I Epidrasi Tou Nerou Ston Dialogismo

Η επίδραση του νερού στον διαλογισμό

Κοινοποίηση

Το νερό και ο διαλογισμός είναι ένας φυσικός συνδυασμός. Η επίδραση του νερού στον διαλογισμό έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, όταν συνδυάζεται με θετικές, όμορφες σκέψεις αγάπης.

Είναι γνωστό ότι το νερό έχει θεραπευτικές επιδράσεις, για παράδειγμα ο ήχος και η αίσθησή του μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός, ότι ο διαλογισμός και το νερό είναι ένας φυσικός συνδυασμός. Στην βουδιστική παράδοση, το νερό είναι συνήθως το σύμβολο της γαλήνης, της καθαρότητας και της σαφήνειας της σκέψης. Υπάρχουν πολλοί διαλογισμοί με καθοδήγηση που χρησιμοποιούν απεικόνιση νερού ως μέρος του διαλογισμού, και ήχους καταρρακτών, πελώρια ποτάμια ή κύματα ωκεανού για να βοηθήσουν τους ρυθμούς του σώματος. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Άνθρωποι, ζώα και φυτά απλώς αφυδατώνονται και πεθαίνουν όταν δεν έχουν νερό.

Καθώς το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό, η υγεία και η ευημερία του, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη θετική και την αρνητική ενέργεια που το περιβάλλει.

Τα μηνύματα του νερού στον διαλογισμό

Η ροή ενός ποταμού προκαλεί μία υπέροχη απεικόνιση κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Τα εμπόδια σε έναν ποταμό, πέτρες ή κλαδιά, δεν επηρεάζουν το νερό, να ρέει γύρω από το εμπόδιο και να συνεχίζει στο ταξίδι του. Τα φυτά που βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι παίρνουν τροφή από το νερό, οι βράχοι τρίβονται ομαλά και ανασχηματίζονται από τη συνεχή ροή του νερού. Αυτές οι εικόνες βοηθούν στον διαλογισμό για να διακρίνουμε ότι μπορούμε να είμαστε σαν το νερό παρόλα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η δική μας ροή μεταμορφώνει και το κάθε εμπόδιο που συναντούμε. Η συνεχής ροή είναι το ζητούμενο, καθώς προσδιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι γύρω είτε παραμένουν ακίνητοι, είτε λυγίζουν είτε συμπαρασύρονται είτε διαβρώνονται από τη σταθερή ροή.

Εικόνες όπου το νερό έχει ορμή όπως ένας καταρράκτης ή τα μεγάλα κύματα του ωκεανού κατά τη διάρκεια του διαλογισμού έχουν βροντερό ήχο. Εδώ το αίσθημα είναι αυτό της ασταμάτητης δύναμης. Εντάσσοντας αυτή τη μορφή του νερού στον διαλογισμό είναι για να προσδιορίσουμε το μέγεθος του προβλήματος αλλά και να κατανοήσουμε τη δική μας ασταμάτητη (αστείρευτη) δύναμη μέχρι το εμπόδιο είτε να εξαφανιστεί από την ορμητικότητα του νερού ή να ενταχθεί στο ρεύμα.

Άλλος τύπος εικόνας του νερού για διαλογισμό είναι το ήρεμο, ακόμα και γαλήνιο νερό. Όταν η επιφάνεια του νερού γίνεται ένας καθρέφτης του ατόμου, αντανακλά όλα όσα το περιβάλλουν, αυτό βοηθά ως οδηγός να εστιάζει προς τα μέσα του.

Η εικόνα της ομαλής αντανάκλασης μας στο νερό της λίμνης είναι ελαφρώς διαφορετική από τον πραγματικό κόσμο που υπάρχει γύρω μας.  Τα χρώματα που αντικατοπτρίζονται διαλογιστικά, μεταβάλλονται αόριστα, τα οποία μπορούν να σχετίζονται με τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σε καθημερινή βάση.

Το νερό απορρόφησης αρνητικών σκέψεων ή εμποδίων, που δεν μας εξυπηρετούν, προκαλείται από ένα μικρό αεράκι που παίρνει μακριά μας όλα όσα πλέον θέλουμε να αφήσουμε.

Το ρίξιμο μιας μικρής πέτρας που πέφτει μέσα στο νερό, κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και η δημιουργία εικόνας με τις κυματιστές εξάρσεις που συγχωνεύονται για να γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι κυματισμοί  βοηθούν να διαλογιστεί κανείς πώς οι διαθέσεις επηρεάζουν τις ενέργειες και πώς οι ενέργειες αυτές επηρεάζουν τον καθένα και όλα γύρω μας.

Γίνεται ίσως, κατανοητό ότι η επίδραση του νερού στον διαλογισμό έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, συμπαρασύροντας αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις και φέρνοντας στο νου εικόνες ηρεμίας και γαλήνης.

Bluemindmagazine.com

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη ενεργοποίηση ευχής με διαλογισμό στο νερό

Κοινοποίηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *