Pandimia Kai Fovos Se Exipiretoun

Πανδημία και φόβος. Σε εξυπηρετούν;

Κοινοποίηση

Αυτές τις μέρες νιώθεις μία ανησυχία. Ίσως νιώθεις ότι δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι από εκείνες τις μέρες που κερδίζει ο φόβος. Ο φόβος που γιγαντώνεται, καθώς παρακολουθείς τις ειδήσεις για να μάθεις τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πόσοι περισσότεροι νόσησαν, ποιες οι οδηγίες προφύλαξης και φυσικά μέσα σε αυτό τον φόβο προσθέτονται και άλλες έννοιες για το αν έχεις τρόφιμα, αν θα γίνει ο μεγάλος σεισμός, αν θα καταφέρεις να επιζήσεις μετά από όλα αυτά.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι να επιζήσεις λοιπόν… Κι εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και όλος ο κόσμος θα πεις…

Πρόσεξε τώρα που εστιάζεις… Εστιάζεις σε αυτό που δεν θέλεις. Εστιάζεις στο δυσάρεστο και στο σκοτεινό, που απλώνεται γύρω σου. Είναι η διαδικασία, που πείθεις το μυαλό σου με τα σενάρια, που σου προσφέρουν απλόχερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Σκέψου λίγο… ποιος κερδίζει από όλο αυτό;

Σε εξυπηρετεί σε κάτι;

Μπορείς, αν θέλεις, να σκεφτείς λίγο περισσότερο και να δεις, τι θα άξιζες να κερδίσεις εσύ.

Ναι, θα μας πεις, αλλά θα χρειαστεί να κλειστούμε μέσα στα σπίτια με την πανδημία. Βεβαίως και μπορεί να συμβεί, αν πείσεις το μυαλό σου για αυτό το σενάριο. Όμως, κι έτσι να γίνει, δεν είναι μία ευκαιρία για να ξεκουραστείς και να ασχοληθείς με πράγματα που πριν δεν έβρισκες το χρόνο; Μπορείς να θυμηθείς, πόσες φορές ευχήθηκες να είχες λίγο περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με το σπίτι σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα;

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις

Από την άλλη μπορείς – αν το θέλεις- να αλλάξεις κάποιες συνήθειες και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα. Για παράδειγμα, αν συνήθιζες να πηγαίνεις για καφέ μπορείς τώρα να κάνεις πεζοπορία στο βουνό. Μπορεί πάλι, να ανακαλύψεις ένα καινούριο χόμπι ή και μία νέα δραστηριότητα, που μπορείς να την παρακολουθήσεις μέσω διαδικτύου.

Το διαδίκτυο καταργεί τον χώρο. Με τον χρόνο τι γίνεται;

Την αίσθηση του χώρου, που είχες μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχει σχεδόν καταργήσει σήμερα το διαδίκτυο. Αν φτάσαμε σε μία εξέλιξη που καταφέραμε να καταργήσουμε το χώρο, μήπως το επόμενο στάδιο είναι να καταργήσουμε τον χρόνο; Έχεις παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια πόσο γρήγορα περνούν οι γιορτές, το καλοκαίρι, οι διακοπές… Σχεδόν έχουμε φτάσει να παρατηρούμε  την εναλλαγή της μέρας με τη νύχτα ή την εναλλαγή των εποχών. Πώς όμως; Σαν έναν κύκλο αλλαγών, όπως και στη ζωή που μεταμορφώνεται σε μία νέα κατάσταση, την οποία πρέπει να παρατηρήσεις προσεκτικότερα και να καταλάβεις ότι το μόνο που ορίζεις είναι το τώρα και είναι το ίδιο που διαμορφώνει το πάντα.

Όλα έρχονται και παρέρχονται

Σε μία εποχή που αλλάζει η δόνηση της γης και όλα έρχονται και παρέρχονται γρήγορα, μήπως χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου για το παρελθόν και το μέλλον και να έρθεις στο εδώ και το τώρα;

Τι είναι λοιπόν, πιο σημαντικό για εσένα; Να απολαμβάνεις το τώρα ή να κάνεις σχέδια για ένα μέλλον, που το προγραμματίζεις με τα βιωμένα γεγονότα του παρελθόντος. Πόση χαρά θα σου έδινε αν ξαναβίωνες καταστάσεις ανησυχίας και φόβου, που συνέβησαν στο παρελθόν; Ακόμα κι αν το σκεφτούμε, με οδηγό το παρελθόν και τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου, πόσα από αυτά που κάποτε φοβόσουν, σήμερα είναι τακτοποιημένα;

Μπορείς να βιώνεις αυτό για το οποίο έχεις πείσει το μυαλό σου

Θέλεις να σκεφτείς για λίγο… τι θα σου άρεσε να βιώνεις σε κάθε περίπτωση και να διαγράψεις το φόβο, που σου πουλάνε; Αν τώρα, αντισταθείς στο φόβο, θα μάθεις να ορίζεις τη ζωή σου με βάση αυτά που θέλεις και όχι σύμφωνα με αυτά που δεν θέλεις. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για να ανακαλύψεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου να ορίζεις τη ζωή σου.

Κι αν οτιδήποτε αποφασίσεις ως εσωτερική σου αλήθεια και το νιώσεις, τότε σίγουρα δεν δεν θα βιώσεις κανένα κίνδυνο. Αυτό που βλέπεις να γίνεται με την εκκλησία και Θεία Κοινωνία είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα του κάθε ανθρώπου, το οποίο προσπαθούν να το βάλουν κάτω από τη λογική του φόβου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα, που έχει να κάνει με την ακλόνητη πίστη του καθενός, που επιλέγει να κοινωνήσει. Εμείς δεν θα κρίνουμε αν πρέπει ή όχι. Γνωρίζουμε όμως, τη δύναμη που έχει η πίστη, ότι κι αν είναι αυτό που πιστεύει κάποιος. Το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με το κουτάλι της Θείας Κοινωνίας, έχει να κάνει με την πίστη αυτού, που στέκεται εκεί, έξω από το ιερό, περιμένοντας να μεταλάβει.

Ίσως να καταλαβαίνεις ότι αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τη λογική του φόβου, που μας επιβάλλουν, είτε είναι πανδημία, είτε είναι ένας σεισμός. Ίσως να ήταν ωφελιμότερο, αντί για τη λογική του φόβου, να ακολουθούσες την λογική της καρδιάς σου, όπως εσύ την ορίζεις. Και χρησιμοποιούμε τη λέξη λογική, για να περιγράψουμε το συναίσθημα που είναι ορθότερο και από τη λογική, όταν είναι σε ισορροπία.

Βρες την εσωτερική σου ισορροπία και πες μέσα σου, ένα «Είμαι φροντισμένος/φροντισμένη». Πίστεψε ότι πάντα ήσουν σε αυτή την κατάσταση της ασφάλειας και της αγάπης από τον Θεό, ή από ότι άλλο, εσύ πιστεύεις. Βεβαίως και προνόησε και προστάτευσε τον εαυτό σου σε αυτά που επιτάσσει η λογική σου, χωρίς όμως το φόβο.

Άσε κάθε φόβο έξω από τη ζωή σου και παρατήρησε τις νέες ευκαιρίες, που θα φέρει αυτή η κατάσταση. Και να είσαι σίγουρος/ σίγουρη, ότι θα φέρει πολλές!

#Blueminders

Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

1 σκέψη για το “Πανδημία και φόβος. Σε εξυπηρετούν;”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *