Gregg Braden στο νέο βιβλίο «The Wisdom Codes»

Gregg Braden «The Wisdom Codes»

Κοινοποίηση

Το νέο βιβλίο του Gregg Braden «The Wisdom Codes», «Κώδικες Σοφίας» θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στα ελληνικά, χρησιμοποιεί αρχαίες φράσεις για να επανασυνδέσει το μυαλό μας και να θεραπεύσει τις καρδιές μας.

Είναι ένα αριστούργημα όπου η αιχμή της νευρογλωσσολογίας συναντά την πνευματική σοφία των αιώνων σε ένα βιβλίο, το οποίο κυριολεκτικά μας φέρνει ένα άνοιγμα στην καρδιά και το μυαλό μας.

Σε ένα από τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου, αναφέρεται ο Κώδικας Σοφίας 15, από το Ευαγγέλιο του Θωμά.

Γκρεγκ Μπράντεν
Κωδικός σοφίας 15: Ευαγγέλιο του Θωμά

Εάν αναφέρετε ό, τι είναι μέσα σας, αυτό που φέρετε θα σας σώσει. Εάν δεν παρουσιάσετε ό, τι είναι μέσα σας, αυτό που δεν φέρετε θα σας καταστρέψει.

Η εξήγηση:

Υπενθύμιση ότι έχουμε μια δύναμη μέσα μας, της οποίας η έκφραση έχει τη δύναμη να μας θεραπεύσει, αλλά της οποίας η καταστολή έχει τη δύναμη να μας καταστρέψει.

Πηγή:

Το Ευαγγέλιο του Θωμά, ανακαλύφθηκε σε πλήρη μορφή ως μέρος της βιβλιοθήκης Nag Hammadi της Αιγύπτου το 1945.

Η δύναμη της συγχώρεσης

Η επιλογή για αγάπη και συγχώρεση είναι μία δύναμη περισσότερο πραγματική από ότι θεωρητική. Η συγχώρεση μας απελευθερώνει από τον πόνο του παρελθόντος. Μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε μπροστά και μας εξυψώνει σε ένα ανώτερο επίπεδο συνείδησης.

Αν έχετε έναν άνθρωπο που δεν συγχωρεί, τότε δημιουργεί ασθένεια στον εαυτό του. Μία άλυτη διαμάχη απαιτεί μεγάλο ποσοστό ενέργειας, προκειμένου να διατηρηθεί.

Η προδοσία είναι αναμφίβολα σκληρή. Προσπαθείτε να συγχωρήσετε αλλά η σκέψη γυρνά στην ίδια κατάσταση που σας πλήγωσε. Όμως, η συγχώρεση στην ουσία της είναι μία πράξη αυτοκυριαρχίας.

Είναι αδύνατον να είμαστε υγιείς και ελεύθεροι όταν κρατάμε τον εαυτό μας δεμένο στο παρελθόν με αναμνήσεις που μας στεναχώρησαν. Καθετί που συμβαίνει το τώρα σημαίνει μία νέα αρχή. Ακόμα και το ένα δευτερόλεπτο πριν, ανήκει στο παρελθόν. Κάθε ανάσα που παίρνουμε σηματοδοτεί και μία νέα αρχή.

Με το να συγχωρήσουμε κάποιον δεν σημαίνει ότι τον δικαιώνουμε για τις πράξεις του. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί σύμφωνα με το επίπεδο κατανόησης, την επίγνωση και την γνώση που έχει.

Αφήνοντας το παρελθόν πίσω και ξεχνώντας δημιουργούμε Φως!  Είναι η δύναμη που έχει η λήθη. Η δύναμη να ξεχνάμε υπονοεί τη δύναμη να απομακρύνουμε τη δυσάρεστη και επίπονη σκέψη ή κάποιο στοιχείο, και να φέρνουμε στη θέση του ένα κερδοφόρο στοιχείο, ώστε να χτίζουμε αντί να αφήνουμε τις αρνητικές σκέψεις να μας «γκρεμίζουν». Δημιουργούμε ελευθερία (χώρο) στην ψυχή μας να πλεύσει προς νέα λιμάνια, περνώντας μέσα από νέες θάλασσες.

Πέρα από τη θεωρία συγχώρεση στην πράξη

Αν γνωρίζαμε ότι κάθε κατάσταση που μας πλήγωσε ήταν και ένα μάθημα που σχετίζεται με τον δικό μας κύκλο πεποιθήσεων, ποιον θα έπρεπε να συγχωρήσουμε; Τον άλλον ή τον ίδιο μας τον εαυτό; Αν ερχόμενοι σε αυτή τη ζωή, μπορούσαμε να περάσουμε για λίγο από την άλλη πλευρά του πέπλου, ίσως να βλέπαμε το μάθημα μιας κατάστασης, που μπορεί να βιώνουμε από τα παιδικά μας χρόνια και είναι εκεί για να την ξεπεράσουμε και να νιώσουμε αγάπη και ευγνωμοσύνη για τη γνώση που μας έδωσε.

Αν δεν μπορείτε να συγχωρήσετε τον άνθρωπο συγχωρήστε τον πνεύμα του. Η συγχώρεση είναι μία ενέργεια, που πολλές φορές δεν χρειάζεται να ειπωθεί, αρκεί να βιωθεί μέσα μας με ειλικρίνεια.

wisdom codes gregg braden
Gregg Braden «The Wisdom Codes»

Το βιβλίο του Gregg Braden «The Wisdom Codes»,  δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Αν όμως θέλετε να το αποκτήσετε στην αγγλική του έκδοση μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι αφιερωμένα στην επούλωση από την απώλεια και τη θλίψη, στην αντιμετώπιση απροσδιόριστων φόβων, να βρίσκουμε τη βεβαιότητα απέναντι σε αβέβαιες επιλογές, καθώς και αρχαίες παραβολές που προσφέρουν ένα «γρήγορο κομμάτι» για την αποκάλυψη των βαθύτερων μυστηρίων της ζωής.

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *