Fitikes Trofes Gia Pnevmatiki Anaptixi

Φυτικές τροφές για πνευματική ανάπτυξη

Κοινοποίηση

Φυτικές τροφές και πνευματική ανάπτυξη. Ποιός ο ρόλος της σωστής διατροφής στη σύνδεσή μας με το Όλον; Μπορούμε να έχουμε έναν υγιή μεταβολισμό, άρα όλες οι λειτουργίες του σώματος μας να γίνονται με τον καλύτερο τρόπο;

Η διατροφή είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ύπαρξης του ανθρώπου, που επηρεάζει πολύ περισσότερο από τη σωματική σας εμφάνιση, την υγεία σας. Αυτό, που μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει είναι πώς ότι τρώμε επηρεάζει επίσης, την πνευματική μας υγεία και ευημερία.

Το φυσικό σας σώμα, είναι το δώρο που σας δόθηκε σε αυτή τη ζωή. Κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη είναι ένα θαύμα και κάθε κύτταρο στο σώμα σας περιέχει όλη τη σοφία της συνείδησης. Προκειμένου να έχετε εύκολη πρόσβαση στο πλήρες δυναμικό αυτής της σοφίας, πρέπει να δώσετε την εντολή στο σώμα σας να ζήσει στην κατάσταση της εγγενούς τελειότητας. Όταν το κάνετε, βιώνετε τον εαυτό σας στην ολότητα και ως επέκταση της ανώτερης εξουσίας σας.

Ο υγιής μεταβολισμός

Από επιστημονική άποψη σχεδόν κάθε λειτουργία του σώματός σας ελέγχεται από το μεταβολισμό σας. Το μεταβολικό σας σύστημα ρυθμίζει τους νευροδιαβιβαστές, τη σύνθεση ορμονών, την παραγωγή ενέργειας και τις οδούς αποτοξίνωσης. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ευρύ φάσμα εμπειριών από στιγμή σε στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού του ενεργειακού επιπέδου και της ικανότητάς σας να σκεφτείτε, να εστιάσετε, να θυμηθείτε, να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Ο μεταβολισμός σας επηρεάζει την ικανότητά σας να ανταποκριθείτε στις ευθύνες σας, να είστε παραγωγικοί, να αναλάβετε πρωτοβουλία, να δημιουργήσετε και πολλά άλλα. Επίσης, επηρεάζει τη διάθεσή σας, τη σεξουαλική σας κίνηση και την ικανότητα πέψης και εξάλειψης, η οποία θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο νιώθετε μέσα και, συνεπώς, τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλους.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς διδάχτηκαν να κατανοούν τα τρόφιμα εξετάζοντας τις θερμίδες, το λίπος, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, το σώμα σας ερμηνεύει τα τρόφιμα με έναν διαφορετικό τρόπο – όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το σώμα σας απαιτεί αυτά τα θρεπτικά συστατικά με την πιο αγνή και φυσική τους μορφή για να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες της ζωής σας.

Η ευφυΐα των κυττάρων του σώματος

Όπως είπαμε, κάθε κύτταρο στο σώμα σας περιέχει συνείδηση. Όταν τα κύτταρα σας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στη φύση αλλά τροφοδοτούνται με τεχνητά συστατικά, επεξεργασμένα τρόφιμα, χημικά και διεγερτικά, το σώμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτά τα συστατικά και τα βλέπει ως εισβολείς. Ο συναγερμός ενεργοποιείται και η άμεση απάντηση είναι να αποβληθούν από το σύστημα.

Ενώ το σώμα είναι ένας αυτορυθμιζόμενος οργανισμός και μπορεί να καθαριστεί, αυτές οι τοξίνες, οι ρύποι και οι χημικές ουσίες μπορούν να συσσωρευτούν στο σύστημα και το σώμα σας να μην μπορεί πάντα να ανταποκριθεί στις καθημερινές σας ανάγκες. Αυτά τα μη οργανικά σωματίδια δρουν ως διαταράκτες σημάτων, κλέβοντας έτσι την ενέργειά σας, παρεμποδίζοντας την ικανότητά σας να σκεφτείτε και να εστιάσετε, να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και πολλά άλλα. Το ενδοκρινικό σας σύστημα διαταράσσεται και δεν ξέρει πώς να ανταποκριθεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον.

Όταν ο μεταβολισμός μας λειτουργεί στην ανώτατη κατάσταση του, τα κύτταρα μας ευδοκιμούν και όλες οι πτυχές της υγείας μας και, συνεπώς, η ύπαρξή μας, εκτελούνται με θαυματουργό τρόπο και χωρίς προσπάθεια. Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί στο βέλτιστο, οι ορμόνες μας είναι ισορροπημένες, η ενέργεια μας είναι σε υψηλά επίπεδα και το σώμα μας είναι σε θέση να απαλλαγεί εύκολα από τα απόβλητα.

Με τον μεταβολισμό να λειτουργεί σύμφωνα με τη υγιή του κατάσταση, αισθάνεστε ζωντανοί και μέρος της καθολικής ενέργειας. Έχετε μια εγγενή κατανόηση της διασύνδεσης όλων των πραγμάτων και όντων. Είστε πιο συντονισμένοι στη σοφία της καρδιάς σας, στη διαίσθησή σας, στην ενέργεια του τι συμβαίνει πέρα ​​από τις αισθήσεις σας και στη σοφία της φύσης. Έχετε βαθύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στη διαδικασία της ζωής. Βρίσκεστε σε κατάσταση χαράς για τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.

Η κατάσταση της κορυφαίας απόδοσης

Αν θέλετε να συνειδητοποιήσετε τους στόχους της ζωής σας, πρέπει να καλλιεργήσετε και να διατηρήσετε μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα και να βιώσετε τον εαυτό σας ως μια επέκταση της ανώτερης δύναμής σας, με μια βαθιά σύνδεση με αυτό που είναι πέρα ​​από την τρισδιάστατη εμπειρία μας. Ο καταλληλότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η τακτική και συστηματική αποτοξίνωση του σώματος και η επιλογή μιας -κατά κύριο- λόγο οργανικής, φυτικής διατροφής.

4 τρόφιμα που ενισχύουν το πνεύμα

Για να βοηθήσουμε παραθέτουμε τέσσερις φυτικές τροφές, που είναι θρεπτικές και βοηθούν το σώμα να ζει σε μια αυξημένη κατάσταση ύπαρξης. Η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητά σας θα ενδυναμώσει την υγεία σας, ώστε να μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε τους στόχους σας με λιγότερη προσπάθεια και να ζείτε συνδεδεμένοι με την ανώτερη δύναμή σας.

Χόρτα και λαχανικά

Spanaki Gia Pnevmatiki Anptixi

Τα μικτά χόρτα, το λάχανο, το σπανάκι, τα τεύτλα και τα χόρτα των πικραλίδων διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και μετάλλων για να στηρίξουν την υγεία της καρδιάς, τη λειτουργία του εγκεφάλου, την πέψη και τη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης. Είναι επίσης, χρήσιμες τροφές για τη μείωση φλεγμονών, η οποίες έχει αποδειχθεί ότι είναι η αιτία των περισσότερων ασθενειών. Τα σκούρα, φυλλώδη χόρτα παρέχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία, όταν καταναλώνονται ακατέργαστα. Προσπαθήστε να τα προσθέσετε σε σαλάτες. Αλλά αν προτιμάτε να τα καταναλώσετε μαγειρεμένα, προσθέστε τα σε σούπες.

Κινόα

Kinoa Pnevmatiki Anaptixi

Το κινόα, περιέχει εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία το καθιστούν μια πλήρη πρωτεΐνη. Είναι επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και ψευδάργυρο – τέσσερα βασικά θρεπτικά συστατικά, που τείνουν να λείπουν σε πολλές δίαιτες. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το κινόα βοηθά επίσης στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και μπορεί να σας βοηθήσει με τη ρύθμιση της όρεξης σας για φαγητό.

Αβοκάντο

Avocado Trofi Gia Pnevmatiki Anaptixi

Αυτό το υπέροχο φρούτο διαθέτει 20 βιταμίνες και μέταλλα και έχει περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης υγιή, μονοακόρεστα λίπη που μειώνουν φλεγμονές και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, καθώς και αντιοξειδωτικά, που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Είναι εύκολο να το προσθέσετε σε οποιοδήποτε γεύμα, όπως σαλάτες και σάντουιτς, ή μπορεί να συνδυαστεί με λαχανικά στον ατμό ή να προστεθεί στα smoothies.

Καρύδια

Karidia Trofi Gia Pnevmatiki Anaptixi

Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, μελατονίνη και άλλα, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχουν επίσης, αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των βλαβών των ελεύθερων ριζών και υποστηρίζουν την αντιγήρανση.

Bluemind Magazine

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *