Τρίτο τσάκρα – θεραπεία του ηλιακού πλέγματος

Τρίτο τσάκρα – θεραπεία του ηλιακού πλέγματος

Κοινοποίηση

Το σανσκριτικό όνομα για το τρίτο τσάκρα, το ηλιακό πλέγμα, είναι Manipura, που σημαίνει «λαμπερό κόσμημα».

Το τρίτο τσάκρα ηλιακό πλέγμα αφορά τη δύναμη της ύπαρξης σε ατομικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητά μας, ενώ απολαμβάνουμε τη σύνδεση μας με όλη την ανθρωπότητα.

Η προσωπική δύναμη σχετίζεται επίσης με το πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους σε σχέση με άλλους στη ζωή τους. Άτομα με συνείδηση «θύματος»  που δεν έχουν την αίσθηση ελέγχου κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα εκδηλώσουν συχνά μια ανισορροπία στο ηλιακό πλέγμα τσάκρα. Κυριαρχία, θυμός και κακοποίηση άλλων μπορεί επίσης να σχετίζεται με μη φυσιολογική λειτουργία του ηλιακού πλέγματος.

Το τρίτο τσάκρα σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, τον φόβο και εκφοβισμό, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό, τη φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων, την ευθύνη για αποφάσεις, την  ευαισθησία στην κριτική.

Αποτέλεσμα του μπλοκαρισμένου τρίτου τσάκρα είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η άρνηση να επιμείνουμε στους στόχους μας, η εστίασή μας στις δυσκολίες, στον πόνο και τις απειλές και όχι στις λύσεις, την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη, ο εκνευρισμός για ασήμαντα πράγματα, η απομόνωση.

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος επηρεάζει το στομάχι, το πεπτικό μας σύστημα, μυοσκελετικά τη μέση μας και φυσικά τη διάθεσή μας. Συμπτώματα που έχουν να κάνουν με δυσκολία στην πέψη, διαβήτης, πόνοι στη μέση, κατάθλιψη, ευθυνοφοβία, φόβος για την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και τα γηρατειά είναι αποτελέσματα της ανισορροπίας του 3ου τσάκρα.

Όταν το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος λειτουργεί αρμονικά αισθανόμαστε πληρότητα, γεμάτοι ζωή και χαρά. Κάθε πρόκληση στη ζωή μας αντιμετωπίζεται σαν ευκαιρία για μάθηση. Είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή και  μπορούμε να φέρουμε τις επιθυμητές καταστάσεις στη ζωή μας, αλλά και τους ανθρώπους που θα μας υποστηρίξουν. Έχουμε την τόλμη να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας, να ανοίξουμε καινούριους δρόμους και νιώθουμε προστατευμένοι από κάθε αρνητικότητα.

Ενισχύοντας και διεγείροντας το ηλιακό πλέγμα τσάκρα θα επιτύχετε μια κατάσταση στην οποία μπορείτε να απομακρύνετε τους φόβους της απόρριψης, της κριτικής και του διαχωρισμού από την ομάδα δημιουργώντας τη δική σας, μοναδική ταυτότητα.

Ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας για το ξεμπλοκάρισμα του τρίτου τσάκρα.
 • Τι σας αρέσει σε εσάς; Τι δεν σας αρέσει και γιατί; Εργάζεστε για να αλλάξετε όσα δεν σας αρέσουν στον εαυτό σας;
 • Είστε επικριτικοί με τους άλλους; Κατηγορείτε τους άλλους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας;
 • Μπορείτε να το παραδεχτείτε όταν κάνετε λάθος; Είστε ανοιχτοί στα σχόλια των άλλων για τον εαυτό σας;
 • Για να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας χρειάζεστε την έγκριση άλλων; Εάν ναι, γιατί;
 • Θεωρείτε τον εαυτό σας ισχυρό ή αδύναμο;
 • Έχετε σχέση με κάποιο άτομο που δεν αγαπήσατε πραγματικά, αλλά φαινόταν καλύτερο από το να μείνετε μόνος;
 • Μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας και μετά να επιμείνετε στη δέσμευσή σας;
 • Φοβάστε την ευθύνη ή και νιώθετε υπεύθυνος για όλα και για όλους;
Αιθερία έλαια και θεραπεία 3ου τσάκρα

Η θεραπεία του τρίτου τσάκρα έχει να κάνει με την έντονη άσκηση. Στην κουνταλίνι με την ανάσα της φωτιάς μπορείτε να βελτιώσετε τυχόν δυσλειτουργίες του. Σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτοξίνωση. Εξίσου σημαντικό, είναι να μάθουμε να ακούμε τους άλλους χωρίς να μας επηρεάζει η κριτική τους.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια που βοηθούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και μας προστατεύουν από τις αρνητικές επιρροές, όπως: γλυκάνισο, κέδρος άτλας, χαμομήλι,λιβάνι, τζίντζερ, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, δεντρολίβανο, μέντα, πεύκο, βέτιβερ.

Ακούστε μουσική που είναι ψυχικά διεγερτική, όπως οι χτύποι σε Θιβετιανά μπολ, που θα σας οδηγήσουν σε μια πολύ απαλή, άλλα πρωτόγνωρη κατάσταση ησυχίας και γαλήνης.

Φορέστε κίτρινο χρώμα και επιλέξτε πολύτιμους λίθους όπως κιτρίνη, μάτι τίγρης, κεχριμπάρι ή κίτρινο τοπάζι ή και κάτι χρυσό. Χρησιμοποιήστε το κίτρινο χρώμα σε σημεία του χώρου που μένετε ή και εργάζεστε.

Θετικές δηλώσεις για το ξεμπλοκάρισμα του τρίτου τσάκρα
 • Αποδέχομαι και εκτιμώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι.
 • Η προσωπική μου δύναμη γίνεται όλο και πιο ισχυρή κάθε μέρα.
 • Είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου και μόνο. Επιλέγω πώς να σκέφτομαι και να συμπεριφέρομαι.
 • Είμαι συνδεδεμένος με την Πηγή και λαμβάνω τις κατάλληλες καθοδηγήσεις σε ότι χρειάζομαι.

Bluemind Magazine

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *