-ζευγάρι του, αντιδρά -ακόμα κι αν βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους- σημαίνει πώς αν αλλάξετε κάποια πτυχή του εαυτού σας, αυτό θα επηρεάσει αναγκαστικά και τον σύντροφό σας.

Επιλέγοντας να κάνουμε θετικές αλλαγές στον εαυτό μας επηρεάζουμε θετικά και το ζευγάρι μας, ώστε να κάνει τις αντίστοιχες αλλαγές. Και εδώ είναι που απαιτείται σοφία και διαύγεια ώστε να επιλέξουμε τις κατάλληλες μεταμορφώσεις.

#Blueminders

Λίγα λόγια για τους Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *